BiH na Eurobasketu 2022

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

bordobijeli
Kontakt:

Re: Eurobasket 2022

Post Postao/la bordobijeli » 29 apr 2021, 22:36

lumani je napisao/la:
29 apr 2021, 22:22
cuj cega se bojati..onoga da im Centri bolje shutiraju od nasih bekova ,hahaha..
Pa sta sad, treba se predati unaprijed ??
ili ne ici nikako na prvenstvo ??
Pokazali smo borbu i timski duh treba podržati momke i vjerovati u njih :bih: :bih: :bih:

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 29 apr 2021, 22:40

MortemHz je napisao/la:
29 apr 2021, 21:20
lumani je napisao/la:
29 apr 2021, 21:15
Ghuraba je napisao/la:
29 apr 2021, 20:44

Raznijeti znaci 20+ razlike?

Ja ti garantujem da nas niko nece raznijeti. Ako imas ekipu s 2-3 igraca koja uvijek mogu donijeti neke poene i svih 12 koji se bacaju na glavu na svaku loptu - niko te nece raznijeti.

Francuska nije kao sto je nekad bila. Ok, apsolutni favoriti jesu, borit ce se i za medalju, ali zasto bi nas raznijeli? Slovenija nije ono sto je bila kad je uzela zlato. Doncic + aba ekipa + trojac koji je malo iznad toga (Prepelic, Dragic, Cancar) + Morgan kao jedini visoki igrac koji zna nesto nece raznijeti nikoga jer ovo nije individualni sport. Njemacka s Schroderom i gomilom kvalitetnih visokih kosarkasa takodjer nece raznijeti nikoga. Nasi visoki igraci im sigurno mogu parirati, a protiv Slovenaca tu trebamo traziti svoju prednost. Morgan s 10 cm minusa ne moze nista Nurkicu.

Sto se tice Litvanije, smijesno je stavljati ih iza Slovenije i Njemacke. Ljudi imaju najjaci centarski tandem u Evropi. Vanjska linija im uvijek moze biti opasna jer oni svi sutiraju i pogadjaju. Tu su iskusni kosarkasi kojima ce to biti zadnje takmicenje i koji ce sigurno biti posebno motivisani (Kalnietis, Maciulis) + Kuzminskas kao spona izmedju unutrasnje i vanjske linije. Osim toga, imaju 10-ak euroligasa u Zalgirisu, svi igraju jake utakmice i maksimalno su uigrani.
15-20 Razlike ;) Svabe imaju 10 igraca(jedina mana im je Rödl) a mi mozda 4 ;) Koliko god ti pricas o Morganu,moras shvatiti da je Doncic div od 247 cm :)Francuska je uvijek nama problem,nije bitno ko igra za tu Repku..Litvaniju sam izostavio ,jer uvijek neke povrede budu pred natjecanja,a Centri im jesu jaki ,ali nisu vise na bekovskim kao prije.
Vidim da ste bolje upućeni, koji sastav možemo mi očekivati, po vama naravno?
1. roberson, talic
2. musa, atic, gegic
3. lazic, vrabac
4. sulejmanovic, alibegovic
5. nurkic, halilovic, kamenjas

po meni najrealnije,
unutrasnja linija top (naravno ukoliko Alibegovic bude igrao) sa Suljom i Alibegovicem imas dva totalno drugacija stila i tu bi trebao biti Miki da im pomogne.

Centri su top ko aBd uz Nurkica najrealniji je Kamenjas koji bi do tada trebao biti konstantan ABA 1 igrac.

Na krilu ja puno ocekujem od lazica dobar defanzivac ima ulogu u Mornaru prepunom prekaljeni stranaca,

Vrabac kakav god bio ima lavovsko srce to mu se ne moze uzeti.

Na beku smo ekstra popunjeni (nemojte biti debili i trollat za Musu dosadno je vise), Atic igra vrhunski a Gegic bi najvjerovatnije trebao biti u Turskoj.

Plej je bas lose, katastrofa Girdica ne treba ni spominjati kd toga nema nista, Roberson je po meni losa opcija, defanzivno truba uzmite npr. da treba cuvati DeColoa :mrgreen: , Talic ili Campara nebitno je uzas kume obojica trece opcije u klubu . . .

Na ovo sve ja bih dodao mozda Josila koji bi svakako dobro dosao, mozda Matkovica ako pristane igrat za BiH i vjerovatno novog pleja iz Amerike, Roberson ce tad imati nepunih 36 i mislim da je to to od njega, moze se svasta desiti ali po meni ovo je neki kostur :thumbup:
Bihać cijeli, crveni i bijeli!
1919, 1937!

Kinđe hvala ti !

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 29 apr 2021, 22:43

Njemci kažu već spremili taktiku, Theis i Kleber na liniji za 3 poena i rešetaj Bosnu, uzet će kombinovano 20 šuteva za tri samo njih dvojica :D
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 29 apr 2021, 22:57

Ghuraba je napisao/la:
29 apr 2021, 18:14
lumani je napisao/la:
29 apr 2021, 18:07
Fra,Svabe,Slov ce nas raznijeti ,sa Litvancima je sve Moguce.
Sto i ti nekad znas izvaliti... :damn:
Jako slabo poznavanje kosarke, za nekog ko se smatra velikim kosarkaskim strucnjakom
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 29 apr 2021, 22:59

legenda reala je napisao/la:
29 apr 2021, 22:57
Ghuraba je napisao/la:
29 apr 2021, 18:14
lumani je napisao/la:
29 apr 2021, 18:07
Fra,Svabe,Slov ce nas raznijeti ,sa Litvancima je sve Moguce.
Sto i ti nekad znas izvaliti... :damn:
Jako slabo poznavanje kosarke, za nekog ko se smatra velikim kosarkaskim strucnjakom
Malo fali da budes prvi forumas kojeg sam stavio u gnjavatore. :P

ovisnik
Kontakt:

Post Postao/la ovisnik » 29 apr 2021, 23:11

Grupa je teška, ali neće nas niko raskovati, svaka će utakmica biti u egalu samo ako zadržimo timski duh i energiju sa kojima smo igrali ove kvalifikacije. Jasno je da protivnici koj smo imali u kalifikacijama nisu reper, ali sa onakvom borbenošću, energijom i atleticizmom koji imamo na pozicijama od 2-5 svakog ćemo namučiti. Mene je Vedran oduševio od prvog dana kako je preuzeo ekipu i zaista vjerujem da će pripremiti ekipu do savršenstva, ako svi budu zdravi, uz Nurkića i nadam se Musu u nekoj formi, biće to baš dobar tim koji se neće lako predati i kojeg niko neće lako dobiti.

ramke0203
Kontakt:

Post Postao/la ramke0203 » 29 apr 2021, 23:13

mislim da ce ova mlada ekipa dosta dobro se pokazati i da cemo u narednom periodu do eurobasketa "izroviti" jos kvalitetnih kosarkasa. Svima je u interesu igrati eurobasket, tako da ovo kako god okrenemo je super stvar za bh kosarku. Prvenstveno mislim da ce iskociti mali Matkovic, te da ce se i Garza i Alibegovic licno potruditi svim silama da srede papire. Nadam se da ce Musa dostici pristojnu formu. Naravno nadamo se da bi jos neko iz domaceg prvenstva mogao iskociti, pokazat se.
Talic, Roberson (Gordic)
Musa, Atic, Gegic
Lazic, ????
Matkovic, Sulejmanovic
Nurk, Kameni i Halilovic
s tim da naravno suljo, karlo i miralem mogu igrati i 4 i 5.

@Ethel volio bih da cujem tvoj komentar na ovo sve. Detaljnije misljenje i analizu.

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 29 apr 2021, 23:30

ma kakva bolan domaca liga i igraci za reprezentaciju nema tu puno ko iskociti imamo kostur i to je to, moze se desiti da neko napreduje ali rezonski sve, bitno je pokusati papire srediti Amaru , dovestiboljeg pleja ako mozemo ako ne Boze moj :cool:
Bihać cijeli, crveni i bijeli!
1919, 1937!

Kinđe hvala ti !

Zabit
Kontakt:

Post Postao/la Zabit » 29 apr 2021, 23:34

ramke0203 je napisao/la:
29 apr 2021, 23:13
mislim da ce ova mlada ekipa dosta dobro se pokazati i da cemo u narednom periodu do eurobasketa "izroviti" jos kvalitetnih kosarkasa. Svima je u interesu igrati eurobasket, tako da ovo kako god okrenemo je super stvar za bh kosarku. Prvenstveno mislim da ce iskociti mali Matkovic, te da ce se i Garza i Alibegovic licno potruditi svim silama da srede papire. Nadam se da ce Musa dostici pristojnu formu. Naravno nadamo se da bi jos neko iz domaceg prvenstva mogao iskociti, pokazat se.
Talic, Roberson (Gordic)
Musa, Atic, Gegic
Lazic, ????
Matkovic, Sulejmanovic
Nurk, Kameni i Halilovic

@Ethel volio bih da cujem tvoj komentar na ovo sve. Detaljnije misljenje i analizu.
Majka, a ovom drugom tetka radi u nasoj ambasadi u DC-u. Ako ne srede papire to samo znaci da nece.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 29 apr 2021, 23:48

Zabit je napisao/la:
29 apr 2021, 23:34
ramke0203 je napisao/la:
Talic, Roberson (Gordic)
Musa, Atic, Gegic
Lazic, ????
Matkovic, Sulejmanovic
Nurk, Kameni i Halilovic

Majka, a ovom drugom tetka radi u nasoj ambasadi u DC-u. Ako ne srede papire to samo znaci da nece.
Pa ne može njima ambasada ništa srediti, FIBA na malim savezima trenira strogoću i igrače koji nisu imali pasoš te države sa 16 godina vode kao naturalizovane, dok će jedan Biberoović bez problema igrati za Turke kao domaći igrač
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

ramke0203
Kontakt:

Post Postao/la ramke0203 » 30 apr 2021, 00:10

29 apr 2021, 23:48
Zabit je napisao/la:
ramke0203 je napisao/la:
Talic, Roberson (Gordic)
Musa, Atic, Gegic
Lazic, ????
Matkovic, Sulejmanovic
Nurk, Kameni i Halilovic

Pa ne može njima ambasada ništa srediti, FIBA na malim savezima trenira strogoću i igrače koji nisu imali pasoš te države sa 16 godina vode kao naturalizovane, dok će jedan Biberoović bez problema igrati za Turke kao domaći igrač
Mislim da se uz dobrog advokata, prilozene argumente i udruzene snage saveza i Garze i Amara mozemo izboriti.
Pa nek dokaze Teletovic jednom da je sposoban za nesto.
Navodim sad banalan primjer pljujemo jednog Vrabca koji nam je donio najvažniju pobjedu u kvalifikacijama protiv Latvije, a hvalimo Teletovica koji ima 10% udjela u svemu ovom dobrom. Nek ostavi neki trag, bar 50% od onog sto je Harun uradio.

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 30 apr 2021, 00:27

Kako je Alibegovic igrao za mladje selekcije i sad odjednom moze nastupati samo kao naturalizovani? Ima li neko objasnjenje?

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 30 apr 2021, 00:34

Zabit je napisao/la:
Pa, Amar se haman 4-5 godina poziva u seniorsku reprezentaciju, a oni tek prije maksimalno godinu dana izlaze s informacijom da se vodi kao naturalizovani igrac. Savez po tom pitanju ama bas nista nije uradio. Kad se samo sjetim da su i s Robersonom zakasnili, pa je morao preskociti onaj prozor kad smo domacu igrali protiv Grka u Tuzli jer mu nije bila zavrsena potrebna papirologija. Nek izadju s objasnjenjem kako je isti taj Alibegovic uredno igrao eurobasket za juniorsku selekciju, a sad ne moze igrati za seniorsku.

Isto tako nek izadju s objasnjenjem kako milion drugih kosarkasa igra za ostale reprezentacije, a nemaju apsolutno nikakvih dodirnih tacaka s njima, niti su imali njihove pasose prije 16. godine. Nek kazu i da oni imaju jaci lobi od nas i da Armenija ima veci utjecaj u krovnoj kuci kosarke, ali nek kazu i da je nasa delegacija na celu s Teletovicem i Colanom slala dopise fibi, ili da su im isli na noge s dokazima kako za neke ipak ne vazi to pravilo. Nek budu i ismijani, ali bar nek dokazu da su nesto pokusali. Ja sam prilicno siguran da niko ni prstom nije mrdnuo i da su se oni lahko pomirili s tim da nijedan od njih dvojice ne moze igrati za nas kao 'domaci' kosarkas.

Zabit
Kontakt:

Post Postao/la Zabit » 30 apr 2021, 00:41

Zabit je napisao/la:
ramke0203 je napisao/la:
Talic, Roberson (Gordic)
Musa, Atic, Gegic
Lazic, ????
Matkovic, Sulejmanovic
Nurk, Kameni i Halilovic

Daj ba sta ne mogu, sredjuju diplomatske pasose ko da su smoki. Sto kaze Kobe, ja gledao Alibegovica u juniorima kad su u KSCu na Ilidzi igrali kako je mogao igrati kao neutralizovani. Nesto smrdi. Garza stavio nasu zastavu na instagramu u opis, raja misli vidi patriote hoce da igra za Bosnu.

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 30 apr 2021, 01:39

ramke0203 je napisao/la:
Talic, Roberson (Gordic)
Musa, Atic, Gegic
Lazic, ????
Matkovic, Sulejmanovic
Nurk, Kameni i Halilovic

Mislim da je predaleko Eurobasket da bi se bilo sta prognoziralo, ali ovako na prvu bas teska grupa ako reprezentacije dodju u priblizno punom sastavu sto je i ocigledno po imena. Opet da bi se nesto napravilo moramo skidati skalpove ovim velikim reprezentacijama ako ne zelimo da nastavimo trend prolazne uloge na takmicenju. Taj roster je manje vise u idealnim uslovima ne racunajuci Alibegovica i Garzu, ali se ne sjecam kad smo zadnji put imali roster za Eurobasket bez problema sa dolascima i povredama.

U ovoj reprezentaciji se vidi to zajednistvo koje nismo imali od Ace Petrovica i po meni za jednu reprezentaciju je to bitnije od neke takticko-tehnicke pripreme jer je malo vremena zajedno na pripremama da bi se te stvari dovele na optimalan nivo. Taj neki udio koji se ne stigne zbog trajanja priprema usavrsiti nadoknadjuje ta energija i borbenost. Za razliku od generacije sa Acom Petrovicem nemamo tog scorera kao sto je Mirza i koji kad je imao svoj dan je vukao kompletnu ekipu za sobom, inace ne vjerujem u ekipe gdje je glavna zvijezda i najjaca karika centar u danasnjoj kosarci i nekako mi odmah pada na pamet Crna Gora koja godinama ima brutalnu unutrasnju liniju, ali im vanjska linija cesto ne isprati tu kvalitetu i napravi se disbalans.

Protiv Francuske nemamo sta traziti, oni moraju ustati na lijevu nogu a mi imati neki lud dan da bi napravili nesto, protiv Litvanije bi mogli traziti svoju sansu ako ne dodje neko od dvojca Valanciunas - Sabonis, ovako ce taj dvojac da potrosi nenormalno Nurkica, a vanjska linija opet dovoljno kvalitetna da to iskoristi. Protiv Slovenije nije uopste stvar Doncica, jer rijetko ko na Eurobasketu ima cime da ga uspori, vec koliko cemo uspjeti smanjiti doprinos ostatka ekipe i tu bi trebali traziti svoju sansu, nije problem da Doncic zabije i 30+ ako odbranom smanjimo doprinos ostatka ekipe na minimum. Njemacka je u proslosti znala bas da napravi choke, ali posto su domacini ne znam koliko ce to sebi dopustiti bas protiv nas. Imaju na papiru poprilicnog kvaliteta, ali ako bude publike bit ce pod jos vecim pritiskom tako da neka sansa postoji. Madjarska je must-win i tu se nema sta pricati.

Negdje moramo traziti tu drugu pobjedu, ja bi rekao Slovenija, Njemacka, Litvanija, Francuska, tim redoslijedom, ali generalno nam dajem 10-15% sanse za prolaz jer je ovo bas bila grupa za izbjeci, odlicna nam je timska igra, imamo kvalitetnom odbranu na kojoj nam se zasniva igra, ali bojim se da nam fali i to debelo napadackog arsenala pa da nam se desi ona odbrana dobija utakmice, a napad ih gubi.
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça

Beko
Kontakt:

Post Postao/la Beko » 30 apr 2021, 13:02

Federer17 je napisao/la:
30 apr 2021, 00:27
Kako je Alibegovic igrao za mladje selekcije i sad odjednom moze nastupati samo kao naturalizovani? Ima li neko objasnjenje?
ima kako da nema

losa pravna administracija kod nas u savezu

kad vidim neke reprezentacije - turska, avstrija, madzarska - kako su napucani sa strancima ne bude mi dobro

trazi, kopaj, cackaj, grebi kako god da se nadze nacin da mogu Alibegovic, Garza, Djedovic igrati istovremeno brez problema
dobre guzove ima Belma

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 30 apr 2021, 13:23

139 eura je cijena karte kojom će se, u grupi u Njemačkoj, moći gledati sve utakmice jedne reprezentacije koju kupac izabere.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 30 apr 2021, 15:10

Drape je napisao/la:
30 apr 2021, 13:23
139 eura je cijena karte kojom će se, u grupi u Njemačkoj, moći gledati sve utakmice jedne reprezentacije koju kupac izabere.
Uzeo ja,ali onaj srednji Paket 290 eura ,sve nase tekme.

Swanfilter
Kontakt:

Post Postao/la Swanfilter » 30 apr 2021, 17:02

Mogli su te karte jos skuplje, malo je ...

ramke0203
Kontakt:

Post Postao/la ramke0203 » 30 apr 2021, 18:21

lumani je napisao/la:
30 apr 2021, 15:10
Drape je napisao/la:
30 apr 2021, 13:23
Uzeo ja,ali onaj srednji Paket 290 eura ,sve nase tekme.
gdje si kupio daj link, hocu i ja to

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.