FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
85
51%
Prolazak u Play off
35
21%
Grupnu fazu
48
29%

Ukupno glasova: 168

DBR1987
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la DBR1987 » 24 apr 2023, 12:48

hz033 je napisao/la:
24 apr 2023, 10:49
Lobudaraczapamcenje je napisao/la:
24 apr 2023, 10:39
DBR1987 je napisao/la:
24 apr 2023, 10:36

Kralju ljudi su dosli sa zenama i dijecom, uce dijecu od malena da vole Sarajevo....to je naj veca ljubav koja se moze prenijet na sljedecu generaciju ne tvoja baklja i parola !

Kako vas stid ba nije !?
Opravdavate ovdje zalijetanje sa autima medju navijace, razbijanje, psovanje, dobacivanje ????
Jel ono jucer ok bilo?????
OPET CU PONOVIT ISPALI STE PREDMET ZA ZAJEBANCOJU JUCER, NEKOLICINA TJERA INAT !!!!

Meni niko nista rekao nije al ja sam tako ljut bio i razocaran da nisam mogao da vjerujem sta pojedinci rade.
Legendo bodrimo isti klub !!!!!

Ovi sto pisu da je skandiralo 50 ljudi su smijesni.
Nakon vaseg debakla jucer pokusavate ko mitomani prikrit svoju bruku raznim argumentima koji su neosnovani.

JUCER JE NA STADIONU KOSEVO BILO 7300 NAVIJACA FK SARAJEVA I ZAPAD JE KOMPLETAN USTAO 2X I SKANDIRAO MIRZA ODLAZI I RECIMO NEKIH 60% ISTOKA U 3 NAVRATA ISTO
U jednom navratu je zapad poveo i istok se pridruzio "Mirza odlazi"

LEGENDO BORIMO SE ZA ISTU STVAR I ZA ISTI KLUB TE BORBE KOJE TI VODIS VODILE SU GENERACIJE PRIJE TRBE KOJE SAD SJEDE SA DIJECOM NA ISTOKU I ZAPADU TO SU TVOJA BORDO BRACA OGRANICENI MOZGU !
Tuzno ali istinito. Autom u bordo bracu to nisam ni na sugavici dozivio. Jel vrijedi zalizani (ti samo to pitanje znas postaviti) i aylah u zemlji cuda
Mislim da je ove sto su se autom zalijetali na raju koja je izlazila sa stadiona marica presrela iza juga, kako su prosli i zavrsili nisam siguran.
Jeste plavi peugeout 206 zamalo su 2 dijeteta udarili kod krajnjeg ulaza na Istok (do juga).
Drzi majmun pun gas i odvaja ga trza sa autom raju da mu je slucajno samo noga skliznula mogao je zgazit ljude ...
Derali se iz auta "pitarciciiiiii" psovali itd ....
Nakon toga su 2 marice krenule za autom...svakako nisu mogli kroz guzvu nisu se odmakli ni 30m....
Ne mogu, brate, ja igrati za novac i slušati kako trebam igrati. Hvala im, bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu samo u Sarajevu igrati.

Leon Benko

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 24 apr 2023, 12:51

Fudbalski klub Sarajevo uljepšava 100. rođendan Igmana s Ilidže

Klub s Ilidže osnovan je 1. maja 1923. godine, a nadaleko je poznato da su u njemu ponikli Josip Katalinski, Murat Šaran, Gordan Vidović, Sead Jesenković, Milenko Bajić, Branislav Berjan, Ivica Petković, otac Vladimira Petković, proslavljenog nogometaša i trenera te mnogi drugi.

S tim u vezi pokrenuto je nekoliko aktivnosti, a jedna od njih je svakako i revijalna utakmica u kojoj će se tim Igmana sastati sa ekipom FK Sarajevo.

Utakmica je na programu 3. maja od 16:00 sati u Trening centru FK Igman na Ilidži.

Toga dana u prostorijama u trening centru bit će organizovana i izložba, koja će pokazati historiju Igmana, a u izradi je i monografija koja govori o historiji ovog kluba.

Treba istaći da je u posljednjih nekoliko godina Igman uradio dosta na infrastrukturi pa se tako sada na Ilidži nalazi jedan od najfunkcionalnijih trening centara u našem glavnom gradu, ali i Bosni I Hercegovini.

Na Ilidži su svoje treninge obavljali mnogi premijerligaški klubovi, kao i reprezentacije, a veliki broj turnira u svim uzrasnim kategorijama održan je na terenima centra.

Paralelno sa svim aktivnostima dosta se radi i s omladinskom školom pa tako danas Igmanovu školu nogometa pohodi nekoliko stotina djece u svim kategorijama.

slika
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 24 apr 2023, 12:52

Hamagara je napisao/la:
24 apr 2023, 12:34
Antikloc je napisao/la:
24 apr 2023, 12:09
Hamagara je napisao/la:
24 apr 2023, 11:38

Da, jesam porodičan čovjek i ne izigravam nikakve moralne vertikale i slično... ( Sta znas mozda sam razveden, mozda sam udovac ili.... ) I DA slozio bi ga sa Bismilom... I uvjek bi stao i zastitio porodicu...

Ti ne bi 🤔
Sticenje porodice i ganjanje qurava ne ide zajedno u istu recenicu. Jer kada bi te zena uhvatila da si ga slozio quravi-CAK nema vise porodice :mrgreen: :urnebes:
Ti si garant neki Ajlin bot od 18-19 godina :mrgreen:
Vidi majstore, fino sam gore napisao pa ne bi da se ponavljam.... Djecu imam, ženu nemam ... Šta ćemo sad

A to Ajlin bot, i koliko imam godina... Boli te ****

Samo cu ti reci da sam Na Sjeveru i Koševu bio od 88 godine majstore, kad su se od usta odvajalo za transparente, baklje i ostalo. Kad su Dzine i Maji ginuli a gostovanja imam više nego pola foruma što je na Koševo dolazilo... Al ko ste vi da se ja Vama pravdam i nesto dokazujem....

Samo kazem... Ziv ti meni bio i više snage, volje i pameti ulozite da vratite Sjever gdje mu je mjesto jer u zadnjih par godina ( od kako nema Popare i društva da vode ) sve je go ****.... Moje mišljenje , valjda imam pravo na to 😉
Eh kad sam ja "43.", oko mene sve Njemci, a mi sami.

Jesi bio tu kad se Maji, Pitici & CO. za placene autobuse od stane kluba, naplacivali karte😋. Itd.i sl.

Pitam, 'nako.

Vas mi stariji, trebamo podrzati omladinu da se sjever vrati na stare staze, a momci su na odlicnom putu. Pogledaj samo zadnja tri gostovanja, i ljude koji su bili na njima, i prosjeku godina.. kad ih mnogi vec svak malo prozivaju da su "djeca".

Jednom Horde zla, uvijek Horde zla. To je to, ili jesi ili nisi, bez obzira na godine, i sve ostalo, pa cak i tribinu koju vise sada preferiras.
- FKS -

bordobijelisampion
Kontakt:

Post Postao/la bordobijelisampion » 24 apr 2023, 12:52

spezial je napisao/la:
24 apr 2023, 11:35
napoleon72 je napisao/la:
24 apr 2023, 11:03
spezial je napisao/la:
24 apr 2023, 10:38
slika

slika

Slike s Tuzla cityja 2021.

Realnost je da ljudi kod nas slabo dubinski prate fudbal i nasu ligu, 90% ljudi koji navijaju za Sarajevo jednostavno ne ulazi u tematiku nesto pretjerano.

Cekaju fino vrijeme, malo da izadju s porodicom ili rajom i pogledaju tekmu, jos ako je lijepo vrijeme, top.

Masa ljudi me pitala sta se uopste bojkotuje i zasto, ljudima se ne da to analizirat plaho, i to je cinjenica. Ali to ne znaci da im treba zeljeti smrt ili ih provocirati.
Jel ovo tekma koju smo izgubili 1:2, Kurdic zabio za nas?

To je bilo na radni dan, ponedjeljak popodne, dobro znam da ja od posla nisam mogao stici. Jbg, nije referenca.
Moguce, onako mi izleti ova slika, poprilicno je reprezentativna, jer nije ovo jedina tekma gdje je bilo manje od 2.000 na tekmi, bog zna koliko sam ih takvih odgledo protiv posusja, leotara i drugih slabijih ekipa.

Povlacim paralelu s tim da nas svijet svakako ide samo kad je nesto dzaba i kad su uslovi odlicni, ne samo sad kad je bojkot.

Hajde evo i da uzmemo da je 50-60 posto tribine takvih, ipak ovaj ostatak je jucerasnjom posjetom iznio svoj stav da se ne slazu s ovakvim nacinom borbe protiv ovih klupskih uhljeba, a sumnjam da je 7.000 ljudi doslo koji podrzavaju mirzu i aylu.

Malo je bezveze da grupa nije ispostovana, ali jos je bezveznije snimati, provocirati, a eto kako pisu navodno i autima se zalijetati na te ljude.
Zar nije ovo ona utakmica gdje je bila čista ruka kod gola i kada se kapic unesvijestio pa ušla golf 4 po njega na teren pa fulili izlaz par puta, znam da sam umiro sa rajom na tribinama.

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 24 apr 2023, 12:54

Antikloc je napisao/la:
Hamagara je napisao/la:
24 apr 2023, 11:38
NazorUso je napisao/la:
24 apr 2023, 11:33

Sta ce bit, zanimljivo mi ko izigrava porodicne ljude, moralne vertikale, velike zastitnike svoje porodice a "slozio bi ga" prvoj ofajli...
Da, jesam porodičan čovjek i ne izigravam nikakve moralne vertikale i slično... ( Sta znas mozda sam razveden, mozda sam udovac ili.... ) I DA slozio bi ga sa Bismilom... I uvjek bi stao i zastitio porodicu...

Ti ne bi 🤔
Sticenje porodice i ganjanje qurava ne ide zajedno u istu recenicu. Jer kada bi te zena uhvatila da si ga slozio quravi-CAK nema vise porodice :mrgreen: :urnebes:
Ovo je najveci glupan ikad haha,znaci ako neko ganja kuravele,njemu nije dozvoljeno da brani djete hahah kakav tenkre

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 24 apr 2023, 13:07

Ne kontam prepirke sjever i ostali. Hz je snaga našeg kluba al ja licno mislim da su pogresnu metodu izabrali.
Sjever mora da shvati da ultra navijanje fura 500 mozda 1000 ljudi svi ostali su tu na drugaciji nacin. Moramo se uvazavati i zajedno probati jačati onda cemo imati vecu snagu ovako podjeljeni smo slabi a to odgovara dušmanima . Ne moze niko nikom narediti da ne ide na utakmice i još gore vrijedjati te ljude ili napadati to je van svake pameti.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 24 apr 2023, 13:08

ZipSarajevo je napisao/la:
24 apr 2023, 12:11
Samo nikad vise nije bilo djece sa roditeljima na utakmici. :bih:
U Pionirsku ili na Koševo?
Ulaz džabe, košpe i sokić i lagano.
Koševo Zapad

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 24 apr 2023, 13:19

DBR1987 je napisao/la:
24 apr 2023, 12:48
hz033 je napisao/la:
Lobudaraczapamcenje je napisao/la:
24 apr 2023, 10:39

Tuzno ali istinito. Autom u bordo bracu to nisam ni na sugavici dozivio. Jel vrijedi zalizani (ti samo to pitanje znas postaviti) i aylah u zemlji cuda
Mislim da je ove sto su se autom zalijetali na raju koja je izlazila sa stadiona marica presrela iza juga, kako su prosli i zavrsili nisam siguran.
Jeste plavi peugeout 206 zamalo su 2 dijeteta udarili kod krajnjeg ulaza na Istok (do juga).
Drzi majmun pun gas i odvaja ga trza sa autom raju da mu je slucajno samo noga skliznula mogao je zgazit ljude ...
Nakon toga su 2 marice krenule za autom...svakako nisu mogli kroz guzvu nisu se odmakli ni 30m....
Ma sve je to normala. Zalijetati se na svoje navijace. Pa sta fali? Da nam pokazu da su oni, njih 300 u pravu.
Huja me ufati kad samo procita ovo, nisam licno vidio ali ko da jesam. Fuj ba, fuj! dokle se ide da se izguraju neke stvari.
Aaa ne mogu da vjerujem fakat da je to moguce da se desavalo.
JEL IMA NEKO DA PRAVDA OVE IDIOTLUKE? Jel bas vise stid. Pa ebo vas i Mirza i Ajla u pakas ratardirani ba!

Adnan33
Kontakt:

Post Postao/la Adnan33 » 24 apr 2023, 13:32

Kada je već bojkot aktuelan, bilo bi lijepo da Horde zla podrže KK Bosnu u Srijedu, kada je zakazana utakmica playoffa za prvaka BIH u košarci a igra se u Skenderiji protiv KK Budućnost Bijeljina. Taman malo podrške KK Bosni koja se počela polako dizati. :bih:

BeYaZ
Kontakt:

Post Postao/la BeYaZ » 24 apr 2023, 13:37

Svašta će čovjek na ovome forumu pročitati , pa čak i da ljudi nisu dolazili na utakmice radi HZ :D Valjda pojedincima odgovara više kad se oko njih psuju bogovi , djeca od pola grama itd . Ipak je bolje djecu dovoditi među takve ljude :clap:

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 24 apr 2023, 13:40

nokee je napisao/la:
24 apr 2023, 13:19
DBR1987 je napisao/la:
hz033 je napisao/la:

Ma sve je to normala. Zalijetati se na svoje navijace. Pa sta fali? Da nam pokazu da su oni, njih 300 u pravu.
Huja me ufati kad samo procita ovo, nisam licno vidio ali ko da jesam. Fuj ba, fuj! dokle se ide da se izguraju neke stvari.
JEL IMA NEKO DA PRAVDA OVE IDIOTLUKE? Jel bas vise stid. Pa ebo vas i Mirza i Ajla u pakas ratardirani ba!
A otkud tebi da je taj neko za pežoom baš to radio po instrukcijama HZ ili koga već?
Možda su neki debili koji se furaju nešto, nadam se da su ih skembali u maricu.
Koševo Zapad

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 24 apr 2023, 13:46

Shategabri je napisao/la:
24 apr 2023, 13:40
nokee je napisao/la:
24 apr 2023, 13:19
DBR1987 je napisao/la:

A otkud tebi da je taj neko za pežoom baš to radio po instrukcijama HZ ili koga već?
Možda su neki debili koji se furaju nešto, nadam se da su ih skembali u maricu.
vjerovatno su to radili na svoju ruku ali je to posljedica animoziteta i atmosfere koja se stvara i koja ce biti jos gora, ako ovako nastavimo.
svakako ekipi iz pezoa nije bilo veselo sinoc. Horde trebaju na to da uticu da se to ne desava.
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 24 apr 2023, 13:53

Hajdeee je napisao/la:
24 apr 2023, 12:52
Hamagara je napisao/la:
24 apr 2023, 12:34
Antikloc je napisao/la:

Vidi majstore, fino sam gore napisao pa ne bi da se ponavljam.... Djecu imam, ženu nemam ... Šta ćemo sad

A to Ajlin bot, i koliko imam godina... Boli te ****

Samo cu ti reci da sam Na Sjeveru i Koševu bio od 88 godine majstore, kad su se od usta odvajalo za transparente, baklje i ostalo. Kad su Dzine i Maji ginuli a gostovanja imam više nego pola foruma što je na Koševo dolazilo... Al ko ste vi da se ja Vama pravdam i nesto dokazujem....

Samo kazem... Ziv ti meni bio i više snage, volje i pameti ulozite da vratite Sjever gdje mu je mjesto jer u zadnjih par godina ( od kako nema Popare i društva da vode ) sve je go ****.... Moje mišljenje , valjda imam pravo na to 😉
Eh kad sam ja "43.", oko mene sve Njemci, a mi sami.

Jesi bio tu kad se Maji, Pitici & CO. za placene autobuse od stane kluba, naplacivali karte😋. Itd.i sl.

Pitam, 'nako.

Vas mi stariji, trebamo podrzati omladinu da se sjever vrati na stare staze, a momci su na odlicnom putu. Pogledaj samo zadnja tri gostovanja, i ljude koji su bili na njima, i prosjeku godina.. kad ih mnogi vec svak malo prozivaju da su "djeca".

Jednom Horde zla, uvijek Horde zla. To je to, ili jesi ili nisi, bez obzira na godine, i sve ostalo, pa cak i tribinu koju vise sada preferiras.
Ma sta se osvrces na njega ! Laze botina k'o pasce i petlja. HZ87 i dijete na utakmici 2023-e godine ?! :mrgreen:
Pa sracunaj ! Malo matematike !! Neka si imao 14-15 godina tada 87-88 sada imas 50-50+. No nasa raja iz HZ87 su uglavnom jos starija ( ono malo sto nas je jos zivo ). Mi sad imamo unucad uglavnom. Moje 'dijete' ( majmun od dva metra i 25 godina ) vec 2-3 godine nije aktivan na sjeveru a kamoli da ga vodim za ruke :urnebes: :mrgreen:
Kao sto sam pisao,podrska bojkotu HZ postoji od vecine neaktivnih veterana HZ a ne treba uopste biti covjek ni pripadnik HZ ,samo treba malo razuma ,pa da vidi u sta Mirvah i kompanija pretvara klub i na sta licimo,pa da vas podrzi.
Borba se treba nastaviti,licno sam uz vas. Malo mi ne pase sto je cilj samo Ajlah i Mirzah a glavno zlo Mirvah je malo iskljucen iz kritika ! Ali i to je u redu,polako,jedno po jedno. A Mirvah ima i sansu da se popravi ,da dodje tobe ! :mrgreen:

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 24 apr 2023, 13:58

Antikloc je napisao/la:
24 apr 2023, 13:53
A Mirvah ima i sansu da se popravi ,da dodje tobe ! :mrgreen:
Čini se da nema namjeru.
Sujeta je gadna stvar.
Njemu ko da su HZ stale na žulj, pa uvrijeđena mlada.
Koševo Zapad

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 24 apr 2023, 14:04

Sjever svaki ramazan kupi iftare i sokove za raju koja posti i dolazi, sjever skuplja pare za bolesnu djecu, nebrojeno puta kutija isla od navijaca do navijaca na tribini, sjever daje krv i odaziva se na sve humanitarne akcije... al eto, zbog istog tog sjevera djeca nisu dolazila na tekmu, sta ima ba. :urnebes: :urnebes:
Pa kruzile su slike beba na istom tom sjeveru, maksumce od 3 mjeseca sa bordo siperom babi u narucju usred grmljavine. Kakvi se spinovi vrte, ne bi me iznenadilo Allaha mi da kazu da su Horde rastjerivale raju godinama unazad, pa tek sad u bojkotu mnogi bez straha dolaze.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 24 apr 2023, 14:08

Privukla ih guzovača i sadaka ulaz, ništa više. Jedino ta beba i djeca imaju opravdanje što su došli na tekmu, oni nisu tu bili svojom voljom. Ovi odrasli treba da se pokaju, tevba jedna i da im se oprosti. :kafa:
Bahati, bahati Željkan!
1946

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 24 apr 2023, 14:08

Jeste tih par debila koji su radili tu, odmah su cijela grupa.
Po toj logici zbog 5 pravnika, 5 doktora medicine, 5 arhitekata.. koji su problematicni, psiho, nenormalni, svi ostali su takvi.

Divno je iskoristiti priliku za svrhu nekih desetih stvari, pa opaliti po svima, generalizacijom.
- FKS -

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 24 apr 2023, 14:14

napoleon72 je napisao/la:
24 apr 2023, 14:04
NazorUso je napisao/la:
24 apr 2023, 12:51
Cike sa sjevera otimaju djecu navijacima sa zapada i istoka i bacaju ih lavovima ! Zato su brizni roditelji doveli djecu na utakmicu jer nema cika sa sjevera.

P.S. Isti ti koji "prepadaju" vasu djecu pomazu bolesnoj i napustenoj djeci. Dok je vama vrhunac otici na tekmu kad je besplatan ulaz i komentarisati kako bi "taslacio" od nekog djeteta majku...

Uzalud vam trud trubaci 🍓
:rol: :rol: :rol:

Sjever svaki ramazan kupi iftare i sokove za raju koja posti i dolazi, sjever skuplja pare za bolesnu djecu, nebrojeno puta kutija isla od navijaca do navijaca na tribini, sjever daje krv i odaziva se na sve humanitarne akcije... al eto, zbog istog tog sjevera djeca nisu dolazila na tekmu, sta ima ba. :urnebes: :urnebes:
Pa kruzile su slike beba na istom tom sjeveru, maksumce od 3 mjeseca sa bordo siperom babi u narucju usred grmljavine. Kakvi se spinovi vrte, ne bi me iznenadilo Allaha mi da kazu da su Horde rastjerivale raju godinama unazad, pa tek sad u bojkotu mnogi bez straha dolaze.

Treba li drugi dokaz ovima moja napoleone?
Bespotrebno trošiš energiju, pojednicima je draža tribina istok i one psovke i kletve kakve normalan čovjek ne može ni zamisliti. Ali zato znaju kenjat kad se baklja zapali i sl.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 24 apr 2023, 14:21

i dalje likovi ni milimetar ne popustaju. Dzaba se ovdje ispisu i stranice i stranice postova.. Ono po svom pa svom. Ovaj prica o generalizovanju, niko nije generalizovao. da hocete procitati i drugi post sem svog. Niko nije rekao da su Horde babaroge, da bodu pitare koji su otisli na utakmicu, da ne skupljaju pomoc i ne ucestvuju u akcijama. Jednostavno nacin vodjena bojkota, to jeste, dici ruke od svetog Sjevera radi zalizanog i Aylah je za proucavanje i pogresan. A vama dusa puna, puna nas je Bosna takvih, samo podjele podjele i podjele. Gdje god se okrenes.

Jel vi neki drugi grb volite i nosite? Ili grb FKS? Hocete da iduce godine radi nepodrske ostanemo bez evrope i para? Ode zalizani fucka se njemu. Pa ce iduci trener imati tezak problem i zadatak. Pa cemo ga gledati 5 utakmica i opet psovati jer nam igraci ne valjaju... Allahu ti si kadar i otvori nam oci svima .
- 1 9 4 6 -

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 24 apr 2023, 14:27

bio je plave boje :) mitomani iskoristili priliku da nam ulete.. :rol: :rol:
- 1 9 4 6 -

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot], keli, OzmoodPinglewood i 25 gostiju.