Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez ratnih i političkih tema
10 metara vrhunske bukovine, znaci drva u ćutcima u opcini Konjic izadju cca 1000 do 1100 KM, ovisno o udaljenosti.
Ko ima malo sume i motorku, moze proci jos jeftinije.
Tih 10ak metara grije prostor od 100 kvadrata do aprila. Znaci dva kamina Prity od 9 kW i Alfa sporet. Drva se na proljece pripreme, ljeti dodatno osuse u drvarnici i zezi.
Ince, citam da u Svabiji, iako se jos uvijek vecina domacinstava grije na plin i loz ulje, dio prelazi na toplotne pumpe, za ciju nabavku i instalaciju drzava nudi subvencije i do 40 %.
Ko ima malo sume i motorku, moze proci jos jeftinije.
Tih 10ak metara grije prostor od 100 kvadrata do aprila. Znaci dva kamina Prity od 9 kW i Alfa sporet. Drva se na proljece pripreme, ljeti dodatno osuse u drvarnici i zezi.
Ince, citam da u Svabiji, iako se jos uvijek vecina domacinstava grije na plin i loz ulje, dio prelazi na toplotne pumpe, za ciju nabavku i instalaciju drzava nudi subvencije i do 40 %.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
- Shategabri
- Kontakt:
Vjerovatno ga parkira uz kontejner ili na trotoar.feniksptica je napisao/la: ↑28 avg 2023, 10:05Kad se stan bude mogo vozat ćašijom onda ce drugacije
Koševo Zapad
Nema sumnje u to, samo je klima bolja za ove periode jeseni i proljeća kad ti treba samo malo da ugriješ.feniksptica je napisao/la: ↑28 avg 2023, 09:57Sve stoji al klima nikad ne moze ugrijst zidove namještaj i posteljinu ko drva ugalj il pelet...
Klima grije odmah, dok drva i ugalj dok naložiš dok se razgore onda trebaš još jednom naložit pa ti prevruće. I tako i ujutro i navečer.
Najbolje imati oboje, nije neka uvala ni klima.
Don't hate what you don't understand.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Uzeo sam auto jednom od 17 000. To je to, necu uzeti vise nikada osim ako mu ispadne motor.
Najgore je sto ti kupis auto na kredit, a uz kredit dobijes kamatu 3000, osiguranje kredita, ratu unaprijed, neki napucani paket za karticu i onda ti nakon Korone dignu kamatu. Na kraju platis auto to 23000.
Ako budem uzimao kredit ide trosoban stan. Kad mi skidaji da znam za sta skinu.
Najgore je sto ti kupis auto na kredit, a uz kredit dobijes kamatu 3000, osiguranje kredita, ratu unaprijed, neki napucani paket za karticu i onda ti nakon Korone dignu kamatu. Na kraju platis auto to 23000.
- ASD
- Kontakt:
Ma ja lično nisam ljubitelj auta. Meni dovoljno samo nek se točkovi kotrljaju.
Također, samo sto je kod mene još manje nekih 8000 me koštalo auto. Imam klimu, grijanje u sjedistima, za pet godina uradio zamajac i to našao polovan izašlo me 6 stoja.tuzlak1987 je napisao/la: ↑28 avg 2023, 10:17Uzeo sam auto jednom od 17 000. To je to, necu uzeti vise nikada osim ako mu ispadne motor.
Ne pada mi na pamet uzimati kredit za to, pa dok otplatis vrijedi upola manje haman.
Don't hate what you don't understand.
- Shategabri
- Kontakt:
Uzeo stambeni, pri kraju je, al vozi se auto od 4k 

Koševo Zapad
Kolika je rata ako nije tajna

- Shategabri
- Kontakt:
4 glave.
16 godina.
Robija se završava iduće godine.
Koševo Zapad
Mene su “napadali” kompleksaši jer sam uzeo Toyotu. A za te pare sam mogao kažu Audija, bmwa, doduše par godina starijeg i 200 000 vise, ali kažu Audi je Audi. 

- Marsal
- Kontakt:
Koja je Toyota?
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Kad isplatiš taj uzmeš novi za rentanje, po mogućnosti na dan ako si blizu, i imaš na kraju stan otplaćen kroz kiriju

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
- kraljttbvb
- Kontakt:
Najbolja a ujedno i najgora stvar je kupiti novo auto.
Najbolja jer nemaš oko njega troška (mijenjanje ulja i još neke male stvari), a najgora jer nakon nekog vremena ti auto "zastari".
Gledam ove sto su kupovali nove Golf 4, auto haman ni 100 000 nije preslo, a ovamo već izašao Golf 6, ono Golf 4 kanta za šesticu...
Najbolja jer nemaš oko njega troška (mijenjanje ulja i još neke male stvari), a najgora jer nakon nekog vremena ti auto "zastari".
Gledam ove sto su kupovali nove Golf 4, auto haman ni 100 000 nije preslo, a ovamo već izašao Golf 6, ono Golf 4 kanta za šesticu...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
- Marsal
- Kontakt:
Mašala, odlično auto. Da te posluži aBd.

- VensanKasel
- Kontakt:
Ima , Honda

@jasmin10 sljedeći Lexus , da još više razbijaju glavu

Zadnja izmjena: VensanKasel, dana/u 28 avg 2023, 10:54, ukupno mijenjano 1 put.
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
Hvala puno druže. Gledao sam još i Škodu Superb, stvarno mi se svidjelo to auto.
Sto se Toyote tiče, kod mene je jače od godinu dana i hvala Bogu nikakvog kvara nisam imao do sada.
Da te odmah pitam, znam da si pisao da bi možda u Austriju. Da znaš da imaš sada olakšicu u vidu Bosanskog jezika koji nosi 5 bodova. Tako da ti faktički ne treba njemački da polažeš nikako.
Njemačka luksuzna auta (Merc, BMW i Audi) jesu precijenjena kod nas na tržištu, posebno ako ti neko uvali udarano auto iz uvoza, vraćanu kilometražu jer to su pogonske jedinice kojima je milion kilometara pi.čkiin dim i ostale šanerske fazone nayebo si i valja ti radit samo za njega, ali ima i dobrih primjera npr. kod mene jaran prije par dana vraćo se s mora u E klasi (w212) 2011. godište i pukne mu most zadnjeg trapa. On ti nađe na internetu da Mercedes godinama za taj model mijenja zadnji trap o svom trošku zbog neobjašnjivog dizajna tankog i nezaštićenog lima na kritičnim mjestima.
Nazove ovlašteni servis, oni kažu ima ta opcija uradi se reklamacija Mercedesu u Njemačku i riješe ti problem, ali mora se dovući vozilo na pregled da se ustanovi da li je auto održavano redovno, da li je vraćana kilometraža, je li udarano i sl. ustanoviće se da je auto ispravno, uvezeno iz Danske, gore redovono održavano sa tačnih malo više 300k na satu i u petak mu zamijene zadnji trap besplatno koji se inače mjeri u hiljadama maraka cijene.
- bavariapivo
- Kontakt:
culi od svabi i garant jedino sto su zapamtili od njemackogASD je napisao/la: ↑28 avg 2023, 09:50Zašto riječ ojro u Bosni upotrebljavaju uglavnom osobe koje ne znaju njemački?bavariapivo je napisao/la: ↑28 avg 2023, 09:46Kad vidim samo kakvi balvani su se dočepali evrope i sada su gospoda, da im sve smeta, a do jučer nisu imali ni asfalta u svojem zaseoku ,za par mjeseci postali jevropljani i sve bolje znaju i najpametniji su na svijetu i već im je svaka druga, kako se ono kaže na našem bla bla bla kao da su zaboravili maternji jezik za par mjeseci…VensanKasel je napisao/la: ↑28 avg 2023, 08:43
Naravno , tu nema dileme . Moja jedina zamjerka na dijasporu je "ovo samo ima u Bosni" ...
ima jedan ovdje ist isti, mada sam uvjeren da vas trola a puno ih se upeca![]()

- Marsal
- Kontakt:
Čuo sam, a planiram ako bude i djevojka zainteresovana, nešto mi se ne ide kao samcu. Vidjet ćemo
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.