RatoborniMrmot je napisao/la: ↑20 sep 2024, 22:11
Isti oni sto su vas stvorili fuzijom Udarnika, Slobode, Torpeda cega li vec i jos se na sve to otimali najbolji igraci iz drugih ekipa. Nesto ne vidim da ti to smeta, a ?
Komunjare su dobre kad te stvore, narede igracima iz drugih ekipa da moraju preci u novoosnovani Torpedo, a ne valjaju ako nekome daju zemlju da napravi stadion

Najbolje bi bilo da su vam i zemlju dale, a navijacima ostalih ekipa naredile da navijaju za Sarajevo i jos im naprave stadion
Zeljeznicar je 47 ostao bez najboljih igraca koje je oteo Torpedo, ispao u drugu ligu, a onda zbog promjene sistema takmicenja zavrsili u regionalnoj liZi koja je fakticki bila treca liga.
Bez obzira na situaciju mi smo imali radnike zeljeznice koji su se borili za Zeljeznicar ( odatle i prica, fol sprdanje, o imenu Vaso Miskin Crni, tako se naime zvala zeljeznicka radionica. Ime jeste cirkus, ne sporim

ali su cijelu pricu oko ponovnog pokretanja kluba pokrenuli radnici zeljeznica. Isti su nas i osnovali - radnici zeljeznica. Ti isti radnici zeljeznica su 49 poceli da prave stadion ekipe koja se nalazi u regionalnoj ligi ( treca liga ), dok je Torpedo dijelio hranu gladnim ljidima u teskim postratnim vremenima nebil' skupio "navijace"
U vise situacija ljudi su se dobro peglali da mi budemo tu gdje jesmo, vi ste dobili sve na gotovo. Hop fuzija eto ekipe, hop odluka eto Torpeda, hop dekret eto i igraca koji su igrali prvu ligu ex Yu. Jedna ekipa u kanal, druga prema gore, sve na gotovo.
E mi smo navikli da nije sve na gotovo sta god pricao, zato nas ima vise, veci smo pacijenti i imamo svoj stadion. I vazda ce tako biti. Upamti to
Zivimo Zeljeznicar
Ps. Sretan 103 rodjendan gigante