Kavez je privremeno rješenje koje nije namjenjeno Manijacima nego svakoj navijačkoj skupini koja bude dolazila, šta je tu je, nadam se da će ljudi to srediti vremenom pa da bude još bolja atmosfera na utakmicama na stadionu koji je hvala Bogu fino sređen i lijepo je to vidjet. Što se tiće cijene, realno, previše je 8 KM, nije nikome žao tih para, ali Grbavica ima najbolje uslove za gostujuće navijače, pa je cijena ista. Trebali su odrediti manju cijenu jbg sad.
Što se tiće navijača Veleža ovdje, morate i vi uzeti u obzir da svaka navijačka skupina ima pravo da ne dođe ako im uslovi ne odgovaraju, čak su i Ultrasi postavili parolu vezano za taj kavez. Niko nije tražio od Red Army da bojkotuje tu utakmicu, niti Red Army ima veze s tim. Horde zla su više puta bojktovale derbi na Grbavici, jednom zbog cijene i broja karata kada im je Blekić bio alfa i omega u klubu i naplaćivao im karte za gledjanje u displej na Koševu, pa onda zbog smanjenog broja karata do kojeg je došlo zbog odluke MUP-a da se prošire tampon zone, a i to je bilo nakon njihovog divljanja. Bukvalno su od našeg kluba očekivali da svoje navijače stisnu ko da su gostujući, a na našem sjeveru ljudi i dalje godišnje kupuju i dolaze sa porodicom. Njihovo je pravo bilo da ne dođu, mi kao navijači Želje nismo imali ništa s tim. Niti su oni nas oštetili svojim nedoslaskom, niti su vas Manijaci sad.
Vezano za to da je Željo Veležu izašao u susret, ne znam na šta se tu misli, zato neću ni ulaziti u to. Znam da je sve bilo korektno sa obje strane, nisam čuo za bilo kakav problem u gradu i na stadionu, ali šta se smatralo izlaženjem u susret ne znam. Najbitnije je da u uzvratnoj utakmici sve bude okej i to je to. Nama je FK Sarajevo za smanjen broj karata "vratilo" na hinjski način, ali su Manijaci opet došli, a na Grbavici će gostujući navijači biti smješteni kako uvijek budu, cijena će biti ista i to je to. Na kraju krajeva, na Grbavici su najbolji uslovi za domaće navijače, mogu ljudi mrziti i nas i Grbavicu ali to je činjenica. Ne znam je li na bilo kojem drugom stadionu gostujući sektor natkriven.