Premijer liga BiH - aktuelno

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la MortemHz » 11 jan 2022, 14:59

Balorda je napisao/la:
11 jan 2022, 14:54
killafrommanilla je napisao/la:
11 jan 2022, 14:45
Sto nas ne mozete evo vec drugu godinu dobit kad ste kvalitetniji :D
FK Sarajevo je već više od pune dvije godine bez pobjede protiv Veleža ili ako govorimo o broju utakmica: u posljednjih 5 utakmica nemaju pobjedu. :kuknjava:
slika
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 11 jan 2022, 15:07

Pa nemoj se ljutiti Morto ako napišem najočigledniju moguću činjenicu.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 11 jan 2022, 15:11

Moze neki trofej ljudima za 5 utakmica bez poraza.
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Cesc44
Kontakt:

Post Postao/la Cesc44 » 11 jan 2022, 15:18

11 jan 2022, 14:58
Cesc44 je napisao/la:
11 jan 2022, 14:56

7:20 za Miljacku.
Killaformanilla jesi badru ti kralju, u Srbiji i Beogradu jes šmeker zavodnik, zajebant, odnosno sve naj naj za muski rod, al ovdje smeker ima drugo znacenje, kako u Mostaru, tako i u Sarajevu, tebe koda su u Beogradu odgajali.
Imam korijene iz BG i sta sad :D Jel to ne postujemo razlicitosti ili? Sam si potvrdio da postoji znacenje zajebant, ne znam cemu potreba za daljom diskusijom oko toga, jel u fazonu da mi pokusas spustit il sta

a jesam li ja druba znaci sta molim te, jel to kocerinski, volim uciti druga znacenja pojedinih rijeci :kafa:
Kako se uvrijedio, naucit ces kad dodjes u srednju, vjerujem da ces biti najveci smeker u razredu.

Sahbazkirija
Kontakt:

Post Postao/la Sahbazkirija » 11 jan 2022, 15:20

...natoči mi bokal dobrog vina, jer Sarajevu pjevat' će se himna.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 11 jan 2022, 15:39

Balorda je napisao/la:
11 jan 2022, 15:07
Što bi se ljutio što Sarajevo nije dobilo Velež 2 godine dok ste vi bez pobjede bili 34 godine na Koševu? :D
Nije meni interesantno ako dobijemo/izgubimo od Veleža ili neke druge ekipe, bitni su trofeji.

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 11 jan 2022, 15:40

MortemHz je napisao/la:
11 jan 2022, 15:39
Balorda je napisao/la:
Što bi se ljutio što Sarajevo nije dobilo Velež 2 godine dok ste vi bez pobjede bili 34 godine na Koševu? :D
Nije meni interesantno ako dobijemo/izgubimo od Veleža ili neke druge ekipe, bitni su trofeji.
Rece Morto i zakljuca temu nakon poraza :mrgreen:
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče

A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!

OsmaDolazi
Kontakt:

Post Postao/la OsmaDolazi » 11 jan 2022, 15:42

LutakSutko je napisao/la:
11 jan 2022, 09:21
svrakino1921 je napisao/la:
11 jan 2022, 06:12
Centralna banka Bosne i Hercegovine danas je objavila informacije o blokiranim računima poslovnih subjekata na dan 04.01.2022. a na spisku se ne nalazi FK Željezničar.

Time je zapravo potvrđena informacija da su računi kluba odblokirani nakon što je u oktobru došlo do blokade usljed finansijskih problema u kojima se Željezničar našao

Plavi su tako prebrodili veliku krizu te će sa optimizmom dočekati proljetni dio sezone. Klub je nedavno preuzeo Edis Mulalić, a u ekipu su se vraćaju i iskusni fudbaleri poput Semira Štilića i Edina Cocalića, pa se navijači nadaju da za klub dolaze bolji dani.

GOLEM SI ZELJO
niste vise NK Blokirani, sad ste samo NK Kokuzi
Reprogram 6 mjeseci po 60 000 a onda da uplate u komadu 1,5miliona...
Ako ih kamiondžija ispali arrivederci...

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 11 jan 2022, 15:43

11 jan 2022, 15:40
MortemHz je napisao/la:
11 jan 2022, 15:39
Balorda je napisao/la:
Rece Morto i zakljuca temu nakon poraza :mrgreen:
Jedno te isto ponavljaš evo godinu a tema je bila zaključana radi nečeg drugog, provodiš dosta vremena na našoj temi a nisi to upratio? :nedam:

LutakSutko
Kontakt:

Post Postao/la LutakSutko » 11 jan 2022, 15:47

OsmaDolazi je napisao/la:
11 jan 2022, 15:42
ko ce cekati 6 mjeseci :urnebes:

Miljacka
Kontakt:

Post Postao/la Miljacka » 11 jan 2022, 15:51

Cesc44 je napisao/la:

Killaformanilla jesi badru ti kralju, u Srbiji i Beogradu jes šmeker zavodnik, zajebant, odnosno sve naj naj za muski rod, al ovdje smeker ima drugo znacenje, kako u Mostaru, tako i u Sarajevu, tebe koda su u Beogradu odgajali.
Da li je nakon ovog skandiranja killa bio u fazonu: "'Alo bre matori šta je s ovim indijancima, kod nas na Dorćolu status šmekera imaju samo najbolji među nama koji blejimo u kraju zajedno." :lol:

Što je najgore, hudnik ubijeđen da je U PRAVU. Upravu, kako on kaže, možda i jeste. :rol:
Akšam pada od mog grada još se bijeli kapija, na kapiji pjesmu pjeva, pjeva moja jalija!

Dobri u dobru
Zli u zlu

NotOccasionalFan
Kontakt:

Post Postao/la NotOccasionalFan » 11 jan 2022, 16:05

Centralna banka Bosne i Hercegovine danas je objavila informacije o blokiranim računima poslovnih subjekata na dan 04.01.2022. a na spisku se ne nalazi FK Željezničar.

Time je zapravo potvrđena informacija da su računi kluba odblokirani nakon što je u oktobru došlo do blokade usljed finansijskih problema u kojima se Željezničar našao

Plavi su tako prebrodili veliku krizu te će sa optimizmom dočekati proljetni dio sezone. Klub je nedavno preuzeo Edis Mulalić, a u ekipu su se vraćaju i iskusni fudbaleri poput Semira Štilića i Edina Cocalića, pa se navijači nadaju da za klub dolaze bolji dani.

GOLEM SI ZELJO
Allaha ti?

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 11 jan 2022, 16:08

Miljacka je napisao/la:
11 jan 2022, 15:51
Cesc44 je napisao/la:

Da li je nakon ovog skandiranja killa bio u fazonu: "'Alo bre matori šta je s ovim indijancima, kod nas na Dorćolu status šmekera imaju samo najbolji među nama koji blejimo u kraju zajedno." :lol:

Što je najgore, hudnik ubijeđen da je U PRAVU. Upravu, kako on kaže, možda i jeste. :rol:
:roll: kakve sam ti komplekse nabio, to su price, upadas u fudbalsku diskusiju s nebitnim opaskama samo kako bi pokusao zadovoljiti ego misleci da si mi spustio, prejako

al vidim da si shvatio sta sam htio reci, pravi si Dorcolac, pa ne vidim u cemu je problem :mrgreen:

isto tako volim kad pravilno koristis navodnike, kvacice, procitas post par puta da se ne bi potkrala greskica, ne boj se, forum je, opusti se, imam ja drugih nacina da te zhicam sem gramatike i pravopisa :)
Zadnja izmjena: killafrommanilla, dana/u 11 jan 2022, 16:14, ukupno mijenjano 1 put.
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče

A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 11 jan 2022, 16:14

NotOccasionalFan je napisao/la:
11 jan 2022, 16:05

Allaha ti?
:urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:
Željezničar za život cijeli!

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 11 jan 2022, 16:36

11 jan 2022, 11:23
11 jan 2022, 11:23
VelikanizPlatonove je napisao/la:
11 jan 2022, 11:19
Fanimo izgleda mijenja entitet. Za vjeru cemo jos pregovarati :cool:
Čim se plati koliko je rečeno, promijenit će entitet. Do tada će da leži u engleskoj bez primljene marke ili da trenira sa klincima a dobije na kašiku... :)
A kad ce ovcina drug
Jutros je krenuo za Sarajevo :bih:
Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)

U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.

GOJKO VUKOVIC!

Miljacka
Kontakt:

Post Postao/la Miljacka » 11 jan 2022, 16:45

11 jan 2022, 16:08
Miljacka je napisao/la:
11 jan 2022, 15:51
Cesc44 je napisao/la:

:roll: kakve sam ti komplekse nabio, to su price, upadas u fudbalsku diskusiju s nebitnim opaskama samo kako bi pokusao zadovoljiti ego misleci da si mi spustio, prejako

al vidim da si shvatio sta sam htio reci, pravi si Dorcolac, pa ne vidim u cemu je problem :mrgreen:

isto tako volim kad pravilno koristis navodnike, kvacice, procitas post par puta da se ne bi potkrala greskica, ne boj se, forum je, opusti se, imam ja drugih nacina da te zhicam sem gramatike i pravopisa :)
Ahahahahahah vrišti nemoć iz tebe
Sve 5 matori
Akšam pada od mog grada još se bijeli kapija, na kapiji pjesmu pjeva, pjeva moja jalija!

Dobri u dobru
Zli u zlu

StrikeWarzone
Kontakt:

Post Postao/la StrikeWarzone » 11 jan 2022, 16:48

NotOccasionalFan je napisao/la:
11 jan 2022, 16:05

Allaha ti?
:urnebes: Ja ovog pitarskog levata :hmmmmm:
Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!

BegovicRamiz
Kontakt:

Post Postao/la BegovicRamiz » 11 jan 2022, 16:55

Sahbazkirija je napisao/la:
11 jan 2022, 15:20

bolja verzija

FoxMulder
Kontakt:

Post Postao/la FoxMulder » 11 jan 2022, 17:12

GOLEM SI ZELJO
bebaro pa ti sve znaš, svaka čast
Ko ne voli Želju, jadna mu majka.

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 11 jan 2022, 17:56

U sarajevskom naselju Švrakino Selo pronađen je stari vodovod za koji je profesor historije Enver Imamović naveo da tek treba utvrditi iz kojeg vremena tačno datira. Nije isključeno da datira iz perioda rimske vladavine.

Prema Imamovićevim riječima, koji predaje arheologiju, cijevi su pronašli mještani dok su kopali u jednom od dvorišta. Zemljane cijevi su bile duboko u zemlji, a iznenadilo ih je što je kroz njih još tekla voda. Imamović je potom detaljnije opisao o kakvim cijevima je riječ.

"Otišao sam da vidim o čemu se radi. Ustanovio sam da je to stari vodovod izgrađen od zemljanih cijevi prosječnog razmjera 10 centimetara, dužina cijevi je 30 centimetara. Kanal je otkopan u dužini od desetak metara", obrazložio je.

Ukazao je na to da su daljnja istraživanja onemogućena zbog toga što su cijevi položene ispod okolnih kuća. Interesantnim je ocijenio što kroz njih još protiče voda te je naglasio da je nepoznanica gdje se nalazi izvor vode.

Istakao je da tek treba utvrditi iz kojeg vremena datira.

"U svakom slučaju, ovo je stari vodovod. Iz koje epohe, da li iz rimskog doba, od prije 2.000 godina, srednjeg vijeka ili osmanskog doba, teško je reći bez daljnjih istraživanja. Problem je i to što su u svim epohama rađene na isti način i istog su oblika", potcrtao je Imamović.

Kao arheolozima bitan podatak istakao je to što je područje Švrakinog Sela poznato po nalazima rimskih spomenika.

Ustanovljeno je da se tu nalazio kompleks rimskih zgrada (vila), koje su pripadale isluženim rimskim legionarima, pa se može pretpostaviti da ostaci vodovoda pripadaju tom vremenu", naveo je.
Raniji nalazi iz rimskog doba

Napomenuo je da nalazi vodovoda iz rimskog doba nisu rijetki u Bosni i Hercegovini.

"Nedavno je u Gornjoj Tuzli otkriven rimski vodovod, i to veoma rijetke gradnje. Umjesto standardnih zemljanih cijevi, ovdje je voda provedena kanalom promjera 15 centimetara, zidanim malim opekama. To je rijetkost u rimskoj arhitekturi, jer se voda dovodila do grada glavnim, velikim zidanim vodovodom, po naselju se razvodila malim zemljanim cijevima, a po kućama olovnim. Zbog toga nalaz rimskog vodovoda u Tuzli ima poseban značaj", objasnio je.

Osvrnuo se i na ranija arheološka otkrića u Sarajevu te ih doveo u vezu s ovim u naselju Švrakino Selo.

"Da spomenem nalaz iz centra Sarajeva. Malo nakon rata, kada se obnavljala Begova džamija, iz profesionalne radoznalosti i dužnosti, prolazeći pored, ušao sam da pogledam razrovani harem džamije. I šta sam vidio - ispod skinutih ploča, u dubini od 80 centimetara, dobro sačuvane vodovodne zemljane cijevi, iste onakve kao u Švrakinom Selu. Potrebno je reći da se cijevi usmjeravaju ispod džamije. Zna se da je Begova džamija sagrađena 1531. godine, što znači da je vodovod ispod nje Bog zna otkad", zaključio je profesor Enver Imamović

GOLEMO

JA SAM PONOSNI SVRAKINDOLAC

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14, klasik, ledesma i 19 gostiju.