Da se nije osvojio kup sezona bi bila promasaj, to se slazem defintivno. Ova je sezona za Velez bila cudna, totalna potrosnja u Evropi, ocajan transfer rok, zasicenje...puno toga je utjecalo na ligasku formu (a opet i sa svim tim smo 4. kad uracunas oduzeta 3 boda koja se mozda cak i vrate).Victor je napisao/la: ↑02 jun 2022, 11:58Vidi mozda neko osovoji sa velezom iduce sezone, ne zelim da kazem da ce velez bit losiji, to zavisi od pojacanja..al hocu rec da je fedja ocigledno uradio sta je mogao i to je toZauvijekSamoVelez je napisao/la: ↑02 jun 2022, 11:38Velezu nije ni potrebno 6-7 novih igraca vec 2 kapitalca i jos 2 koji ce biti dobre zamjene i budzet je bio i vise nego dovoljan da se to ostvari.Victor je napisao/la: ↑02 jun 2022, 11:14Na stranu to ko je veci klub, da li je Fedji draze sarajevo kao grad itd..
Cisto sa sportske strane Fedja je izvukao maksimum maksimuma..da se ne lazemo finale je dobijeno naguzove jer vrlo lako se moglo desit da pretrpe katastrofu.
U lgii velez je veci dio sezone bio blize dnu nego vrhu..pa na kraju krajeva i podnio je bio ostavku
Tesko je ocekivati neki uspjeh u Evropi, a igracki kadar veleza je u najmanji ruku summjiv..pogotovo ako se desi svi odlasci o kojima se prica...
Da me ne napadnu velezovci sad, znam da ce bit pojacanja al cisto sumnjam da mozete dovesti 6/7 dobrih od cega bar 2 top igraca koji ce grantirati borbu za vrh..to tesko da moze i Sarajevo sa najvecm budzetom
Sve navedeno je zamaskirano trofejom kupa
Ne znam stvarno sta je trebao...ostati jos pola godine i kad ispadne iz evrope i u ligi ne napravi nista..da onda ode? Samo sto tad ponude sarajeva vise ne bi bilo, pa bi morao ic u sklj ligu ili cekat eventualno razvij situacije u sarajevu ili mozda tuzla cityu posto jedini oni imaju para da ga dovedu (ako izuzemo Zrinski)..
Sve u svemu ne ulazeci u to da li je ispao pakas ili ne, Fedja bi ispao teska budala da nije otisao...
To da se u ligi ne bi napravilo nista je cudna pretpostavka, formirana ekipa koja ce se prosiriti sa pravim pojacanjima je itekako sposobna za vrh tabele. Mozes isto tako reci da je mogao napraviti iskorak pa otici preko grane u ekipu sa 10x vecim ambicijama od bilo kojeg premijerligasa, to sada mozemo samo nagadjati.
Niko ne zamjeri Fedji sto je otisao, njegova zelja njegova odluka sve ok. Nacin na koji je otisao...e to je drugi par cipela.
Evo isrkeno mi reci, da nije trofjea kupa da li smatras da bi ako se uzmu u obzir ocekivanja, ova sezona bila za zaborav?
Moje misljenje je da velez ne moze u tako kratkom
roku napraviti ekipu koja ce se boriti za vrh..trebace tu dosta vremena i ulganja i pravilnog biranja igraca..sarajevo sa tanom nije moglo preko noci tako da cisto sumnjam da to velez moze. Ruku na srce ova ekipa je bas limitirana ako se gledaju najvece visine i borba za vrh...sto su dokazali i igrama ove sezone. Fedja nije ocigledno htio da nakon loseg starta ode kao popisan, a prilika koju je dobio u sarajevu se ne dobija svaki dan...Mada opet kazem moje misljenje ne mora znacit da sam upravu
To da li je su.pak ispo ..sa navijacke strsne mozda i jeste ali ne bih ulazio u to
U Velezu imas tim kojeg kad nadogradis sa pravim pojacanjima imas kompletiranu ekipu za visoke ambicije, u Sarajevu ti je potreban totalni remont, ali opet imas jaci budzet za transfere i odrijesene ruke, rodni grad, sta je vec sve moglo na to utjecati.
Sljedeca sezona ce bit pravo zanimljiva