Premijer liga BiH - aktuelno

ZauvijekSamoVelez
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la ZauvijekSamoVelez » 02 jun 2022, 12:13

Victor je napisao/la:
02 jun 2022, 11:58
ZauvijekSamoVelez je napisao/la:
02 jun 2022, 11:38
Victor je napisao/la:
02 jun 2022, 11:14
Na stranu to ko je veci klub, da li je Fedji draze sarajevo kao grad itd..

Cisto sa sportske strane Fedja je izvukao maksimum maksimuma..da se ne lazemo finale je dobijeno naguzove jer vrlo lako se moglo desit da pretrpe katastrofu.

U lgii velez je veci dio sezone bio blize dnu nego vrhu..pa na kraju krajeva i podnio je bio ostavku

Tesko je ocekivati neki uspjeh u Evropi, a igracki kadar veleza je u najmanji ruku summjiv..pogotovo ako se desi svi odlasci o kojima se prica...

Da me ne napadnu velezovci sad, znam da ce bit pojacanja al cisto sumnjam da mozete dovesti 6/7 dobrih od cega bar 2 top igraca koji ce grantirati borbu za vrh..to tesko da moze i Sarajevo sa najvecm budzetom

Sve navedeno je zamaskirano trofejom kupa

Ne znam stvarno sta je trebao...ostati jos pola godine i kad ispadne iz evrope i u ligi ne napravi nista..da onda ode? Samo sto tad ponude sarajeva vise ne bi bilo, pa bi morao ic u sklj ligu ili cekat eventualno razvij situacije u sarajevu ili mozda tuzla cityu posto jedini oni imaju para da ga dovedu (ako izuzemo Zrinski)..

Sve u svemu ne ulazeci u to da li je ispao pakas ili ne, Fedja bi ispao teska budala da nije otisao...
Velezu nije ni potrebno 6-7 novih igraca vec 2 kapitalca i jos 2 koji ce biti dobre zamjene i budzet je bio i vise nego dovoljan da se to ostvari.

To da se u ligi ne bi napravilo nista je cudna pretpostavka, formirana ekipa koja ce se prosiriti sa pravim pojacanjima je itekako sposobna za vrh tabele. Mozes isto tako reci da je mogao napraviti iskorak pa otici preko grane u ekipu sa 10x vecim ambicijama od bilo kojeg premijerligasa, to sada mozemo samo nagadjati.

Niko ne zamjeri Fedji sto je otisao, njegova zelja njegova odluka sve ok. Nacin na koji je otisao...e to je drugi par cipela.
Vidi mozda neko osovoji sa velezom iduce sezone, ne zelim da kazem da ce velez bit losiji, to zavisi od pojacanja..al hocu rec da je fedja ocigledno uradio sta je mogao i to je to

Evo isrkeno mi reci, da nije trofjea kupa da li smatras da bi ako se uzmu u obzir ocekivanja, ova sezona bila za zaborav?

Moje misljenje je da velez ne moze u tako kratkom
roku napraviti ekipu koja ce se boriti za vrh..trebace tu dosta vremena i ulganja i pravilnog biranja igraca..sarajevo sa tanom nije moglo preko noci tako da cisto sumnjam da to velez moze. Ruku na srce ova ekipa je bas limitirana ako se gledaju najvece visine i borba za vrh...sto su dokazali i igrama ove sezone. Fedja nije ocigledno htio da nakon loseg starta ode kao popisan, a prilika koju je dobio u sarajevu se ne dobija svaki dan...Mada opet kazem moje misljenje ne mora znacit da sam upravu

To da li je su.pak ispo ..sa navijacke strsne mozda i jeste ali ne bih ulazio u to
Da se nije osvojio kup sezona bi bila promasaj, to se slazem defintivno. Ova je sezona za Velez bila cudna, totalna potrosnja u Evropi, ocajan transfer rok, zasicenje...puno toga je utjecalo na ligasku formu (a opet i sa svim tim smo 4. kad uracunas oduzeta 3 boda koja se mozda cak i vrate).

U Velezu imas tim kojeg kad nadogradis sa pravim pojacanjima imas kompletiranu ekipu za visoke ambicije, u Sarajevu ti je potreban totalni remont, ali opet imas jaci budzet za transfere i odrijesene ruke, rodni grad, sta je vec sve moglo na to utjecati.

Sljedeca sezona ce bit pravo zanimljiva :D

GradKamena2
Kontakt:

Post Postao/la GradKamena2 » 02 jun 2022, 12:17

Jakirević neće nigdje sigurno do zimske pauze.

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 02 jun 2022, 12:18

GradKamena2 je napisao/la:
02 jun 2022, 12:17
Treba pratiti hoce li Bilbija uknjiziti zadnji ugovor u inostranstvu.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

GradKamena2
Kontakt:

Post Postao/la GradKamena2 » 02 jun 2022, 12:21

DuljevinhoHaraldo je napisao/la:
02 jun 2022, 12:18
GradKamena2 je napisao/la:
02 jun 2022, 12:17
Treba pratiti hoce li Bilbija uknjiziti zadnji ugovor u inostranstvu.
Koliko mi je drago sto je pozvan toliko i nije,dadne li gol za reprezentaciju mogo bi zapast za oko nekim Katranima,Saudicima itd.

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 02 jun 2022, 12:41

mislim da je Fedja donio cisto gledano sportski i iz svog ugla dobru odluku.

iz ove ekipe Veleza je izvukao maksimum, ostaje bez Ovcine, Brandaa,Pece vjerovatno i Prsesa.
Salcin i Dejanovic mu izlaze iz u-21 i pitanje je koliko su upotrebljivi. Plus ovi pojedinci koji nisu dorasli Velezu. To je u startu najmanje 7-8 promjena.
a evropa dolazi brzo, nema se kad raditi s tim igracima, dok su ocekivanja velika, bas velika.
Nakon kupa zeljet ce se borba za titulu, za evropu, a nisam siguran koliko to moze sa potpuno rekonstruisanim sastavom.

U Velez ce doci sigurno pojacanja , mozda budi i bolji, ali mozda i losiji, nikad se to ne zna i Fedja je dobro odlucio sto nece da se kocka opet s tim. Moze biti kralj, a moze dobit otkaz do oktobra i sta onda. Ovako je otisao na sigurno.

eh sad jedino Sarajevo ko Sarajevo, brzo ce i njega potrositi, ali morao je pokusati. Dobio je karte kakve je dobio i bolje je igrati sa tim kartama u Sarajevu nego u Velezu, za njega licno
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Ponosnipodrinjac
Kontakt:

Post Postao/la Ponosnipodrinjac » 02 jun 2022, 13:08

Balorda je napisao/la:
01 jun 2022, 23:37
Mostar Stari grad uzeo titulu šampiona u futsalu, nakon što su uzeli u kup. Bukvalno svi trofeji u Mostaru završili.
A viceprvak u futsalu i finalista kupa Tuzla City.
O kako brzo rastemo na svim frontovima.

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 02 jun 2022, 13:14

E sad na nasoj temi ide anketa, koliko ce Fedja Dudic biti trener
a) 3 mjeseca
b) 4 mjeseca
c) Najvise pola godine

:urnebes: :urnebes:

MostarskiSin
Kontakt:

Post Postao/la MostarskiSin » 02 jun 2022, 13:17

Vanja8 je napisao/la:
02 jun 2022, 13:14
a) 3 mjeseca
b) 4 mjeseca
c) Najvise pola godine

Ma dobit ce kod vas odrijesene ruke da napravi sebi ekipu, borit ce se on za titulu prvu sezonu ali da je supak to stoji :mrgreen: je.bo Hasiju

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 02 jun 2022, 13:19

MostarskiSin je napisao/la:
02 jun 2022, 13:17
Vanja8 je napisao/la:
a) 3 mjeseca
b) 4 mjeseca
c) Najvise pola godine

Ma dobit ce kod vas odrijesene ruke da napravi sebi ekipu, borit ce se on za titulu prvu sezonu ali da je supak to stoji :mrgreen: je.bo Hasiju
E moj drug, kad te uhvati drobilica istocne tribine, ni ime Jurgen Kllop te ne spasava :mrgreen:

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 02 jun 2022, 13:27

Vanja8 je napisao/la:
a) 3 mjeseca
b) 4 mjeseca
c) Najvise pola godine

Dudić će napraviti odličan posao sa Sarajevom, imaće odriješene ruke po pitanju igračkog kadra, savršeni uslovi za njega. Spodobice iz vašeg tabora koji ga pljuju samo pokazuju koliko ne gledaju i koliko ne znaju ništa o fudbalu. Čisto sramoćenje.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

fudbalfudbal
Kontakt:

Post Postao/la fudbalfudbal » 02 jun 2022, 13:29

Balorda je napisao/la:
02 jun 2022, 13:27
Vanja8 je napisao/la:
a) 3 mjeseca
b) 4 mjeseca
c) Najvise pola godine

Dudić će napraviti odličan posao sa Sarajevom, imaće odriješene ruke po pitanju igračkog kadra, savršeni uslovi za njega. Spodobice iz vašeg tabora koji ga pljuju samo pokazuju koliko ne gledaju i koliko ne znaju ništa o fudbalu. Čisto sramoćenje.
I ja mislim da ce Sarajevo bas dobro izgledati.
Ti si naša ljubav jedina!

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 02 jun 2022, 13:32

Balorda je napisao/la:
02 jun 2022, 13:27
Vanja8 je napisao/la:
a) 3 mjeseca
b) 4 mjeseca
c) Najvise pola godine

Ma vidi drug, ne radi se tu o spodobicama, jednostavno takav je pitarski mentalitet, evo Klopa da su doveli ovi isti sto pljuju Fedju pljuvali bi i njega.
Tesko je biti trener Sarajeva ili Zelje, ogroman je pritisak ne plecima i iskreno se ponekad cudim ljudima kad kazu mogu ja to, volim izazove...
Svaki navijac ova dva kluba je licno Anceloti i cim mu nesto zasmeta onda se masa sama zatalasa...
Fedji puna podrska i dobro nam dosao šefe... :salut:

Antipolitika3
Kontakt:

Post Postao/la Antipolitika3 » 02 jun 2022, 13:44

Cestitke pitarima na novom treneru ,uvijek je najbolje da se mladi treneri kale u filijalama pa onda dobiju priliku u ozbiljnom i jakom trofejnom klubu.
Smatram da je odlican izbor gospodin Dudic jer je od totalno anonimnih igraca i sa malim klubom iz predgradja Mostara uspio osvojiti Kup natjecanje sto u tako malenom klubu nisu niti ocekivali u najludjim snovima.
Radujem se derbiju Zrinjski Sarajevo i totalnom nogometu naravno ako ostane Jakirovic na klupi a Dudic procisti svlacionicu Sarajeva.
HSK ZRINJSKI MOSTAR
#osmadolazi
Nemanja Bilbija

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 02 jun 2022, 13:56

Pitari čuo sam se sa Dudicem. Možete se pozdraviti sa Hebibovicem, Mersudinom i sa Velkovskim.

Nažalost ostaje vam Dupovac, on ga vidi kao Zvonica
Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)

U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.

GOJKO VUKOVIC!

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 02 jun 2022, 14:05

"Igračkih promjena će biti, moramo podvući crtu i gledati interese kluba a ne neke 'ljubavi', privatno ili ovako ili onako... Jednostavno, ja sam takav, gdje god radim štitim interese kluba i svoje lične interese. Tu sam da napravim dodatni iskorak u svojoj karijeri i dat ću sve od sebe", poručio je Dudić.
Bosanski Ferguson :salut:
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 02 jun 2022, 14:12

Neće biti lagano. Ja sam pripremljen na sve, nosio sam se s pritiskom u Veležu, osvojio sam i trofej, a to treba ovom klubu. Sarajevu je trebao trener koji zna osvajati trofeje i koji zna igrati Evropu", kazao je Dudić
:rol:

Što ga pristavi Sarajevu, nije ni došao.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 02 jun 2022, 14:15

Dudic previse gledao youtube klipova od Mourinha kad je dosao u Chelsea :rol:

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 02 jun 2022, 14:18

Balorda je napisao/la:
02 jun 2022, 14:12
Neće biti lagano. Ja sam pripremljen na sve, nosio sam se s pritiskom u Veležu, osvojio sam i trofej, a to treba ovom klubu. Sarajevu je trebao trener koji zna osvajati trofeje i koji zna igrati Evropu", kazao je Dudić

Što ga pristavi Sarajevu, nije ni došao.

Mozda napokon sada da Sarajevo pobjedi Veleza nakon jedno pet godina
Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)

U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.

GOJKO VUKOVIC!

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 02 jun 2022, 14:20

Tristan10 je napisao/la:
02 jun 2022, 14:15
Dudic previse gledao youtube klipova od Mourinha kad je dosao u Chelsea :rol:
:D

denimen99
Kontakt:

Post Postao/la denimen99 » 02 jun 2022, 14:27

Sad ide jedno 6 mjeseci plača, ili kako kažu dole u Mo, plaaaača :) Čestitke Dudiću, možda nogomet u BiH stoji u mjestu, ali taj čovjek itekako napreduje. Šteta što Maksimović još ne dobija priliku u nekom drugom klubu.
- Na Rodi su pare! Život na Lazio! Lecce Juve! Bordeaoux Toulouse!
- Ničija nije do José Zorrilla.
- Jel te Taylor našo'?
#VB89

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], mostar_mo, Mostarska, Paromlinac, rishovski i 18 gostiju.