odjeca, patike etc etc

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

harden
Kontakt:

Re: odjeca, patike etc etc

Post Postao/la harden » 31 okt 2023, 16:54

IceTea je napisao/la:
31 okt 2023, 16:34
Mišljenje o Zarinim parfemima? Gledam baš dosta ljudi hvale ove "kopije" originalnih parfema. Čini mi se da postoje kopije za neke one gotivinije tipa TF TV, Gucci Guilty, YSL, Dior Sauvage. Ima kod nas u BCC izbora kamaru, drug mi preporučuje, šta ti veliš? :mrgreen:
Mirisno su super ( ne u smislu kloniranja mirisa nego kad ih gledas zasebno ) al nemaju nikakvu trajnost i projekciju. Bilo je u prijasnjim kolekcijama nekih koji su dobri medjutim ti se ne prodaju vise... U ovoj zadnjoj kolekciji ima nekih parfema koje su napravili ozbiljni parfimeri, pa se popravila malo trajnost. Meni je najbolji Sand desert at sunset, napravio ga je Benoist Lapouza koji je kreator Angels Sharea i jos mnogo drugih. Probao sam sve iz nove kolekcije i ovaj mi je jedini pokazao neku trajnost, traje 4-5h i ima ok projekciju, okej je to stvarno za te pare koje su smijesne realno. Posto se masovno proizvode mozda budu jaci nakon par mjeseci dok malo sazriju.

Imam par njihovih parfema koje koristim kad idem negdje gdje ne zelim da se osjeti parfem ikako :mrgreen: Probao sam u zadnje vrijeme hrpu klonova bas, preko 30ak sigurno, pa mogu preporuciti neke u zavisnosti kakav miris ko voli. Za Dior Sauvage ima klon koji kosta 20e, samo nije naravno toliko prodoran ali i dalje ima dosta dobru auru, a kad sam nosio taj parfem momak koji se kleo u Sauvage je mislio da je orginal. Vise ga ne nosim jer je isfuran miris doduse :mrgreen:
slika
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 31 okt 2023, 17:10

harden je napisao/la:
31 okt 2023, 16:54
IceTea je napisao/la:
31 okt 2023, 16:34
Mišljenje o Zarinim parfemima? Gledam baš dosta ljudi hvale ove "kopije" originalnih parfema. Čini mi se da postoje kopije za neke one gotivinije tipa TF TV, Gucci Guilty, YSL, Dior Sauvage. Ima kod nas u BCC izbora kamaru, drug mi preporučuje, šta ti veliš? :mrgreen:
Mirisno su super ( ne u smislu kloniranja mirisa nego kad ih gledas zasebno ) al nemaju nikakvu trajnost i projekciju. Bilo je u prijasnjim kolekcijama nekih koji su dobri medjutim ti se ne prodaju vise... U ovoj zadnjoj kolekciji ima nekih parfema koje su napravili ozbiljni parfimeri, pa se popravila malo trajnost. Meni je najbolji Sand desert at sunset, napravio ga je Benoist Lapouza koji je kreator Angels Sharea i jos mnogo drugih. Probao sam sve iz nove kolekcije i ovaj mi je jedini pokazao neku trajnost, traje 4-5h i ima ok projekciju, okej je to stvarno za te pare koje su smijesne realno. Posto se masovno proizvode mozda budu jaci nakon par mjeseci dok malo sazriju.

Imam par njihovih parfema koje koristim kad idem negdje gdje ne zelim da se osjeti parfem ikako :mrgreen: Probao sam u zadnje vrijeme hrpu klonova bas, preko 30ak sigurno, pa mogu preporuciti neke u zavisnosti kakav miris ko voli. Za Dior Sauvage ima klon koji kosta 20e, samo nije naravno toliko prodoran ali i dalje ima dosta dobru auru, a kad sam nosio taj parfem momak koji se kleo u Sauvage je mislio da je orginal. Vise ga ne nosim jer je isfuran miris doduse :mrgreen:
slika
Koji je to klon?
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 31 okt 2023, 17:20

Gdje uzeti kozne torbe, tasne, ženske u Sarajevu?
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

bob
Kontakt:

Post Postao/la bob » 01 nov 2023, 08:51

harden je napisao/la:
31 okt 2023, 16:32
Probaj prvo ako nisi, uzmi dekant... Al dobar izbor, meni najbolji PDM, jako dopadljiv miris.
odakle uzimas dekant da idmah 2,3 narucim :D jer sam 3,4 parfema zapika pa da zavrsim za jesen zimu do proljeca :D

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 01 nov 2023, 09:23

bob je napisao/la:
31 okt 2023, 16:22
ja ganjam sad za nocne izlaske i taj fazon jesen zima .. de marly layton nesto gledam sta mislite :D
Ustedi si pare i kupi The Woods Collection Dusk.

bob
Kontakt:

Post Postao/la bob » 01 nov 2023, 10:14

AshburtonG je napisao/la:
01 nov 2023, 09:23
bob je napisao/la:
ja ganjam sad za nocne izlaske i taj fazon jesen zima .. de marly layton nesto gledam sta mislite :D
mislim da nema u BiH evo gledam po piku :D

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 01 nov 2023, 10:35

bob je napisao/la:
01 nov 2023, 08:51
harden je napisao/la:
Probaj prvo ako nisi, uzmi dekant... Al dobar izbor, meni najbolji PDM, jako dopadljiv miris.
odakle uzimas dekant da idmah 2,3 narucim :D jer sam 3,4 parfema zapika pa da zavrsim za jesen zimu do proljeca :D
Posaljem ti PP, da ne bi bilo kako reklamiram ovdje. :mrgreen:
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 01 nov 2023, 11:19

bob je napisao/la:
Koliko kosta ovo u De? Kolika je slicnost sa Laytonom?

Ja imam Al Haramain Detour Noir, ali nije on bas klon 1/1, vise je kao parfem koji je inspirisan Laytonom. Puderastiji je malo od Laytona, al platio sam ga 50KM za 100ml tako da je to pljacka bila, traje lagano 8h a i ima finu auru bas.

OsmaDolazi
Kontakt:

Post Postao/la OsmaDolazi » 01 nov 2023, 11:22

harden je napisao/la:
01 nov 2023, 10:35
bob je napisao/la:
01 nov 2023, 08:51
harden je napisao/la:
Posaljem ti PP, da ne bi bilo kako reklamiram ovdje. :mrgreen:
Proslijedi i meni pls.

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 01 nov 2023, 11:54

harden je napisao/la:
01 nov 2023, 11:19
bob je napisao/la:
Koliko kosta ovo u De? Kolika je slicnost sa Laytonom?

Ja imam Al Haramain Detour Noir, ali nije on bas klon 1/1, vise je kao parfem koji je inspirisan Laytonom. Puderastiji je malo od Laytona, al platio sam ga 50KM za 100ml tako da je to pljacka bila, traje lagano 8h a i ima finu auru bas.
50ak eura 100ml. The Woods ima strasne parfeme. Kupio sam i onaj Royal Night kao alternativu za Ombre Nomade.

Druga alternativa za Layton je isto Al Haramain ona plava verzija, ali je u EU prodaju pod drugim imenom Amber Oud Exclusif Bleu, bez spomena Al Haramaina u imenu ili na pakovanju.

Sto se tice slicnosti ne bih ti znao reci tacno, jer sam Laytona nekad davno probao, a ovaj kupio na preporuku. Citajuci recenzije radi se o najkvalitetnijem klonu PDMa.
Jako kompleksan i prijatan parfem. Iznad sve te toplinr osjeti se vocna nota. Tek poslije sam vidio da se fkt nalaze jabuka i mandarina kao neke od nota. To se fkt osjeti i meni ga cini bas ugodnim, jer volim i lavandu koja je jos jedna od prisutnih nota. Nije borbeni parfem kao npr TV ili Mancera RT, ali prvi dan kad sam ga stavio sam sve mislio da neko oko mene top mirise jer mi je bio intrigantan i nepoznat miris, sve dok nisam skontao da je to drydown od Duska. :D

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 01 nov 2023, 15:06

Ta Amber Oud serija kod nas kosta po 140-150KM za 60ML, preskupo.

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 01 nov 2023, 15:22

Moze se disertacija napisati koliko se o parfemima ovdje zna.
⚜️~⚜️~⚜️

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 01 nov 2023, 16:55

harden je napisao/la:
01 nov 2023, 15:06
Vrijedi svake marke. Kvalitetom mnogo iznad 95% dizajnerskih parfema koji su nerijetko i skuplji.

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 01 nov 2023, 16:59

Amber Oud Tobacco je možda i najjači parfem koji sam probao/koristio, dan kad sam ga uzeo i špricnuo malo na vrat, nisam mogao do 6 ujutru zaspat koliko je jak i koliko udara u glavu.

Vrijedi svake marke kao što @Ash kaže.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 01 nov 2023, 18:36

Ali kakav lik je onaj Lazar odnosno Srpski Artgazam :urnebes: osim sto mu je grupa toxic, on je jedno 10x veci prodavac magle od Viktora. Puno primjera al evo zadnji; objavio recenziju parfema Fragrance du Bois Sahraa, kaze traje dobrih 8h, nije nesto sto traje danima ali kvaltetnih 8h. U sljedecem videu snima parfeme sto traju danima, kazu traju 2 dana, zadnja 3 traju i 3 dana. Na trecem mjestu mu ta Sahraa :mrgreen:

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 01 nov 2023, 19:00

baboedindzeko09 je napisao/la:
01 nov 2023, 16:59
Amber Oud Tobacco je možda i najjači parfem koji sam probao/koristio, dan kad sam ga uzeo i špricnuo malo na vrat, nisam mogao do 6 ujutru zaspat koliko je jak i koliko udara u glavu.

Znaci dobar za zime? :mrgreen:
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 01 nov 2023, 19:30

slika

Jel ko ovo probao 😂
⚜️~⚜️~⚜️

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 01 nov 2023, 21:14

01 nov 2023, 16:55
harden je napisao/la:
01 nov 2023, 15:06
Vrijedi svake marke. Kvalitetom mnogo iznad 95% dizajnerskih parfema koji su nerijetko i skuplji.
Imas li kakvu alternativu za Angels Share? Probao Khamrah i Zimayu, nije to to. Kismet Angel nisam mogao naci.

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 01 nov 2023, 21:40

Nemam. Ja ne volim gourmand parfeme na sebi. Jedino na zenama. :mrgreen:
Imam jednu radnicu kupa se u nekom parfemu koji je bukvalno isto ekstrakt kokosa. A najjace je sto ja obozavam kokos. Dodje mi da prodjem kroz nju kad proseta pored mene. :mrgreen:

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 01 nov 2023, 22:08

baboedindzeko09 je napisao/la:
01 nov 2023, 16:59

Je li jači od Mancera Red Tobacco :kafa:

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: tuzlanskinacin, VivaLaStella i 7 gostiju.