Ruska invazija na Ukrajinu

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Otelo
Kontakt:

Re: Ruska invazija na Ukrajinu

Post Postao/la Otelo » 27 feb 2022, 14:36

Valjda je ovo rodni grad Zelenskog. Pakuju pijesak u vreće da prave barikade na cesti.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

meho-medo
Kontakt:

Post Postao/la meho-medo » 27 feb 2022, 14:36

sljivo je napisao/la:
27 feb 2022, 14:29
meho-medo je napisao/la:
27 feb 2022, 14:26
Jedino rjesenje na koje sada Ukrajina treba pristat jeste da Lugansk i Donjeck da Rusima ( naravno u onim granicama koje Rusi kontroliraju). I to neka bude tampon zona i sta onda Rusiju briga hocel ostatak Ukrajine u NATO ili ne o tome svakako treba odluciti narod Ukrajine.
Pa to d Rusi hoce u petak bi sve bilo gotovo. to zauzmes i otcjepis fizicli i dpvidjenja Napad sa strane Bjelorusije ne ide u prilog tome. On hoce sve.
Da, to je zelio u cetvrtak jer je mislio da nece imati ovakve gubitke i da bi otpor Ukrajine mogao slomit za 48 sati.
Medjutim mislim da je i Putin sad svjestan da bi rat mogao potrajati ako ostane pri tim ciljevima, a sto rat duze traje on vise gubi.

Znaci nikakve garancije ako bi ovi ostali vojno neutralni nego eto vam Krim, Donjec i Lugansk a ovamo narod na referendumu ce odlucit hocel u NATO ili ne.
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 27 feb 2022, 14:37

Kakav autogol cetalja iz PC-a :rol:
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 27 feb 2022, 14:37

Ne moraju bit u NATO, ali ih treba NATO opremit kao USA, instalirat na par km od granice savremene odbrambene sustave, nastavit davat podrsku u vidu obavjestajaca i obuke vojnika. Dopremit im jos jedno 50 bajraktara, pa nek pokusaju opet. Sve osim nekog takvog mirovinskog sporazuma, dovest ce ih u danasnju situaciju, jer su vec jednom predali Rusima oruzje i vidimo kako ovi postuju te dogovore.

Svakako ce Putin vrlo brzo pod zemlju, valjda bude neka koliko-toliko normalna glava nakon njega.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 27 feb 2022, 14:39

alan_kardec je napisao/la:
27 feb 2022, 14:32
Rusi da se povuku iz Ukrajine, a Ukrajina da potpiše neke garancije kako će ostati vojno neutralna. I da se koliko toliko smiri situacija.
Aha, sačekat da se koliko toliko smiri situacija prije nego opet pokušaju :urnebes:

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 27 feb 2022, 14:40

let3 je napisao/la:
27 feb 2022, 14:33
I tako, prodje jos jedna noc a ta zayebana ruska armija ne zauze Harkov, jos navalili svim silama, avioni, VBROvi, sateliti, cuda...trece glabanje ukrajinske cundare.
E moj druze, ratovi za gradove su trajali po nekoliko godina kada je vojna industrija bila daleko manje razvijena, a kamoli sada kad imas bespilotne letjelice koje same unistavaju tenkove. I nadasve, nije to WWII kada je Hitler naredjivao da se cijeli gradovi sravne sa zemljom raketama, pa ih onda napadao sa zemlje.

Uostalom, imam osjecaj kad ljudi pricaju o Ukrajini kao da pricaju o Somaliji gdje su crnci svojevremeno strijelama gadjali avione. Ljudi imaju svoju vojsku i naoruzanje. Logicno da su inferniorniji od Rusa, kao i velika vecina svijeta, ali to ne znaci da ih ovi trebaju ugaziti za dan.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 27 feb 2022, 14:40

Rusi da se povuku iz Ukrajine, a Ukrajina da potpiše neke garancije kako će ostati vojno neutralna. I da se koliko toliko smiri situacija.

Sad, nije mi baš najjasnija ta lokacija, Gomelj... To bi trebalo da je u Bjelorusiji, a Ukrajinci su do sad kategorički odbijali da pregovaraju na teritoriji Bjelorusije...
Rusi da se povuku iz Ukrajine, Putin da sebi ispali metak u sljepočnicu, a Ukrajina kao nezavisna država odluči da radi ono što želi da radi.

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 27 feb 2022, 14:40

Ne znam zašto bi Ukrajina nakon ovoga svega trebala pristati na vojnu neutralnost :lol:
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 27 feb 2022, 14:41

I da se Ukrajini oduzme naoružanje isto.

Nema od tih pregovora ništa.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 27 feb 2022, 14:42

Arvid je napisao/la:
27 feb 2022, 14:41

I da se proruska vlast postavi u Kijev.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 27 feb 2022, 14:44

I found freedom. Losing all hope was freedom.

GG3
Kontakt:

Post Postao/la GG3 » 27 feb 2022, 14:45

Otelo je napisao/la:
27 feb 2022, 14:42
Arvid je napisao/la:

I da se bace Lavovima
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨

Blejzer10
Kontakt:

Post Postao/la Blejzer10 » 27 feb 2022, 14:46

Arvid je napisao/la:

Ali da se Rusija zakune da neće više invazije pravit

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 27 feb 2022, 14:47

Otelo je napisao/la:
Arvid je napisao/la:

Garant će tražiti demilitarizaciju Ukrajine i garanciju NATOa da nikad neće postati članica, poštivanje nezavisnosti odmetnutih republika ili ko zna možda neki status kao što kod nas ima RS u zamjenu za neutralnost.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 27 feb 2022, 14:48

Sad mi na um pade ovaj video star par godina kad Darko Milicic go do pasa pjeva sa BaJom Knindzom da se bore za zdravlje Putinovo :urnebes:

zatvori ga na brzinu kao Putin Ukrajinu
:opaopa: :rol: Neiscrpan nivo ludosti
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 27 feb 2022, 14:49

Sad, nije mi baš najjasnija ta lokacija, Gomelj... To bi trebalo da je u Bjelorusiji, a Ukrajinci su do sad kategorički odbijali da pregovaraju na teritoriji Bjelorusije...
Zasto bi to Ukrajinci potpisivali? Oni su medjunarodno priznata država i mogu raditi sta ih je volja (da udju u Nato ili ne, trebaju i moraju samo oni odlucivati) a ne tamo neki isfrustrirani kepec Putin, da se mjesa u politiku druge zemlje i da im on govori sta ce raditi.

Koliko je Putin siguran u svoju vojsku dovoljno govori strah od Nata, kojeg ne želi ni blizu svoje Rusije.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

KSG
Kontakt:

Post Postao/la KSG » 27 feb 2022, 14:50

BREAKING: Ukraine-Russia talks will take place at the border between Ukraine and Belarus.

Seksi
Ten toes, I done laps in the trench
And when they need more, I'm right back like I'm Trent

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 27 feb 2022, 14:50

dscile je napisao/la:
27 feb 2022, 14:40
let3 je napisao/la:
27 feb 2022, 14:33
I tako, prodje jos jedna noc a ta zayebana ruska armija ne zauze Harkov, jos navalili svim silama, avioni, VBROvi, sateliti, cuda...trece glabanje ukrajinske cundare.
E moj druze, ratovi za gradove su trajali po nekoliko godina kada je vojna industrija bila daleko manje razvijena, a kamoli sada kad imas bespilotne letjelice koje same unistavaju tenkove. I nadasve, nije to WWII kada je Hitler naredjivao da se cijeli gradovi sravne sa zemljom raketama, pa ih onda napadao sa zemlje.

Uostalom, imam osjecaj kad ljudi pricaju o Ukrajini kao da pricaju o Somaliji gdje su crnci svojevremeno strijelama gadjali avione. Ljudi imaju svoju vojsku i naoruzanje. Logicno da su inferniorniji od Rusa, kao i velika vecina svijeta, ali to ne znaci da ih ovi trebaju ugaziti za dan.
Svakim danom sve više pada mit od velikoj ruskoj armiji, drugoj vojnoj sili svijeta, ovo ono, drž nedaj.
Hoce da oni uspostavljaju novi svjetski poredak, da pokažu čitavom svijetu ko je i šta je Rusija (što kažu Lavrov i ona kuja Zaharova) - a na terenu ne mogu zauzeti Harkov koji je na samoj grancii sa Rusijom, ne mogu ni uz pomoc bjeloruske bagre, ukrajinci im se sa bajraktarima pišaju u usta, tenkove im lupaju, fataju im vojnike ko zečeve.
E taj šamar Putin ne može da podnese, toga se najviše i bojim jer je to sujetni manijak koji može narediti i nuklearne napade, opaki bolesnik i zločinaćki poremećeni um.
Zadnja izmjena: let3, dana/u 27 feb 2022, 14:50, ukupno mijenjano 1 put.

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 27 feb 2022, 14:50

StevieG8 je napisao/la:
27 feb 2022, 14:47
Otelo je napisao/la:
Arvid je napisao/la:

Garant će tražiti demilitarizaciju Ukrajine i garanciju NATOa da nikad neće postati članica, poštivanje nezavisnosti odmetnutih republika ili ko zna možda neki status kao što kod nas ima RS u zamjenu za neutralnost.
Tako nesto i ja ocekujem. Ukrajina bez NATO-a i neki stepen autonomije za Donjeck i Luganjsk.

Ako se ne dogovore, jasno je da je alternativa nastavak rata ili dok ne eskalira na svjetskom nivou, ili dok Rusi ne skinu vlast i postave nekog svog Lukasenka na celo Ukrajine. S tim sto ce zrtve biti vjerovatno daleko vece nego u ovih prvih 4-5 dana.

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.