FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
85
50%
Prolazak u Play off
35
21%
Grupnu fazu
49
29%

Ukupno glasova: 169

SarajevoNG
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la SarajevoNG » 23 apr 2023, 23:02

cookiech je napisao/la:
23 apr 2023, 22:48
JavierBosnia je napisao/la:
23 apr 2023, 22:10
cookiech je napisao/la:
23 apr 2023, 22:02
Nema mi logike da ima 2 zuta, valjda 1
Ima, 2 zuta danas = crveni i dobio je kaznu za to suspenzija 1 utakmica
I onda se gleda kao da danas nije dobio nijedan zuti jer su mu ta dva izazvala crveni

Nije on crveni dobio zbog jednog zutog nego zbog dva, zato se oba danas gledaju kao jedan crveni. Ako sam ti dobro docarao :mrgreen:
Bogme jesi :mrgreen: znaci radi suspenziju zbog crvenog i ostaju kartoni od ranije.
Ne ostaju kartoni, sve se obriše. Ziljkić će poslije Zrinjskog biti čist.

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 23 apr 2023, 23:03

Hajdeee je napisao/la:
23 apr 2023, 23:00
NajvecaRadosti je napisao/la:
23 apr 2023, 22:58
Jel Ziljkic pauzira 1 ili 2 utakmice?
Jednu.
Ali mu se sada zbog tog crvenog ne ponistavaju ona 2 zuta koja ima. Tako da je u opasnosti da odmah poslije ove koju odpauzira dobije treci zuti.
:thumbup: :thumbup:
Bezveze gluposti radi.I u Tuzli se nesto svadja sa publikom poslije utakmice hoce da se bije.Ne treba mu to,treba se obaviti jedan razgovor sa njim.Tvoje je da se fokusiras na teren.

Igra katastrofa,vile nas pronosale danas al zaboli me.Protiv Sloge i Veleza smo nezasluzeno izgubili bar 3 boda,kako zbog kradje,tako zbog 'nesrece'.Nek i mi jednom na guzove dobijemo
Protiv Zrinjskog su vec skinuli gace,tako da okrenuti se narednom vikendu i Listici,jedna od presudni utakmica
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 23 apr 2023, 23:07

Osttribine je napisao/la:
23 apr 2023, 22:45
Antikloc je napisao/la:
23 apr 2023, 22:19
23 apr 2023, 21:23
Bgm me posjeta na Koševu iznenadila, nisam ocekivao da ce ovoliko raje biti, istina ulaz je bio dzaba i to je uticalo. Neka ide ko hoce manite se prepucavanja, kao sto napisah i danas fkt ih znam mnogo koji su veliki i redovni na tekmama pitari, ali jace od njih bilo danas i otisli su na tekmu. Sto se "igre" tice, nikakvog pomaka sa ovim klocem zalizanim, smislene akcije mi ne znamo odigrati. O ovim sudijskim lakrdijama pricati je suvisno, ova sudijska trojka mora se iskljuciti iz fudbala, da se razumijemo ostetili su obje ekipe. Sad slijedi paklen raspored u kojem sa ovakvim predstavama nemamo sta traziti iskreno, a pogotovo sa ovakvom igrom u Evropi, pa ima da nas neka osrednja ekipa natrpa do vrha.
Sve se danas poklopilo Mirvicevcima : Prelijep dan,povratak poslije osam mjeseci,Bajram,dzaba ulaz. Bilo je sminka otici na tekmu. Vidjecemo kad tekme postanu 'obicne',vrijeme ruzno,ulaz 10-15 KM ,igra je ionako u qurcu. Bice to puno,puno slabija posjeta. Samo treba biti uporan i tjerati svoje !! Borba ce biti duga i teska.
Nije samo do Mirze,mada je on qarina od trenera,ima tu puno rupa u igrackom kadru,nekvaliteta. Recimo Serbecic ,koji je danas bio odlican,je napravio kiks,koji bi nas kostao bodova,da nije bilo sudija. Serbecic je vazda bio kiks igrac ,kad je najbolji. Ziljke je osrednji igrac,nista narocito. Musa je propao skroz za vrijeme zimske pauze. A i ostali igraci,svakom mozes naci manu. Odnosno mane isplivavaju same na povrsinu,sa jakocom protivnika i tezinom utakmice.
Zrinjski ako nas bude htio ubiti,ubice nas. Oni su ovu Tuzlu rijesili 6,7 -0 u dvije tekme,otresli ih ko slinu a mi jedva. Sudije k'o sudije,nekad te zakinu,nekad te poguraju. Puno neznanja ,nestrucnosti,javasluka od sudijske strane,nema potrebe ici u teorije zavjere.
Zasto konstatno imate potrebu vrijedjati ljude koji su isli danas na utakmicu, istina da se poklopilo sve od besplatnog ulaza do lijepog vremena i da ce to dosta losije izgledati ako ova situacija potraje, ali lose je je izgledalo u xy utakmica i kad smo najbolji bili, a imali recimo lose vrijeme. Jednostavno se pomirite da ima ljudi koji drugacije misle, vrijeme ce pokazati ko je bio u pravu.
Još vidim nekakvih nickova se nakotilo ovde, vjerovatno sa anamo one strane pa se prizivaju neke smrti, bolesti i slicno nekom eto sto je otisao na utakmicu danas. Jahh, Mirvana bi se zabrinuo da mu niko nije dosao i odmah bi on smjenio Ajlu i Mirzu, bi al u qrcu. Teski smo mi licemjeri, da se kojim slucajem za titulu borimo ne bi niko spomenuo vjerovatno Ajlu, kao sto nije ni Sabrinu, nego tek kad smo onu titulu 2021. prokockali. Ako vec tjeramo Ajlu i Mirzu (koji nikad nije trebao vise sjesti na nasu klupu) hajdemo i MIrvica tjerati, on ih je postavio tu.
A na ovu brojku danas je nedostajalo Hz i nas sa Istoka i Zapada koji nismo isli mozda ukupno do 2 milje i to ti je to sto se navijaca Sarajeva tice, nemamo mi neke posjete od 20 milja izuzev evropskih tekmi to je cinjenica.
Nit si vino,nit si voda. :mrgreen:
Truhli kompromisi nikad,nigdje ne vode. :mrgreen:
Budi svoj,budi odlucan,rjesen i hrabar,pa makar bio u krivu !! :mrgreen:
Pljuni istini u oci :mrgreen:
Na ljutu ranu,ljuta trava :mrgreen:
Bolje grob,nego rob :mrgreen:
Teska vremena,zahtjevaju teske odluke,jake ljude :mrgreen:
Itd.
Nece ovo ici tako,malo cemo piskiti,malo cemo kakiti. Pa cemo se poslije lijepo igrati. Bicemo fini i nece boliti.Pa bas obrnuto - Boljece i trajace,dugo. Bice to gadna borba,koja ce biti nerjesena,sve dok je Gazda Tan ne presjece !!

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 23 apr 2023, 23:08

Taman nek Ziljkic protiv Širokog dobije žuti i odradi suspenziju u Banja Luci. Nije bas da se i u najboljem sastavu tamo imamo puno cemu nadati.

Amcho1
Kontakt:

Post Postao/la Amcho1 » 23 apr 2023, 23:10

Nisam planirao ali sam otišao na utakmicu na nagovor ekipe i moram reci objektivno sljedeće: teren predobar (zaista ljepota za gledati), posjeta zaista dobra, igra poprilično loša, tačnije igra na individualni kvalitet, nema uigranih akcija =loš trener. Eh sad, uvijek sam te podržavao ali nabijem te Mirviću na kićuna kad si stavio zalizanog i Aylin ispred hordi, posjeta je dobra ali bez huka sa sjevera i navijanja nije to/to, niti djeluje na igrače da se nafuraju, niti je atmosfera na nivou. Statistički rijetko griješim, a neki dan sam napisao 30% bojkot 70% ne bojkot. Sada kažem od današnje posjete 40% radi besplatnog ulaza, 60% iz raznih razloga, poželjeli, podrška igračima, prozivanje Mirze...

Hajde molim te Mirviću sjedi i razmisli malo, zar zaista 2 čovjeka vrijede više od armije navijača, pa taman da je to Kapelo i Salihamidzic u kombinaciji.? Zar ne želiš da budeš omiljen i zapamćen po dobrome, a ne osporavan i omaložavan? Zaista mi nije jasno. A onaj džon od Mirze, pa bolan kako te nije sramota, prozivate cijeli stadion da odeš, a ti se praviš budala, kao ti si ikona FK Sarajeva, a doprinosiš progresivno da okolo kluba kojeg voliš do neba bude negativna energija i razdvajaš navijače. Umjesto da istupiš i kažeš, "ok, ovim putem prvenstvo želim još jednom da se javno izvinim našim navijačima za određene propuste koje sam napravio i za dobrobit kluba, ako ja treba da se žrtvujem, podnosim ostavku, jer klub mi je ispred svega", tako se postaje gospodin, a ne, nije me publika ni postavila, jadu.
Samo realno, samo iskreno, samo objektivno, samo istina, samo FK Sarajevo, od malena za sva vremena Sarajevo ljubavi jedina.

pjankesarajevo
Kontakt:

Post Postao/la pjankesarajevo » 23 apr 2023, 23:12

SarajevoNG je napisao/la:
23 apr 2023, 23:02
cookiech je napisao/la:
23 apr 2023, 22:48
JavierBosnia je napisao/la:
23 apr 2023, 22:10

Ima, 2 zuta danas = crveni i dobio je kaznu za to suspenzija 1 utakmica
I onda se gleda kao da danas nije dobio nijedan zuti jer su mu ta dva izazvala crveni

Nije on crveni dobio zbog jednog zutog nego zbog dva, zato se oba danas gledaju kao jedan crveni. Ako sam ti dobro docarao :mrgreen:
Bogme jesi :mrgreen: znaci radi suspenziju zbog crvenog i ostaju kartoni od ranije.
Ne ostaju kartoni, sve se obriše. Ziljkić će poslije Zrinjskog biti čist.
SarajevoNG ne brise se nista bolan. Ne znam sta nije jasno sa Ziljkicem veceras?
Da je dobio jedan zuti karton onda bi, uz 2 koja ima to bio treci i ne bi igrao protiv Zrinjskog i cao.
On je idiot dobio 2 zuta kartona, pa zbog toga crveni tako da mu ostaju ona 2 zuta koja je pojedinacno dobivao. Pa ne moze se jedan zuti racunati za oba slucaja nego samo za jedan.

Nek smo pobijedili, ovo ostalo je nebitno. Hajmo se potuci sa Zrinjskim i onih 0:2 na nasoj „domacoj“ nismo losi bili a totalno neuigrani. Doduse ni danas nesto nismo uigrani bili ali eto pobijedismo. Bice to dobro.
Jos kad se vrate horde bice jos bolje.

Mirza, Ajla napolje. (Ali samo ako ce doci bolji; jer ne zaboravite, mogu doci i gori) :bih:
Samo naprijed moje Sarajvoooooooo ♥️

DBR1987
Kontakt:

Post Postao/la DBR1987 » 23 apr 2023, 23:14

Cekao sam neke zvanicne podatke pa da napisem nesto...
7300 razloga ima da vas 300-400 se prevaspita jel ovo sto radite pravi put ?

Ove ljude sto prozivate, OVI SU LJUDI NEKAD BILI TAJ FAMOZNI SJEVER KOJI VI DANAS PREDSTAVLJATE, HORDE ZLA POSTOJE OD 1987 GODINE !!!!!
I GENERACIJE PRIJE VAS SU NA ISTOKU I ZAPADU !!!!

Puno je nas proslo i gostovanja i kise i snjegove i muriju i batine i sve sto ide uz to...
I nakon svega toga vas 300 iz one kafane psujete i provocirate ljude koji su dosli da gledaju klub za koji zive ?!
KLOSARI JEDNI SEREM VAM SE U USTA !

Fol snimaju telefonima njih 10 da se vidi ko je bio na tekmi....
ISPALI STE SMIJESNI !!!!
Od huje i bespomocnosti ne znaju sta drugo.....

Izorofiraliste se danas ko nikad i ponavljam sta sam napisao u prvom postu ljudi vole Sarajevo i nema tog bojkota koji ce zaustavit ljude da dodju na Kosevo !

UMJESTO DA ISKORISTITE MASU KOJE JE JEDNOGLASNO (istok i zapad ) SKANDIRALA MIRZA ODLAZI ! DA SE GLAS CUJE 90' MIN VI PROVOCIRATE I PLJUJETE LJUDE OD KOJIH STE NASLIJEDILI TRIBINU ?!
Al ti ljudi podrzavaju vas stav ALI NE NACIN !!!! GLUPANI GLUPI!!!!

Ovo je danas vas poraz ne treba vam niko trans ukrast da vas ugasi, ugasite se sami u ne brukajte se vise !

SVI SMO NA ISTOJ STRANI KRETENI JEDNI !!!!! VAS 400 TJERA INAT, VI STE I SJEBALI SJEVER PRIJE NEKIH CCA 7 GODINA SA 10 PODGRUPA KOJE SVE ZELE DA BUDU "GLAVNE".

SAMO CU RECI FUUUUUJJJJJ!!!!
Ne mogu, brate, ja igrati za novac i slušati kako trebam igrati. Hvala im, bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu samo u Sarajevu igrati.

Leon Benko

Torino
Kontakt:

Post Postao/la Torino » 23 apr 2023, 23:14

Ovo je najbolje što može izvesti protiv Zrinjskog
slika
🇵🇸

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 23 apr 2023, 23:19

Torino je napisao/la:
23 apr 2023, 23:14
slika
6 stranaca buraz
Igrači će odmah na trening.
Nema odmora dok traje obnova.

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 23 apr 2023, 23:20

Jesu li danas vidjele Dalove fufice na forumu koliko je Avramovski svjetlosnih godina ispred?
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 23 apr 2023, 23:21

@MaroonB 5 stranaca buraz.
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

hz033
Kontakt:

Post Postao/la hz033 » 23 apr 2023, 23:22

DBR1987 je napisao/la:

Ove ljude sto prozivate, OVI SU LJUDI NEKAD BILI TAJ FAMOZNI SJEVER KOJI VI DANAS PREDSTAVLJATE, HORDE ZLA POSTOJE OD 1987 GODINE !!!!!

Puno je nas proslo i gostovanja i kise i snjegove i muriju i batine i sve sto ide uz to...
I nakon svega toga vas 300 iz one kafane psujete i provocirate ljude koji su dosli da gledaju klub za koji zive ?!

ISPALI STE SMIJESNI !!!!

Izorofiraliste se danas ko nikad i ponavljam sta sam napisao u prvom postu ljudi vole Sarajevo i nema tog bojkota koji ce zaustavit ljude da dodju na Kosevo !

UMJESTO DA ISKORISTITE MASU KOJE JE JEDNOGLASNO (istok i zapad ) SKANDIRALA MIRZA ODLAZI ! DA SE GLAS CUJE 90' MIN VI PROVOCIRATE I PLJUJETE LJUDE OD KOJIH STE NASLIJEDILI TRIBINU ?!

Ovo je danas vas poraz ne treba vam niko trans ukrast da vas ugasi, ugasite se sami u ne brukajte se vise !

SVI SMO NA ISTOJ STRANI KRETENI JEDNI !!!!! VAS 400 TJERA INAT, VI STE I SJEBALI SJEVER PRIJE NEKIH CCA 7 GODINA SA 10 PODGRUPA KOJE SVE ZELE DA BUDU "GLAVNE".

Pozdravljam i kapa do poda :clap:
U novi boj ...

Osttribine
Kontakt:

Post Postao/la Osttribine » 23 apr 2023, 23:22

Antikloc je napisao/la:
23 apr 2023, 23:07
23 apr 2023, 22:45
Antikloc je napisao/la:
23 apr 2023, 22:19

Sve se danas poklopilo Mirvicevcima : Prelijep dan,povratak poslije osam mjeseci,Bajram,dzaba ulaz. Bilo je sminka otici na tekmu. Vidjecemo kad tekme postanu 'obicne',vrijeme ruzno,ulaz 10-15 KM ,igra je ionako u qurcu. Bice to puno,puno slabija posjeta. Samo treba biti uporan i tjerati svoje !! Borba ce biti duga i teska.
Nije samo do Mirze,mada je on qarina od trenera,ima tu puno rupa u igrackom kadru,nekvaliteta. Recimo Serbecic ,koji je danas bio odlican,je napravio kiks,koji bi nas kostao bodova,da nije bilo sudija. Serbecic je vazda bio kiks igrac ,kad je najbolji. Ziljke je osrednji igrac,nista narocito. Musa je propao skroz za vrijeme zimske pauze. A i ostali igraci,svakom mozes naci manu. Odnosno mane isplivavaju same na povrsinu,sa jakocom protivnika i tezinom utakmice.
Zrinjski ako nas bude htio ubiti,ubice nas. Oni su ovu Tuzlu rijesili 6,7 -0 u dvije tekme,otresli ih ko slinu a mi jedva. Sudije k'o sudije,nekad te zakinu,nekad te poguraju. Puno neznanja ,nestrucnosti,javasluka od sudijske strane,nema potrebe ici u teorije zavjere.
Zasto konstatno imate potrebu vrijedjati ljude koji su isli danas na utakmicu, istina da se poklopilo sve od besplatnog ulaza do lijepog vremena i da ce to dosta losije izgledati ako ova situacija potraje, ali lose je je izgledalo u xy utakmica i kad smo najbolji bili, a imali recimo lose vrijeme. Jednostavno se pomirite da ima ljudi koji drugacije misle, vrijeme ce pokazati ko je bio u pravu.
Još vidim nekakvih nickova se nakotilo ovde, vjerovatno sa anamo one strane pa se prizivaju neke smrti, bolesti i slicno nekom eto sto je otisao na utakmicu danas. Jahh, Mirvana bi se zabrinuo da mu niko nije dosao i odmah bi on smjenio Ajlu i Mirzu, bi al u qrcu. Teski smo mi licemjeri, da se kojim slucajem za titulu borimo ne bi niko spomenuo vjerovatno Ajlu, kao sto nije ni Sabrinu, nego tek kad smo onu titulu 2021. prokockali. Ako vec tjeramo Ajlu i Mirzu (koji nikad nije trebao vise sjesti na nasu klupu) hajdemo i MIrvica tjerati, on ih je postavio tu.
A na ovu brojku danas je nedostajalo Hz i nas sa Istoka i Zapada koji nismo isli mozda ukupno do 2 milje i to ti je to sto se navijaca Sarajeva tice, nemamo mi neke posjete od 20 milja izuzev evropskih tekmi to je cinjenica.
Nit si vino,nit si voda. :mrgreen:
Truhli kompromisi nikad,nigdje ne vode. :mrgreen:
Budi svoj,budi odlucan,rjesen i hrabar,pa makar bio u krivu !! :mrgreen:
Pljuni istini u oci :mrgreen:
Na ljutu ranu,ljuta trava :mrgreen:
Bolje grob,nego rob :mrgreen:
Teska vremena,zahtjevaju teske odluke,jake ljude :mrgreen:
Itd.
Nece ovo ici tako,malo cemo piskiti,malo cemo kakiti. Pa cemo se poslije lijepo igrati. Bicemo fini i nece boliti.Pa bas obrnuto - Boljece i trajace,dugo. Bice to gadna borba,koja ce biti nerjesena,sve dok je Gazda Tan ne presjece !!
Veze ti nemas kao ni ja kako ce ovo sve ispasti i koliko ce trajati, nego hocemo li Mirvica tjerati pa mozda i Tana eto ili samo ovo dvoje "nižih činovnika" :hmmmmm:

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 23 apr 2023, 23:23

MaroonBjelave je napisao/la:
23 apr 2023, 23:19
Torino je napisao/la:
slika
6 stranaca buraz
5 stranaca, Martinovic, Cirjak, Guliashvili, Kyeremeh i Renan

Lecler
Kontakt:

Post Postao/la Lecler » 23 apr 2023, 23:23

DBR1987 je napisao/la:

ISPALI STE SMIJESNI !!!!

Okupaj se
ISTINA ZA VEDRANA!

Istinasamo123
Kontakt:

Post Postao/la Istinasamo123 » 23 apr 2023, 23:24

DBR1987 je napisao/la:

ISPALI STE SMIJESNI !!!!

Au sto si nervozan mafijas..
Sljedeci put pridji pa se probaj posrati satro DBR 87 nemoj da te cuje ko sa dobrinje, ko ne treba...

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 23 apr 2023, 23:24

Aduka87 je napisao/la:
23 apr 2023, 23:21
@MaroonB 5 stranaca buraz.
Radović ima naše državljanstvo. Pardon
@Lucas :thumbup:
Igrači će odmah na trening.
Nema odmora dok traje obnova.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 23 apr 2023, 23:28

mnon46 je napisao/la:
23 apr 2023, 23:20
Jesu li danas vidjele Dalove fufice na forumu koliko je Avramovski svjetlosnih godina ispred?
Iskreno mene razočarao naš vezni red danas nista nisu napravili Balta, Vrancic i Avramovski ustvari jako loša kontrola veznog reda. Ne kazem da bi Dal bolje niti poredim nesto samo konstatujem da je danas vezni red bilo loš kao i citava ekipa, uopšte nemamo ideje kako igrati.

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 23 apr 2023, 23:31

Ima l neko podatak koliko je bilo posjetioca na utakmicama na pocetku sezone na Kosevu ?
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 23 apr 2023, 23:32

Posjeta jako dobra 7000 ljudi fina brojka, atmosfera nista specijalno nedostaju hz i pisao sam da je ovaj bojkot loš potez. Igra očajna, baš loše, dobro je sto smo pobjedili al ne piše nam se dobro ako ovako budemo igrali. Braćo nemojte se vrijedjati i djeliti Sarajevo ce biti sve drugo ce proci.
Zadnja izmjena: bordobijeli, dana/u 23 apr 2023, 23:40, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: amypitar, Bilosta, Dave, Lecler, Pitaristok, Varijantas8 i 85 gostiju.