FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
93
42%
Prolazak u Play off
54
24%
Grupnu fazu
77
34%

Ukupno glasova: 224

mnon46
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la mnon46 » 19 jun 2024, 19:49

Zar nemamo mi neki ugovor sa onom scouting organizacijom?
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

Istinasamo123
Kontakt:

Post Postao/la Istinasamo123 » 19 jun 2024, 19:53

Lecler je napisao/la:
19 jun 2024, 19:49
Pantelija bi najviše volio da se sabrina vrati pa da ga opet zaposli preko štele
:mrgreen:
Ima ih jos nije jedini u olovu bi pucao vatromet na tu vijest.

Pena
Kontakt:

Post Postao/la Pena » 19 jun 2024, 19:54

Pantelija je napisao/la:
19 jun 2024, 18:58
_weella_ je napisao/la:
19 jun 2024, 18:53
Ma najjaci je forumski puk, koji zna igrače sa Football Managera.

Srpska liga je kvalitetom ispred nas barem 5 godina, kao i Hrvatska, a mi prizivamo neke nade i talente iz BH Premijer lige a blatimo ove što po Srbiji igraju.

Platite 20BAM članstva, ne morate godišnju uzimati, doðite na
Srpska liga osim prvih 4 max 5 ekipa je odron. A narocito rkipe sa dna tabele. Liga ima veliki broj klubova i klubovi sa dna tabele i kod nas bi bili na istoj poziciji. Novi pazar je u vrhu tabele a kod nas bi ga prvih 4-5 ekipa pobjedilo bez problema. U toj ligi je haskić de sprdao.
Pogledaj broj pobjeda zvezde, partizana i sve ti je jasno.

Hrvatska je. Bas kako kazes jaca, pa je cudno kako nismo iz nje doveli igrace obog profila0? Ja rijec ne bi rekao da smo dobeli igraca iz hrvatske sa dna tabele a da je najbolji bio u ekipi.
A to sto se Vidic sprda koji je dosao iz druge srpske lige to nista, u srpsku ligu i u ove klube sto nisu top4 dolaze igraci iz francuske prve lige

JuricaSpindl
Kontakt:

Post Postao/la JuricaSpindl » 19 jun 2024, 20:08

Antikloc je napisao/la:
19 jun 2024, 19:31
JuricaSpindl je napisao/la:
19 jun 2024, 18:45
Antikloc je napisao/la:
19 jun 2024, 18:33

Vrancic -polupokretni penzic ,koji je nabijen nogom iz predhodnog kluba
Penito koji preko godinu dana nije igrao
NISU VELIKA IMENA.
Nemoj lagati ovaj napaceni narod.
Isto lazes za Dulju,lazes kao pas. Ja sam prvi rekao da je to debeli penzic a uglavnom tako su mislili i ostali
Jos Vrancic bio i stranac, ti pas mater :kralj:
A naravno da je stranac. To sto je dobio nase fudbalske papire ne cini ga Bosancem. Ponekad odem poslom u Vojkovice u restoran,kad god bih dosao Vrancic je bio tamo ,lokao i jeo pascetinu. Lik ne zna dvije sastaviti na nasem jeziku BHS ,bilo koji varijanta. Lik je Svabo,svapski penzioner.
Vidis lazes ,petljas i kad te uhvate onda u bjesnilu psujes starije i pametnije ljude. Jadan si.
Vidi stariji ljud, **** ti mamu :bih:

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 19 jun 2024, 20:12

Lecler je napisao/la:
Pantelija bi najviše volio da se sabrina vrati pa da ga opet zaposli preko štele
Nepopularno mišljenje:
Za vrijeme Sabrine imali smo i rezultat. :kafa:
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 19 jun 2024, 20:13

Anex je napisao/la:
19 jun 2024, 18:55
obrijanopile je napisao/la:
19 jun 2024, 18:51
fks74 je napisao/la:
19 jun 2024, 18:35
Ovo samo kod nas ima, momci nisu ni izašli na teren a već su neznalice. Najgori navijači na planeti, zadnjih godina pogotov.
Ovo nisu navijači, vec plaćenici i oni koji su nekada radili u klubu pa dobilo nogu... Čitam i ne mogu da vjerujem koliko se lose zeli klubu, zbog ličnih interesa.
Sve isti ****,kad je došao Zekić taj dan pobjegli u rupe a već sutradan došli opet na forum da zarade obećano majku im dušmansku,95% navijači plave fekalije i žohari koji nemaju pristup klubu

Ja ne znam da ima negdje veceg dusmanluka nego kod nas. Majke mi pola ih ovdje jedva ceka da hrakne na "svoj" klub. Ustvari veze oni nemaju sa FKS.
Jbt sta bi da smo ko kone u vjecitim borbama da se ne ugase.. Bas se pitam

Morpheus
Kontakt:

Post Postao/la Morpheus » 19 jun 2024, 20:14

PeppermintSA je napisao/la:
19 jun 2024, 17:10
samo jedan efemeran ali slikovit podatak. U zadnjih 12 mjeseci, kao ozbiljna pojačanja, doveli smo 5 igrača koji nisu imali ni Wikipedia stranicu u trenutku potpisa za nas: Rogić, Đuričković, Matanović, Jović i Đorđević. Ovo pišem jer održavam našu Wikipediu. Za Rogića i Matanovića sam napravio stranice, dok za Đuričkovića napravljena stranica nije odobrena jer je prevelik no name.
PeppermintSA je napisao/la:
19 jun 2024, 18:03
Partizan se raspada, nije nikakav faktor u srpskoj ligi ako govorimo o trofejima. Kod njega igraju:

Xander Severina - 55 nastupa za Den Haag, reprezentativac Curacao
Franck Kanoute - 22 nastupa za Cercle Brugge, 30 nastupa za Sochaux, reprezentativac Senegala
Bibras Natcho - 100 nastupa za CSKA Moskvu, 30 nastupa za Olympiacos, reprezentativac IzraeHella
Matheus Saldanha - 50 nastupa za Jeff United, 30 nastupa za Neftchi
Aldo Kalulu - 15 nastupa za Lyon, 30 nastupa za Basel, 80 nastypa za Sochaux, reprezentativac Konga
Nathan de Medina - 40 nastupa za Armeniu Bielefeld, 25 nastupa za Eintracht Braunschweig, mladi reprezentativac Belgije
Ghayas Zahid - 94 nastupa za APOEL, 40 nastupa za Panathainikos, 60 nastupa za Ankaragucu, reprezentativac Norveške
Goh Young-jun - 150 nastupa za prvaka Južne Koreje, reprezentativac Južne Koreje
+ srpski i exyu igrači

fudbal je dotle došao, a neka nama sabure
Je li tvoj cilj napisati što gori post, ono da se baš raja dobro ismije i pada sa stolica od smijeha ili je nešto drugo u pitanju? Kažeš Wikipedia, jaka stvar, eto Đuričković je nije imao kao što i sam kažeš pa nam je valjao. Znači sam sebi ideš u kontru. Spominješ Partizan, a isti taj Partizan je miljama daleko od nas. To što se oni raspadaju nama ništa ne znači, kao što i sam vidiš po igračima koje si naveo. I ovdje ideš sam sebi u kontru.

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 19 jun 2024, 20:16

H8Z7 je napisao/la:
19 jun 2024, 20:12
Lecler je napisao/la:
Nepopularno mišljenje:
I što poslije Sabrine imaš "Sabrinu"

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 19 jun 2024, 20:21

MaroonBjelave je napisao/la:
19 jun 2024, 20:16
H8Z7 je napisao/la:
Lecler je napisao/la:
Nepopularno mišljenje:
Ali Lite verziju :urnebes:

L'otavo re di Roma F.T.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 19 jun 2024, 20:22

19 jun 2024, 20:08
Antikloc je napisao/la:
19 jun 2024, 19:31
19 jun 2024, 18:45

Jos Vrancic bio i stranac, ti pas mater :kralj:
A naravno da je stranac. To sto je dobio nase fudbalske papire ne cini ga Bosancem. Ponekad odem poslom u Vojkovice u restoran,kad god bih dosao Vrancic je bio tamo ,lokao i jeo pascetinu. Lik ne zna dvije sastaviti na nasem jeziku BHS ,bilo koji varijanta. Lik je Svabo,svapski penzioner.
Vidis lazes ,petljas i kad te uhvate onda u bjesnilu psujes starije i pametnije ljude. Jadan si.
Vidi stariji ljud, **** ti mamu :bih:
:rol: :rol:
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

Morpheus
Kontakt:

Post Postao/la Morpheus » 19 jun 2024, 20:23

senad82 je napisao/la:
19 jun 2024, 19:28
Sve sami strucnjaci. Dovedes covjeka koji na trzistu vrijedi milion i ti kazes pojma nema. Da je otisao u borac bilo bi eto koliko smo jadni borac nam uzima igraca. Da smo vratili zinedina atomsku bi neko bacio. Zrinjski je harao ligom tri godine citaj dobro sa igracima koje je doveo iz 2.hnl ali jbi ga nije svak mi i nije svak pogan kao mi pogotovo ovih 10-15 internet padobranaca
Ovo sve hoću da spomenem. Čist dokaz da baš ne znači odakle si doveo igrača. Treba znati prepoznati igrača koji će ti valjati. Dovedoše prošle godine, pazi sad, Hrvanovića iz Stupčanice, pa im se isplatilo.

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 19 jun 2024, 20:23

H8Z7 je napisao/la:
Lecler je napisao/la:
Nepopularno mišljenje:
Ma more stvari i mnogo srece je potrebno da se sve poklopi kao sto se poklopilo sa tom ekipom.
Evo i Mirvic kad je dosao odma je probao sa istom dobitnom kombinacijom sa Hadzijom na SD i Dudicem kao najboljim trenerom lige. Samo sad Hadzija ne dovede nove Tatare i Rahmanovice jbg.
Ovako vratis film na sve i jedan potez (osim Varesanovica gdje je bas fulio) je ovdje raja svrsavala.
Dovodjenje Vaskoskog velika vecina komentarisala kao dobar potez, mlad moderan.
Dovodjenje Dudica delirijum (95% raje) kupovina igraca prvi put maltene u historiji, sve barijere probijene i sa ekstra prodajom igraca.
Dovodjenje Rozmana. Da ne vracam komentare svi al svi prezadovoljni.
Evo dovodjenje Zekica delirijum

Jednostavno nesto je truhlo u klubu i kad treba da se poklopi na terenu jednostavno se ne poklopi. Vjerovatno ima neki veci razlog zasto je tako.. Al da se zamjera Mirvicu neke stvari je smijesno. Pomjerio je sve granice u dovodjnju, placanju igraca, prodaji. Ako ga jednom procepi na terenu.. Gdje ce nam biti kraj.

_weella_

Post Postao/la _weella_ » 19 jun 2024, 20:32

Pantelija je napisao/la:
19 jun 2024, 19:18
_weella_ je napisao/la:
19 jun 2024, 19:13

Ma sve ja to podržavam i razumijem, ali da se mi nešto busamo i tražimo igrače, kad ti je saradnja sa Turcima i Grcima najveća menadžeska šema.

Moramo mi nešto napraviti u Evropi pa tek onda reći neko će doći kod nas radi promocije.Ovako ko god pristane da doðe hvala mu ko bratu.
Ni to nije tacno. Nas ozbiljne agencije i menageri ne izbjegavaju zbog para, nego zbog mjenjajanuprava, trenera, nepostovanja dogovora i sl. U sustini, oper neorgsnizovanost.
Ja sutra kao neko ko je bolesnik bordo boje da odlucujem gdje ce igrac, sarajevo ne bi bilo u vrhu opcija gledajuci logiku i mozak. Jbg. Nestabilna sredina sa konstantnim promjenama gdje bukvalno preko noci padne sve sto je dogovoreno.

Vrlo lahko ozbiljne glave daju igrace u ekipe koje imaju glavu i rep.

Ma ne ofirajte se.
Evo Zrinjski je napravio iskorak, koga je prodao? Ako vec Sarajevo nema sistem, ima ga Zrinjski i prodao u zadnjih pet godina Ivana Basica u Rusiju.

Ne budalite, ovo je zadnja liga u Evropi (od onih gdje se fudbal igra profesionalno), zato se treba pomiriti s tim.

Zekic je ozbiljan strucnjak, nadamo se da ce izvuci maks iz onog sto imamo jer i bez pojacanja ovaj roster nije za odbaciti.

Samo se slazem sa onim da treba akademiju gurati.
Prije svega samo djeca i onda da se s tim napravi rezultat i transfer pa tek onda 2-3 ozbiljna igraca.
Ovako je ovo sve bez cilja i svrhe.
Biti srcem vezan, u tome leži snaga!

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 19 jun 2024, 20:35

nokee je napisao/la:
19 jun 2024, 20:23
H8Z7 je napisao/la:
Lecler je napisao/la:
Nepopularno mišljenje:
Ma more stvari i mnogo srece je potrebno da se sve poklopi kao sto se poklopilo sa tom ekipom.
Evo i Mirvic kad je dosao odma je probao sa istom dobitnom kombinacijom sa Hadzijom na SD i Dudicem kao najboljim trenerom lige. Samo sad Hadzija ne dovede nove Tatare i Rahmanovice jbg.
Ovako vratis film na sve i jedan potez (osim Varesanovica gdje je bas fulio) je ovdje raja svrsavala.
Dovodjenje Dudica delirijum (95% raje) kupovina igraca prvi put maltene u historiji, sve barijere probijene i sa ekstra prodajom igraca.

Jednostavno nesto je truhlo u klubu i kad treba da se poklopi na terenu jednostavno se ne poklopi. Vjerovatno ima neki veci razlog zasto je tako.. Al da se zamjera Mirvicu neke stvari je smijesno. Pomjerio je sve granice u dovodjnju, placanju igraca, prodaji. Ako ga jednom procepi na terenu.. Gdje ce nam biti kraj.
Ma kakva sreća pusti tu priču. Kriv onaj, sudija, teren, vrijeme svi krivi samo mi nismo.

Ono što je truhlo u klubu jeste loše vođenje, pa za tri godine napraviš magiju sa poslom, a ne klub. Kako ćemo imati klub kad Potura, Alimanović, one iz SFK, svakavi menadžeri, ne znanje Mirvića (kako ću sad biti napadnut ali nema veze). Pa isto da mene stave na čelo neke klinike ili za pilota. Kakve imaju reference oni koji rade u klubu? Šta su prije radili?
Prije nego me napadnete barem malo razmislite o riječima koje sam napisao. Od septembra 2021 do juna 2024 mi smo promijenili 6 trenera (ŠEST za tri godine :wtf:) Sablić, Vasosoki, Dudić, Varešanović, Rožman, Zekić. Plus tri pomoćna koji su nas vodili barem na jednoj utakmici (Dženan, Obuća, Dogan). Devet ljudi za tri godine pa halo ba, još tri osobe na poziciji SD (Kepčija, Hadžić, Ibričić). Pa do koga je? Do nas koji pišemo protiv Mirvića (tačnije kritikujemo). Shvatimo da je krivac jedan od glavnih, ne mi.
P.S. evo video gdje Varešanović spominje kako mu je propao transfer u Olimpiju jer je Mirvić nakon završenog posla tražio više novca. Koliko je takvih poslova još bilo? Ako griješim neka halali Mirvić, ali je ovdje upravo njegovo loše vođenje (iz neznanja) krivo za loše rezultate čitavoga kluba.
Evo video.

L'otavo re di Roma F.T.

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 19 jun 2024, 20:38

Istinasamo123 je napisao/la:
19 jun 2024, 19:53
Lecler je napisao/la:
:mrgreen:
Ima ih jos nije jedini u olovu bi pucao vatromet na tu vijest.
:D daleko bi mi bilo dolaziti na posao.
Nije mene sabrina zaposlila, da se ona pitala ne bi nikad prisao klubu. Ali ne vrijedi ponavljati ono sto neko ne zeli procitati, bas dok sam poceo radiri u vakat kad izgubi vinko 12 boba prednosti pljuvao sam sve redom pa i emira hadzica pa na podkastu ga pitali kako je raditi sa nekim ko ga kritikuje 🤣

Nego, tesko je vama suociti se sa istinom, jbg sta cu vam ja.
Vi i dalje nastavite misliti da ce biti dobrro i da je vico kriv.
Nastavite misliti da ce igraci iz pančeva donijeti pobjednicki mentalitet o da je ajla otisla.
Nastavite misliti da se ozbiljno skautira i da je dobro mjenjati treneree, direktore akademije, trener u akademiji svako par mjeseci a da zene u klubu imaju siguran posao u isto vrijeme.
Da profje nekaznjeno da se ne prijave igraci iz prvpg tima za ligu prvaka juniora, pa u zadnjih dva sata djeca od kuce dolaze da igraju jer nisu bili pozvani.
Nastavite sanjati da je sve ok i spomonjati sabrinu koja je otidla kolikose sjecam 2021. Godine, a od tada do danas nismo ni u kombinaciji za prve dvije pozicije... Toliko o toj temi. :D

I na kraju upravo taj podanici mentalitet i klimanje glavom i neumjece da se kaze osobi iznad da nesto ne valja bojeci se za svoju guzicu i jeste okidax sto sam otisao dalje... Pored toga i dalje se bavim fudbalom, ali sto dalje od nasih dole livada.
Nelima ovdje je najveci uspjeh hraknuti na navijace, istok i horde,procati o vici i pritisku a u isto vrijeme anela ne zna papire skupiti, pavlake stoje kod trofeja a 80 bodova zaostajemo a vama i dalje problem istok,hz,sabrina, forumaši i sl...
I da imam oraha u dzepu, ja bi promjenio profil jer na pvome dvi znaju ko sam, ali nikada ga promjenio ne bi upravo jer mnogima žuč proradi kad vide da ja pišem 🤣
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

SHZ82
Kontakt:

Post Postao/la SHZ82 » 19 jun 2024, 20:42

nekad se Benko dovodio i znalon se da mu treba 5 treninga i da ce zabijati i biti najbolji igrac lige.
sad dovodimo neke igrace iz Srbije koja je ako sklonimo CZ, Partizan losija od nase lige.

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 19 jun 2024, 20:42

nokee je napisao/la:
19 jun 2024, 20:23
H8Z7 je napisao/la:
Lecler je napisao/la:
Nepopularno mišljenje:

Mi samo na jednom polju imamo kontinuitet, a to je administracija. Tu se ne mijenjamo, a najviše iskače slabosti iz tog dijela. Neko je to dobro opisao, kad vide ostali kako oni ne rade plaho puno posla, a uzimaju dobru platu za naše uslove, odmah se i ti opustiš. To ti je tako svuda, ti i na poslu kad bi vidio da 10 ljudi oko tebe jednu paletu razvuku na 20 minuta da je završe, i ti bi odmah sebi rekao nisam budala da se lomim kad i oni ne žure.
Banalan primjer, ali ja vjerujem da itekako se to može prenijeti i na nas.
Pri tome, mijenjamo skauting ljude svakih 6-7 mjeseci, a za ozbiljniji skauting bi trebao igrača najmanje polusezonu jednu odgledati, ma da se sasvim često skautira i cijelu jednu sezonu. I naravno da ne možemo ni vidjeti kako jedni ljudi rade, kad ih promjene prije nego trebamo vidjeti prve rezultate.
A da ne pričam koliko ozbiljnih ljudi dođe, vidi kakvo je rasulo( kako u klubu, tako i u državi i ligi samoj ) i brže pobjegne nego što je došao. Najbolji primjer toga je onaj čovjek što je prošle godine došao, ranije radio u Njemačkoj po kvalitetnim klubovima, a kod nas kad je vidio da se ne zna ko pije a ko plaća, fino uzeo papire i napustio klub.
A toga ima još, samo da ljudi odu u tišini bez potrebe da javno iskažu nezadovoljstvo.
Jedino dobro je to što niko u zadnja 2 slučajeva nije znao koji trener će doći nego se lupalo, i eto može se reći da smo napredovali na tom polju u smislu da smo doveli jednog Zekića kojeg smo mogli samo sanjati prije par godina.
Ali… i dalje smo daleko od ozbiljnog kluba, daj Bože da nas krene ako ništa sa prvim timom.
Zadnja izmjena: GospodinIzSarajeva, dana/u 19 jun 2024, 20:43, ukupno mijenjano 1 put.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

GangEvil
Kontakt:

Post Postao/la GangEvil » 19 jun 2024, 20:42

djokica je napisao/la:
19 jun 2024, 19:28
ŠTA_JE je napisao/la:
19 jun 2024, 18:14
Golman koji nema nastupa nijednog duze od godinu dana. Igrač iz 14-e I posljednje ekipe srbije ne mogu biti pojačanja. Ovo nije dobro! Ovo nije ono sto zelimo! Bas bih volio vidjeti cime su ti menadzeri ubijedili nekog iz nase Uprave pa da ih dovedemo! Rezultatski 0, statistički 0 i neki ispod prosjecan igrač, perspektivni pa i ne bas kad se pogleda koliko godina imaju. Zaista se pitam sta neko nasima ispriča ili pokaže pa ih dovedemo ovakve.
Ne znam kakvi su ovi sto smo doveli, ali ova teorija da igraci iz 14. I 16. tima u Srbiji ne mogu biti pojacanja je smijesna.

Evo sad imas igraca iz sloge, TC i Zvijezde koji mogu biti pojacanja, a bili su 8., 11 . i 12. u nasoj ligi
Pa igraci iz navedenih klubova mogu biti pojacanja samo ekipama kojima je cilj da im prvo mjesto pobjegne 30 bodova, a mi jesmo upravo takva ekipa.
Tako da dobro dosli Jovicu i ostali klotzevi koji dodju. Nama bi sada i Dusan Hodzic bio pojacanje. Eto koliko smo spustili prag tolerancije i nekih velikih ocekivanja.

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 19 jun 2024, 20:43

H8Z7 je napisao/la:
19 jun 2024, 20:21
H8Z7 je napisao/la:

Nepopularno mišljenje:
Svega ima, samo rezultata nema. Ne znam jesi li baš ti naveo ili neko drugi, ali ja bih isto tako volio da me ova trojica popišaju.Međutim, ove sve godine "posta" po pitanju rezultata me baš i ne čine optimistom.

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 19 jun 2024, 20:47

19 jun 2024, 20:43
H8Z7 je napisao/la:
19 jun 2024, 20:21

Svega ima, samo rezultata nema. Ne znam jesi li baš ti naveo ili neko drugi, ali ja bih isto tako volio da me ova trojica popišaju.Međutim, ove sve godine "posta" po pitanju rezultata me baš i ne čine optimistom.
Jesam ja sam to napisao, ali kako biti optimističan nakon svega? Znači u odbranu smo doveli lika koji je ispao iz lige. Ok.

L'otavo re di Roma F.T.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”