FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
86
50%
Prolazak u Play off
37
22%
Grupnu fazu
49
28%

Ukupno glasova: 172

Neutralan77
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Neutralan77 » 14 jul 2023, 11:43

mma_hz je napisao/la:
14 jul 2023, 11:37
Po meni nijedan nije igrac odigrao lose...svi su tu negdje bili,nelosi.

Nismo onda istu utakmicu gledali. Bilo je par stvarno losi igraca. Sve u svemu ok rezultat, nije se izgubilo sto je najbitnije.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 14 jul 2023, 11:46

mma_hz je napisao/la:
Trako je bio užas.
Duraković ispado ko iz fišeka.

Drugi gol golmanov.

Dal se sudaro sam sa sobom i sa loptom.
Koševo Zapad

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 14 jul 2023, 11:46

Za revanša ovako ne možemo, to je i budali jasno.
Krenuti u idućem sastavu:
Šahinović, Radović, Soldo, Šerbečić, Beganović, Vrančić, Zeljković, Ziljkić, Avramovski/Mustafić, Kyeremeh, Oliveira
Šaha na gol jer Rogića ako ijednom do kraja ugovora lopta ispadne, pitari će ga proglasiti Kanurićem. Pa već sinoć sam vidio da mu ljudi yebu od do, bolestan narod.
Radović na beku jer moramo maksimalno defanzivno odigrati lijevo, jer nam je onaj njihov djecu pravio.
Za stopere zaista ne znam šta raditi, ali eto možemo samo Boga moliti da bi Besim mogao pozitivan šok donijeti.
Na desetci izmjena, a ostatak “navale” isti.
Nama hitno treba stoper, čak se potajno nadam da ćemo do revanša nekog dovesti.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

bordobijeli4
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli4 » 14 jul 2023, 11:48

Rogić, Trako, Duraković - loša utakmica
Beganović, Kyeremeh, Soldo - prosječna utakmica
Zeljković, Varešanović, Oliveira - dobra utakmica
Ziljkić, Vrančić - odlična utakmica

cookiech
Kontakt:

Post Postao/la cookiech » 14 jul 2023, 11:50

ExchangeOffice je napisao/la:
14 jul 2023, 11:23
Sarajevo je sinoc do prvih 45 KM izgledalo mocno, mozete pricati sta hocete al takvo Sarajevo svi zelimo. Sreca nije bila na nasoj strani.

Normalan je pad energije bio u drugom. Izmjene su trebale ranije da dodju, medjutim ni ovo sto je uslo nije nesto puno pokazalo.

Uglavnom, kad udjemo u takmicarsku formu, a nadam se da cemo ubrzo, mislim da ce ova ekipa biti spremna da ide na najvise ciljeve.

Nisam ni sretan ni razocaran. Zadovoljan zbog igre gdje ima kvaliteta, a zal zbog rezultata.
Pali smo oko 25-30. min, tada je bio Durakovic u krupnom planu, borio se da dodje do daha. Cini mi se u prejakom ritmu smo krenuli kao sto se moglo i vidjeti po dominaciji i prilikama koje smo imali.
A sto se tice Trake, popljuvase ga samo tako, svi su imali gresaka, ali isto tako Trako je imao 2 krucijalne intervencije gdje je moglo biti opasno. Bgmi previse mi seremo... Trebamo se spustiti na zemlju.
Zadnja izmjena: cookiech, dana/u 14 jul 2023, 11:50, ukupno mijenjano 1 put.
Sve mi znamo.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 14 jul 2023, 11:50

propoklopac je napisao/la:
14 jul 2023, 11:24
donDondon je napisao/la:
14 jul 2023, 11:09
14 jul 2023, 10:28

Nismo mi toliko dobri, a ni oni loši za bilo kakvo razmontiravanje, al to je ona nasa dugogodisnja boljka(mi mi mi), gdje nismo realni, gdje idemo na laksi trening, gdje drugi ne ulazu, pa su onda amateri,... treba nam malo vise realnosti, mudrosti, samokritičnosti..
de ba ove ekipe sa hjeroglifima na dresovima moramo razmontirati a kuci a u gostima.
steta je velika sto gruzijac nije igrao od prve minute,imao bi i motiv vise,momak je odlican a kod nas zapostavljen.Velika se nepravda cini prema njemu i avramu
To je to naše ponizavanje drugih i kako smo samo mi nesto, a ustavi stvari drugacije stoje, pogledaj stadion ovih s hiroglifima ;), da im uzmemo i to šta će im ;)
a ko je to sinoc koga razmontirao u onih 20 30 utakmica, pogledah slovenci ne mogu da dobiju na domacem terenu ekipe s Malte( remi i poraz)
Hijeroglifima mlada reprezentacija igra 1/4 EP, a naši se ni ne plasiraju.
I seniori su fino krenuli kvalifikacije.
Činjenica da je njihov fudbal u usponu.
Imaju top zvijezdu u reprezentaciji, igrača kakvog mi trenutno nemamo ni blizu.
Golman u Valensiji.

Al eto, mi smo Real, a oni su neki sa hijeroglifima.
S takvim stavom se ispada glat.
Koševo Zapad

adem993
Kontakt:

Post Postao/la adem993 » 14 jul 2023, 11:51

Ono sto je meni zapalo za oko je da je dok imamo loptu u posjedu prevelik razmak izmedju veznog reda i odbrane, gdje su se nasi stoperi po izgubljenoj lopti po automatizmu jos vise povlacili nazad, a tu se otvarao jos veci prostor izmedju linija.
Bit ćeš opet prvak čest 1946

Saraj'vo ko nekad želja nam je jedina!!!

Ooooo sta se desilo,pa te ludo volim saraj'vo

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 14 jul 2023, 11:51

14 jul 2023, 11:24
donDondon je napisao/la:
14 jul 2023, 11:09
14 jul 2023, 10:28

Nismo mi toliko dobri, a ni oni loši za bilo kakvo razmontiravanje, al to je ona nasa dugogodisnja boljka(mi mi mi), gdje nismo realni, gdje idemo na laksi trening, gdje drugi ne ulazu, pa su onda amateri,... treba nam malo vise realnosti, mudrosti, samokritičnosti..
de ba ove ekipe sa hjeroglifima na dresovima moramo razmontirati a kuci a u gostima.
steta je velika sto gruzijac nije igrao od prve minute,imao bi i motiv vise,momak je odlican a kod nas zapostavljen.Velika se nepravda cini prema njemu i avramu
To je to naše ponizavanje drugih i kako smo samo mi nesto, a ustavi stvari drugacije stoje, pogledaj stadion ovih s hiroglifima ;), da im uzmemo i to šta će im ;)
a ko je to sinoc koga razmontirao u onih 20 30 utakmica, pogledah slovenci ne mogu da dobiju na domacem terenu ekipe s Malte( remi i poraz)
i meni je dosta vise straha do svega i svakoga,biti zdrav i ovo gledati je postalo nemoguce
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 14 jul 2023, 11:51

Neviđena dominacija u prvih 30 minuta kao da se igralo protiv amatera iz San Marina.
Ne mislim da je to zbog slabosti protivnika nego zbog ofanzivnih mogućnosti Sarajeva, dok je bilo snage ali i dok protivnik nije uzeo daha. U 2.poluvremenu Torpedo je pokazao da je ozbiljna ekipa i da bismo bez Vrancica i Ziljkica bili bara-bara s njima. Realnost.
Kao sto su mnogi napisali trebalo je biti bar 2:0 za nas u prvih pola sata i druga priča bi se ovdje pisala.
Ovako ljudi povedose pred kraj poluvremena iz prvog kornera i prilike i dobise vjetar u leđa, dodatni motiv.

Mozak ekipe - Vrancic.
Ziljkic, koliko god ga osporavali neki, je igrač kojeg treba svaka ekipa i takvi igrači se posebno cijene u današnjem fudbalu.
Nadam se da ce ostati bar do kraja evropskih utakmica ako ne duže.

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 14 jul 2023, 11:52

Shategabri je napisao/la:
14 jul 2023, 11:46
mma_hz je napisao/la:
Trako je bio užas.

Drugi gol golmanov.

Trako se ne može amnestirati pošto je starosjedioc. Za debitante nemam lošeg komentara, prva takmičarska utakmica. Onako kako mi po jutru dan poznajemo, mi bi i Delača vratili prvim letom za London, nakon debija za nas.
Zadnja izmjena: MaroonBjelave, dana/u 14 jul 2023, 11:53, ukupno mijenjano 1 put.
Igrači će odmah na trening.
Nema odmora dok traje obnova.

esprit24
Kontakt:

Post Postao/la esprit24 » 14 jul 2023, 11:53

Ybt jel samo mene strah za revans na ovoj temi :crazy: mene pocinju zabrinjavati ove precke i stative, a o odbrani necu komentarisat nista, krivite rogica a trako i durakovic okrecu zicegu covjeku kod drugog gola
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 14 jul 2023, 11:53

Oliveira :bow:
Ziljkic pa koliko melja onu loptu , svaki ozbiljan protivnik ce ga pročitati , opet kazem sve treba akcije da budu oko Oliveire :bow:

cookiech
Kontakt:

Post Postao/la cookiech » 14 jul 2023, 11:55

HeraklitMracni je napisao/la:
14 jul 2023, 11:53
Oliveira :bow:
Ziljkic pa koliko melja onu loptu , svaki ozbiljan protivnik ce ga pročitati , opet kazem sve treba akcije da budu oko Oliveire :bow:
Jesi ti onaj komentator sa MYTV? :mrgreen:
Sve mi znamo.

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 14 jul 2023, 11:56

bordobijelisampion je napisao/la:
13 jul 2023, 23:50
FCUM je napisao/la:
13 jul 2023, 22:57
Samo je Duraković spor.
Kako si to zborio majstore moj :urnebes:
Jesi li to pročitao da je jedan forumaš rekao pa je to odma istina? Frajer je sve samo ne spor, večeras je bukvalno igrao krilo. Te duge lopte od pozicije Durakovica ni Alfonso Dajviz ne stiže. Naravno to je njegova ili "trenerova" greška.
onaj ga je 2 puta pretrcao ko da nam je na begu Cmiljanic
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 14 jul 2023, 11:56

cookiech je napisao/la:
14 jul 2023, 11:50
ExchangeOffice je napisao/la:
14 jul 2023, 11:23
Sarajevo je sinoc do prvih 45 KM izgledalo mocno, mozete pricati sta hocete al takvo Sarajevo svi zelimo. Sreca nije bila na nasoj strani.

Normalan je pad energije bio u drugom. Izmjene su trebale ranije da dodju, medjutim ni ovo sto je uslo nije nesto puno pokazalo.

Uglavnom, kad udjemo u takmicarsku formu, a nadam se da cemo ubrzo, mislim da ce ova ekipa biti spremna da ide na najvise ciljeve.

Nisam ni sretan ni razocaran. Zadovoljan zbog igre gdje ima kvaliteta, a zal zbog rezultata.
Pali smo oko 25-30. min, tada je bio Durakovic u krupnom planu, borio se da dodje do daha. Cini mi se u prejakom ritmu smo krenuli kao sto se moglo i vidjeti po dominaciji i prilikama koje smo imali.
A sto se tice Trake, popljuvase ga samo tako, svi su imali gresaka, ali isto tako Trako je imao 2 krucijalne intervencije gdje je moglo biti opasno. Bgmi previse mi seremo... Trebamo se spustiti na zemlju.
Znači ako spasiš dva gola i dva zayebeš, na nuli si?
Koševo Zapad

hz35
Kontakt:

Post Postao/la hz35 » 14 jul 2023, 11:57

Kad navečer oči sklopim, ja pjevam tebi i u snu
snagu ja ću uvijek skupit' i bodrit te na samom dnu..

Saraj'vo je život nama, ne stanica prolazna,
uz tebe smo uvijek znaj MI NE IDEMO NIKADA!

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 14 jul 2023, 11:58

MaroonBjelave je napisao/la:
14 jul 2023, 11:52
Shategabri je napisao/la:
14 jul 2023, 11:46
mma_hz je napisao/la:
Trako je bio užas.

Drugi gol golmanov.

Trako se ne može amnestirati pošto je starosjedioc. Za debitante nemam lošeg komentara, prva takmičarska utakmica. Onako kako mi po jutru dan poznajemo, mi bi i Delača vratili prvim letom za London, nakon debija za nas.
Ma ne bih Rogića vraćao, al bi mi jučer branio Šahinović.
Koševo Zapad

TrofejiSuTu
Kontakt:

Post Postao/la TrofejiSuTu » 14 jul 2023, 12:08

Znao sam da necemo dobiti nakon prvih pola sata i onog bilijara pred golom,ali se nisam nadao opet nekim amaterskim potezima iz cega su se desila dva gola.

Prvobitno sam prognozirao 1:1 zatim 0:3
Oba rezultata su imala smisla na kraju se i desio ovaj prvi,ali sa dva primljena gola.

Remi jer smo tanani jos uvijek u odbrani,pa jos s Trakom. Nimalo mi se ne svidja sto je ostao u rosteru,identican igrac kao onaj Sanicanin. Lik ne smije podici pogled i uputiti pas osim prvom do sebe ili golmanu. I sinoc je imao gresku kad ga preskoci lopta ono bas amaterski i spasi Rogic cist gol.
Kasnije spustanje lopte glavom pravo u noge gruzijcu iz cega fasujemo gol,uz amatersko branjenje gola s boka plus intervencija golmana.
Ok,desilo se,ali nismo vise imali kvalitetan odgovor jer je ekipa poderana nakon sat vremena igre.

Znaci nepravovremene izmjene ne ulazeci u to da li su kvalitetne. Pa i njihov trener kaze da je bila kljucna fizika zato smo mogli popusiti i treci,i ti nesto mijenjas u 80-toj.

Potpuno se slazem da tekma nije vodjena kako treba,mada je upitno i prvih 11.

Sto ce ti toliko ofanzivan bek lijevo koji se ne vraca tako brzo i ne zatvara ako gore imas Ziljkica.
Haman smo igrali sa dva lijeva krila.

Trako i Soldo u paru,hmm
Garantujem da ono ne bi bio gol (prvi) da smo imali prisebnog stopera Ilija. Kakav gol jbg,samo mi primamo takve golove i to se ponavalja.

Dobro je gore receno naivno i na foru smo htjeli da ih spustimo sa par golova. Dobro smo izgledali u toj ofanzivi ali i previse praznog prostora nazad.
Imas odlican roster sirinu na klupi i ti pravis izmjene 10 minuta do kraja.
Nemas ideju,nemas ocito plan B,promijeniti formaciju,zavrtiti par rotacija pogotovo kad vidis da su se oslobodili straha i poceli nesto igrati.

Treba nam stoper,ali pored ova 4 ne vjerujem da ce neko jos doci. I sve su prilike da nam treba trener koji zna pripremiti ovaj skup odlicnih igraca i imati 5 opcija u jednoj utakmici ako je potrebno,jer jednostavno imas tu sirinu.

Ti odradis utakmicu kao da su ti na klupi juniori.

Vjerujem u prolaz ali za neke vece domete kako u evropi tako u ligi treba ovo znati bolje uvezati.
"Neki pojedinci zaista imaju dosta upitnika kada ne igraju,a ja imam dosta upitnika kada igraju" ZZ

Biti srcem vezan,u tome lezi snaga!

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 14 jul 2023, 12:13

hz35 je napisao/la:
14 jul 2023, 11:57
Ooooo fuck you torpedooo fuck you torpedoooo.. :zviz: :salut: :njanjanja:
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

vedinjo98
Kontakt:

Post Postao/la vedinjo98 » 14 jul 2023, 12:13

Zeljkovic je sinoc odigrao odlicnu utakmicu.
FK SARAJEVO
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Benjolos i 11 gostiju.