Prva liga FBiH 2023/2024
Moderator/ica: GracanicaAA
Re: Prva liga FBiH 2023/2024
Hoce li i ove godine igrace sa snijegom masirati?
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!
- MrAmarOsim
- Kontakt:
Vidiš, tvoj odgovor je baš klasični primjer malograđanskog, krkanskog i seljačkog mentaliteta čija je famoza fraza "Šta ćeš mi ti govoriti". I onda kad ti kažem da ste nekulturni napadneš me.IceTea je napisao/la: ↑31 avg 2023, 01:33Nisi ti od Olova ni do Kladnja došao da bi mogao znati ko su kakvi ljudi. Zanimljivo je kako je svima krivo što su baš Tuzlaci najgotivnija raja svima, najljubazniji, najnormalniji, najkulturniji. Nema mržnje ni nacionalizma kao u ostalim gradovima. Kod nas su svi dobrodošli, ali se i između sebe pazimo. Nešto što vi ne možete shvatit. Što se morža tiče nije uopšte tema on sad ali da ti odgovorim. On je kita obična a ne legenda bh.fudbala. Šta vodio Želju i sad on neka legenda? Toliko je velika legenda da su ga nabili nogom pretprošle godine. Fosil koji nema dvije žice u glavi, lik sa najglupljim trenerskim izjavama i objašnjenjima ikad na planeti.MrAmarOsim je napisao/la: ↑31 avg 2023, 01:05Zamisli pljuješ najveće trenersko ime poslijeratnog BiH fudbala, vidi se koliko vas je čovjek iztraumatizirao prije 11 godina, ali dobro, u ovoj državi ne postoji klub kojeg on nije iztraumatizirao, mada vi ste mu uvijek bili vrlo lijep protivnik da nabija gol razliku nad vama.
Ja sam samo istinu rekao, Zenica kultura od ljudi, Tuzla dosta manje, a kad sam se toga dotakao, da se dotaknem i klubova, po mom mišljenju Sloboda je uvijek predstavljala dosta boljeg protivnika i manje kvalitetnu ekipu nad kojom se nabija gol razlika u odnosu na Čelik, koji je skoro pa uvijek bio mašina za gol razliku, tako da jeste, bolji ste klub od Čelika.
Evo čak i da se nisam pomjerio iz svog sela kod Olova (a jesam), ali eto čak i da nisam, ja opet mogu imati svoje mišljenje na osnovu raje sa kojom pričam koja je išla tamo. To mišljenje može biti pogrešno (raja otišla kod pogrešnih ljudi, došli u nezgodno vrijeme itd.) međutim koliko toliko je relevantno.
Sad dolazimo do sljedeće stavke, evo dođe neki turista kod vas u Tuzlu, i vjerujem da je rijetkost da se desi, ali eto nek se desi da kaže da mu se Tuzla ne sviđa kao grad, više mu se sviđa Konjic npr., i šta mu ti kažeš? Kreneš sa tim mentalitetom, hrakneš na njegovo porijeklo, državu i grad odakle dolazi je li, ili ipak mu kažeš ali Tuzla je bolja od xy grada. Da se razumijemo, za mene je svaki grad jedne nam jedine prelijep na svoj način, pa uključujući i Tuzlu i Zenicu. Ali ti ćeš opet okrenuti mlin na nešto 10to.
Za kraj, apsolutno nije bilo pitanje vezano za Amara, nego da navijačka grupa nekome želi da dobije moždani udar, i da dobiju veliku podršku od ostale raje, pa to je morbidno da morbidnije ne može biti. Ali kad si se dotakao toga, ja nigdje nisam rekao da je on legenda, već najveće trenersko ime, ta dva pojma nisu niti će ikada biti isto. Za ovo drugo, jedino ko može sa njim u tu skupinu su Blaž i Husref, iako je Blaž više uspjeha u inostranstvu imao. Eh sad, Amar je najveće trenersko ime lige, ne zbog "najglupljih trenerskih izjava" i sličnih gluposti, već zbog toga što je osvojio više trofeja nego što će tvoja Sloboda u narednih 100 godina, i ne samo to, već je neko ko je doveo u BiH Newcastle, sa kojim je ekipa koju je vodio odigrao u egalu, čak i poništen čist gol je Željo imao, i Malagu, od koje je Željo nesretno ispao. Ni klubove takvog renomea, tvoja Sloboda neće moći dovesti/izvući u narednih 100 godina, iako bih ja to rado volio, da vidite kakav je osjećaj igrati protiv velikih klubova Europe.
"Ovi igrači za koje se plaćaju enormne sume novca su prije svega životinje fizički."
Najtrofejniji trener PLBiH - Amar Osim
Najtrofejniji trener PLBiH - Amar Osim
Ne kontas ti ni sta sam napisao....AllGunsBlazing je napisao/la: ↑30 avg 2023, 13:37E jeste se i stabilizirali svaka vam cast.Skver je napisao/la: ↑30 avg 2023, 13:16Pa mi smo zbog stabilzacije i diletanata ispali iz PL, dovodili jeftine i lose igrace i trenere, normalno da to mozgovi iz Zenice ne kontaju, kao sto ne kontaju da ih ovaj gradonacelnik vuce za nos.......i Sloboda je bila transparentna, izvjestavali kvartalno, polugodisnje, godisnje, pa ispali.....evo Sarajevo, Zeljo, Zrinski, Borac, Velez ubise se od transparentnosti......![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Mozgu iz Tuzle, nama gradonacelnik ne treba.

🔴⚫️
Glupane došo si ovdje samo provocirat. Dokazo si da si zatucani primitivni seljačić. Nema potrebe više da se oglašavaš.
Ja tripujem tripujem, na Slobodu tipujem!

To be continued...
Mislis nastimao vise trofeja, opste poznato u svim sportskim krugovima i van BiH......kad je tako uspjesan zasto ga nije neko jos angazavao i van granica da osvoji jos neku titulu.....ko ce ga angazovati kad je qarina od trenera.....zavio i Zelju u crno, nemozete se oporaviti jos godinama od njegovih titula.....MrAmarOsim je napisao/la: ↑31 avg 2023, 14:28............Eh sad, Amar je najveće trenersko ime lige, ne zbog "najglupljih trenerskih izjava" i sličnih gluposti, već zbog toga što je osvojio više trofeja nego što će tvoja Sloboda u narednih 100 godina...........
🔴⚫️
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Nije sramota da ti nije jasno sta sam napisao. Slobodno pitaj.Skver je napisao/la: ↑31 avg 2023, 14:28Ne kontas ti ni sta sam napisao....AllGunsBlazing je napisao/la: ↑30 avg 2023, 13:37E jeste se i stabilizirali svaka vam cast.Skver je napisao/la: ↑30 avg 2023, 13:16Pa mi smo zbog stabilzacije i diletanata ispali iz PL, dovodili jeftine i lose igrace i trenere, normalno da to mozgovi iz Zenice ne kontaju, kao sto ne kontaju da ih ovaj gradonacelnik vuce za nos.......i Sloboda je bila transparentna, izvjestavali kvartalno, polugodisnje, godisnje, pa ispali.....evo Sarajevo, Zeljo, Zrinski, Borac, Velez ubise se od transparentnosti......![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Mozgu iz Tuzle, nama gradonacelnik ne treba.![]()
............vidim ja da vama najbolje ragbi lezi, nema puno kontanja...

Celik!3,2,2.
Što se obazireš na malog čmara. Nema šta postavit pa postavlja Tuzlu za Pale. Pič.kurina koja vidjela tribine nije.
Btw. Zeničani mole jedni druge po pp da se ubacuju na temu. Izgleda da sam im baš komplekse nabio. Jbt ja sam njih 300 dođe, nemaju argumenata nikakvih. Glup, gluplji, krezavi Zeničanin.
𝐒𝐋𝐎𝐁𝐎𝐃𝐀 𝐓𝐔𝐙𝐋𝐀
𝐅𝐔𝐊𝐀𝐑𝐄 𝟏𝟗𝟖𝟕
𝐅𝐑𝐄𝐄 𝐏𝐀𝐋𝐄𝐒𝐓𝐈𝐍𝐄
𝐅𝐔𝐊𝐀𝐑𝐄 𝟏𝟗𝟖𝟕
𝐅𝐑𝐄𝐄 𝐏𝐀𝐋𝐄𝐒𝐓𝐈𝐍𝐄
Šta je bilo čmaru mali, nemate šta reć. Ajmo malo ozbiljno pisati momčiluci, gdje su argumenti protiv nas, protiv Slobode, Tuzle..
Nije valjda da vam je vrh neki Tarik Filipović, Tuzlu za Pale, Joge poćeraj.. Znao sam da ste ograničeni kao balkon. Mali Zeničani...
𝐒𝐋𝐎𝐁𝐎𝐃𝐀 𝐓𝐔𝐙𝐋𝐀
𝐅𝐔𝐊𝐀𝐑𝐄 𝟏𝟗𝟖𝟕
𝐅𝐑𝐄𝐄 𝐏𝐀𝐋𝐄𝐒𝐓𝐈𝐍𝐄
𝐅𝐔𝐊𝐀𝐑𝐄 𝟏𝟗𝟖𝟕
𝐅𝐑𝐄𝐄 𝐏𝐀𝐋𝐄𝐒𝐓𝐈𝐍𝐄
Tuzlanska sirotinja i fukareština smrdi na komunizam i na kanalizaciju, crveni kmeri fuj
ČELIK : Sloboda
Trofeji 7:0
Stadion 13909: 7200
Posjeta rekord 33500: 11000
Navijači 300:16
Direktni obračun u finalu kupa( Tusanj, Grbavica) 2:0

ČELIK : Sloboda
Trofeji 7:0
Stadion 13909: 7200
Posjeta rekord 33500: 11000
Navijači 300:16
Direktni obračun u finalu kupa( Tusanj, Grbavica) 2:0
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

Samo je Sloboda iz Tuzle
Za gmizavce vječna tabela bivše Jugoslavije, da se ne lože :

Može i ova, vječna lista bh.klubova u PLBiH :

Šta god čovjek izvuče, donji ste. Samo brojite Memorijalne turnire.
Kme kmeee
Može malo međusobni?

Volim da školujem neobrazovane Černobilce.

Može i ova, vječna lista bh.klubova u PLBiH :

Šta god čovjek izvuče, donji ste. Samo brojite Memorijalne turnire.
Kme kmeee

Volim da školujem neobrazovane Černobilce.

𝐒𝐋𝐎𝐁𝐎𝐃𝐀 𝐓𝐔𝐙𝐋𝐀
𝐅𝐔𝐊𝐀𝐑𝐄 𝟏𝟗𝟖𝟕
𝐅𝐑𝐄𝐄 𝐏𝐀𝐋𝐄𝐒𝐓𝐈𝐍𝐄
𝐅𝐔𝐊𝐀𝐑𝐄 𝟏𝟗𝟖𝟕
𝐅𝐑𝐄𝐄 𝐏𝐀𝐋𝐄𝐒𝐓𝐈𝐍𝐄
Stadion napravio savez, država im napravila autoput za dobrobit Sarajeva, time se diče. Ništa svoje nemaju. Dan te yebo odeš u Zenicu nemaš smještaja nigdje, hotela nemaju kako treba. 400 kružnih, ljudi ni vozit ne znaju u njima. Nemaš turističke atrakcije nikakve, nemaš potrebe da ideš u grad uopšte. Usmrdilo se sve, prođeš kraj Bilinog sve smrdi na pišaću, sami sebi zagađuju grad.
Studiraju u Tuzli, edukuju se,obrazuju, kupaju na našim jezerima, putuju sa našeg aerodroma. Šetaju našim korzom, šetalištem, Banjom.
Ništa svoje nemaju kupusari.

𝐒𝐋𝐎𝐁𝐎𝐃𝐀 𝐓𝐔𝐙𝐋𝐀
𝐅𝐔𝐊𝐀𝐑𝐄 𝟏𝟗𝟖𝟕
𝐅𝐑𝐄𝐄 𝐏𝐀𝐋𝐄𝐒𝐓𝐈𝐍𝐄
𝐅𝐔𝐊𝐀𝐑𝐄 𝟏𝟗𝟖𝟕
𝐅𝐑𝐄𝐄 𝐏𝐀𝐋𝐄𝐒𝐓𝐈𝐍𝐄
Prvi trofej kupa BiH

Slavni Celik iz Zenice

Drugi trofej kupa BiH

Dva direktna duela u finalu, dva karindzanja slanine. Jedan u ratu momci preko okupirane vozuce, kroz sumu i blato putovali do tuzle da iskaraju slobodanku. Drugo poslje rata na neutralnoj grbavici. Necete fukarestino trofej osvojiti dok je Celik tuFinale Kupa BiH, Sarajevo, 12.06.1996. Stadion Grbavica
Čelik - FK Sloboda 2:1(Bujak 16`, Tumbić 110`; Omerović 28`) #tuzlanskasloboda
Stoje: Nihad Mujezinović (trener), Zvjezdan Krešić, Nermin Hasić, Omer Joldić, Nedžad Bajrović, Amir Halilović, Sakib Malkočević, Jasmin Divanefendić (trener)
Čuče: Kabir Smajić, Vedin Musić, Midhat Hadžić, Muhamed Tahirović, Nedim Omerović.
![]()

Slavni Celik iz Zenice
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
Ovako ide najava za utakmicu kad Celik igra

Kad Sloboda igraSlavni Čelik iz Zenice u drugom kolu Prve lige FBiH dočekuje ekipu Radnika iz Hadžića.
Utakmicu Čelik-Radnik možete gledati u direktnom prenosu na MY TV, u subotu od 20:00 sati.
#mytv #mojatv #nkcelik #prvaliga #fudbal #derbi #fkradnik NK Čelik Zenica FK Radnik Hadžići Nogometni savez Federacije BiH
https://fb.watch/msuWMLwBQL/

Nekom je epitet Slavni, a nekom SlaniPočinje Prva liga Federacije![]()
Seriju direktnih emitovanja počinjemo iz Tuzle, gdje u subotu od 20:00 sati igraju Sloboda i Rudar.
#mytv #mymedia #fudbal #sport #prvaliga #fksloboda #fkrudar
https://fb.watch/msv7lu4Nz9/

All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
13 Sloboda (Tuzla) 829 270 243 315 927:1072 765
16 Čelik (Zenica) (-10) 574 172 152 250 562: 752 484
Nije velika razlika odigranih utakmica, samo 255, a ni u bodovima, samo 281 bod

🔴⚫️
Najava utakmice neki argument.
Truhli je baš istruho mozak.

Truhli je baš istruho mozak.

Imaju ba ljudi Mitropa Kup hahahaha

𝐒𝐋𝐎𝐁𝐎𝐃𝐀 𝐓𝐔𝐙𝐋𝐀
𝐅𝐔𝐊𝐀𝐑𝐄 𝟏𝟗𝟖𝟕
𝐅𝐑𝐄𝐄 𝐏𝐀𝐋𝐄𝐒𝐓𝐈𝐍𝐄
𝐅𝐔𝐊𝐀𝐑𝐄 𝟏𝟗𝟖𝟕
𝐅𝐑𝐄𝐄 𝐏𝐀𝐋𝐄𝐒𝐓𝐈𝐍𝐄
Truhlo je napisao/la: ↑31 avg 2023, 15:04Prvi trofej kupa BiH![]()
Drugi trofej kupa BiH![]()
Dva direktna duela u finalu, dva karindzanja slanine. Jedan u ratu momci preko okupirane vozuce, kroz sumu i blato putovali do tuzle da iskaraju slobodanku. Drugo poslje rata na neutralnoj grbavici. Necete fukarestino trofej osvojiti dok je Celik tuFinale Kupa BiH, Sarajevo, 12.06.1996. Stadion Grbavica
Čelik - FK Sloboda 2:1(Bujak 16`, Tumbić 110`; Omerović 28`) #tuzlanskasloboda
Stoje: Nihad Mujezinović (trener), Zvjezdan Krešić, Nermin Hasić, Omer Joldić, Nedžad Bajrović, Amir Halilović, Sakib Malkočević, Jasmin Divanefendić (trener)
Čuče: Kabir Smajić, Vedin Musić, Midhat Hadžić, Muhamed Tahirović, Nedim Omerović.
![]()
Slavni Celik iz Zenice
Naravno da su frustrirani kad se sjete ovog, zato im ne zamjerite puno
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.