FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

AlfredNobel
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la AlfredNobel » 17 jun 2021, 01:38

Zastone je napisao/la:
17 jun 2021, 01:29
Koja li je razlika izmedju Jesiceve ere i ove.. al haj

Koliko ovi pretjeruju sto nista bas ne valja, tako i ovi sto brane sve..
Evo tebi kontra pitanje - po čemu je to danas gore nego u doba Ješića? Evo elaboriraj mi, po kojim to parametrima?
Tipujem na šta ciljaš, sad ćeš reći "zato što nisu isplaćene plate", jel tako? Evo objasni mi.

Opet igrate ulogu papagaja s tim da neko brani sve.. Evo ja te pitam konkretno, pa mi odgovori, prosvijetli me.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 17 jun 2021, 01:49

Zip je napisao/la:
17 jun 2021, 01:25
Otvorite oci, molim vas :tokralju:

Kljuc je u bravi, jos ne znaju koja osoba ce kljuc da okrene.

Ozbiljna je situacija.
Sabrina ce nas spasiti svojim menadzerskim bravurama. Samo dok se vrati sa godisnjeg.
- FKS -

Zastone
Kontakt:

Post Postao/la Zastone » 17 jun 2021, 01:49

AlfredNobel je napisao/la:
17 jun 2021, 01:38
Zastone je napisao/la:

Evo tebi kontra pitanje - po čemu je to danas gore nego u doba Ješića? Evo elaboriraj mi, po kojim to parametrima?
Tipujem na šta ciljaš, sad ćeš reći "zato što nisu isplaćene plate", jel tako? Evo objasni mi.

Opet igrate ulogu papagaja s tim da neko brani sve.. Evo ja te pitam konkretno, pa mi odgovori, prosvijetli me.
Pa izmedju ostalog plate , ne treba ti nijedan drugi parametar jer je on najbitniji kod svih. Ali evo kada vec zelis odgovorit cu ti. U onom periodu a evo i sada dovedjeni su igraci kojima je bila visoka plata za nase uslove a i ne bas korisni na terenu, razni menadzeri su se motali oko kluba a evo i sad husara i co. Kada pogledas da trenutno ne mozemo sastaviti ekipu jer ne znamo uopste gdje su pojedini igraci, odlaze jer oprastaju dugove itd.. mislim da je identicna situacija kao tada, nisam rekao gora a i vrijeme ce pokazati, ja bih volio da nije ni blizu te naravno ali neke stvari ne mozes braniti i govoriti da je dobro ako nije jbg ..

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 17 jun 2021, 02:05

MortemHz je napisao/la:
16 jun 2021, 21:41
ElCartel11 je napisao/la:
16 jun 2021, 21:40
GospodinIzSarajeva je napisao/la:
16 jun 2021, 18:52

Sta si ovo Hasbullu stavio :urnebes:
Najjaci lik. Inspiracija :D
slika
slika
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 17 jun 2021, 02:05

17 jun 2021, 01:38
Zastone je napisao/la:

Opaa akiiiiii elaboriraj
Kad smo to naucili
NEMA NAZAD

PeakyBlinders
Kontakt:

Post Postao/la PeakyBlinders » 17 jun 2021, 03:22

Šta kažu insajderi, jesmo se raspali?
ORIGINAL 1987

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 17 jun 2021, 06:39

Danimir otiso gledaj sad Susica
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

BegizSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la BegizSarajeva » 17 jun 2021, 07:05

Lik postavi pitanje, odgovori sam na njega, zatim kaze: "evo objasni mi" :bih:

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 17 jun 2021, 07:26

Mjesec dana do početka prvenstva

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 17 jun 2021, 07:46

17 jun 2021, 01:35
Ono što bih još nadovezao, a što je jako važno kod igre u 3-5-2 ili 3-4-3 sistemu je fizička sprema. Ona je važna i pored i u drugim formacijama, ali u ovoj pogotovo. Sabljić ako bude igrao s trojicom nazad i ako bude inzistirao na jakom presingu, iz kola u kolo, to može biti mač s dvije oštrice. Zašto?

Ko se sjeća, Jakirović po dolasku u Zrinjski je to implementirao, taj visoki i konstantni presing i kako je završilo? Kroz nekoliko kola, bruku povrijeđenih igrača i iz tekme u tekmu je dobijao po jednog novog povrijeđenog igrača.

Zato kažem, ako se Sabljić odluči na to, pripreme moraju biti savršeno odrađene, a to opet nije garant da će to biti uspješno na kraju. Zašto? To je ono što se stalno provlaći.. Možeš ti naše igrače spremiti vrhunski, maksimalno posvećeno do detalja, ali sve to pada uzalud ako igrači ne paze na sami sebe kao individue, ako se ne pridržavaju propisanog, ako nemaju taj menalitet profesionalca. Svi znamo koliki je procenat takvih profesionalaca kod nas u ekipi, haman ravan nuli. Možeš ti spremiti recimo, Dušana Hodžića, najbolje na svijetu, ali ako je on papak u glavi i ako će jesti i piti sve i svašta, zaebi ti to sve. Recimo, vratiš Stanojevića, koji se tamo zaebava po Srbiji i okreće janjad, puši nargilu i haj ti takvog mozga spremi. Kad su u pitanju sportiste tipa Lazić, onda okej.

Suma sumarum, možeš ti imati najboljeg kondicionog na svijetu ili grupu takvih, ali ako nemaš profesionalce u ekipi koji će paziti sami na sebe, nema od toga ništa. Dovedi onog Pintusa što je radio s Conteom, koji se sad opet vratio u Real, koji je jeo igrače na pripremama da više nisu mogli hodati, džaba ti.
I onda mi dođe neka klocina tipa @napapijri, kojem je Jelešković nabio komplekse i pametuje nešto. To je danas čitava jedna nauka, uskladiti sve i izvući iz igrača maksimum maksimuma. Onaj ko misli da se kondicija nabija trčanjem do Igmana i nazad, te da je zadatak kondicionog trenera da ih pošalje da trče, taj je mozgom još u paleolitu.
Dobro jutro.
Ako mi je dozvoljeno nadovezati se na tvoj post.
Sve si ispravno naveo i neophodnost fizičke spreme i pshio-stabilnost i sve ostalo nužno za formaciju o kojoj pričamo. Međutim, tu dolazimo suštine problema. Naši igrači ne znaju hodati, a ne šta drugo. Vraćamo se na Jakirovića koji je, kao što si rekao, pokušao implementirati model uz rizik povreda koji mu se nije isplatio. To je zato jer mu igrači, kao što rekoh, ne znaju hodati, a kamoli trčati i izvoditi automatizirane radnje u trku i pod pritiskom. Zato sam uvijek za to da igraju akademci, vengo srpski & hrvatski polovnjaci.
Ono što je ključno u gorenavedenoj formaciji, nije toliko brzina i fizička sprema koliko disciplina.
Sigurno si gledao neki ratni film kad vojska nastupa, a onaj narednik se dere: "Hold the line!!" a granate sipaju. To je esencija pobjede - disciplina!
Vjerovatno se sjećaš finala kupa. Ima još primjera, ali ovaj je najsvježiji. Na samom početku tekme ide dubinska lopta našem i graču u prostor i on odmah da je pukne desno i ubrza igru i razyebe njihovu formaciju, on kreće u neki dribling gdje ga stoper zatvara i formacija se uspostavlja. To je nedisciplina. Džaba ti sva priprema ako on ne zna šta da čini. Tu dolazi trener do izražaja i to je ono što naši treneri pojma nemaju. Kao što si rekao, mogu imati kondicije za 7 utakmica, a bez discipline su obična rulja. To je naš, a i svačiji, gorući problem. To naši treneri pojma nemaju. Robovi su individualnog kvaliteta i taoci jedne iste formacije. Zato niti ne mogu dalje od 3. pretkola, čim nalete na iole discipliniraniju ekipu.
U ovom kratkom vremenu što nam je preostalo do utakmice, igrače prvo treba naučiti ispravno hodati, pa tek onda ostalo.
Kakve nargile, kafići, izlasci vako-nako...Zato Šabanović propada što ga nema ko disciplinirati, a najbolji je možda izdanak akademije na svojoj poziciji.
Da ne peglam više. U narednom periodu ih treba u suru ućerat, pa onda kondiciono spremat.

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 17 jun 2021, 07:59

NajvecaRadosti je napisao/la:
16 jun 2021, 23:13
VenamaHrabrih je napisao/la:
16 jun 2021, 23:07
NajvecaRadosti je napisao/la:
16 jun 2021, 22:26

Slazem se,i meni odlicna formacija,mislim da bi nama bas lezala kad bi se navikli i spremili dovoljno igrace fizicki.Jer to je dosta zahtjevna formacija.Bekovi ti moraju puno vise trcati jer umjesto LB i RB sad ce igrati kao LM i RM i pored drzanja sredine morali bi se vracati nazad konstantno.Ovaj sastav sto si nabrojao ekstra,samo kad bi jos to krilo stiglo neko...Onda bi bilo top
Formacija jest, naizgled, zahtjevna ali ako se ispune svi zadaci, onda je vrlo jednostavna. Najveći je trik da se igrači kreću "ukorak". Na taj način, čitava ekipa trči za pojedinca i ne bi se dešavalo da, recimo, Fanimo pretrči 11km, a Mešanović 5. Svi igrači bi prelazili otp. isto, bez nepotrebnog istrčavanja. Kretanje preneseš na protivničku polovinu i odmah imaš pola manje trke, a puno više efikasnosti po kretanju. Nadalje, svi igrači, osim "osmice", imali bi sektore kretanja, jedino bi ta "osmica" bila tzv. malter u konstrukciji.
Npr. kad bočni ide samo uz aut-liniju, automatski ga prati, na svojoj poziciji, "desetka", "devetka" i "sedmica", vršeći potpuno iste kretnje. Tad bočni ne mora ići u sredinu, ili isprvljati svoju ili tuđu grešku, jer se zavukao, ili ga igrači ne prate. Dakle samo max. dva dodira. U napadu je to pet igrača u istoj liniji. Sa još "osmicom" kvalitativno i kvantitativno napuniš šesnaesterac. Uz pravilne kretnje, nema te odbrane u našoj ligi koja bi mogla iznjet loptu. Nema carinit loptu. Dobit-proslijedit, dobit-proslijedit. Nema veze ako bude pogrešan pas. Ssmo brzo i jednoobrazno - ko pumparica. Klik-klak-bum.
Da,sve tacno.Formacija lici komplikovana ali ustvari nije,vrlo je jednostavna.Sa ovom formacijom na terenu rasturili bi svaku ekipu u ligi.I sve ovo zvuci bas fino i dobro ali onda valja ovo Hebi sve objasniti na treningu :urnebes:
A upravo to,nebi se desavalo da neko pretrci 10 kilometara a neko 3,svi bi skoro isto pretrcali
Samo treba fino igrati,razmisljati fino i brzo,drzati se svoje pozicije i ne trcati bespotrebno i trositi se i u 60.minuti grcevi
Za ovo sve potreban ozbiljan kondicioni trener
Hebi, a i svakom igraču, prvo treba objasniti da su ništa drugo nego potrošni materijal. Trajno zamjenjivi u svakom momentu. Slijedeće jest da klub njemu treba, a ne on klubu. Igrači su, po definiciji, slabo inteligentni i nema im se šta objašnjavati. Podjele se zadaci, znaš-ne znaš-allahimanet.

72220
Kontakt:

Post Postao/la 72220 » 17 jun 2021, 08:05

Antikloc je napisao/la:
16 jun 2021, 22:44
fks74 je napisao/la:
16 jun 2021, 21:31
Antikloc je napisao/la:
16 jun 2021, 19:55
Ocito je da mnogi nisu svjesni tezine situacije u klubu. Nema para. Dugovi rastu iz dana u dan. Pojedinci zive u oblacima ,pricaju o pojacanjima o borbi za titulu,o konferencijskoj ligi ! A nasa realnost je bankrot,borba za licencu i borba za opstanak u PL.
Svima smo duzni i svaki novi dan smo duzni jos vise. Sada slijedi rasprodaja ovoga sto imamo i dogovori sa igracima kojima smo duzni.
Igraci su pod zastitom UEFE,svima moras ispostovati ugovor ,finansijski dio ugovora a za to nema para. Ovo sto su postigli sa Milicevicem je dobro u ovoj situaciji,rijesio si dug prema njemu,rijesio si njegova buduca potrazivanja,sve cisto s njim. Dobro bi bilo kad bi ostali igraci sa velikim platama pristali na ovu soluciju. Problem ce biti ako neki od igraca ,ovo ne budu htjeli.
Željezničar je sa druge strane, ti si nešto pobrkao.
Nista ja nazalost ,nisam pobrkao. Stvarnost i sadasnji momenat nam je tezak i crn. Buducnost je neizvjesna. Ovo je nas najgori trenutak od 1946-e. Tako da malo realnosti je potrebno. Istini valja gledati u oci a koliko god to tesko bilo,bolje je. Lakse se zivi,vise se postize.
Od obecanja i suplje nema fajde. Treba se okrenuti cinjenicama i radu !!
Ko jos vjeruje u bosanski dinamo,u brutalne dominacije,u pisanje po sirotinji ,u evropske iskorake taj boluje od teskih sizofrenih poremecaja !!
Hajd o d j e b i botu. Ne znam kako vaši mozgovi funkcioniraju i imate li nešto što se zove obraz i vlastiti principi. Fuj.

Kros
Kontakt:

Post Postao/la Kros » 17 jun 2021, 08:06

FoSte95 je napisao/la:
17 jun 2021, 07:26
Mjesec dana do početka prvenstva
Nit plana priprema nit se zna ko će ostati ko će otići ni koji su ciljevi kluba i oni se pitaju šta ne valja :shock:

72220
Kontakt:

Post Postao/la 72220 » 17 jun 2021, 08:15

Haha jesu ovi iz Konye naspamali Fanimu profil.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 17 jun 2021, 08:28

bordobijeli je napisao/la:
09 apr 2021, 12:14
ElCartel11 je napisao/la:
09 apr 2021, 12:01
Foux87 je napisao/la:
09 apr 2021, 11:44
Osijek želi da otkupi onog Ramona Miereza za 2.5 mil €, hajde hadžija pokvari im planove :rol: :beba:
Sad ce Hadzija iskoristiti svoje poznanstvo i pozvati Musiju, da vidi ima li sta u Mladosti.
Zanimljivo da Osijek nema SD sve je prepušteno Bjelici kao u Engleskoj trener - menager iskreno taj sistem mi se svidja. U BIH recimo Osim radi na taj nacin al vidimo da u ovom mandatu nije uspjesan. Zakjucak da je novac ključ svega, bitni su i ljudi koji vode al novac je presudna stvar.

hase73
Kontakt:

Post Postao/la hase73 » 17 jun 2021, 08:58

Ja bi samo da apelujem na sve vas da se probate malo smiriti i cuvati zivce.

I ja sam tek malo dosao sebi nakon izgubljene titule i tek poceo racionalno razmisljati i mogu vam reci da je sve kristalno jasno. Nema nikakve potrebe za izljeve gorcine prema bilo kome.

Radi se o strateskoj odluci, i koliko god mi ludili zbog toga, naredne 2-3 godine uopste ne ocekujte nista rrezultatski. Namu to trenutno uopste nije bitno. Sjetite se potpuno iste situacije sa Jesicem (pu pu gluho bilo) u Tanovoj eri.

Jednostavno, klub trenutno funkcionise na tri polja Rezultat/ Akademija/ Stadion, sto je izuzetno skupa zajebancija. Nit mi imamo para nit Nam ima namjeru da upumpava desetine miliona u kratkom periodu. Znaci, moguce se fokusirati na jedno, eventualno dvoje od tri polja. Ocigledno je da je sada prioritet stadion, ako sta preostane donekle i Akademija (odredjeni potezi i zaposljavanje novih profila daju nadu da bi moglo nesta biti od toga).

Sama ekipa je trenutno u najbolnijoj fazi. Ove godine cem gledati kako se osipa sve sto valja (citaj svi sa velikim platama) i kako se opet dovode igraci spremni da igraju za par hiljada. Ista je stvar i sa trenerom. S druge strane, pozitivno je da ce silom prilika mladi konacno dobiti pravu priliku. AKo u akademiji ima ikakvog kvaliteta sad je sansa da ispliva.

Sve ovo sto sam napisao ne vidim nuzno kao losu stvar. Ukoliko postoji taj dugorocni plan (a iskreno se nadam da je tako) bitno je da se to iskomunicira sa nama navijacima i da se skine pritisak sa svih. Ja licno (iako sam u godinama) spreman sam prihvatiti nekoliko stabilizacijskih sezona stednje, pa da onda ozbiljno napadnemo Evropu, a ne da se nadamo nekom play offu svakih 15 godina.

U suprotnom, bojim se da bi nam se prica "mi smo Sarajevo, sve ispod duple krune svake godine je neuspjeh!" mogla obiti u glavu kao komsijama, kojima najozbiljnije prijeti gasenje.

Eto toliko... Samo moje misljenje... nemojte mi sad otkunut glavu. :)

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 17 jun 2021, 09:03

Hajdeee je napisao/la:
17 jun 2021, 01:49
Zip je napisao/la:
17 jun 2021, 01:25
Otvorite oci, molim vas :tokralju:

Kljuc je u bravi, jos ne znaju koja osoba ce kljuc da okrene.

Ozbiljna je situacija.
Sabrina ce nas spasiti svojim menadzerskim bravurama. Samo dok se vrati sa godisnjeg.
Furstracija kod tebe je na jako visokom nivou. :rol:

Odi i ti na godisnji, odmori malo :rol: nemoj biti ljubomoran :opaopa:

Sabrina je natrofejniji direktor FKS :ljepota:
Zadnja izmjena: Zip, dana/u 17 jun 2021, 09:03, ukupno mijenjano 1 put.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 17 jun 2021, 09:03

hase73 je napisao/la:
17 jun 2021, 08:58
Ja bi samo da apelujem na sve vas da se probate malo smiriti i cuvati zivce.

I ja sam tek malo dosao sebi nakon izgubljene titule i tek poceo racionalno razmisljati i mogu vam reci da je sve kristalno jasno. Nema nikakve potrebe za izljeve gorcine prema bilo kome.

Radi se o strateskoj odluci, i koliko god mi ludili zbog toga, naredne 2-3 godine uopste ne ocekujte nista rrezultatski. Namu to trenutno uopste nije bitno. Sjetite se potpuno iste situacije sa Jesicem (pu pu gluho bilo) u Tanovoj eri.

Jednostavno, klub trenutno funkcionise na tri polja Rezultat/ Akademija/ Stadion, sto je izuzetno skupa zajebancija. Nit mi imamo para nit Nam ima namjeru da upumpava desetine miliona u kratkom periodu. Znaci, moguce se fokusirati na jedno, eventualno dvoje od tri polja. Ocigledno je da je sada prioritet stadion, ako sta preostane donekle i Akademija (odredjeni potezi i zaposljavanje novih profila daju nadu da bi moglo nesta biti od toga).

Sama ekipa je trenutno u najbolnijoj fazi. Ove godine cem gledati kako se osipa sve sto valja (citaj svi sa velikim platama) i kako se opet dovode igraci spremni da igraju za par hiljada. Ista je stvar i sa trenerom. S druge strane, pozitivno je da ce silom prilika mladi konacno dobiti pravu priliku. AKo u akademiji ima ikakvog kvaliteta sad je sansa da ispliva.

Sve ovo sto sam napisao ne vidim nuzno kao losu stvar. Ukoliko postoji taj dugorocni plan (a iskreno se nadam da je tako) bitno je da se to iskomunicira sa nama navijacima i da se skine pritisak sa svih. Ja licno (iako sam u godinama) spreman sam prihvatiti nekoliko stabilizacijskih sezona stednje, pa da onda ozbiljno napadnemo Evropu, a ne da se nadamo nekom play offu svakih 15 godina.

U suprotnom, bojim se da bi nam se prica "mi smo Sarajevo, sve ispod duple krune svake godine je neuspjeh!" mogla obiti u glavu kao komsijama, kojima najozbiljnije prijeti gasenje.

Eto toliko... Samo moje misljenje... nemojte mi sad otkunut glavu. :)
Pa ako je ta bolna faza početak nečeg što će biti dugoročna strategija, što će na duge staze donijeti rezultat, što da ne?
Jedan United je istrpio Fergusona, al kad je počelo, onda dernek.
Mislim to mi prvo pade na pamet, ne možemo se mi porediti, ali moraš odabrati neki put, ne jedne godine akademija, pa ono dosta je, sad ćemo ganjati kapitalce (čitaj propale fudbalere koji bi da ožive karijeru, al i da uzmu dobre pare za naše uslove).
Pa onda raspad sistema i sve tako u krug.
Koševo Zapad

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 17 jun 2021, 09:05

Danas u 12h je izvlačenje za ligu, šta mislite kakav će nam raspored biti na početku, kad će biti derbi?
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 17 jun 2021, 09:13

Je l derbi smatramo s Borcem sad il s Zeljom ?
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Bejker, Burberry46, casual033, Hajdeee, Rajvosa4ever, tuitamo i 68 gostiju.