FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
80
52%
Prolazak u Play off
30
19%
Grupnu fazu
45
29%

Ukupno glasova: 155

mirzatele
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la mirzatele » 07 apr 2024, 01:51

Nadam se nikad više 3-5-2

esprit24
Kontakt:

Post Postao/la esprit24 » 07 apr 2024, 01:53

JVVVST je napisao/la:
07 apr 2024, 01:49
esprit24 je napisao/la:
07 apr 2024, 01:18
Iako ne volim floskule, tipa utakmica sezone, prekretnica ovo ono, ali nama je bukvalno derbi ovo sto sam napisao. Ako dobijemo derbi idemo u evropu bez stresa, ako ne dobijemo strahovat cemo do zadnjeg kola. Sto se tice same tabele i ako ne daj boze izgubimo sloga nam se nece odvojiti jer oni idu na cevape i kolac u Banja Luku, a ako kojim slucajem dobijemo protiv Borca ce nas biti 15 hiljada na Kosevu!!!
Dobit ce Sloga Borca, pustit ce ih ljudi. Borac je haman sigurno sampion a ovi se bore za Evropu.
De saberi se malo, borac nek sutra kiksa Zrinjski ce ga ganjat do samog kraja
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 07 apr 2024, 01:54

Ja 5 dana ovdje pisem moramo ostaviti Miomira na klupi jer ga ne smijemo izgubiti za derbi a mi se nesto kurcimo ko da je Mirvic delegiran da sudi a ne lik koji ce nas ostetiti gdje god moze.

Boze sacuvaj za sta dobi karton.Zna da ima 2 kartona i nesto leti da prigovara za cist faul.
Falit ce nam neopisivo,dosta oslabljeni ulazimo u derbi.Vratio bi ovo na 433 bolje i to nego da Anicic igra.A strah me i da mali Celik ne pregori i pogubi se u onoj atmosferi...Ne valja ovo nikako sto nema Miomira sad,bas problem.Ne mozes protiv svake ekipa igrati ovu 352 treba taktizirati malo

Prvo poluvrijeme fenomenalno drugo uzas.Ono nase...Elem 3 boda su tu sto je najbitnije,valjda se jos neki igraci oporave i idemo zgaziti vicinu kujicu
Ja te yebem zeljeznicare!
Zadnja izmjena: NajvecaRadosti, dana/u 07 apr 2024, 01:59, ukupno mijenjano 1 put.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 07 apr 2024, 01:57

mirzatele je napisao/la:
07 apr 2024, 01:51
Nadam se nikad više 3-5-2
Ma ja ba daj nam standardnu 4-2-3-1 koja se igra haman 10 godina unazad...

Ne do Bog da nekad nešto promjenimo ili bar pokušamo.

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 07 apr 2024, 03:57

Moze u kratkim crtama kakva je bila tekma i fali li ko na derbiju?
NEMA NAZAD

TarpiTarpi
Kontakt:

Post Postao/la TarpiTarpi » 07 apr 2024, 04:17

holyman je napisao/la:
07 apr 2024, 03:57
Moze u kratkim crtama kakva je bila tekma i fali li ko na derbiju?
Đuričković koliko sam shvatio fali na derbiju,

u napadu smo bili opasni u prvom poluvremenu, Čatakoviću, Kyeremehu i Beganoviću baš leži ova formacija, u drugom poluvremenu loši a imali smo prostora iz kontri. Treba Čelika posebno pohvaliti a i Buljubašić je fino igrao. Odbrana nije bila nešto pretjerano dobra ali nije ni pretjerano loša, više nas je Hebib ubio sa distance. ( :rol: :rol: )

Igman je solidan prema naprijed ali su u defanzivi tanki i imali smo prostora koji smo mogli puno više iskoristiti.

Glavni zaključak je da s novom formacijom puno lakše stvaramo prilike i da nema onog mučenja i bezidejnosti koja nas je krasila.

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 07 apr 2024, 04:28

Pa dobro s obzirom da su nam naredne utakmice zeljo,Borac,Zrinjski,Velež mozda je išao da ocisti kartone protiv objektivno najslabije od ove 4 ekipe :mrgreen:
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

kupus army
Kontakt:

Post Postao/la kupus army » 07 apr 2024, 04:32

Upisan je karton Djuričkoviću!
Kao dijete 's tobom ja osjetilo bol,svu srecu ovog svijeta,dobro,a i zlo!

moreno123
Kontakt:

Post Postao/la moreno123 » 07 apr 2024, 04:33

Al Horde koje tjeraju savez, al im paralelno pune kasu svojom pirotehnikom. Kad ce klub placati samo deri baklje i topovske a da oni placaju za sve sto zapale, ne bi ni pikavac bio bacen.

James1987
Kontakt:

Post Postao/la James1987 » 07 apr 2024, 04:41

U ovoj 3-5-2 ljudi nam bas lako dolaze do gola kroz sredinu dva pasa i probiju protiv jacih ekipa mislim da ce teze ici i bolje mozda vratit protiv zelje na 4-2-3-1 jos nema đuria a ne bih se kladio da ova trojica mogu odbraniti gol
Zauvijek ti znaj da cu tebe voljet' ja,
zauvijek ti znaj da cu tebe bodrit' ja!

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 07 apr 2024, 05:05

Pametan zuti karton da se Djuro ocisti pred dva ustaska kluba iz mostara i cetnika i bl..**** IH VICO DIDIG I GUZICU

JA BI ISO NA NEJAC 442

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 07 apr 2024, 06:19

esprit24 je napisao/la:
Iako ne volim floskule, tipa utakmica sezone, prekretnica ovo ono, ali nama je bukvalno derbi ovo sto sam napisao. Ako dobijemo derbi idemo u evropu bez stresa, ako ne dobijemo strahovat cemo do zadnjeg kola. Sto se tice same tabele i ako ne daj boze izgubimo sloga nam se nece odvojiti jer oni idu na cevape i kolac u Banja Luku, a ako kojim slucajem dobijemo protiv Borca ce nas biti 15 hiljada na Kosevu!!!
Derbi je utakmica decenije. Evropa gore-dole, ono što je bitnije jeste da pobjedom možemo odstraniti karcinom na tkivu bh fudbala, poslavši ga u drugu ligu.

maltoma
Kontakt:

Post Postao/la maltoma » 07 apr 2024, 07:53

PeppermintSA je napisao/la:
07 apr 2024, 06:19
esprit24 je napisao/la:
Derbi je utakmica decenije. Evropa gore-dole, ono što je bitnije jeste da pobjedom možemo odstraniti karcinom na tkivu bh fudbala, poslavši ga u drugu ligu.
Kakav komentar... :D :clap: :clap: :clap: :clap: Bravo majstore!

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 07 apr 2024, 08:20

hordasDoboj je napisao/la:
07 apr 2024, 01:25
luckystrike je napisao/la:
07 apr 2024, 01:02
luckystrike je napisao/la:
06 apr 2024, 14:03
8 hiljada plafon.

Ne treba navaljivati na Igman, da im ne kvarimo gol razliku naspram konkurenata.
Mislim da je bilo između 7,5 - 8.
Ova procjena 7100 bi znacila kad bi stavio cijeli Zapad i Sjever tek bio Istok bio pun. Ako je Istok 7.000 sjedecih mjesta (nisam siguran je li 6 ili 7k).

Po meni realno dovoljno Sjever da si prebacio na Istok da bi bio pun + Zapad, znaci nekih 8.5-9k ali eto manje vise bitno u ovom trenutku.
Bilo je vise od 7k . **** te kad ljudi odokativno pisu cifre koliko je bilo gledalaca
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 07 apr 2024, 08:41

Realno losa tekma protiv drugorazrednog Igmana. Dok je Crna Mamba imala snage i trcala gore dole to je licilo na nesto. Cim je Mamba pala,igra je otisla u bezdan. Zadnjih 20 minuta me je bilo stid gledati,odugovlacimo,valjamo se protiv Igmana na Kosevu.
Fun fact koji uoste nije fun- Dobijamo zuti karton Ilijev zbog odugovlacenja prilikom izbijanja lopte iz peterca u 90-oj minuti. Sramno.
Dulja kao sto se pretpostavljalo zalutao u fudbal. Stari debeli penzic. Catakovic je usao u formu,to moze radovati. Najveci dobitak ( osim pomalo nezasluzena tri boda ) su Celik i Buljubasic. Dva dragulja,s dobrim trenerom u dobroj ekipi bi blistali.
Sa ovakvom igrom i Skijasem ,mozemo jos protiv nejakog zeljA a onda kad slijedi serija jacih tekmi,bicemo u problemima.
Neka nam je Allah,Gospodar svijetova u pomoci !!

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 07 apr 2024, 08:53

Tačno ljudima niko ne bi ugodio. Naspram toga kako je krenulo na proljeće ovo sinoć ( i zadnje dvije utakmice ) je odlično. Ima tu materijala da se dobre stvari naprave. Sve u svemu podrška treneru, igračima i idemo dalje do Evrope aBd

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 07 apr 2024, 09:07

Nista vam ne valja. Uzmemo tri tekme i opet ne valja. Ljudi hoce da igramo kao City da uzimamo po 4 gola razlike. Polako. Prvo poluvrijeme odlicno bilo. Naravno da nije idealno ali ide na bolje.
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

SamoDaKazeem
Kontakt:

Post Postao/la SamoDaKazeem » 07 apr 2024, 09:11

Čemu srljanje nakon vodstva od 3-1.Zašto se bekovi nisu povukli i mogli smo ih dotući na kontre.Ovako opet sami sebi zakomplikovali uz to još kapitena izgubili za derbi.
Ovo što je Rožman uradio je ekvivalent Savi protiv Ukrajine,samo naša sreća što Igman nema taj kvalitet.
Denković nam je čitavu utakmicu djecu pravio.
Pohvalio bih Hamzu i Čelika,Buljubašić toplo hladno.Ostali prosjek.

Unknown14
Kontakt:

Post Postao/la Unknown14 » 07 apr 2024, 09:30

Na derbiju vezni red:

Buljubašić Mustafić
Mehmedović

Julardzija da odmori malo a i realno nista ne radi prema naprijed.

MSOZ101
Kontakt:

Post Postao/la MSOZ101 » 07 apr 2024, 09:54

Svaka formacija ima svoje prednosti i mane, logično. Formacija ne mora ništa značiti ako se igrači ne pridržavaju dogovora iz svlačionice. Mi smo Igman napadali sa zaista puno igrača, svi su bili naprijed osim štopera pa su zato njihove kontre izgledale opasno, možda je to dogovor, a vjerovatno nije. Od bekova, veznih igrača do napadača svi su bili oko protivničkih 16m, pa kad se izgubi lopta spašavaj se majko. Prednost ove formacije je da barem četiri igrača brzo dolaze u završnicu i da još uvijek postoji kompletna sredina da pronađe igrače u vrhu ili na stranama. Kada smo igrali u standardnoj 4-2-3-1 formaciji, krila su široko, bekovi nemaju baš prostora za utrčavanje, nema ko da podvali zadnji pas, do špica lopta teško dolazi i vazda nešto traljavo i okolo. Još jedna prednost ove formacije su Kyeremeh i Čataković koji odlično igraju u paru. Ne smijemo zaboraviti da je jučer umjesto Mustafića igrao Hasić koji je baš loš u defanzivi pa možda baš i zbog toga nešto slabija partija u ovoj formaciji. Nama je sad najveći problem što nemamo zdrave bekove na klupi da ih uvedemo oko 60. minute i dobijemo na svježini na najvažnijim pozicijama u ovoj formaciji. Na derbiju ista formacija, stati iza lopte i čekati protivnika. Prošli derbi smo eto igrali 4-2-3-1 pa smo vidjeli na šta je to ličilo.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 14 gostiju.