Pa sta sad, treba se predati unaprijed ??
ili ne ici nikako na prvenstvo ??
Pokazali smo borbu i timski duh treba podržati momke i vjerovati u njih

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan
1. roberson, talicMortemHz je napisao/la: ↑29 apr 2021, 21:20Vidim da ste bolje upućeni, koji sastav možemo mi očekivati, po vama naravno?lumani je napisao/la: ↑29 apr 2021, 21:1515-20 RazlikeGhuraba je napisao/la: ↑29 apr 2021, 20:44
Raznijeti znaci 20+ razlike?
Ja ti garantujem da nas niko nece raznijeti. Ako imas ekipu s 2-3 igraca koja uvijek mogu donijeti neke poene i svih 12 koji se bacaju na glavu na svaku loptu - niko te nece raznijeti.
Francuska nije kao sto je nekad bila. Ok, apsolutni favoriti jesu, borit ce se i za medalju, ali zasto bi nas raznijeli? Slovenija nije ono sto je bila kad je uzela zlato. Doncic + aba ekipa + trojac koji je malo iznad toga (Prepelic, Dragic, Cancar) + Morgan kao jedini visoki igrac koji zna nesto nece raznijeti nikoga jer ovo nije individualni sport. Njemacka s Schroderom i gomilom kvalitetnih visokih kosarkasa takodjer nece raznijeti nikoga. Nasi visoki igraci im sigurno mogu parirati, a protiv Slovenaca tu trebamo traziti svoju prednost. Morgan s 10 cm minusa ne moze nista Nurkicu.
Sto se tice Litvanije, smijesno je stavljati ih iza Slovenije i Njemacke. Ljudi imaju najjaci centarski tandem u Evropi. Vanjska linija im uvijek moze biti opasna jer oni svi sutiraju i pogadjaju. Tu su iskusni kosarkasi kojima ce to biti zadnje takmicenje i koji ce sigurno biti posebno motivisani (Kalnietis, Maciulis) + Kuzminskas kao spona izmedju unutrasnje i vanjske linije. Osim toga, imaju 10-ak euroligasa u Zalgirisu, svi igraju jake utakmice i maksimalno su uigrani.Svabe imaju 10 igraca(jedina mana im je Rödl) a mi mozda 4
Koliko god ti pricas o Morganu,moras shvatiti da je Doncic div od 247 cm :)Francuska je uvijek nama problem,nije bitno ko igra za tu Repku..Litvaniju sam izostavio ,jer uvijek neke povrede budu pred natjecanja,a Centri im jesu jaki ,ali nisu vise na bekovskim kao prije.
Jako slabo poznavanje kosarke, za nekog ko se smatra velikim kosarkaskim strucnjakom
Malo fali da budes prvi forumas kojeg sam stavio u gnjavatore.legenda reala je napisao/la: ↑29 apr 2021, 22:57Jako slabo poznavanje kosarke, za nekog ko se smatra velikim kosarkaskim strucnjakom
Majka, a ovom drugom tetka radi u nasoj ambasadi u DC-u. Ako ne srede papire to samo znaci da nece.ramke0203 je napisao/la: ↑29 apr 2021, 23:13mislim da ce ova mlada ekipa dosta dobro se pokazati i da cemo u narednom periodu do eurobasketa "izroviti" jos kvalitetnih kosarkasa. Svima je u interesu igrati eurobasket, tako da ovo kako god okrenemo je super stvar za bh kosarku. Prvenstveno mislim da ce iskociti mali Matkovic, te da ce se i Garza i Alibegovic licno potruditi svim silama da srede papire. Nadam se da ce Musa dostici pristojnu formu. Naravno nadamo se da bi jos neko iz domaceg prvenstva mogao iskociti, pokazat se.
Talic, Roberson (Gordic)
Musa, Atic, Gegic
Lazic, ????
Matkovic, Sulejmanovic
Nurk, Kameni i Halilovic
s tim da naravno suljo, karlo i miralem mogu igrati i 4 i 5.
@Ethel volio bih da cujem tvoj komentar na ovo sve. Detaljnije misljenje i analizu.
Pa ne može njima ambasada ništa srediti, FIBA na malim savezima trenira strogoću i igrače koji nisu imali pasoš te države sa 16 godina vode kao naturalizovane, dok će jedan Biberoović bez problema igrati za Turke kao domaći igračZabit je napisao/la: ↑29 apr 2021, 23:34Majka, a ovom drugom tetka radi u nasoj ambasadi u DC-u. Ako ne srede papire to samo znaci da nece.ramke0203 je napisao/la: ↑29 apr 2021, 23:13mislim da ce ova mlada ekipa dosta dobro se pokazati i da cemo u narednom periodu do eurobasketa "izroviti" jos kvalitetnih kosarkasa. Svima je u interesu igrati eurobasket, tako da ovo kako god okrenemo je super stvar za bh kosarku. Prvenstveno mislim da ce iskociti mali Matkovic, te da ce se i Garza i Alibegovic licno potruditi svim silama da srede papire. Nadam se da ce Musa dostici pristojnu formu. Naravno nadamo se da bi jos neko iz domaceg prvenstva mogao iskociti, pokazat se.
Talic, Roberson (Gordic)
Musa, Atic, Gegic
Lazic, ????
Matkovic, Sulejmanovic
Nurk, Kameni i Halilovic
@Ethel volio bih da cujem tvoj komentar na ovo sve. Detaljnije misljenje i analizu.
Mislim da se uz dobrog advokata, prilozene argumente i udruzene snage saveza i Garze i Amara mozemo izboriti.legenda reala je napisao/la: ↑29 apr 2021, 23:48Pa ne može njima ambasada ništa srediti, FIBA na malim savezima trenira strogoću i igrače koji nisu imali pasoš te države sa 16 godina vode kao naturalizovane, dok će jedan Biberoović bez problema igrati za Turke kao domaći igračZabit je napisao/la: ↑29 apr 2021, 23:34Majka, a ovom drugom tetka radi u nasoj ambasadi u DC-u. Ako ne srede papire to samo znaci da nece.ramke0203 je napisao/la: ↑29 apr 2021, 23:13mislim da ce ova mlada ekipa dosta dobro se pokazati i da cemo u narednom periodu do eurobasketa "izroviti" jos kvalitetnih kosarkasa. Svima je u interesu igrati eurobasket, tako da ovo kako god okrenemo je super stvar za bh kosarku. Prvenstveno mislim da ce iskociti mali Matkovic, te da ce se i Garza i Alibegovic licno potruditi svim silama da srede papire. Nadam se da ce Musa dostici pristojnu formu. Naravno nadamo se da bi jos neko iz domaceg prvenstva mogao iskociti, pokazat se.
Talic, Roberson (Gordic)
Musa, Atic, Gegic
Lazic, ????
Matkovic, Sulejmanovic
Nurk, Kameni i Halilovic
Pa, Amar se haman 4-5 godina poziva u seniorsku reprezentaciju, a oni tek prije maksimalno godinu dana izlaze s informacijom da se vodi kao naturalizovani igrac. Savez po tom pitanju ama bas nista nije uradio. Kad se samo sjetim da su i s Robersonom zakasnili, pa je morao preskociti onaj prozor kad smo domacu igrali protiv Grka u Tuzli jer mu nije bila zavrsena potrebna papirologija. Nek izadju s objasnjenjem kako je isti taj Alibegovic uredno igrao eurobasket za juniorsku selekciju, a sad ne moze igrati za seniorsku.legenda reala je napisao/la: ↑29 apr 2021, 23:48Pa ne može njima ambasada ništa srediti, FIBA na malim savezima trenira strogoću i igrače koji nisu imali pasoš te države sa 16 godina vode kao naturalizovane, dok će jedan Biberoović bez problema igrati za Turke kao domaći igrač
Daj ba sta ne mogu, sredjuju diplomatske pasose ko da su smoki. Sto kaze Kobe, ja gledao Alibegovica u juniorima kad su u KSCu na Ilidzi igrali kako je mogao igrati kao neutralizovani. Nesto smrdi. Garza stavio nasu zastavu na instagramu u opis, raja misli vidi patriote hoce da igra za Bosnu.legenda reala je napisao/la: ↑29 apr 2021, 23:48Pa ne može njima ambasada ništa srediti, FIBA na malim savezima trenira strogoću i igrače koji nisu imali pasoš te države sa 16 godina vode kao naturalizovane, dok će jedan Biberoović bez problema igrati za Turke kao domaći igračZabit je napisao/la: ↑29 apr 2021, 23:34Majka, a ovom drugom tetka radi u nasoj ambasadi u DC-u. Ako ne srede papire to samo znaci da nece.ramke0203 je napisao/la: ↑29 apr 2021, 23:13mislim da ce ova mlada ekipa dosta dobro se pokazati i da cemo u narednom periodu do eurobasketa "izroviti" jos kvalitetnih kosarkasa. Svima je u interesu igrati eurobasket, tako da ovo kako god okrenemo je super stvar za bh kosarku. Prvenstveno mislim da ce iskociti mali Matkovic, te da ce se i Garza i Alibegovic licno potruditi svim silama da srede papire. Nadam se da ce Musa dostici pristojnu formu. Naravno nadamo se da bi jos neko iz domaceg prvenstva mogao iskociti, pokazat se.
Talic, Roberson (Gordic)
Musa, Atic, Gegic
Lazic, ????
Matkovic, Sulejmanovic
Nurk, Kameni i Halilovic
Mislim da je predaleko Eurobasket da bi se bilo sta prognoziralo, ali ovako na prvu bas teska grupa ako reprezentacije dodju u priblizno punom sastavu sto je i ocigledno po imena. Opet da bi se nesto napravilo moramo skidati skalpove ovim velikim reprezentacijama ako ne zelimo da nastavimo trend prolazne uloge na takmicenju. Taj roster je manje vise u idealnim uslovima ne racunajuci Alibegovica i Garzu, ali se ne sjecam kad smo zadnji put imali roster za Eurobasket bez problema sa dolascima i povredama.ramke0203 je napisao/la: ↑29 apr 2021, 23:13mislim da ce ova mlada ekipa dosta dobro se pokazati i da cemo u narednom periodu do eurobasketa "izroviti" jos kvalitetnih kosarkasa. Svima je u interesu igrati eurobasket, tako da ovo kako god okrenemo je super stvar za bh kosarku. Prvenstveno mislim da ce iskociti mali Matkovic, te da ce se i Garza i Alibegovic licno potruditi svim silama da srede papire. Nadam se da ce Musa dostici pristojnu formu. Naravno nadamo se da bi jos neko iz domaceg prvenstva mogao iskociti, pokazat se.
Talic, Roberson (Gordic)
Musa, Atic, Gegic
Lazic, ????
Matkovic, Sulejmanovic
Nurk, Kameni i Halilovic
ima kako da nema
gdje si kupio daj link, hocu i ja to
Trenutno korisnika/ca: CAZIN, Proximic, sirBobbyMoore i 4 gosta.