FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
90
45%
Prolazak u Play off
48
24%
Grupnu fazu
62
31%

Ukupno glasova: 200

hordasDoboj
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la hordasDoboj » 18 dec 2023, 23:35

Na kraju krajeva je vazno da Mirvic bude pametan i stane iza Rozmana i siguran sam da hoce tako da slobodno mastavite laprdati sta bi masnokosi/husref ili bilo ko drugi napravio sa ovom ekipom.

Mustafic nam je ukrao pobjedu ili bar bod kad nije dodao onu Renanu ali ne treba kriviti momka ni tjerati nego dati podrsku ovome do kraja sezone pa i pocetku sljedece pa onda ocjenjivati. Vidimo se na Kosevu na proljece :salut:
Nikad neću zaboraviti riječi kapitena Biogradlića: “Upamtite, Sarajevo može biti prvak države, a može i ispasti iz lige, ali Želju uvijek treba pobijediti, jer ta nam je pobjeda najvažnija” - sjeća se Čerkić.

Amcho1
Kontakt:

Post Postao/la Amcho1 » 18 dec 2023, 23:41

Da se ne zavaravamo da je nešto bilo bolje . Prije smo imali jeftinijeg Mirzu + agencije koje su uz pomoć naprednih programa vođenih umjetnom inteligencijom vršile obradu ekipa i pripreme utakmica, sada imamo skupljeg Rožmana koji forsira samo ljudski faktor/sebe sa odriješenim rukama, ali sa očitim nedostatkom u vidu ne poznavanja lige. Nekako mi izgleda da je 95% fokusa na našu ekipu u pokušaju da se nešto uigra/utrenira, a da se slab fokus stavlja na protivničke ekipe kako bi se što bolje uradila analiza i prilagodila ekipa konkretnoj utakmici. Posebno se to može primijetiti protiv slabijih ekipa tipa Sloga, GOŠK, Široki it'd. Dalje naša liga kakva je god zahtjeva jake i korpulentne igrače, bar njih nekoliko, a shodno terenima i drvosječama u vidu igrača. Nema potrebe za izmišljanje tople vode, jednostavno moraš imati u ekipi par jablana, a koje ćeš koristiti po potrebi. Mi kada izvodimo prekide nema opasnosti, jednostavno nemaš jednog Ahmeta da je zakuca i to je to. Bekovi su nedorečeni, tačnije igraju toplo/hladno, nema probijanja naprijed niti centar šuteva. Igra nam se zasniva do 16 metara i to je to, ili gubimo loptu petljanjem ili neki očajni pokušaji iz daljine. Ne stvaramo gužve u protivničkom šesnaestercu, furamo neku atrakciju, a u suštini sjeebemo samo sebe svaki put. Cijenim pokušaj stvaranja moderne europske ekipe, ali ligaške utakmice ne smiju trpiti,.mora se pronaći neka kombinacija. Koliko god izgledalo naivno kod nas se igra čvrst fudbal zadnjih godina, a primjer je Aston vila protiv lažnih, gdje oni jesu brzi, tehnički raspucani ali jednostavno nema mnogo prostora da se nešto razlete i trpaju lažne. Nadam se u drugom dijelu da će to biti mnogo bolje i da su imali dovoljno vremena da vide kako stvari stoje. Pozdrav
Samo realno, samo iskreno, samo objektivno, samo istina, samo FK Sarajevo, od malena za sva vremena Sarajevo ljubavi jedina.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 18 dec 2023, 23:42

Ja sam bio da se istrpe i bivsi treneri Sabljica je trebalo istrpiti, Vinko, Husref, Kodro sve su to treneri koji su mogli dobiti vise vremena i podrške. Samoubistvo bi bilo i pomisliti na promjenu trenera. Treba fokusirati se na kup u prvenstvu bar 3 mjesto i spremati se za Europu. Da je dobra polusezona nije al moramo istrpiti Rozmana promjene nista dobro nece donijeti.

ubipara
Kontakt:

Post Postao/la ubipara » 18 dec 2023, 23:46

Hahahah samo kod nas se nakon svakog poraza prica o smjeni trenera. Uozbiljite se malo

ubipara
Kontakt:

Post Postao/la ubipara » 18 dec 2023, 23:48

Ovdje se nakoti 40 profila cim se izgubi utakmica da se pametuje a kad se pobjedi jedva se dvije stranice ispisu

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 18 dec 2023, 23:49

Otpises u po sezone 5-6 igraca,od 3-4 bi sigurno imao koristi taman ulazili sa klupe po 20 minuta.Dajes im masne plate da sjede kuci a klupu u ovakvoj utakmici popunjavas sa djecurlijom.Nemas 2 solidna igraca na klupi da uvedes
Objasni neko gdje je tu logika
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

hordasDoboj
Kontakt:

Post Postao/la hordasDoboj » 18 dec 2023, 23:52

bordobijeli je napisao/la:
18 dec 2023, 23:42
Ja sam bio da se istrpe i bivsi treneri Sabljica je trebalo istrpiti, Vinko, Husref, Kodro sve su to treneri koji su mogli dobiti vise vremena i podrške. Samoubistvo bi bilo i pomisliti na promjenu trenera. Treba fokusirati se na kup u prvenstvu bar 3 mjesto i spremati se za Europu. Da je dobra polusezona nije al moramo istrpiti Rozmana promjene nista dobro nece donijeti.
Ovo je istina, dosta njih se moglo i trebalo istrpiti, neki nisu mogli pritisak navijaca neki nisu dobili podrsku ali generalno Zrinjski nam je pokazao sta znaci imati ekipu duzi vremenski period - samim tim sto nisu mijenjali puno trenera nisu mijenjali ni ekipu.
Nikad neću zaboraviti riječi kapitena Biogradlića: “Upamtite, Sarajevo može biti prvak države, a može i ispasti iz lige, ali Želju uvijek treba pobijediti, jer ta nam je pobjeda najvažnija” - sjeća se Čerkić.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 18 dec 2023, 23:58

I mnogo smo sebicni !!! Sad mogu nabrojati 7-8 situacija iz ove sezone gdje laganim pasom dolazimo do 100% šanse al jok ili driblaju ili rokaju ko veli daj da ga ja zabijem prodat cu se.

Amcho1
Kontakt:

Post Postao/la Amcho1 » 18 dec 2023, 23:58

I da dodam. Trenera treba pustiti da radi, jednostavno ako želimo sistem potrebno je vrijeme i ne možemo stalno mijenjati. Uzmimo primjer Alexa Fergusona, čovjek je sjeo na klupu Man Utd 1986 godine, 1990 god osvojio FA kup, a prvu titulu je osvojio u sezoni 1992/1993, sve poslije godinama, svima nam je dobro poznato.
Samo realno, samo iskreno, samo objektivno, samo istina, samo FK Sarajevo, od malena za sva vremena Sarajevo ljubavi jedina.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 19 dec 2023, 00:05

NajvecaRadosti je napisao/la:
18 dec 2023, 23:49
Otpises u po sezone 5-6 igraca,od 3-4 bi sigurno imao koristi taman ulazili sa klupe po 20 minuta.Dajes im masne plate da sjede kuci a klupu u ovakvoj utakmici popunjavas sa djecurlijom.Nemas 2 solidna igraca na klupi da uvedes
Svaki trener ima svoju viziju i svoje igrace, mjenjamo trenere svaki 5 mjeseci zato je pijaca s igracima 10 dodje 10 ode i tako s svakim trenerom i novom vizijom. Nema logike to je cirkus, mora se Rozman istrpiti pa kud puklo.

Suki46
Kontakt:

Post Postao/la Suki46 » 19 dec 2023, 00:05

Nedorečeni smo previše , imamo dosta potencijala da iskoristimo neke igrače a ne koristimo ih ni 20%.
Situacija pred transfer period je malo bolja nego prošle zime , ali opet imamo puno enigmi.Nisam miljenik Ziljkića i njegovih nastupa u zadnje vrijeme ali bih radije njega imao u rosteru nego Kyeremeha koji popunjava mjesto stranca onako.
Vrančića i Zeljkovića je morao involvirati više međutim nije , imamo 3 igrača u sredini haman sličnih karakteristika , DMF-CMF-AMF , Stanojević-Crepulja-Rahman , tad si titule i uzimao , ove neke hibridne sredine , gdje su svi isti i trkački i znalački ne može proći kod nas.
Zadnja izmjena: Suki46, dana/u 19 dec 2023, 00:14, ukupno mijenjano 1 put.
Yugoslav First League - ★★
Bosnian Premier League - ★★★★★
Bosnian Cup - ★★★★★★★★
YNWA <3

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 19 dec 2023, 00:08

Sve je isto ostalo,
samo je srce ludje postalo :salut:

Uzbudljivu pauzu zelim braco, pisemo u januaru.
NEMA NAZAD

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 19 dec 2023, 00:32

19 dec 2023, 00:05
NajvecaRadosti je napisao/la:
18 dec 2023, 23:49
Svaki trener ima svoju viziju i svoje igrace, mjenjamo trenere svaki 5 mjeseci zato je pijaca s igracima 10 dodje 10 ode i tako s svakim trenerom i novom vizijom. Nema logike to je cirkus, mora se Rozman istrpiti pa kud puklo.
Znam ali ne rade se te stvari tako.Imas prijelazni rok pa tjeraj i dovodi koga i sta hoces.Pogledaj nam klupe danas???Sta je ovo??????Igras sa Zrinjskim za 2.mjesto utakmicu ne igras kup sa Pofalickim.

Doveo je 4 svoja igraca zadnji rok,imao je 3 rep pauze.Imat ce citavu zimu,jos jedan rok,vodio je dovoljno utakmica upoznao se.To je dovoljno i to ce dobiti.
Te budalastinje od 2-3 godine i 4-5 rokova nece sigurno.Necemo mi 10 sezona na uigravanju gubiti.Od proljeca igra mora bit neuporedljivo bolja od ove.Pravom treneru je ovo dovoljno vremena
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

kenoHZ

Post Postao/la kenoHZ » 19 dec 2023, 00:41

18 dec 2023, 23:25
NazorUso je napisao/la:
18 dec 2023, 23:13
18 dec 2023, 23:05
Da je kojim slučajem naš Čala Janjoš trenutno šef stručnog staba znači već bi bio javno izmasakriran a ovako nije problem treba čovjeku dat dva tri prijelazna roka pa tek onda dat ocjenu.
Inače samo da napomenem da je taj isti Mehmed Janjoš Čala 2009 god sa osam i po igrača i nas još devet kloceva, sa platom mizernom svakih pet mjeseci isplaćivanom,bio treći i igrao play off lige evrope i da mene nije bilo možda bi igrali i grupu lige evrope
Al opet nije valjao e sad me zanima kako ovo u današnje vrijeme gdje treneri imaju zaista fantastične uslove za rad i kvalitetne rostere nemogu da pariraju ekipama iz vrha a da nenapominjem nekakve poraze kao što je Sloga Doboj i slično
Mislim da ova ekipa nije loša i da tu zaista ima jako dobrih i kvalitetnih igrača ali nesto nevalja 👍

Komentar Hadzije. Kaze brat nas 8 kloceva igralo i da mene nebi igrali bi grupnu fazu, stativa u Cluju.
03 dec 2023, 22:18
Realne su kritike naše igre u gostima, loše i nema se tu šta dodati, mora se to popraviti.
Ali jedini ispravan put je da Rozmanu damo podršku i vrijeme. Rozman treba da bude trener ovu i iducu sezonu, jednostavno da vidimo kako to izgleda kad imas trenera na malo duze staze, promjene trenera svaki 6 mjeseci definitivno nista dobro ne donose.

POSTO OBRAZ KERU BIPOLARNI ???
Majmune ovo rekao nas bivsi igrac Hadzic ne ja. Ja sam da se Rozmanu da šansa zato sto promjene svakih 6 mjeseci ne donose ništa dobro. Da sam zadovoljan ovom polusezonom nisam al Rozmanu treba dati vrijeme.
Zamolio bih te da ga ne vrijeđaš. Momak je mentalno bolestan, imaj bar malo poštovanja.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 19 dec 2023, 01:20

Pise se "bivsi trener bi imao isto ovoliko bodova s ovom ekipom", a onda se u nastavku posta pise "ovaj trener se previse lahko odrekao dobrih igraca". Znaci dvije zivotom kontradiktorne recenice. Ako uzmemo statistiku (koju je vrlo lahko u brojkama naci na internetu), vidjet cemo da Rozman za 18 utakmica ima PPM 2.0, Mirza za 17 utakmica ima PPM 1.65. Igrali su manje-vise sa istim protivnicima. Sad kad su otjerani igraci koji su u 17 utakmica doprinijeli toj mizernoj statistici, proziva se covjek koji ih je otpisao i nakucao bolju statistiku? :rol: :rol: :rol: Naravno da nije sve idealno i da zamjerki ima, ali napredak je evidentan. I naravno da treba da trener otpisuje ko mu ne odgovara i sebi.slaze ekipu, tako se svugdje radi, samo kod nas ti neko navalja igrace po svom cejfu i dovede onda trenera koji treba to da oblikuje. A Zrinjski je u ovom trenutku daleko jaca ekipa od nas, i to treba priznat.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

jale46
Kontakt:

Post Postao/la jale46 » 19 dec 2023, 01:44

Puna podrska Rožmanu i naravno Ibricicu vjerujem da ce ovo sve na proljece bolje izgledati kad sklope ekipu po Rozmanovoj zelji. Ali volio bi da obrate paznju kada traze igrace malo na karaktere igraca. Fali nam pravih mudonja u ekipi, pravi kapiten neko da bude, fakin kakav je bio Rahmanovic ili prije njega u sampionskoj sezoni 2015 npr. Puzigaca, Tatomirovic, Velkoski, Benko…
Razocaralo me je veceras kad se Renan gura sa njima a niko da mu pridje pomoci. Mislim i da je Vrancic mogao dobiti vise prilike jer nasa tri igraca u sredini su isti tipovi igraca ali gotovo sad. Uglavnom puna podrska Rozmanu i nadam se da cemo napokon krenuti mljeti sve na proljece 😀

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 19 dec 2023, 01:49

napoleon72 je napisao/la:
19 dec 2023, 01:20
Pise se "bivsi trener bi imao isto ovoliko bodova s ovom ekipom", a onda se u nastavku posta pise "ovaj trener se previse lahko odrekao dobrih igraca". Znaci dvije zivotom kontradiktorne recenice. Ako uzmemo statistiku (koju je vrlo lahko u brojkama naci na internetu), vidjet cemo da Rozman za 18 utakmica ima PPM 2.0, Mirza za 17 utakmica ima PPM 1.65. Igrali su manje-vise sa istim protivnicima. Sad kad su otjerani igraci koji su u 17 utakmica doprinijeli toj mizernoj statistici, proziva se covjek koji ih je otpisao i nakucao bolju statistiku? :rol: :rol: :rol: Naravno da nije sve idealno i da zamjerki ima, ali napredak je evidentan. I naravno da treba da trener otpisuje ko mu ne odgovara i sebi.slaze ekipu, tako se svugdje radi, samo kod nas ti neko navalja igrace po svom cejfu i dovede onda trenera koji treba to da oblikuje. A Zrinjski je u ovom trenutku daleko jaca ekipa od nas, i to treba priznat.
Druga polusezona ce suditi Rozmanu. Ukoliko odradi pripreme po svom planu i dobije igrace koje bude zelio onda je minimum koji se od njega ocekuje sigurno 3. mjesto,ono bez srkleta i eventualno ako se poklopi pa da nesto uspjedne uraditi i u Kupu.
Naravno i da nasa igra bude bolja,uvezanija,sigurnija da nam se ne desi jedna dobra pa druga losa i sve tako, dakle da se vidi neki osjetniji napredak.
Mislim da je to sasvim dovoljno vremena da bi se mogao donijeti sud o kvaliteti Rozmana kao trenera i je li opravdao povjerenje i podrsku ili ne.

Sanchez87hz
Kontakt:

Post Postao/la Sanchez87hz » 19 dec 2023, 02:28

Da te ovako lagano dobije neko ko je se prije 4 dana iscrpio protiv jedne Aston Vile,ekipa koja ima privremenog trenera je za dobro razmislit,jos kad uzmes u obzir druge slabe tekme,ne znam sta ste onda vidjeli dobro osim price.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 19 dec 2023, 03:29

Naravno da bi Cala Mehmed Janjos husref mirza dzeno hurtic bili vec sad istjerani. ZASTO? zato sto su te ublehe bili po 3-4 puta treneri i kad su zadnji put su se provalili. Nikakav sistem nismo imali zivili o 1 ili 2 igraca i cim su se oni povrijedili ili ih klub prodo propalo sve..
Mehmedu Janjosu svaka cast kao osobi (ubleha nije zanjeg)

ROZMAN JE IZGUBIO SAMO 2 boda na svom terenu (ako se uzme u obzir da smo mi jedina ekipa kojaje uzela bid u bl gdje sudija pikao go sa 3 igraca offsidu, nas gol na kosevu je 100% cist i bilo je samo pitanje dalije 16 minuta dovoljno da zabijemo jedan ili 2 gola..

Dosao u momentu kad je mirza napravio ekipu proso prelazni rok ispo od kuhara..

Prodao si DALA VARESANOVICA ( i opet si bio naj jaca domaca momcad u citavoj ligi slogu na kosevu nije vodio)

3 boda u bl
3 boda u sb

I 3 boda na kosevu protiv sloge pa ti vidi lolo koliko bi mi sad imali bodova.

Kiks koji rozmanu treba stavit na teret jeste gosk sloga u doboju i poraz od VELEZA ( cisto zato sto nije vratio na udaranje udaranjem)

Koga je doveo cala husref dudic vasovski mirza od igraca nijednog igraca osim renana nismo pogodili, covjek za 2 sedmice po dolasku u klub doveo julardziju hhasica djurickivs i andjusica sve ijedan igrac se pokazao bolje od svih igraca sto su ovih 5 trenera prije njega doveli…

Utakmica sa velezom i zrinjskijem je bila bara bara, ako gledas citavu utakmicu PISAO SAM 10x sudija nije pokazao 2 zuta kartona u roku od 7 minuta a oba do 25 minuta, do te 25 minute smo bili bolji, naj bolju sansu koju je velez imao je kontra kad je Mustafic bio fauliran na 18 m od njihovog gola sudija pustio i Prses je sa 20 m sutira Sehinovic odbranio

Danas protiv laznjaka, penal (nikad ti ga peljto nebi dosudio da smo mi bili na mjestu zrinjskog) oba gola neregularna jel stvarno mislis da neko u pl bh moze uzet zrinjski kad sudija dosudi penal i 2 ne REGULARNA GOLA..

Treba reci da u ove dvije utakmice smo i mi bili mlitavi naprijed al ovo su fekti.

Odigrao je sa tudjom ekipom dobro nije bili neki teskih povreda energetski smo se podigli (ekipa jedva izdrzavala 25 min prije njega)

ROZMAN je najbolji trener koji je nas vodio, gledao sam Dinamo u zadnje dvije utakmice protiv siptara i ajdicka da uporedim rad Jakirov i rozmanov. Ubjedjen sam da bi Rozman mnogo bolje vodio Dinamo nego jakir,

Podrzat covjeka valjda je zasluzio da dobije zimski rok i da zavrsi sezonu..

ThrillerHz
Kontakt:

Post Postao/la ThrillerHz » 19 dec 2023, 03:35

Ako cemo se zadovoljiti s 4. mjestom, to mozemo i bez trenera. Previse rijeci, premalo djela. Volio bih da sam slijep i da gajim taj lazni optimizam. Fascinantno kako lahko padamo na lijepu pricu, ko da smo klub filozofa, a ne fudbalski…

Ovi sto porede Grozmana s Jakirovicem, uzmite malo i pogledajte Jakirove rezultate nakon dolaska u Zrinjski, pogledajte kako su igrali vec od pocetka i vidit cete ogromnu razliku, a i shvatit cete da Jakirovic uopste nije lose rezultate imao, pa da se on kao istrpio, naprotiv, izvukao je maksimum iz Zrinjskog tu polusezonu i imao odlicne rezultate.

Ne kazem da treba tjerati, ali treba itekako da se skrene paznja strucnom stabu, jer ako cemo da tolerisemo ovaj uzas, onda ne mozemo ocekivati ni neki napredak.
1946~

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”