Vrijedjate ovdje bosance pa da vas naucim historiji,ljudi smo nismo hercegovci majka mu stara.CampobelloDiMazara je napisao/la: ↑04 jan 2024, 22:32Ko je Zmaju od Bosne zabio noz u ledja![]()
Pa sta im je vise![]()
Premijer liga BiH - aktuelno
-
- Kontakt:
Re: Premijer liga BiH - aktuelno
Pa.miskim da su oni izmislili termin "reprogam reprograma"jurisicduska je napisao/la: ↑04 jan 2024, 21:36Upravo tako. I tako u krug. Ti posudiš, ne vraća , na kraju mu daš da ti vrati on opet ne vraća i tako godinama. Toliko je apsurdna ova situacija. Zabranio bih zakonom da država pomaze ikog Ko je dužan državi a pogotovo da im pomaze da vraćaju taj isti dug prema državi. Fino doneseš zakon ako neko uplati 5 miliona poreza , nije dužan, da mu dio vratiš. Ovi sto duguju još ih i kaznis. Pa da se uspostavi red nekakav. Ali zato nam i jest ovako. Ispadosmo mi budale sto smo vraćali dug trebalo je ovako država milioncic ovi milioncic oni , reprogramiraj, ne plaćaj. Prijavi igrača na 6 glava u kafanu, ostalo na ruke i laganica.AVNOJ je napisao/la: ↑04 jan 2024, 21:32Ko Sejo Brajlović onom rođakujurisicduska je napisao/la: ↑04 jan 2024, 21:09Zamislite duguje vam neko 1000 km i vi mu date 500 km da vam vrati dug. Možete li to zamisliti. Naravno da ne možete.
E upravo se to dešava. Ovo dužni državi 5 miliona država im da milion da toj istoj državi vrate taj dug od milion. Otpisite im ga nek krenu od 0. Haman čitav porezni dug država otplati. Nikakvog smisla. Otpisite. Uvijek će imat duga jer im ga konantmo vraćate. Taman im otpisete pogurate izvedete na zelenu granu oni opet i tako od 1996. Ukinite im poreze.![]()
![]()
![]()
To u pozzdimaterinoj nema.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.
Majstore šta ti je, zaustavi se, vrijeme ti je, ofiraš se s ovom pričom

Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja
Pratim ga na Tviteru, zanimljiv lik, davao je dosta korisnih savjeta tokom pandemije, ali sad ga podvaljivati kao neku poznatu ličnost...

Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
-
- Kontakt:
Zlatko Lagumdzija je Pitar isto kad v3c spominju intelektualce posto iste nemaju
- KONTRASVIH
- Kontakt:
mosarajvosa83 je napisao/la: ↑04 jan 2024, 22:39Zlatko Lagumdzija je Pitar isto kad v3c spominju intelektualce posto iste nemaju
HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA
Što si mu odgovorio na post, sad će misliti da ga neko čita.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja
- napoleon72
- Kontakt:
Nije niko rekao da je poznata licnost. Koji je to doktor na danasnjem vaktu poznat? Nego je onaj kreten iz Mostara napisao da za Sarajevo navijaju samo "dzamijski misevi" a nijedan intelektualac. Dam mu primjer doktora nauka koji radi u Engleskoj a ciji otac je ostavio trag u Sarajevu (jedan od osnivaca Indexa), a koliko-toliko je i poznat, sto kazes, za vrijeme pandemije je non stop bio po medijima. Sa suprotne strane nemaju odgovor, Juklo im je nazalost najinteligentniji navijac.
GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
-
- Kontakt:
Posto Velez pojma nema o svojim intelektualcima jer vec8na ih je ovdje sa brda u Mostar dosla,Zdravko Grebo onako na prvu da se ne brukate
Legendo, ovo ne kažemo mi, nego vaša legenda i čovjek koji je igrao u tim šampionskim ekipama,napoleon72 je napisao/la: ↑04 jan 2024, 21:56Ovakvi su mi najjaci. Svaki tudji uspjeh je nastiman. Kako, ko je stimao? Nije bitno. Nase dvije titule u Jugi i pet u BiH su nastimane, Mancester i HSV su nastimani, al dva kupa Marsala su sigurno "cista kao sunce".
PREDRAG PAŠIĆ: Na svu sreću, nikad mi se to nije desilo. Mi smo igrali tri namještene utakmice za koje sam ja znao: jednu prijateljsku na finalu turnira u Španiji protiv Vašaša i dvije u prvenstvu kad smo osvojili šampionsku titulu.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
-
- Kontakt:
Ni blizu nisu Southampton i Newcastle izbacili više bitnih igrača nego City i Chelsea, kao prvo. A kao drugo, to što smo imali takve igrače, a nismo u Jugoslaviji bili prvi je stvar politike. O tretmanu Veleža nakon rata ne treba govoriti, pa i tu se evo dižemo i pored svega. To ti je veliki klub, a titule će doći prije ili kasnije kad imaš ovoliko talenta kroz historijunapoleon72 je napisao/la: ↑04 jan 2024, 22:04Pa dobro, uvijek mozemo redat kako kome odgovara. Npr i Southampton i West Ham imaju bolju skolu fudbala i stvorili su vise bitnih igraca za svijet fudbala nego Man City ili Chelsea, pa ipak su na svim rang listama City i Chelsea iznad. U fudbalu se valjda uvijek prvo broje trofeji, a ne talentovani igraci?killafrommanilla je napisao/la: ↑04 jan 2024, 22:00Znaš kako bih ja, hajde da poredamo igrače koji su ostavili trag u svjetskom fudbalu a da su vaši ili naši. Sve će ti bit jasnije tadnapoleon72 je napisao/la: ↑04 jan 2024, 21:56Ovakvi su mi najjaci. Svaki tudji uspjeh je nastiman. Kako, ko je stimao? Nije bitno. Nase dvije titule u Jugi i pet u BiH su nastimane, Mancester i HSV su nastimani, al dva kupa Marsala su sigurno "cista kao sunce". A tek ovo o intelektualcima. Evo npr, za Sarajevo navija cijenjeni mikrobiolog iz Velike Britanije Branko Rihtman. Najpoznatiji Velezov navijac je ko, Salko Juklo?![]()

samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče
A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!
A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!
-
- Kontakt:
Izudin Bajrovic bard narodnog pozorišta također navija za Velež da im i ja malo pomognem.mosarajvosa83 je napisao/la: ↑04 jan 2024, 22:43Posto Velez pojma nema o svojim intelektualcima jer vec8na ih je ovdje sa brda u Mostar dosla,Zdravko Grebo onako na prvu da se ne brukate
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.
-
- Kontakt:
Ma gluperde,tablicu mnozenja tesko da bi znao da ga ispitas. Lagumdzija je intelektualac jedan od najvecis cisto onako da znaju.Mada i ja ocekujem od ljudi kojima je krajnji domet srednju zavrsiti da znaju intelektualce nabrojat,Muhamed Filipovic je za njih vjerovatno slikar neki.napoleon72 je napisao/la: ↑04 jan 2024, 22:42Nije niko rekao da je poznata licnost. Koji je to doktor na danasnjem vaktu poznat? Nego je onaj kreten iz Mostara napisao da za Sarajevo navijaju samo "dzamijski misevi" a nijedan intelektualac. Dam mu primjer doktora nauka koji radi u Engleskoj a ciji otac je ostavio trag u Sarajevu (jedan od osnivaca Indexa), a koliko-toliko je i poznat, sto kazes, za vrijeme pandemije je non stop bio po medijima. Sa suprotne strane nemaju odgovor, Juklo im je nazalost najinteligentniji navijac.
- KONTRASVIH
- Kontakt:
mosarajvosa je tek proguglao “najpoznatiji navijaci fudbalskog kluba Sarajevo”. Pricekajte jos 2-3 posta i to je to.
HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA
Svaka cast ministru Magodi ne treba dati nikom ni marke
**** Ballkani s dva puta manje para igra redovno grupnu fazu
Zato sto u Ballkani rade ozbiljni ljudi kojima je cilj sportski uspjeh i najvaznije od svega rade iz ljubavi
Nema tamo tatin sin da igra ni u pjetlicima
**** Ballkani s dva puta manje para igra redovno grupnu fazu
Zato sto u Ballkani rade ozbiljni ljudi kojima je cilj sportski uspjeh i najvaznije od svega rade iz ljubavi
Nema tamo tatin sin da igra ni u pjetlicima
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
-
- Kontakt:
U septembru 1964. godine Fudbalski savez Jugoslavije (FSJ), nakon detaljne istrage, utvrdio je kako su rukovodstvo i igrači “Željezničara” dobili novac kako bi odigrali dvije namještene utakmice. “Željezničar”, “Hajduk” i “Trešnjevka” izbačeni su iz Prve lige, rukovodstva klubova trajno suspendirana, a Ivica Osim i Drago Smajlović kažnjeni jednogodišnjom zabranom igranja
- Što se tiče namještanja. Ovo je jedino što je namješteno zvanično i službeno i kažnjeno i znaju se akteri i presuđeno. Sve ostalo je rekla kazala. Evo i ja kažem da ste svaki trofej ukrali i namjestili. Pa nikom ništa. Samo zvanične presude dolaze u obzir pri raspravi ljudi koji imaju više od jednog neurona.
- Što se tiče namještanja. Ovo je jedino što je namješteno zvanično i službeno i kažnjeno i znaju se akteri i presuđeno. Sve ostalo je rekla kazala. Evo i ja kažem da ste svaki trofej ukrali i namjestili. Pa nikom ništa. Samo zvanične presude dolaze u obzir pri raspravi ljudi koji imaju više od jednog neurona.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.
-
- Kontakt:
Ima nas sto smo skakali sa starog mosta braaato i znamo za Grebu. Nemoj nas sve u isti koš. Ima i u vas kakanjaca, do Koseva dolaze samo kad ce nalaze vaditmosarajvosa83 je napisao/la: ↑04 jan 2024, 22:43Posto Velez pojma nema o svojim intelektualcima jer vec8na ih je ovdje sa brda u Mostar dosla,Zdravko Grebo onako na prvu da se ne brukate
Pa dobro, statisticki gledano, Velez i jeste jedan od najvecih klubova u BiH...
U prosjeku svakih 33 godine i kusur mjeseci uzme jedan kup...
Nije to za odbaciti...
U prosjeku svakih 33 godine i kusur mjeseci uzme jedan kup...
Nije to za odbaciti...

-
- Kontakt:
Nikad titulu niste osvojili,talenta ste imali a sada ga nemate nikako sto vam se vidi od ompadinskog pogona do rezultata 20 godina. Mozda i osvojite al se nemojte porediti sa nekim jer vam treba 50 godina mozda da stignete a da se drugi ugase.killafrommanilla je napisao/la: ↑04 jan 2024, 22:44Ni blizu nisu Southampton i Newcastle izbacili više bitnih igrača nego City i Chelsea, kao prvo. A kao drugo, to što smo imali takve igrače, a nismo u Jugoslaviji bili prvi je stvar politike. O tretmanu Veleža nakon rata ne treba govoriti, pa i tu se evo dižemo i pored svega. To ti je veliki klub, a titule će doći prije ili kasnije kad imaš ovoliko talenta kroz historijunapoleon72 je napisao/la: ↑04 jan 2024, 22:04Pa dobro, uvijek mozemo redat kako kome odgovara. Npr i Southampton i West Ham imaju bolju skolu fudbala i stvorili su vise bitnih igraca za svijet fudbala nego Man City ili Chelsea, pa ipak su na svim rang listama City i Chelsea iznad. U fudbalu se valjda uvijek prvo broje trofeji, a ne talentovani igraci?killafrommanilla je napisao/la: ↑04 jan 2024, 22:00
Znaš kako bih ja, hajde da poredamo igrače koji su ostavili trag u svjetskom fudbalu a da su vaši ili naši. Sve će ti bit jasnije tad![]()
![]()
I sad kad ja kažem da najviše poznatih faca navija za veliki Željezničar, ponovo će biti Virto vaki Virto naki.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, amypitar, Vanja8 i 21 gost.