FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
93
43%
Prolazak u Play off
52
24%
Grupnu fazu
72
33%

Ukupno glasova: 217

Istinasamo123
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Istinasamo123 » 19 jun 2024, 19:13

Vaha1946 je napisao/la:
19 jun 2024, 19:05
strah me i pomisliti sta bi bilo da nam igraci imaju dobre stranice na wikipediji, koja je inače odmah nakon kratkog yt videa sa najboljim potezima igraca najrelevantniji prikazatelj igracevog fudbalskog kvaliteta. :thumbup:
Pa kako smo ove doveli nego preko yt i nekog ko ih gura. Da ih nismo pratili kako igraju?
Golman 2 godine jedan nastup i ti ga dovedes...

_weella_

Post Postao/la _weella_ » 19 jun 2024, 19:13

Pantelija je napisao/la:
19 jun 2024, 18:58
_weella_ je napisao/la:
19 jun 2024, 18:53
Ma najjaci je forumski puk, koji zna igrače sa Football Managera.

Srpska liga je kvalitetom ispred nas barem 5 godina, kao i Hrvatska, a mi prizivamo neke nade i talente iz BH Premijer lige a blatimo ove što po Srbiji igraju.

Platite 20BAM članstva, ne morate godišnju uzimati, doðite na
Srpska liga osim prvih 4 max 5 ekipa je odron. A narocito rkipe sa dna tabele. Liga ima veliki broj klubova i klubovi sa dna tabele i kod nas bi bili na istoj poziciji. Novi pazar je u vrhu tabele a kod nas bi ga prvih 4-5 ekipa pobjedilo bez problema. U toj ligi je haskić de sprdao.
Pogledaj broj pobjeda zvezde, partizana i sve ti je jasno.

Hrvatska je. Bas kako kazes jaca, pa je cudno kako nismo iz nje doveli igrace obog profila0? Ja rijec ne bi rekao da smo dobeli igraca iz hrvatske sa dna tabele a da je najbolji bio u ekipi.

Ma sve ja to podržavam i razumijem, ali da se mi nešto busamo i tražimo igrače, kad ti je saradnja sa Turcima i Grcima najveća menadžeska šema.

Moramo mi nešto napraviti u Evropi pa tek onda reći neko će doći kod nas radi promocije.Ovako ko god pristane da doðe hvala mu ko bratu.
Biti srcem vezan, u tome leži snaga!

TurkishAirlines

Post Postao/la TurkishAirlines » 19 jun 2024, 19:14

Mirvic se tek zagrijava u menadjerskom poslu.
Sacekajte kraj Augusta pa cete vidjeti transfera.

Imajte vjere.
Free PALESTINA

MIRVICU ODLAZI!!!

#sirimopozitivu

"Imati i ne znati, gore je nego nemati"

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 19 jun 2024, 19:16

Ova trojica nisu pojačanja za Slogu iz Doboja

TurkishAirlines

Post Postao/la TurkishAirlines » 19 jun 2024, 19:17

mirzatele je napisao/la:
19 jun 2024, 19:16
Ova trojica nisu pojačanja za Slogu iz Doboja
Znaci ipak su pojacanja.
Free PALESTINA

MIRVICU ODLAZI!!!

#sirimopozitivu

"Imati i ne znati, gore je nego nemati"

betrezengorbachev
Kontakt:

Post Postao/la betrezengorbachev » 19 jun 2024, 19:18

_weella_ je napisao/la:
19 jun 2024, 18:53
Ma najjaci je forumski puk, koji zna igrače sa Football Managera.

Srpska liga je kvalitetom ispred nas barem 5 godina, kao i Hrvatska, a mi prizivamo neke nade i talente iz BH Premijer lige a blatimo ove što po Srbiji igraju.
Vjerujem da 90% onih koji pišu ovdje nisu pogledali nijednu utakmicu balkanskih liga, pa makar i derbi a kamol ove manje timove. Ali sezona je već prežaljena. Ako ništa ova trojica koštaju manje nego ublehaš Peneranda sam, a kad ej došao forum se sjebavo.

Kad vidim da pišu Partizan se raspada treba uzet njihove igrače. HAHAHA Pa Partizan u raspadu plaća više od Sarajeva i veća je preporuka svakom igraču. Ko će doći u ovu vukojebinu gdje je najveci izlazni transfer u Tursku ligu, kojoj najveci klubovi prezime u Konferencijskoj ligi.

Platite 20BAM članstva, ne morate godišnju uzimati, doðite na Koševo barem na 5-6 domaćih utakmica da nešto u kasu uplatite pa se javite za komentar.
Ali kad se nešto desi a ne unaprijed.
Nije tacno. To sto mi sebe potcjenjujemo, a druge precjenjujemo, to je nas problem i ne samo u fudbalu. Sam Jakirovic govori u onom podcastu sa Zekicem, a mislim, dajte mi Zrinjski u HNL i ravnopravno cu se potuci sa svima, ali bas sa svima.

Ovdje da ima nekog plana i vizije, gurali bi se igraci iz akademije, tipa Celik bi ti bio prvi ili drugi stoper, itd. A pojacanja, odnosno stranci bi bili igraci koji vrijede i koje moras platiti. Da se radi planski ne bi potrosio 100+igraca i trenera/ss, spiskao milione samo na raskide u relativno kratkom vremenskom periodu, nego bi platio igraca lupam 500k eura.

Ima ovdje mnogo nejasnih stvari u klubu i oko kluba, akademiji, itd. Međutim, niko se iz kluba i ne oglasava niti se mnogo zna, a mi se iz sezone u sezonu samo cudimo.

Treba nekad sabrati 2 i 2, nije to samo, eh bice bolje, nadamo se, itd. Nije ovo prvi prelazni rok gdje ne znamo gdje udaramo, ocigledno.

Dosao vakat da ni kritiku ne smijes uputiti. Na ovom forumu najvise ima onih kojima odgovara ovakvo stanje, citaj botova, menadzera, vjerovatno i placenika, a i onih kojima je samo dosadno u zivotu, itd.
Djecak koji raste zavolio te tad! ⭐⭐⭐⭐⭐

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 19 jun 2024, 19:18

_weella_ je napisao/la:
19 jun 2024, 19:13

Ma sve ja to podržavam i razumijem, ali da se mi nešto busamo i tražimo igrače, kad ti je saradnja sa Turcima i Grcima najveća menadžeska šema.

Moramo mi nešto napraviti u Evropi pa tek onda reći neko će doći kod nas radi promocije.Ovako ko god pristane da doðe hvala mu ko bratu.
Ni to nije tacno. Nas ozbiljne agencije i menageri ne izbjegavaju zbog para, nego zbog mjenjajanuprava, trenera, nepostovanja dogovora i sl. U sustini, oper neorgsnizovanost.
Ja sutra kao neko ko je bolesnik bordo boje da odlucujem gdje ce igrac, sarajevo ne bi bilo u vrhu opcija gledajuci logiku i mozak. Jbg. Nestabilna sredina sa konstantnim promjenama gdje bukvalno preko noci padne sve sto je dogovoreno.

Vrlo lahko ozbiljne glave daju igrace u ekipe koje imaju glavu i rep.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

Seipronto
Kontakt:

Post Postao/la Seipronto » 19 jun 2024, 19:21

Đorđević odlično pojačanje, svestran igrač koji je dobar tehničar.
Rockov mnogo sigurniji golman od Rogića, to nam i treba.
Jović solidan bek, sigurno bolji nego ovo što smo imali prije na toj poziciji.
Sve u svemu dobri transferi, sad nam fali još kvalitetno krilo iz HNLa i možemo se nadati da će to Zeka fino posložiti...

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 19 jun 2024, 19:22

SHZ82 je napisao/la:
19 jun 2024, 18:40
fakat se veliki sljam navukao na ovu temu, kakvi bijednici pisu to je da ne vjerukes
Ma vidis da strumfovi pjene,svaki dan ista prica 24 sata se ponavljaju od zalizanog i runde haveri,svaki dan 20 istih postova medjutim jedino na forumu mogu svoje frustracije lijeciti

SamoDaKazeem
Kontakt:

Post Postao/la SamoDaKazeem » 19 jun 2024, 19:23

E čuj gdje ćeš nas porediti sa Partizanom oni plaćaju,pa i mi plaćamo samo što dovodimo Penerande i Viverose od kojih nikakve fajde nemamo u tome i jeste problem.
Ok Partizan može platiti lupam 6 kvalitetnih igrača,a mi bi mogli 2,samo što mi uvijek fulimo sa ta dva najskuplja,onda se useru jer su se strovalili para i počnu bulazniti o sistemskom radu tj pojačanjima iz Surdulice.

Ljudi u klubu ne funkcioniše ništa,samo se jako dobro magla prodaje.

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 19 jun 2024, 19:23

mosarajvosa83 je napisao/la:
19 jun 2024, 19:22
SHZ82 je napisao/la:
19 jun 2024, 18:40
fakat se veliki sljam navukao na ovu temu, kakvi bijednici pisu to je da ne vjerukes
Ma vidis da strumfovi pjene,svaki dan ista prica 24 sata se ponavljaju od zalizanog i runde haveri,svaki dan 20 istih postova medjutim jedino na forumu mogu svoje frustracije lijeciti
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

Kmenkake
Kontakt:

Post Postao/la Kmenkake » 19 jun 2024, 19:26

🤣

senad82
Kontakt:

Post Postao/la senad82 » 19 jun 2024, 19:28

Sve sami strucnjaci. Dovedes covjeka koji na trzistu vrijedi milion i ti kazes pojma nema. Da je otisao u borac bilo bi eto koliko smo jadni borac nam uzima igraca. Da smo vratili zinedina atomsku bi neko bacio. Zrinjski je harao ligom tri godine citaj dobro sa igracima koje je doveo iz 2.hnl ali jbi ga nije svak mi i nije svak pogan kao mi pogotovo ovih 10-15 internet padobranaca
F.K. SARAJEVO

djokica
Kontakt:

Post Postao/la djokica » 19 jun 2024, 19:28

ŠTA_JE je napisao/la:
19 jun 2024, 18:14
Golman koji nema nastupa nijednog duze od godinu dana. Igrač iz 14-e I posljednje ekipe srbije ne mogu biti pojačanja. Ovo nije dobro! Ovo nije ono sto zelimo! Bas bih volio vidjeti cime su ti menadzeri ubijedili nekog iz nase Uprave pa da ih dovedemo! Rezultatski 0, statistički 0 i neki ispod prosjecan igrač, perspektivni pa i ne bas kad se pogleda koliko godina imaju. Zaista se pitam sta neko nasima ispriča ili pokaže pa ih dovedemo ovakve.
Ne znam kakvi su ovi sto smo doveli, ali ova teorija da igraci iz 14. I 16. tima u Srbiji ne mogu biti pojacanja je smijesna.

Evo sad imas igraca iz sloge, TC i Zvijezde koji mogu biti pojacanja, a bili su 8., 11 . i 12. u nasoj ligi
FKS❤️1946

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 19 jun 2024, 19:31

JuricaSpindl je napisao/la:
19 jun 2024, 18:45
Antikloc je napisao/la:
19 jun 2024, 18:33
19 jun 2024, 18:29
Digli ste frku bezveze. Dolazila su nam velika imena koja nisu napravila ništa ( vrancic, penaranda).
Svi ste balili za durakovicem, zeljkovicem itd, ljudi dosli poptuni ocaj! Govorili ste da duljevic sa 15% moze prepisati ligu. Nije bio u stanju "prepisati" deset minuta igre.
Kad je Ibanez potpisao za zrinju svi u šoku na krjau flop.

Srerno pojacanjima, aBd d anas obraduju i pokazu se u najboljem svjetlu, pogotovo djordjevic :bih:
Vrancic -polupokretni penzic ,koji je nabijen nogom iz predhodnog kluba
Penito koji preko godinu dana nije igrao
NISU VELIKA IMENA.
Nemoj lagati ovaj napaceni narod.
Isto lazes za Dulju,lazes kao pas. Ja sam prvi rekao da je to debeli penzic a uglavnom tako su mislili i ostali
Jos Vrancic bio i stranac, ti pas mater :kralj:
A naravno da je stranac. To sto je dobio nase fudbalske papire ne cini ga Bosancem. Ponekad odem poslom u Vojkovice u restoran,kad god bih dosao Vrancic je bio tamo ,lokao i jeo pascetinu. Lik ne zna dvije sastaviti na nasem jeziku BHS ,bilo koji varijanta. Lik je Svabo,svapski penzioner.
Vidis lazes ,petljas i kad te uhvate onda u bjesnilu psujes starije i pametnije ljude. Jadan si.

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 19 jun 2024, 19:33

senad82 je napisao/la:
19 jun 2024, 19:28
Sve sami strucnjaci. Dovedes covjeka koji na trzistu vrijedi milion i ti kazes pojma nema. Da je otisao u borac bilo bi eto koliko smo jadni borac nam uzima igraca. Da smo vratili zinedina atomsku bi neko bacio. Zrinjski je harao ligom tri godine citaj dobro sa igracima koje je doveo iz 2.hnl ali jbi ga nije svak mi i nije svak pogan kao mi pogotovo ovih 10-15 internet padobranaca
2.hnl je razvojna liga, uz to nisu sva pojacanjs iz 2. Hnl ima iz hnl.
Obje te lige su bazen za EU lige, i ne mogu se porediti oni i igraci iz srbije. Nikako.
Prvo jer igrac iz srbije nije EU i automatski manje vrijedi, drufo jer su ovo igraci iz ekipa koje niti imaju publike niti pobjeda i ocekijemo da oni vec i onako ekipu bez muda i zelje i volje za pobjedama podignu?
Mislis da je jednostavno doci do pobjednickog mentaliteta?
Pa ne bi real ganjao igrace iz ekipa koje osvajaju titule nego bi dovodili iz ekstramadure i govorili imamo sistem.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

visokohz
Kontakt:

Post Postao/la visokohz » 19 jun 2024, 19:35

Teren je mjerilo pa vidječemo ...

siroliver69
Kontakt:

Post Postao/la siroliver69 » 19 jun 2024, 19:41

Ne vjerujem da je Zekic tolika ovca i da će trpjeti nametanje invalida da moraju igrati. Ne seryte, pustimo momke da vidimo kakvi su!
I da, bit ce jos pojačanja. Daj pišite o treninzima, kako se radi, kakva je atmosfera...hajmo malo pomoći sa normalnom pričom, dizati ih a ne ubijati. Sa strane kad nas čuju drugi, sve manje će nas cijeniti i sve više yebavati, od saveza do sudija i klubova. Tako to ide.

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 19 jun 2024, 19:44

Tatamata1946 je napisao/la:
19 jun 2024, 18:44
Antikloc je napisao/la:
19 jun 2024, 18:33
19 jun 2024, 18:29
Digli ste frku bezveze. Dolazila su nam velika imena koja nisu napravila ništa ( vrancic, penaranda).
Svi ste balili za durakovicem, zeljkovicem itd, ljudi dosli poptuni ocaj! Govorili ste da duljevic sa 15% moze prepisati ligu. Nije bio u stanju "prepisati" deset minuta igre.
Kad je Ibanez potpisao za zrinju svi u šoku na krjau flop.

Srerno pojacanjima, aBd d anas obraduju i pokazu se u najboljem svjetlu, pogotovo djordjevic :bih:
Vrancic -polupokretni penzic ,koji je nabijen nogom iz predhodnog kluba
Penito koji preko godinu dana nije igrao
NISU VELIKA IMENA.
Nemoj lagati ovaj napaceni narod.
Isto lazes za Dulju,lazes kao pas. Ja sam prvi rekao da je to debeli penzic a uglavnom tako su mislili i ostali
A koga bi ti doveo? Koga to dovode ostali timovi u ligi?
Koje ime bi tebe zadovoljilo, navedi neko realno ime koje bi doslo u nasu ligu?! Ovako ko god da dodje nadjes mu manu.
Ja nisam kritikovao ovu trojicu uopste. Mozda budu solidni,vidjecemo,treba im dati sansu. No,sigurno je da ovo nisu pojacanja u skladu sa obecanjima i u skladu sa pricom koju prosipaju. Od ovakvih imena neces napraviti Bosanski Dinamo ,niti biti najbolji klub na Balkanu u iduce dvije godine. Neces s njima prekucati ligu. A sto se tice igraca nije do lige,nego do nas ,do Mirvaha. Kao sto drugi forumasi kazu,nismo mi klub u koji se rado ide. Previse promjena i nestabilnosti,previse Mirvahovog ludovanja. Kad bi imali stabilnost,organizaciju,dobru ekipu sa dobrim i uhodanim trenerom,jasne i visoke ciljeve,visoke mogucnosti. Onda bi ti uz solidnu platu svako dosao.
Stavio sam spisak prije neki dan,Sarajevo ima po TM -23 ekipu po vrijednosti tima u Ex-Yu. Mi nismo tako nisko bili nikad od 1946-e. To me zalosti a izlaza ne vidim,jer 'investitori' ne misle investirati. A sto je jos gore svu nam djecu rasprodase,cim odigraju pola sezone-sezonu.

Lecler
Kontakt:

Post Postao/la Lecler » 19 jun 2024, 19:49

Pantelija bi najviše volio da se sabrina vrati pa da ga opet zaposli preko štele
ISTINA ZA VEDRANA!

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”