Postao/la killafrommanilla » 04 jan 2024, 22:44
napoleon72 je napisao/la: ↑04 jan 2024, 22:04
killafrommanilla je napisao/la: ↑04 jan 2024, 22:00
napoleon72 je napisao/la: ↑04 jan 2024, 21:56
Ovakvi su mi najjaci. Svaki tudji uspjeh je
nastiman. Kako, ko je stimao? Nije bitno. Nase dvije titule u Jugi i pet u BiH su
nastimane, Mancester i HSV su
nastimani, al dva kupa Marsala su sigurno "cista kao sunce". A tek ovo o intelektualcima. Evo npr, za Sarajevo navija cijenjeni mikrobiolog iz Velike Britanije Branko Rihtman. Najpoznatiji Velezov navijac je ko, Salko Juklo?
Znaš kako bih ja, hajde da poredamo igrače koji su ostavili trag u svjetskom fudbalu a da su
vaši ili
naši. Sve će ti bit jasnije tad
Pa dobro, uvijek mozemo redat kako kome odgovara. Npr i Southampton i West Ham imaju bolju skolu fudbala i stvorili su vise bitnih igraca za svijet fudbala nego Man City ili Chelsea, pa ipak su na svim rang listama City i Chelsea iznad. U fudbalu se valjda uvijek prvo broje trofeji, a ne talentovani igraci?
Ni blizu nisu Southampton i Newcastle izbacili više bitnih igrača nego City i Chelsea, kao prvo. A kao drugo, to što smo imali takve igrače, a nismo u Jugoslaviji bili prvi je stvar politike. O tretmanu Veleža nakon rata ne treba govoriti, pa i tu se evo dižemo i pored svega. To ti je veliki klub, a titule će doći prije ili kasnije kad imaš ovoliko talenta kroz historiju

samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče
A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!