FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
86
50%
Prolazak u Play off
36
21%
Grupnu fazu
49
29%

Ukupno glasova: 171

Antikloc
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Antikloc » 15 mar 2023, 21:31

H8Z7 je napisao/la:
15 mar 2023, 20:13
Mersudin Ahmetović ne posustaje. Nakon što su mu zimus u Sarajevu saopštili kako ne računaju na njegove usluge, jedan od najboljih napadača koje je Premijer liga imala odlučio je prolongirati odlazak u mirovinu i u 37. godini iznenađujuće potpisati za konjički Igman.

Sve ove godine Ahmetović je bio primjer svim igračima kako se treba ponašati jedan vrhunski sportista na terenu i van njega. Dobri duh svlačionice. Znao je to i Husref Musemić pod čijim je vodstvom iskusni golgeter imao priliku obarati rekorde i upisati svoje ime u bogatu historiju Sarajeva. Danas dobrim dijelom Igmanov tim čine upravo nekadašnji stanovnici Koševa koji će s Ahmetovićem u napadu učiniti sve da zadrže premijerligaški status.

NISAM ŽELIO NAPUSTITI SARAJEVO

I sam Ahmetović priznaje na početku razgovora za **** portal da nije očekivao ovakav rasplet u smiraju karijere.

– Da budem iskren na početku, nije mi se uopšte išlo iz Sarajeva, imao sam važeći ugovor koji sam želio do kraja da ispoštujem. Ipak, vidjevši da od strane pojedinaca više nisam tu poželjan, tražio sam papire, nigdje ne želim biti problem. Takav sam tip – kaže Ahmetović na početku.

Zajko Zeba “oživio” mu je karijeru kada se 2015. vratio iz inostranstva. Na njegov nagovor tada je potpisao za Slobodu, a sada, nekoliko godina kasnije, nekadašnji as Željezničara ga je doveo i u Igman u kojem obnaša funkciju sportskog direktora.

Zahvalan sam kako Zebi, tako i treneru Musemiću. Eto, ispostavilo se da mogu “dati ruke” svojim iskustvom i kvalitetom. Nisam se pokajao. Motiv i želja su tu, uz nekoliko nas iskusnih, u timu ima i mlađih koji u budućnosti mogu napraviti ozbiljne stvari. Sredina je zdrava, vidi se da se ljudi trude da naprave nešto, a osjetim i da me cijene. Očito svugdje više nego tamo gdje si najviše napravio.

NIJE SVE U NOVCU…

O imenima ljudi koji su mu se zamjerili u Sarajevu nije želio da govori.

– Kada dođe vrijeme… Ne bih želio da neko protumači da imam nešto protiv Sarajeva. Ne, meni niko ne može pokvariti ljubav koju osjećam prema tom klubu niti se može izbrisati ono što sam uradio. Za ono što mi se desilo, a što nisam zaslužio, ne krivim Sarajevo već pojedince.

Ove sezone Sarajevu ne ide dobro. Iako se očekivalo da će klub proigrati nakon nekoliko zvučnih transfera, to se nije desilo.

– Novac i pojačanja nisu garancija uspjeha u fudbalu. Generalno gledajući, ne mislim samo na Sarajevo, svugdje je potrebno vrijeme da bi se nešto napravilo. Kada promijeniš šest-sedam fudbalera u prijelaznom roku to je mač s dvije oštrice, treba to uigrati, posložiti… To su sve dobri igrači, ali ponavljam, neophodno je strpljenje.

PROTIV JAKOVLJEVIĆA NAJTEŽE

Osim što je postao jedna od legendi Premijer lige, kroz karijeru Ahmetović je još igrao u Kazahstanu i Rusiji. Imajući u vidu odakle je krenuo i s čim se sve susretao kroz karijeru, više je nego zadovoljan onim što je napravio.

– Svakoga mogu pogledati u oči. Sve što sam napravio je moja zasluga, nikada mi niko nije pomagao, nisam bio ničiji… Put mi nije bio nimalo lagan i zato kada sve saberem i oduzmem – dobro je. Možda je i bolje što mi se ovo sa Sarajevom desilo sada kada je već kraj karijere.

Kao igrače koji su obilježili njegovu eru u Sarajevu naveo je Hebibovića, Velkoskog i Rahmanovića, a kada je u pitanju najteži protivnik, kao iz topa je ispalio:

– Jakovljević iz Zrinjskog! Ma, uvijek je tu, na praovm mjestu, skoncentrisan svih 90 minuta. Protiv njega se napatim, kroz smiješak je kazao Ahmetović na kraju razgovora za **** portal.
I kazu budi pozitivan,prema Mirvahu i njegovim quravelama ?!
:puke: :puke:

SviUNapad1jeAFH
Kontakt:

Post Postao/la SviUNapad1jeAFH » 15 mar 2023, 21:42

H8Z7 je napisao/la:
15 mar 2023, 20:13
Mersudin Ahmetović ne posustaje. Nakon što su mu zimus u Sarajevu saopštili kako ne računaju na njegove usluge, jedan od najboljih napadača koje je Premijer liga imala odlučio je prolongirati odlazak u mirovinu i u 37. godini iznenađujuće potpisati za konjički Igman.

Sve ove godine Ahmetović je bio primjer svim igračima kako se treba ponašati jedan vrhunski sportista na terenu i van njega. Dobri duh svlačionice. Znao je to i Husref Musemić pod čijim je vodstvom iskusni golgeter imao priliku obarati rekorde i upisati svoje ime u bogatu historiju Sarajeva. Danas dobrim dijelom Igmanov tim čine upravo nekadašnji stanovnici Koševa koji će s Ahmetovićem u napadu učiniti sve da zadrže premijerligaški status.

NISAM ŽELIO NAPUSTITI SARAJEVO

I sam Ahmetović priznaje na početku razgovora za **** portal da nije očekivao ovakav rasplet u smiraju karijere.

– Da budem iskren na početku, nije mi se uopšte išlo iz Sarajeva, imao sam važeći ugovor koji sam želio do kraja da ispoštujem. Ipak, vidjevši da od strane pojedinaca više nisam tu poželjan, tražio sam papire, nigdje ne želim biti problem. Takav sam tip – kaže Ahmetović na početku.

Zajko Zeba “oživio” mu je karijeru kada se 2015. vratio iz inostranstva. Na njegov nagovor tada je potpisao za Slobodu, a sada, nekoliko godina kasnije, nekadašnji as Željezničara ga je doveo i u Igman u kojem obnaša funkciju sportskog direktora.

Zahvalan sam kako Zebi, tako i treneru Musemiću. Eto, ispostavilo se da mogu “dati ruke” svojim iskustvom i kvalitetom. Nisam se pokajao. Motiv i želja su tu, uz nekoliko nas iskusnih, u timu ima i mlađih koji u budućnosti mogu napraviti ozbiljne stvari. Sredina je zdrava, vidi se da se ljudi trude da naprave nešto, a osjetim i da me cijene. Očito svugdje više nego tamo gdje si najviše napravio.

NIJE SVE U NOVCU…

O imenima ljudi koji su mu se zamjerili u Sarajevu nije želio da govori.

– Kada dođe vrijeme… Ne bih želio da neko protumači da imam nešto protiv Sarajeva. Ne, meni niko ne može pokvariti ljubav koju osjećam prema tom klubu niti se može izbrisati ono što sam uradio. Za ono što mi se desilo, a što nisam zaslužio, ne krivim Sarajevo već pojedince.

Ove sezone Sarajevu ne ide dobro. Iako se očekivalo da će klub proigrati nakon nekoliko zvučnih transfera, to se nije desilo.

– Novac i pojačanja nisu garancija uspjeha u fudbalu. Generalno gledajući, ne mislim samo na Sarajevo, svugdje je potrebno vrijeme da bi se nešto napravilo. Kada promijeniš šest-sedam fudbalera u prijelaznom roku to je mač s dvije oštrice, treba to uigrati, posložiti… To su sve dobri igrači, ali ponavljam, neophodno je strpljenje.

PROTIV JAKOVLJEVIĆA NAJTEŽE

Osim što je postao jedna od legendi Premijer lige, kroz karijeru Ahmetović je još igrao u Kazahstanu i Rusiji. Imajući u vidu odakle je krenuo i s čim se sve susretao kroz karijeru, više je nego zadovoljan onim što je napravio.

– Svakoga mogu pogledati u oči. Sve što sam napravio je moja zasluga, nikada mi niko nije pomagao, nisam bio ničiji… Put mi nije bio nimalo lagan i zato kada sve saberem i oduzmem – dobro je. Možda je i bolje što mi se ovo sa Sarajevom desilo sada kada je već kraj karijere.

Kao igrače koji su obilježili njegovu eru u Sarajevu naveo je Hebibovića, Velkoskog i Rahmanovića, a kada je u pitanju najteži protivnik, kao iz topa je ispalio:

– Jakovljević iz Zrinjskog! Ma, uvijek je tu, na praovm mjestu, skoncentrisan svih 90 minuta. Protiv njega se napatim, kroz smiješak je kazao Ahmetović na kraju razgovora za **** portal.
U 8 ujutru treba ici ispred kluba i dok ne odu **** iz kluba stojat sa **** motkama

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 15 mar 2023, 22:13

Do juče je bilo drvlje i kamenje na Ahmeta a sada se ko žali. Jadni smo da jadniji ne možemo biti.

SviUNapad1jeAFH
Kontakt:

Post Postao/la SviUNapad1jeAFH » 15 mar 2023, 22:17

fks74 je napisao/la:
15 mar 2023, 22:13
Do juče je bilo drvlje i kamenje na Ahmeta a sada se ko žali. Jadni smo da jadniji ne možemo biti.
Ayla protiv Merse su bili samo debili kojima sve smeta u zivotu pa eto i njemu nesto zamjeraju, nisi smjela istjerat legendu iz kluba bez obzira sta ti kontala. Valjda je i ovo opet iz inata bilo.

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 15 mar 2023, 22:23

SviUNapad1jeAFH je napisao/la:
15 mar 2023, 22:17
fks74 je napisao/la:
Ayla protiv Merse su bili samo debili kojima sve smeta u zivotu pa eto i njemu nesto zamjeraju, nisi smjela istjerat legendu iz kluba bez obzira sta ti kontala. Valjda je i ovo opet iz inata bilo.
Šta ste pisali svi za Mersu, nemoj da moram vraćati postove i sada vam kao žao, samo zbog toga što tjerate neki inat. To ste vi gospodo pisali, nisam ja.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 15 mar 2023, 22:24

Mersudin Ahmetovic za 4 dana ima punih 38 godina..kad nas je napustio imao 37 godina i 10 mjeseci u zadnje 2 godine igrao 4-5 utakmica….

Merso je trebao reci koga je istjerao, prepostavljam da je to MIRZA AYLA MIRVIC. I pomeni ispravna odluka.. ponudili su mu posao u akademi i da mu plate tu licencu..

Pa nije on otisao u zrinjski il partizan pa da kazem e gledaj moze u partizanu a huljega otjerale.. Mnogo veca fula je sa Benkom koji je dero sve predsobom a radi jedne pive dobio nogu.. GRIZOJE ISTO KO I AHMET SAMO STO JE BIO JOS BOLJI IGRAC

umrobihzbogtebe1946
Kontakt:

Post Postao/la umrobihzbogtebe1946 » 15 mar 2023, 22:31

Koliko bi samo kvalitetniji i profitabilniji bio Fan Shop da uzmu dizajnera koji radi Hordama.
Volim te Saraj'vo!

24.10.1946.
22.7.2023.
24.7.2023.
10.8.2023.

eccehomo
Kontakt:

Post Postao/la eccehomo » 15 mar 2023, 22:33

Antikloc je napisao/la:
15 mar 2023, 15:28
donDondon je napisao/la:
15 mar 2023, 13:28
Pape dobio mural u Parizu heeeeej u Parizuu
ovdje mu je*u nanu naninu
Pape je dobio mural u Parizu,ima 30 godina :mrgreen:
A evo prvi put,cujem da neko u Sarajevu ,psuje Papeta ?! Po bilo kom osnovu ?! A i nema osnova,covjek nema nikakve veze s nama.
Zato ne bih volio da su tacne price da hrasnicki blentovan ,zeli dovesti na ljeto Susica za trenera,jer se to ne bi dobro zavrsilo a tesko bi mi palo da neko psuje Papeta.
Jedino ,neki navijaci zamjeraju Susicu,sto kao nema nikakvih kontakata i emocija prema nama,to uglavnom mladji,koji ga nisu gledali. Mi ,stariji koji smo ga gledali,nama je to dovoljno od njega. To je bila magija. Zato je meni smijesno kad neko pocne pricati o dva fantasticna predpasa,nekog igraca :mrgreen:
Kad Pape ,krene mjesati odbranu,pola ih lezi po zemlji,pola se drzi za glavu,slanje po cevape svaku tekmu,,lopta se zalijepi za njega i ide s njim,kao zivo bice. A kad uzme loptu,samo je faulom mozes uzeti a i to tesko. Asistencije iz prve,asistencije sa 70-80 metara,asistencije iz trka,na stranu naprijed nazad.ledjima okrenuti. Golovi nogom,glavom,iz slobodnog iz trka ,iz hoda ,iz driblinga. Cista magija. A svi kazu, da je u PSG bio duplo bolji nego kod nas ,sto zvuci nevjerovatno.
Igrac postane legenda za ono sto je pruzio klubu,kada je prvi put usao na teren,pa do svog zadnjeg nastupa. A jednom kad zavrsi nastupe za klub,ode zivjeti svoj zivot ,ide biti jos negdje legenda. Samo sitna klosarija,goli prosjek pokusava da zivi na racun svoje davne slave,da budu profesionalne legende. Pravim legendama to nije potrebno !!
Ni sa jednim tvojim postom se ne slažem i sumnja/o/m sam da si uopšte naš navijač, ali ovo za Papeta ti skidam kapu i najgore mi je kad ono počne sr ati o najboljem igraču bivše države ikad a nije ga nikada gledalo, pa onda ovdje toliko riječi ružnih o njemu, nadimaka i sl.To je za povraćati, a sve k'o fol naši navijači ali ja sam izgubio volju da takvima išta objašnjavam.
Još jednom, za Papeta aferim!

spezial
Kontakt:

Post Postao/la spezial » 15 mar 2023, 22:34

Samo se kritikovalo da merso bude prvi napadac i da nam bude udarna igla, ali ne znam vala nikoga ko je navijao za to da ga se otjera, cak je dosta prijedloga bilo da ga se ostavi pri klubu da bude neki trener, pomocnik, nesto u omladinskom pogonu

A vala mogao je i u ovoj truhloj sezoni ostati do kraja i biti treca opcija u slucaju neke povrede napadaca, i uletiti zadnjih 5-10 minuta kad bas ganjamo rezultat. Ove sezone je pokazao da moze biti itekako koristan u takvim situacijama, a ne bi skodio protiv zelje onih zadnjih 10 minuta kad se nabijalo u sesnaesterac

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 15 mar 2023, 23:27

umrobihzbogtebe1946 je napisao/la:
15 mar 2023, 22:31
Koliko bi samo kvalitetniji i profitabilniji bio Fan Shop da uzmu dizajnera koji radi Hordama.
Džaba i da su trenutno tu najbolji svjetski dizajneri, kad raja ne kupuje. Dio zbog proglašenog bojkota, dio svakako kupuje samo kad su rezultati tu, a sigurno da je i dio zbog cijena koje su dosta porasle dolaskom Ajle, pogotvo ove Errea, brendirane, ljudi imaju većih prioriteta od Sarajeva.

Pa evo od nove godine Errea dresovi su konstantno na sniženju od 20tak %, to je dokaz koliko je uspješna prodaja. I realno tako sniženi su skupi.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 15 mar 2023, 23:36

To godinama pišem, u 90% slučajeva su bolje stvari.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

BordoBBoja
Kontakt:

Post Postao/la BordoBBoja » 16 mar 2023, 00:26

Udri ga Mehaga

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 16 mar 2023, 00:54

fks74 je napisao/la:
15 mar 2023, 22:23
SviUNapad1jeAFH je napisao/la:
15 mar 2023, 22:17
fks74 je napisao/la:
Do juče je bilo drvlje i kamenje na Ahmeta a sada se ko žali.

smo da jadniji ne možemo biti.
Šta ste pisali svi za Mersu, nemoj da moram vraćati postove i sada vam kao žao, samo zbog toga što tjerate neki inat. To ste vi gospodo pisali, nisam ja.
ONO bi vracalo postove :rol:
fks74 je napisao/la:
09 avg 2022, 16:15
Svaka čast za Emira, radi dobar posao. :clap:
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 16 mar 2023, 02:44

AHMET je odbio funkciju u omladinskom pogonu. Klub mu je javno obecao platit pro licencu..

Sta hoce da je fer mogo se penzionisat zavrsiti tu licencu ujedno vodit pjetlice pionire ili bit na mjestu repuha ,, nevidim sta je uovom lose…

Ocito i svima je jasno da je do love,, tacnije i najpreciznije naplata kompletnog ugovora…i sigurno je ista varijanta ko heba dupovac jedan dio plate placa igman mi jedan dok ugovor ne istekne

Lecler
Kontakt:

Post Postao/la Lecler » 16 mar 2023, 05:43

Uzeli su ga.
ISTINA ZA VEDRANA!

curvanord
Kontakt:

Post Postao/la curvanord » 16 mar 2023, 07:44

Dizajn za marketing grupe rade momci koji su aktivni članovi grupe. Za klub marketing rade amateri godinama, a to se najbolje vidi po stvarima koje izbacuju (nisu izbacili kvalitetan šal od kad radi shop). Sve kvalitetno što imaju ukrali su od navijačke skupine Horde zla. Pa parolu Biti srcem vezan u tome leži snaga su ukrali od Hordi 2009 godine i dan danas je koriste jazavci.

curvanord
Kontakt:

Post Postao/la curvanord » 16 mar 2023, 07:55

Pitar6785 je napisao/la:
15 mar 2023, 20:44
Ovakve izjave kao sto je Ahmet izjavio su pickaste, ako imas nesto da kazes reci ako nesmijes neces da kazes nemoj ni ovo..

Ahmet je 40% svog boravka u klubu proveo u povredama igranjem sa klupe… uz vjerovatno ogromna primanja..

Hebibovic dupovac bodul ahmet su u igmanu i vidjecemo gdje ce zavrsit posle igmana koliki ucinak i Hocel igman ostat u ligi

Ovo je pickasta izjava posebno u situaci trenutnoj u kojoj smo..

A ti si jedan smrdo maleni koji po ovom forumu piše onako kako vjetar puše. Mada tvoj nick puno toga objašnjava. Nema ništa odvratnije na svijetu od pitara i balije.

esprit24
Kontakt:

Post Postao/la esprit24 » 16 mar 2023, 07:56

Za najgoru sezonu u historiji PL krivo je igranje nase ekipe u drugim gradovima :kafa:
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 16 mar 2023, 08:04

esprit24 je napisao/la:
16 mar 2023, 07:56
Za najgoru sezonu u historiji PL krivo je igranje nase ekipe u drugim gradovima :kafa:
Neki jak sihirbaz nam je sihre bacio !! Samo dobar hodza ,da nam prouci rukju nam moze pomoci !! :mrgreen:

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 16 mar 2023, 08:21

esprit24 je napisao/la:
16 mar 2023, 07:56
pa sigurno bi imali 8-9 bodova vise da smo na kosevu igrali.Zvuci smjesno ali istina je. Citavu sezonu smo gosti. Naravno da to ne treba biti opravdanje pogotovo sto imamo nesposobnu upravu
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot], Rule_hz, Seipronto i 70 gostiju.