Premijer liga BiH - aktuelno

Ganola1921
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la Ganola1921 » 05 maj 2024, 18:41

Kmenkake je napisao/la:
05 maj 2024, 18:39
Ganola1921 je napisao/la:
05 maj 2024, 18:30
Torino je napisao/la:
05 maj 2024, 18:26

E jesu vas popišali
Mozda, nekad 'vako nekad 'nako al s Manijacima ne moze niko na crtu. Mnogo smo jaki!
Smijete li i sa kim na šake? Ili bar u realnom omjeru?
Smijemo, smijete li vi?

Predatod
Kontakt:

Post Postao/la Predatod » 05 maj 2024, 18:42

Bas moras biti glup ili ne odrasti na ulici da se ne vidi da je ovo nastimano. E sad je upitno da li od Ra da bi se sve zaustavilo i izvrsila razmjena i smirile strasti da ne bude veci problem. Ili je fakat neko prodao lokaciju blizak Ra, ili iz samog vrha ekipe sto mi je bas teze povjerovati. Dosta Ra ima kucnih prijatelja iz Sarajeva. A Ultrasi ili ti ga hdz bi suhim zlatom platili informaciju.
Mnoge godine sam proveo s tobom, gdje god igro bio tuuuu, znaj da nikad necu prestati s borbom TEBI VJERAN OSTAT CU!!!

chiefsosa
Kontakt:

Post Postao/la chiefsosa » 05 maj 2024, 18:42

Josip321 je napisao/la:
05 maj 2024, 18:28
A što se stalno piše o korištenju oružja?
Da li tko može sa 100% potvrditi da li je istina ili je samo to pokušaj izvlačenja zbog gubitka?
To ti je isto ko kad su ultrasima pali pa su ovde strucnjaci svakakvi pisali da su ovi upali u KN, da je pao udarni trans al da ga nisu uslikali itd
Forza njaZri

luckystrike
Kontakt:

Post Postao/la luckystrike » 05 maj 2024, 18:42

Vjeverica777 je napisao/la:
05 maj 2024, 18:31
luckystrike je napisao/la:
05 maj 2024, 18:15
Ne mogu da vjerujem da je nekome ovo razbojništvo normalno, "ultras".

Šta sad treba uzeti kardinala za taoca i prijetiti obezglavljenjem ako se ne vrate krpe?

Prešlo je svaku mjeru ukusa, ljudskog i navijačkog.

RA ako misle nastaviti, trebaju s novim, starim kakvim god krpama.

(Ne)ljude od puta, više niko ionako ne doživljava, pa kako god im volja.
Možda se ovo Red Barbiju ne bi desilo da su doživljavali ljude od puta
Možda organi gonjenja utvrde administratore Facebook stranice s koje je objavljeno ukradeno, možda onda neko bude muriro a možda neko i odleži malo.

Kmenkake
Kontakt:

Post Postao/la Kmenkake » 05 maj 2024, 18:44

05 maj 2024, 18:41
Kmenkake je napisao/la:
05 maj 2024, 18:30

Mozda, nekad 'vako nekad 'nako al s Manijacima ne moze niko na crtu. Mnogo smo jaki!
Smijemo, smijete li vi?
Hahahahahah ubiste se od mangupluka :rol:

Nisam član grupe...ali sam siguran da ukoliko izrazite želju da nećete biti odbijeni.

Vjeverica777
Kontakt:

Post Postao/la Vjeverica777 » 05 maj 2024, 18:44

05 maj 2024, 18:42
Vjeverica777 je napisao/la:
05 maj 2024, 18:31
05 maj 2024, 18:15
Ne mogu da vjerujem da je nekome ovo razbojništvo normalno, "ultras".

Šta sad treba uzeti kardinala za taoca i prijetiti obezglavljenjem ako se ne vrate krpe?

Prešlo je svaku mjeru ukusa, ljudskog i navijačkog.

RA ako misle nastaviti, trebaju s novim, starim kakvim god krpama.

(Ne)ljude od puta, više niko ionako ne doživljava, pa kako god im volja.
Možda se ovo Red Barbiju ne bi desilo da su doživljavali ljude od puta
Možda organi gonjenja utvrde administratore Facebook stranice s koje je objavljeno ukradeno, možda onda neko bude muriro a možda neko i odleži malo.
Možda

opalaopala
Kontakt:

Post Postao/la opalaopala » 05 maj 2024, 18:45

chiefsosa je napisao/la:
Josip321 je napisao/la:
05 maj 2024, 18:28
A što se stalno piše o korištenju oružja?
Da li tko može sa 100% potvrditi da li je istina ili je samo to pokušaj izvlačenja zbog gubitka?
To ti je isto ko kad su ultrasima pali pa su ovde strucnjaci svakakvi pisali da su ovi upali u KN, da je pao udarni trans al da ga nisu uslikali itd
Smijes li odgovoriti posto si me maloprije prozivao i pitao gdje sam.
Moze li neko odgovoriti ako pricamo otvoreno, posto se pocelo upadat u kuce. Da li je po vama normalno,legalno i legitimno da se svakom clanu ljudi od puta koji moze imat trans upada u kuce ? Aj budite iskreni i recite jel to normalno ? Jel treba da neci roditelj dobije infrakt ili secer kad ti upadnu maskirani placenici..Trans u putu je legitimni cilj, trans u kuci ipak NE. Niko nikad nije pokusao na kucu udarat, veoma pickhasto
Zadnja izmjena: opalaopala, dana/u 05 maj 2024, 18:45, ukupno mijenjano 1 put.
#Rebelswithoutpause
#Fuckthenobles

Tomford
Kontakt:

Post Postao/la Tomford » 05 maj 2024, 18:45

nekoIzMostara je napisao/la:
05 maj 2024, 18:36
Lewy21 je napisao/la:
05 maj 2024, 17:35
Direktorcic je napisao/la:
05 maj 2024, 00:17
Dobar post realan ali moras se preselit u Mostar pa da vidis o cemu se radi.Kad malog ne mozes upisat u skolu koja ti je ispod zgrade nego ga moras vozit par kilometara autom,onda bi nekom yebo majku naravno

A ponavljam,momak u haustoru je odgurnut i 1 put udaren. Kako bi bilo da se RA odlucio da kreci fasadu pa ga sacekaju ispred zgrade i sve se odvije ispred zgrade, je li to onda opravdano?

U Mostaru sam proveo dosta vremena zapravo i sa Bošnjacima i sa Hrvatima. Ne ureklo se, ja nisam imao problem hvala Bogu, ali znam da je između vas situacija takva kakva jeste. Generalno je Mostar zajeban grad, treba ga dobro upoznati da bi ga razumio. Duga je to priča da bi sad ovdje o tome. Samo ću reći da imam neki osječaj da bi se Mostar mogao razviti u bolji grad od Sarajeva da ne postoji ta podjela i nacionalšovinizam popraćen dobrim dijelom i vjerskim šovinizmom koji su izraženi na previše visokom nivou. Tužno, a mislim da se to nažalost nikad neće ni promjeniti i da će se ovo nastaviti prenositi i na naredne generacije. Lako je vjerovati i da će biti još gore.

Dovoljan je napisao/la:
05 maj 2024, 00:19
Dobar post ako na ovo sve posmatraš kao običan navijač i ne sladiš kad protivničkoj grupi padne krpa ili kad dobiju batine od "tvojih" vec te samo teren i 3 boda zanimaju.
Naravno, ne naslađujem se ovdje ni jednima ni drugima, samo su mi zasmetali dvostruki standardi. Nekada sam bio redovan na južnoj tribini na Grbavici i dan danas podržavam Manijake, ali sam procjenio da sam više tip osobe za sjedit na istoku sa društvom i gledat i komentarisat utakmicu, navijat kad navija cijeli stadion i to je to. Razumijem ultra-tifo fazon kako se već kaže ali jednostavno nisam baš u tome. Ne mogu sebe zamisliti u nekom belaju sa policijom, u nekoj tuči, a kamo li kako nekome kradem ili otimam obilježje. Zato sam se i ovdje suzdržavao od komentara kada su te stvari u pitanju, ali sada nisam mogao jer ne volim kada neko ima dvostruki standard.

Na ovu situaciju samo mogu napraviti predikciju da se Red Army neće htjeti ugasiti i da će navesti kao razlog da im ništa nije palo po navijačkom kodeksu. Ultrasi će na to imati odgovor u fazonu "pa što bi se mi gasili ako nisu oni, a nije nam ni udarni pao". Ali ako se Red Army odluči na gašenje, postavlja se pitanje na šta će se Ultrasi odlučiti? To već ne mogu predvidjeti.

Uglavnom, prevelika nepažnja i kurcobolja u obje situacije. Tu se postavlja pitanje kome se sve može desiti ista nepažnja i nespremnost. Što se tiće mene za kojeg su veći neki ovdje napisali da nikako nisam ultra, nek nastave i jedni i drugi organizovano navijat, ma i sa istim imenima što se mene tiće. :mrgreen:
Mozda si zivio u Mostaru, mozda si ga i dobro izucio , al nisi dovoljno.

Kakvi dvostruki arsini, ovo 2 se ne moze porediti, iako jest za osudu obje situacije. Pusti price 10 momaka ga sacekalo, znaci nije tacno.

1) Sacekali su ga u haustoru nenaoruzani sa transparentima u rukama odmah nakon utakmice, nije ih vratio na finalnu destinaciju. KRIVA GRUPA koja ga nije otpratila na lokaciju.
Ovo se moze navesti kao narusavanje javnog reda i mira, mozda i neka krivicna prijava

2) 4 naoruzana kriminalca upala u kucu gdje je bio sam momak duboko u noci kako bi uzeli transparente, znaci transparenti su bili ostavljeni, dosli na lokaciju. Ovo je ozbiljno krivicno djelo, mnogo ozbiljnije neg ovo iznad, zatvorska kazna jer se klasificira kao oruzana pljacka.

Ne pravdam ja nikoga da budemo nacisto, takav sam tip poput tebe, komentarisi utakmicu i uzivaj.
Ne bih se ni javio na tvoje komentare, poprilicno se slazem sa njima u dosta toga napisanog, ali ovo se ne moze porediti, ni mjesto, ni vrijeme, ni nacin egzekucije svojih planova. Zivio drug :bih:
Svaka cast, mislim da ce svaki razuman covjek razumjeti ovaj komentar
Da se nadovezem samo, da su oni covjeka sacekali u dvoristu kuce kad je donosio krpe bilo bi legitimno a ovako ti je samo kriminalna radnja, isto kao upadnes u udruzenje navijaca obijes ga i uzmes tipa bubanj i hvalis se sa njim
A akcija RA po meni navijacka, niko nije kriv ultrasima jer su nekom deckicu od 20+ godina dali na cuvanje krpa pa se sad vade na roditelje itd itd
Ljudi upratili ko nosi krpe i gdje ostavljaju tog covjeka sasvim legitimno

Tatamata1946
Kontakt:

Post Postao/la Tatamata1946 » 05 maj 2024, 18:46

club21 je napisao/la:
05 maj 2024, 18:34
Tatamata1946 je napisao/la:
05 maj 2024, 18:19
Ma smijesni su ti kodeksi, pustite se gluposti. Grupe su osnovane da daju podrsku klubu. Ko je uopste izmislio te kodekse i koje grupe ih se pridrzavaju? Kako uopste glase i koje sve stavke imaju ti kodeksi?!
Ne mogu tolike generacije ultrasa i ra da se zaborave i ugase jer je jedna generacija napravila glupost
Problem je sto su grupe iz interesa i kurcenja prerasli klub. To je nazalost u velikom dijelu svijeta tako. Sad je narativ da je klub tu zbog navijaca kao da nema navijaca ne bi bilo kluba.
Istina je da Klub moze bit bez navijaca al navijac ne moze bez kluba.
A je lli po kodeksu koristiti oruzje
Ovdje kad kome odgovara poziva se na kodeks a kad ne odgovara nista.
Vazno je da ljudi daju podrsku klubu a ostalo je sve manje bitno. Ti kodeksi bi valjda trebali da postoje da pomognu na neki navijacima a ne da zbog kodeksa sve je manje navijaca
Po meni po kodeksu treba samo da se udaramo na sake bez oruzja, da ne udarami na zemlji i slicno, da nemamo nista s policijom ali to se oslanja na ovu stavku tuca bez oruzja, da smo svi zajedno protiv policije i losih uslova za navijace itd itd...
A ovo kako se sad tumaci taj kodeks ce samo dovesti do toga da padne mrtva glava...
Ovaj zenicanin je lijepo sve napisao za robijase i kako su to uradili i drago mi je da su ljudi i dalje tu za celik

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 05 maj 2024, 18:46

lakilone je napisao/la:
05 maj 2024, 18:45
slika
:rol:
Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)

U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.

GOJKO VUKOVIC!

Vjeverica777
Kontakt:

Post Postao/la Vjeverica777 » 05 maj 2024, 18:46

Predatod je napisao/la:
Bas moras biti glup ili ne odrasti na ulici da se ne vidi da je ovo nastimano. E sad je upitno da li od Ra da bi se sve zaustavilo i izvrsila razmjena i smirile strasti da ne bude veci problem. Ili je fakat neko prodao lokaciju blizak Ra, ili iz samog vrha ekipe sto mi je bas teze povjerovati. Dosta Ra ima kucnih prijatelja iz Sarajeva. A Ultrasi ili ti ga hdz bi suhim zlatom platili informaciju.
Gdje si Pablo Escobar...odrastao na ulici ,zna sve uglove, spike ,klošare

lakilone
Kontakt:

Post Postao/la lakilone » 05 maj 2024, 18:47

OnlyLeft22 je napisao/la:
05 maj 2024, 18:46
lakilone je napisao/la:
slika
:rol:
slika je sa fejsa, sumljam da je istina, ali reko da vidim sta forumasi kazu :D

opalaopala
Kontakt:

Post Postao/la opalaopala » 05 maj 2024, 18:47

lakilone je napisao/la:
slika
Iz rubrike nije se desilo..
izvor hrvatske navijacke skupine nesto tipa portal hms jabuka **** itd....
#Rebelswithoutpause
#Fuckthenobles

Ganola1921
Kontakt:

Post Postao/la Ganola1921 » 05 maj 2024, 18:47

Kmenkake je napisao/la:
05 maj 2024, 18:44
Kmenkake je napisao/la:

Smijemo, smijete li vi?

Nisam član grupe...ali sam siguran da ukoliko izrazite želju da nećete biti odbijeni.
Sta onda pricas

hazarder
Kontakt:

Post Postao/la hazarder » 05 maj 2024, 18:50

Isijava neutralnost i objektivnost iz naziva te FB stranice.

nastrojeni21
Kontakt:

Post Postao/la nastrojeni21 » 05 maj 2024, 18:50

Smijesno je spominjati ikakve kodekse sto se tice gasenja grupa kad nista drugo nije kako treba. Jel po kodeksu 10 na 1 na ulici? Nije, pa sve nase grupe su to radile i radit ce se i dalje, i ne samo nase nego sve grupe opcenito. Jel po kodeksu ne nositi udarni na sve utakmice, pogotovo domace a i gostujuce kad je ok brojka? Nije, pa vecina nasih grupa ne nosi udarni u gostima a neki cak i kuci vrlo cesto. Vecina forumasa koja se poziva na neke kodekse veze nema sa ultra scenom i glavno im je pratiti balkanske navijace i slicne gluposti od stranica. Ne mozes se pozivati na neki kodeks o gasenju a momku usli u kucu, to ne bi trebalo biti prihvatljivo nikom normalnom, taj cin nema nikakve veze sa ultras subkulturom.

Ne mozes se pozivati na neke kodekse a po ulici bosti, mahati pistoljima, krasti, ne ide jedno uz drugo.

Kmenkake
Kontakt:

Post Postao/la Kmenkake » 05 maj 2024, 18:52

05 maj 2024, 18:47
Kmenkake je napisao/la:

Smijemo, smijete li vi?

Sta onda pricas
Fino sam te manijace pitao da vidim sta ces reci.Nisqm ni očekivao da ćeš reći "mi smo pichke i napadamo samo naoružani pod uslovom da smo mnogobrojniji!

Ganola1921
Kontakt:

Post Postao/la Ganola1921 » 05 maj 2024, 18:55

Kmenkake je napisao/la:
05 maj 2024, 18:52
05 maj 2024, 18:47
Kmenkake je napisao/la:

Sta onda pricas
Fino sam te manijace pitao da vidim sta ces reci.Nisqm ni očekivao da ćeš reći "mi smo pichke i napadamo samo naoružani pod uslovom da smo mnogobrojniji!
Picka ti materina

Stanley
Kontakt:

Post Postao/la Stanley » 05 maj 2024, 18:55

Kakva akcija Ultrasa! Prejako! Držati 50 krpa i to sve u jednoj kući prosto nevjerovatno :tokralju:

Mislio sam da nema većih debila od HZ ali ipak tu su braća RAhmetlije.
FK Borac Banja Luka zvanično podržava terorizam.

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Proximic, rishovski i 23 gosta.