Ruska invazija na Ukrajinu

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

mma_hz
Kontakt:

Re: Ruska invazija na Ukrajinu

Post Postao/la mma_hz » 12 nov 2023, 17:55

tuzlak1987 je napisao/la:
12 nov 2023, 17:41
Nastati ce mir u svijetu kada Islam pobijedi.
Pobiti ce sve one koji nisu muslimani :mrgreen:
Ešheddu en la illahe ilallah we ešheddu enne Muhammeden abd'uhu we resuluhu.
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 12 nov 2023, 17:57

mma_hz je napisao/la:
12 nov 2023, 17:55
Dok to izgovaras ne mos izaci iz Islama :mrgreen:

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 12 nov 2023, 17:57

12 nov 2023, 17:50
Srbi rade sa im Moskva kaze. Kakvi crni bolji odnosi. Iskoristili su izlaske na ulice ovih nepametnih Bosnjaka da se zale Amerikancima da u BiH postoje teroristi spavaci.
Ali Bosnjaci ko Bosnjaci samo znaju jesti baklave i davati autogolove.
+1

Bošnjo ima smisla za politiku ko Eskimi za odbojku na pijesku
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 12 nov 2023, 17:59

alemsa je napisao/la:
12 nov 2023, 17:57
mma_hz je napisao/la:
12 nov 2023, 17:55
Dok to izgovaras ne mos izaci iz Islama :mrgreen:
Evo pokusavam brata tuzlaka dozvati da dodje tobe na vakat. :urnebes:

Jos da mi je znati ko to Bosnjake predstavlja u svijetu u politickom smislu??Sta se to Bosnjaci pitaju za sve ove godine pusenja k.urca zzapadu.Srbi imaju svoje,hrvati drze federaciju...koga zanimaju bosnjaci i ko njih sta pita.
FK SARAJEVO.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 12 nov 2023, 18:02

Meni je smiješno da ljudi koji osporavaju religiju i duhovnost se klanjaju ljudima i državama, bukvalno ovakvi poput Tuzlaka i ovog Bosnia Boston ovdje zagovaraju da treba podržati i genocid samo da bi imali neku korist iz toga. Dajte ljudi uozbiljite se, te vrijednosti ostavljamo susjedima.

Dovoljan
Kontakt:

Post Postao/la Dovoljan » 12 nov 2023, 18:18

Evander je napisao/la:
10 okt 2023, 15:19
Rigoletto je napisao/la:
10 okt 2023, 14:45
Evander je napisao/la:
10 okt 2023, 14:30
Oni koji su pobijedili u ratovima, a to je Izrael, imaju moc i kontrolu. Palestinci nikako da se pomire sa tim da su izgubili sve ratove unazad 70 godina i da se na osnovu toga moraju postaviti. Niko im nece dati drzavu, koji su izgubili na bojnom polju.
Problem je sto cilj Hamasa i palestinaca opcenito nije formiranje palestinske drzave vec istrebljenje zidova. Dva puta su odbijali takvu ponudu pa zapocinjali rat s tim da bi u slucaju prihvacanja prve ponude dobili 80% danasnje drzave Izrael. Je.bi ga, ne ide...
Palesticima nikad u cilju nije bio mir i dogovor sa Izraleom, iksljucivo su zelili istrijebiti i protjerati sve Izraelce i unistiti Izralesku drzavu. A za to, nemaju nikakvu moc. Umjesto da su bili realni tih 60-70-ih i da su potpisali trajno primirje, danas bi imali i cijeli Jerusalem i drzavu, 5 puta vecu nego danas imaju teritorij.
Ja razumijem ponos i sve, ali nekad treba biti realan i racionalan. Izugbili su ratove, Izrael ih rasuo i ponizio. Ako je vec tako, uzmi sta ti se nudi, inace ces proci kako oni prolaze danas. Hoce li im biti bolje? Nece.
Očigledno ne poznaješ kako su tekli ti mirovni sporazumi i ko je kakve uslove imao. Isto tako ne znaš ko je u većini slučajeva kršio dogovor. Palestincima nikad u cilju nije bio mir? Izraelcima sa prisilnim naseljavanje zapadne obale jeste? Jeeebeeem ti mater bijednu neutralnu
Odin, I await thee
Your true son am I

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 12 nov 2023, 18:27

U šta likovi pretvoriše temu :bow:
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 12 nov 2023, 18:27

Centre forward je napisao/la:
12 nov 2023, 17:54

Srbi ni sami ne znaju šta bi. Energetski potpuno zavisni od Rusa jer su im poklonili "NIS", a ovamo privreda logično naslonjena na Evropu.

Samo su oni, u Evropi, u težem geopolitičkom položaju od nas, i to debelo.
Mah, malo je slika vise sarolika neg se cini na prvu. Nisu energteski potpuno zavisni, iako istina da je NIS vecinski u vlasnistvu Rusa.

Ali, sirova nafta koja se tankerima iskrcava na Krku, preko Jadranskog naftovoda se grana za Srbiju, onako ugrubo.

Vecinu nafte, prema porijeklu, Srbija u zadnje vrijeme uvozi iz Iraka. Od novembra prosle, Srbija ne moze preko pomenutog naftovoda (JANAFa) ili bilo koje druge luke i morskog puta uvoziti rusku naftu. Znaci da su im uvedene sankcije na pomenutu.
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 12 nov 2023, 18:29, ukupno mijenjano 1 put.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 12 nov 2023, 18:28

chily-rz je napisao/la:
12 nov 2023, 18:02
Meni je smiješno da ljudi koji osporavaju religiju i duhovnost se klanjaju ljudima i državama, bukvalno ovakvi poput Tuzlaka i ovog Bosnia Boston ovdje zagovaraju da treba podržati i genocid samo da bi imali neku korist iz toga. Dajte ljudi uozbiljite se, te vrijednosti ostavljamo susjedima.
Jer od razvijene države imamo neku korist, a od razvijene religije ( šta god to značilo, prema mišljenju mmahz ili tvom je to što veći broj migranata iz muslimanskih zemalja u evropi na socijali) baš i ne
Zadnja izmjena: BosniaBoston, dana/u 12 nov 2023, 18:29, ukupno mijenjano 1 put.
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

Dovoljan
Kontakt:

Post Postao/la Dovoljan » 12 nov 2023, 18:28

Evander je napisao/la:
12 nov 2023, 18:24
Dovoljan je napisao/la:
12 nov 2023, 18:18
Evander je napisao/la:
10 okt 2023, 15:19

Palesticima nikad u cilju nije bio mir i dogovor sa Izraleom, iksljucivo su zelili istrijebiti i protjerati sve Izraelce i unistiti Izralesku drzavu. A za to, nemaju nikakvu moc. Umjesto da su bili realni tih 60-70-ih i da su potpisali trajno primirje, danas bi imali i cijeli Jerusalem i drzavu, 5 puta vecu nego danas imaju teritorij.
Ja razumijem ponos i sve, ali nekad treba biti realan i racionalan. Izugbili su ratove, Izrael ih rasuo i ponizio. Ako je vec tako, uzmi sta ti se nudi, inace ces proci kako oni prolaze danas. Hoce li im biti bolje? Nece.
Očigledno ne poznaješ kako su tekli ti mirovni sporazumi i ko je kakve uslove imao. Isto tako ne znaš ko je u većini slučajeva kršio dogovor. Palestincima nikad u cilju nije bio mir? Izraelcima sa prisilnim naseljavanje zapadne obale jeste? Jeeebeeem ti mater bijednu neutralnu
Klasicni primjerak religije mira, koji samo zeli da rat stane.
Hebem ti sestru frljavu neobrazovanu.
Pa debilcino jesi li ikad uzeo da pročitaš sta su ti ugovori nosili sa sobom? Kakvi su uslovi obje strane bili? Hebem i ja tebi majku relativizatorsku koja ti nije dva članka poslala da o tom pročitaš već samo čitaš naslove i srčeš zapadnu propagandu
Odin, I await thee
Your true son am I

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 12 nov 2023, 18:31

Hebem ti nanu u baslucima. Kakva ste vi zaostala stoka. Sa vama razgovarati?

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 12 nov 2023, 18:34

Ljudi,braco,drugovi i na kraju prijatelji..spoznajte istinu i mir koju sam ja spoznao..ne psujte jedni drugima ,to je veoma veoma ruzno.Spoznajte istinu o sebi i otvorite svoje osjecaje prema ljudima a i prema evanderu hahahaha
FK SARAJEVO.

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 12 nov 2023, 18:36

Asteriks je napisao/la:
12 nov 2023, 18:27
Centre forward je napisao/la:
12 nov 2023, 17:54

Srbi ni sami ne znaju šta bi. Energetski potpuno zavisni od Rusa jer su im poklonili "NIS", a ovamo privreda logično naslonjena na Evropu.

Samo su oni, u Evropi, u težem geopolitičkom položaju od nas, i to debelo.
Mah, malo je slika vise sarolika neg se cini na prvu. Nisu energteski potpuno zavisni, iako istina da je NIS vecinski u vlasnistvu Rusa.

Ali, sirova nafta koja se tankerima iskrcava na Krku, preko Jadranskog naftovoda se grana za Srbiju, onako ugrubo.

Vecinu nafte, prema porijeklu, Srbija u zadnje vrijeme uvozi iz Iraka. Od novembra prosle, Srbija ne moze preko pomenutog naftovoda (JANAFa) ili bilo koje druge luke i morskog puta uvoziti rusku naftu. Znaci da su im uvedene sankcije na rusku naftu.
Samo su oni u Evropi prodali većinski dio Rusima, kontajući da će time spriječiti secesiju Kosova. Par dana posle prodaje NIS-a, odnosno NaftaGasa kako se izvorno zvao, Kosovo se te 2008 osamostaljuje.

Sva nafta ide "preko" NIS-a, tako da Rusi apsolutno sve kontrolišu. Mislim da je ta nafta iz Iraka neka podvala, da je to ustv nafta iz Rusije, ali da bi neko zaradio, logično, "knjiži" se na onu iz Iraka koja je skuplja 30 do 40 %. Čak sam gled'o i nekog lika u Srbiji koji to detaljnije objašnjava.

Nekad davno sam gled'o par emisija "Energetski nesporazum" koje govore o poklanjanju NIS-a Rusima. Ako nekad baš budeš im'o viška vremena, pogledaj. Tačno predstavlja onu dobru staru "veru za večeru".
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 12 nov 2023, 18:36

Genocid.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 12 nov 2023, 18:36

mma_hz je napisao/la:
12 nov 2023, 18:34
Ljudi,braco,drugovi i na kraju prijatelji..spoznajte istinu i mir koju sam ja spoznao..ne psujte jedni drugima ,to je veoma veoma ruzno.Spoznajte istinu o sebi i otvorite svoje osjecaje prema ljudima a i prema evanderu hahahaha
Vala, nikad nikom prvi nisam opsovao, niti sam ga vrijedjao. Forum je mjesto da se iznese misljenje. Mogu se ne slagati sa tim, ili iznijeti svoje. A ovakvi, psuju po forumima, jer su anonimusi tu. Takvi zeni ni A ne smiju reci, a na ulici pogotovo.

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 12 nov 2023, 18:44

Rat se izgleda i zvanično širi. Da vidimo kakvi će napadi Izraela biti na drugom frontu i da vidimo tu snagu Hezbollaha.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 12 nov 2023, 18:45

Evander je napisao/la:
12 nov 2023, 18:36
mma_hz je napisao/la:
Vala, nikad nikom prvi nisam opsovao, niti sam ga vrijedjao. Forum je mjesto da se iznese misljenje. Mogu se ne slagati sa tim, ili iznijeti svoje. A ovakvi, psuju po forumima, jer su anonimusi tu. Takvi zeni ni A ne smiju reci, a na ulici pogotovo.
Brate otvori svoje srce ljudima,prigrli ih na grudi..ako treba okreni drugi obraz i pokazi cojstvo i junastvo.
FK SARAJEVO.

Dovoljan
Kontakt:

Post Postao/la Dovoljan » 12 nov 2023, 18:46

Evander je napisao/la:
12 nov 2023, 18:31
Hebem ti nanu u baslucima. Kakva ste vi zaostala stoka. Sa vama razgovarati?
Evo bit ću kulturan i pokušat ću bit što više objektivan mada je to teško kada ti imaš stranu, a ja svoju koju branimo.

Iz tvojih postova se da zaključiti da su za većinu sranja u stvari Palestinci odgovorni (za šta se slažem povodom dešavanja od 7.oktobra).

Pošto često prozivaš ljude da nisu školovani, da su vjerski fanatici, balije, glupani, zadrti molim te odgovori mi na par pitanja pa možemo nastaviti diskusiju u mirnom tonu.

Koliko je dosad bilo pokušaja od strane UN i ostalih međunarodnih zajednica kako bi se uspostavio kakav-takav mir na tom području i ko je koliko puta taj dogovor odbio, a ko je stavljao VETO na glasanje jer to Izraelu nije odgovaralo(USA)?

Možeš li ukratko ili u pp odgovoriti kako su dosad tekli mirovni sporazumi o Dvije države na istoj teritoriji i kakve je uslove postavljao Izrael, a kakve Palestina, kome i koliko su ti uslovi išli u korist, a koliko na štetu Izraela ili Palestine?

Ako je vec do Palestinaca koji hoće da istrijebi jevreje i da unište Izrael (što jeste jedan od ciljeva Hamasa), pa pitanje u vezi toga...
Na Zapadnoj obali nema Hamasa, pa godinama se vrši tortura nad Palestincima, naseljavanje tudjih kuća, maltretira ih od policije do settlera koji im se useljavaju u kuće, odvode djecu i muževe u zatvore, upadaju u džamije za vrijeme molitve? Kad vec tu nije teroristički Hamas, već Palestinci koji podržavaju Fatah (koji je za dogovor sa Izraelom) zašto im se to sve dešava?

Da li fakat ali fakat evo ozbiljno te pitam misliš da Izraelci ne žele očistiti prostor od Palestinaca ili to samo Hamas želi kad su u pitanju Izraelci?

hebem ti mater neinfornisanu
Pozdrav
Zadnja izmjena: Dovoljan, dana/u 12 nov 2023, 18:49, ukupno mijenjano 1 put.
Odin, I await thee
Your true son am I

Dovoljan
Kontakt:

Post Postao/la Dovoljan » 12 nov 2023, 18:49

mma_hz je napisao/la:
12 nov 2023, 18:45
Evander je napisao/la:
mma_hz je napisao/la:
Brate otvori svoje srce ljudima,prigrli ih na grudi..ako treba okreni drugi obraz i pokazi cojstvo i junastvo.
Buraz
Evo ti primjer
Da ti dodje balija i priča kako smo mi željeli rat, kako smo na neki način zaslužili Srebrenicu Markale, Kapiju, Prijedor, I.Bosnu itd...
Bil ga zagrlio il bi ga otjerao u pm?
Odin, I await thee
Your true son am I

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 12 nov 2023, 18:51

Dovoljan je napisao/la:
12 nov 2023, 18:49
mma_hz je napisao/la:
12 nov 2023, 18:45
Evander je napisao/la:

Buraz
Evo ti primjer
Da ti dodje balija i priča kako smo mi željeli rat, kako smo na neki način zaslužili Srebrenicu Markale, Kapiju, Prijedor, I.Bosnu itd...
Bil ga zagrlio il bi ga otjerao u pm?
Otjerao u p.m.
FK SARAJEVO.

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.