Ruska invazija na Ukrajinu
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Ruska invazija na Ukrajinu
Valjda je ovo rodni grad Zelenskog. Pakuju pijesak u vreće da prave barikade na cesti.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
Da, to je zelio u cetvrtak jer je mislio da nece imati ovakve gubitke i da bi otpor Ukrajine mogao slomit za 48 sati.sljivo je napisao/la: ↑27 feb 2022, 14:29Pa to d Rusi hoce u petak bi sve bilo gotovo. to zauzmes i otcjepis fizicli i dpvidjenja Napad sa strane Bjelorusije ne ide u prilog tome. On hoce sve.meho-medo je napisao/la: ↑27 feb 2022, 14:26Jedino rjesenje na koje sada Ukrajina treba pristat jeste da Lugansk i Donjeck da Rusima ( naravno u onim granicama koje Rusi kontroliraju). I to neka bude tampon zona i sta onda Rusiju briga hocel ostatak Ukrajine u NATO ili ne o tome svakako treba odluciti narod Ukrajine.
Medjutim mislim da je i Putin sad svjestan da bi rat mogao potrajati ako ostane pri tim ciljevima, a sto rat duze traje on vise gubi.
Znaci nikakve garancije ako bi ovi ostali vojno neutralni nego eto vam Krim, Donjec i Lugansk a ovamo narod na referendumu ce odlucit hocel u NATO ili ne.
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)
(İbn Qajjim)
-
- Kontakt:
Kakav autogol cetalja iz PC-a 

I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
- AshburtonG
- Kontakt:
Ne moraju bit u NATO, ali ih treba NATO opremit kao USA, instalirat na par km od granice savremene odbrambene sustave, nastavit davat podrsku u vidu obavjestajaca i obuke vojnika. Dopremit im jos jedno 50 bajraktara, pa nek pokusaju opet. Sve osim nekog takvog mirovinskog sporazuma, dovest ce ih u danasnju situaciju, jer su vec jednom predali Rusima oruzje i vidimo kako ovi postuju te dogovore.
Svakako ce Putin vrlo brzo pod zemlju, valjda bude neka koliko-toliko normalna glava nakon njega.
Svakako ce Putin vrlo brzo pod zemlju, valjda bude neka koliko-toliko normalna glava nakon njega.
- Donnie Darko
- Kontakt:
Aha, sačekat da se koliko toliko smiri situacija prije nego opet pokušajualan_kardec je napisao/la: ↑27 feb 2022, 14:32Rusi da se povuku iz Ukrajine, a Ukrajina da potpiše neke garancije kako će ostati vojno neutralna. I da se koliko toliko smiri situacija.

E moj druze, ratovi za gradove su trajali po nekoliko godina kada je vojna industrija bila daleko manje razvijena, a kamoli sada kad imas bespilotne letjelice koje same unistavaju tenkove. I nadasve, nije to WWII kada je Hitler naredjivao da se cijeli gradovi sravne sa zemljom raketama, pa ih onda napadao sa zemlje.
Uostalom, imam osjecaj kad ljudi pricaju o Ukrajini kao da pricaju o Somaliji gdje su crnci svojevremeno strijelama gadjali avione. Ljudi imaju svoju vojsku i naoruzanje. Logicno da su inferniorniji od Rusa, kao i velika vecina svijeta, ali to ne znaci da ih ovi trebaju ugaziti za dan.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Rusi da se povuku iz Ukrajine, Putin da sebi ispali metak u sljepočnicu, a Ukrajina kao nezavisna država odluči da radi ono što želi da radi.alan_kardec je napisao/la: ↑27 feb 2022, 14:32Rusi da se povuku iz Ukrajine, a Ukrajina da potpiše neke garancije kako će ostati vojno neutralna. I da se koliko toliko smiri situacija.
Sad, nije mi baš najjasnija ta lokacija, Gomelj... To bi trebalo da je u Bjelorusiji, a Ukrajinci su do sad kategorički odbijali da pregovaraju na teritoriji Bjelorusije...
- BoixosNois1899
- Kontakt:
Ne znam zašto bi Ukrajina nakon ovoga svega trebala pristati na vojnu neutralnost 

"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"
FC Grizzlies
FC Grizzlies
I da se Ukrajini oduzme naoružanje isto.
Nema od tih pregovora ništa.
Nema od tih pregovora ništa.
I found freedom. Losing all hope was freedom.
I da se proruska vlast postavi u Kijev.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
I found freedom. Losing all hope was freedom.
- AshburtonG
- Kontakt:
Garant će tražiti demilitarizaciju Ukrajine i garanciju NATOa da nikad neće postati članica, poštivanje nezavisnosti odmetnutih republika ili ko zna možda neki status kao što kod nas ima RS u zamjenu za neutralnost.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
- JohnCleese
- Kontakt:
Sad mi na um pade ovaj video star par godina kad Darko Milicic go do pasa pjeva sa BaJom Knindzom da se bore za zdravlje Putinovo
zatvori ga na brzinu kao Putin Ukrajinu
Neiscrpan nivo ludosti

zatvori ga na brzinu kao Putin Ukrajinu

Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.
Svabo je to...
Svabo je to...
- ElCartel11
- Kontakt:
Zasto bi to Ukrajinci potpisivali? Oni su medjunarodno priznata država i mogu raditi sta ih je volja (da udju u Nato ili ne, trebaju i moraju samo oni odlucivati) a ne tamo neki isfrustrirani kepec Putin, da se mjesa u politiku druge zemlje i da im on govori sta ce raditi.alan_kardec je napisao/la: ↑27 feb 2022, 14:32Rusi da se povuku iz Ukrajine, a Ukrajina da potpiše neke garancije kako će ostati vojno neutralna. I da se koliko toliko smiri situacija.
Sad, nije mi baš najjasnija ta lokacija, Gomelj... To bi trebalo da je u Bjelorusiji, a Ukrajinci su do sad kategorički odbijali da pregovaraju na teritoriji Bjelorusije...
Koliko je Putin siguran u svoju vojsku dovoljno govori strah od Nata, kojeg ne želi ni blizu svoje Rusije.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
BREAKING: Ukraine-Russia talks will take place at the border between Ukraine and Belarus.
Seksi
Seksi
Ten toes, I done laps in the trench
And when they need more, I'm right back like I'm Trent
And when they need more, I'm right back like I'm Trent
Svakim danom sve više pada mit od velikoj ruskoj armiji, drugoj vojnoj sili svijeta, ovo ono, drž nedaj.dscile je napisao/la: ↑27 feb 2022, 14:40E moj druze, ratovi za gradove su trajali po nekoliko godina kada je vojna industrija bila daleko manje razvijena, a kamoli sada kad imas bespilotne letjelice koje same unistavaju tenkove. I nadasve, nije to WWII kada je Hitler naredjivao da se cijeli gradovi sravne sa zemljom raketama, pa ih onda napadao sa zemlje.
Uostalom, imam osjecaj kad ljudi pricaju o Ukrajini kao da pricaju o Somaliji gdje su crnci svojevremeno strijelama gadjali avione. Ljudi imaju svoju vojsku i naoruzanje. Logicno da su inferniorniji od Rusa, kao i velika vecina svijeta, ali to ne znaci da ih ovi trebaju ugaziti za dan.
Hoce da oni uspostavljaju novi svjetski poredak, da pokažu čitavom svijetu ko je i šta je Rusija (što kažu Lavrov i ona kuja Zaharova) - a na terenu ne mogu zauzeti Harkov koji je na samoj grancii sa Rusijom, ne mogu ni uz pomoc bjeloruske bagre, ukrajinci im se sa bajraktarima pišaju u usta, tenkove im lupaju, fataju im vojnike ko zečeve.
E taj šamar Putin ne može da podnese, toga se najviše i bojim jer je to sujetni manijak koji može narediti i nuklearne napade, opaki bolesnik i zločinaćki poremećeni um.
Zadnja izmjena: let3, dana/u 27 feb 2022, 14:50, ukupno mijenjano 1 put.
Tako nesto i ja ocekujem. Ukrajina bez NATO-a i neki stepen autonomije za Donjeck i Luganjsk.
Ako se ne dogovore, jasno je da je alternativa nastavak rata ili dok ne eskalira na svjetskom nivou, ili dok Rusi ne skinu vlast i postave nekog svog Lukasenka na celo Ukrajine. S tim sto ce zrtve biti vjerovatno daleko vece nego u ovih prvih 4-5 dana.
Trenutno korisnika/ca: Slatinash_7 i 6 gostiju.