FC Internazionale Milano

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

Puma
Moderator
Kontakt:

Re: F.C. Internazionale Milano

Post Postao/la Puma » 31 jan 2011, 18:11

Hajde Nagatomo !!!!!! :D :D

Rannochia, Pazzini, Nagatomo, Kharja + ovi mladici, bravo Marco Branca !
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

Interista di cuore
Kontakt:

Post Postao/la Interista di cuore » 31 jan 2011, 18:40

jos uvijek nije stigo transfer Nagatoma iz Tokya u Cesenu,tako da je sad borba sa vremenom oko njegovog transfera,imaju jos 20 minuta...cisto sumnjam da ce sve to stic na vrijeme.
I'm getting better looking everyday. I can't wait for tomorrow.

Chi per l'Inter vive, non muore mai...

Huska
Kontakt:

Post Postao/la Huska » 31 jan 2011, 18:43

Puma je napisao/la:Hajde Nagatomo !!!!!! :D :D

Rannochia, Pazzini, Nagatomo, Kharja + ovi mladici, bravo Marco Branca !
i jos se rijesili ovih specijalaca: Mancini (Atletico Mineiro), Biabiany (Sampdoria), Muntari (Sunderland), Rivas (Dnipro Dnipropetrovsk)

jos je samo Suazo ostao :lol:

Interista di cuore
Kontakt:

Post Postao/la Interista di cuore » 31 jan 2011, 18:47

Castaignos je zvanicno,u junu dolazi.

Evo izgleda da je zavrseno za Nagatoma...On na posudbu u Inter,Santon na posudbu u Cesenu.

dobro za Inter,al dobro i za Santona jer bi tamo trebo igrat svaku utakmicu...

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 31 jan 2011, 18:51

ja prezadovoljan, mogu reci da me cak i iznenadjuju kako dobro rade :D
Call the coroner!

Interista di cuore
Kontakt:

Post Postao/la Interista di cuore » 31 jan 2011, 18:56

problem s vremenom,ne zna se hocel stic u ove 3,4 minute da predaju ugovore Nagatoma i Santona u sjediste lige...

al eto tako to ide kad se stvari rjesavaju u zadnji trenutak...

EDIT : zvanicno je http://www.inter.it/aas/hp?L=it

http://beneamata.com/showthread.php?p=97000#post97000
Zadnja izmjena: Interista di cuore, dana/u 31 jan 2011, 19:09, ukupno mijenjano 1 put.

Huska
Kontakt:

Post Postao/la Huska » 31 jan 2011, 19:05

eto i kamikaze

slika

Cordoba-Matrix-Lucio-Kamikaza :lol:

Interista di cuore
Kontakt:

Post Postao/la Interista di cuore » 31 jan 2011, 19:25

Santon : " Nezadovoljan sam samim sobom,vec sinoc sam znao da se pregovara oko transfera,nisam bio ubijedjen oko odlaska u Cesenu,ali sada idem da igram.U junu se vracam u Inter ".

Bravo Bambino,nadam se da ce te ova 4 mjeseca vratit u zivot i da se na velika vrata vratis u Inter...

a bas mi je drago da je Yuto doso,mislim da bi mogo biti veliko pojacanje,a najbolje od svega sto bi Chivu sad trebo na klupu 8-) :lol:

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 01 feb 2011, 00:30

Nagatomo dao kratki intervju po potpisivanju ugovora, uglavnom standardne floskule tipa "sretan sam sto cu igrati u svjetskom prvaku", "ovo je veliki klub", rekao je da poznaje nekoliko igraca Intera protiv kojih je igrao SP-u, te da se nada da ce se sprijateljiti sa svima, i na kraju je na italijanskom rekao "veoma sam sretan sto cu igrati za Inter"

i ja sam veoma sretan sto je dosao, puno dobrih partija zelim, inace on je prvi japanac ikad koji ce zaigrati za Inter

Nagatomo Ninja warrior !!! :D :D
Call the coroner!

endem_
Kontakt:

Post Postao/la endem_ » 01 feb 2011, 00:36

[youtube][/youtube] prebrz je japanac...a gledo sam i asistenciju u finalu azijskog kupa....
Pazza Inter Amala

meskalin
Kontakt:

Post Postao/la meskalin » 01 feb 2011, 01:05

Interista di cuore je napisao/la:Santon : " Nezadovoljan sam samim sobom,vec sinoc sam znao da se pregovara oko transfera,nisam bio ubijedjen oko odlaska u Cesenu,ali sada idem da igram.U junu se vracam u Inter ".

Bravo Bambino,nadam se da ce te ova 4 mjeseca vratit u zivot i da se na velika vrata vratis u Inter...

a bas mi je drago da je Yuto doso,mislim da bi mogo biti veliko pojacanje,a najbolje od svega sto bi Chivu sad trebo na klupu 8-) :lol:
znaci mali je otisao na posudbu, ovo kao da gledam da se vraca u Milano, ali u poznatiji klub (:

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 01 feb 2011, 11:02

Mercato je završen ( hvala Bogu pa ćemo imati mira, barem do polovine maja , sa glasinama ko, gdje i za koliko prelazi ).

Može se reći da je ovaj januarski mercato za Inter bio odličan, došli su provjereni i kvalitetni igrači a riješili smo se beskorisnih igrača ( izuzev bambina Santona ).

Nadati se da će Santon pozitivno iskoristiti ovu posudbu i da će na ljeto doći kao igrač koji će predstavljati okosnicu u narednim godinama.Moram priznati da mi ga je bilo žao dok sam sinoć gledao kako daje izjavu , očekivao sam da će zaplakati kako mu je bilo teško.

U četvrtak po bodove u Bari .

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 01 feb 2011, 11:47

Puma je napisao/la: al kako Santon ispade kod gola :( steta stvarno, mozda je bolje za njega da ode negdje na posudbu, u neki stabilan klub, da stekne iskustvo
samo da se citiram od prije 2 dana, ovi u Interu ko da mene slusaju :D
Call the coroner!

materazzi
Kontakt:

Post Postao/la materazzi » 01 feb 2011, 12:03

Interista di cuore je napisao/la:Santon : " Nezadovoljan sam samim sobom,vec sinoc sam znao da se pregovara oko transfera,nisam bio ubijedjen oko odlaska u Cesenu,ali sada idem da igram.U junu se vracam u Inter ".

ne vjerujem da itko na ovom forumu bolje poznaje igre nagamota , u osnovi sve sto se zna je da je japanac dosao iz cesena , igra za repku , brz je i td ali sad njega staviti ispred chivua je itakako nerealno a to ce mo uskoro i vidjeti , ja bih volio da je nagamoto tip igraca koji ce biti puno bolji od chivua ali imam svoje sumnje prije svega je chivu je dobar zahvalan igrac koji obavlja strasno puno defanzivnih zadataka , sta ce se desiti ako i nagamoto i maicon krenu naprijed bez razmisljanja onda to mora pokriti zanetti a sad i cambi i nisam siguran da bi time bas nesto puno dobili , kako god bilo mislim da puno navijaca intera bez razloga napadaju chivua , i ja bih volio nekog beka tipa drugog maicona ali takvog nekog treba platiti 30 mil . nagamoto ce sigurno dobiti sansu pogotovo u situacijama kad se mora pokusati stici rezultat kao recimo sad protiv palerma ali de ce chivu biti prvi izbor leonarda

warden
Kontakt:

Post Postao/la warden » 01 feb 2011, 14:43

pozzz interovci ,ja sam novi i takoder navijam za inter, a vidim da sve informacije dobijate iz prve ruke ...lol.. ,na kojoj stranici gledate te vijesti ..???
IO SONO INTERISTA
Non ha senso per me ..la mia vita senza te..!
il cuore della nord batte dentro di me ...ale ale
e era iniseme .. corniamo il sogno !!!

Interista di cuore
Kontakt:

Post Postao/la Interista di cuore » 01 feb 2011, 16:36

warden je napisao/la:pozzz interovci ,ja sam novi i takoder navijam za inter, a vidim da sve informacije dobijate iz prve ruke ...lol.. ,na kojoj stranici gledate te vijesti ..???

prije svega dobrodosao...

sto se tice informacija ja najvise na Sky-u vidim,al evo ti par stranica koje sigurno ne zaostaju sa informacijama :

fcinternews.com
fcinter1908.it
calciomercato.com
calciomercato.it
gazzetta.it
sportmediaset.mediaset.it

a imas i dosta interovih foruma na nasem jeziku...beneamata,inter u srcu,inter cro,inter serbia...

Lucio se povrijedio,pauzirace 20-tak dana,propustice Romu i Juve. :S

Japanac bi vec u cetvrtak protiv Baria trebo u prvu postavu,a Chivu na stopera sa Ranocchiom...

@Materazzi

sto se tice Chivua,nije problem u tome sto on ne ide puno naprijed,to je vjerovatno i bolje za Inter.problem je sto je on bio los i nazad ( evo kako je Leo doso izgleda bolje ),i skoro svaku utakmicu je bio medju najslabijim na terenu...za mene je on odlican stoper,al poprilicno slab bek i zbog toga se nadam da bi se japanac mogo pokazat i uzet mu mjesto...

materazzi
Kontakt:

Post Postao/la materazzi » 01 feb 2011, 18:09

i ja bih zelio da se japanc pokaze i bude najbolji igrac ekipe ali to sad i nema puno veze sa njim jer negativni komentari prema chivu se mogu procitati kroz cijelu sezonu ,
zasto benitez drzi chivua na beku a santon na klupi ,
sad kad dodje leonardo odmah ce dati santonu mjesto a chivu klupa

nista protiv santona ali je ove sezone katastrofalan i sigurno da bi svaki trener volio boljeg beka od chivua koji je stoper ali i najbolji lijevi bek intera , chivu je igrac koji jako dobro moze igrati i poziciju defanzivnog veznjaka , liku je pukla glava prosle godine i od trenutka kad je dosao iz rome igrac koji uvijek daje svoj maximum , pa iako se nama cini da on nije igrac za intera siguran sam da bi takvog igraca voljeli vidjeti mnogi treneri velikih klubova , tako da mi uopste ne smeta da inter dobije boljeg beka od chivua jer ce se on izboriti za svoje mjesto u timu na nekoj drugoj poziciji , ono sto meni smeta su komentari prema igracu , igracu intera koji daje maximum ne pravi probleme ekipi a opet je od mnogih a ne razumijem zasto uzet na zub ,po meni ove sezone su i snijader i maicon i milito u puno losijoj formi ili su puno manje dali za tim od njega a po forumima se prica samo o njemu ,
realnost mi nalaze da stanem u odbranu igraca iako ovo nikako ne utjece na igru intera ( nasi komentari mislim) , i njega zaboli sta mi mislimo ali me jbg nervira svaki put kad procitam takvo nesto ,
sve srecu nagamotu i da postane standardan bek i puno dobrih igara zalim

nadam se da se neces naljutiti jer nije mi namjera bilo koga kritikovati nego samo mi je zelja da chivua pocnemo postovati i sve ono sto je dao i daje za ekipu

Interista di cuore
Kontakt:

Post Postao/la Interista di cuore » 01 feb 2011, 18:20

razumijem ja tebe,i slazem se s tobom (iako sam ja prvi koji sam ga kritikovo jer je jednostavno lose igrao) i opet ti ponavljam nista protiv Chivua kao stopera i kao covjeka koji je skoro izgubio zivot igrajuci u Interu,al jednostavno je bio los na beku od pocetka sezone.sad s dolaskom Lea je bio i vise nego solidan,ja bih volio da on bude najbolji igrac Intera,jer ja prije svega volim Inter,pa tek onda bilo kog igraca...

Santon je bio los,to stoji i to je fakat...al Santon je sasnu dobio svaku 5 utakmicu ( i ovo mozda ) dok je Chivu standardno igrao iako nije bio na visini zadatka (doduse kao i vecina ekipe ).meni je to bilo krivo,mogla se i Santonu dat prilika da odigra 2,3 utakmice u nizu,pa da onda sa sigurnoscu kazemo e nek ide na posudbu,jednostavno ga ne ide,al jbg njemu se nije dala ta sansa,dok je Chivu bez obzira bio los,bio dobar igro.

ako se sjecas kup utakmice sa Genovom pocetkom mjeseca,Santon je super odigro,bio ponajbolji na terenu a vec iducu utakmicu je sjeo na klupu.e,to mi je glupo.

nemam se razloga ljutit,postujem tvoje misljenje,i slazem se s njim i potrudicu se da ga ne nazivam pogrdnim imenima i ne psujem...

i da igre Chivua prema navijacima Intera : http://www.inter.it/aas/squadra/detail? ... 11&T=1&R=1

moras priznati,iako je ovo subjektivno misljenje navijaca,da su ovakve ocjene (igre) neprihvatljive.

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 01 feb 2011, 18:27

Lucio istegnuo zadnju lozu, propustit ce tri iduce utakmice, dok ce Cambiasso pauzirati jednu utakmicu, onu protiv Barija

Sto se tice Chivua, svi ga mi postujemo, ja ga gotivim jos iz Ajaxa, ali dosla je nazalost ona teska povreda i Cristian je poslije presao na beka jer tamo ima manje borbe i zracnih duela, u Interu su vjerovatno primjetili da on ima strah od toga, to je neko moje razmisljanje, i mislim da do kraja karijere ce ostati bek

i slazem se da je Santon trebao dobijati vise sanse, i evo mu sad lijepe prilike da nam dokaze da je ustvari spreman za igru na najvisem nivou
Call the coroner!

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 01 feb 2011, 20:55

Lista za Ligu prvaka:

1 JULIO CESAR;

2 IVAN CORDOBA;

4 JAVIER ZANETTI;

5 DEJAN STANKOVIC;

6 LUCIO;

8 THIAGO MOTTA;

9 SAMUEL ETO'O;

10 WESLEY SNEIJDER;

12 LUCA CASTELLAZZI;

13 MAICON;

14 HOUSSINE KHARJA;

15 ANDREA RANOCCHIA;

17 McDONALD MARIGA;

19 ESTEBAN CAMBIASSO;

20 JOEL OBI;

21 PAOLO ORLANDONI;

22 DIEGO MILITO;

23 MARCO MATERAZZI;

25 WALTER SAMUEL;

26 CRISTIAN CHIVU;

27 GORAN PANDEV;

29 COUTINHO;

55 YUTO NAGATOMO.

LIST B (YOUNG PLAYERS)

34 CRISTIANO BIRAGHI;

35 ANDREA ROMANO';

48 LORENZO CRISETIG;

54 SIMONE DELL'AGNELLO;

57 FELICE NATALINO;

61 DANIEL BESSA;

62 MAREK KYSELA;

92 ALBERTO GALLINETTA.
Call the coroner!

Odgovori

Natrag na “FC Internazionale Milano”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.