BHF babuni.JayCatwright je napisao/la: ↑15 okt 2024, 14:48https://www.klix.ba/vijesti/bih/sramota ... /241015042
Koja sramota jbt![]()
BiH - Njemačka 11.10.2024./ BiH - Mađarska 14.10.2024.
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Re: BiH - Njemačka 11.10.2024./ BiH - Mađarska 14.10.2024.
Ugari su naruženi, kažu neće više Srbe usta uzimat.Tekashi je napisao/la: ↑15 okt 2024, 15:10BHF babuni.JayCatwright je napisao/la: ↑15 okt 2024, 14:48https://www.klix.ba/vijesti/bih/sramota ... /241015042
Koja sramota jbt![]()
Zabranit BHF-u do daljnjeg ulaz, ne dat im ni karte
Jel' vama stvarno normalno da nakon 30 godina od rata na tribinama se maše zastavama armije BiH???
- QUARTERBACK
- Kontakt:
- RollingPaper
- Kontakt:
Ma dijasporasi su vecinom fudbalski nepismena publika. Samo “bosna je sampiNJon” i “UUUU AAA UUUUU” i “ Vico ****”.
To je sav repertoar.
To je sav repertoar.
- QUARTERBACK
- Kontakt:
Okrenimo se realnijim ciljevima odnosno onome sto nam predstoji.
Ja bih vise volio da igramo u ovoj grupi od 5 timova zbog vise utakmica i mogucnosti dizanja samopouzdanja tima koje nam je prijeko potrebno.
Ono sto nisam mogao naci jeste da li je zrijeb za grupe u novembru ili decembru sad.
Dakle, prema svemu sudeci nama ce baraz biti max sto mozemo izvuci i to kroz kvalifikacije koje nas tek cekaju sljedece godine a pocinju u martu i septembru. Bit ce 12 grupa sa po 4 ili 5 zemalja, ove grupe sa 5 pocet ce kvale u martu a ove sa 4 pocinju u septembru 2025. godine. Ono sto je zanimljivo da ce se eventualni baraz igrati u martu 2026.godine sto bi znacilo da do tad (a i do kvalifikacija) mozemo obezbjediti jos nekog novog igraca koji moze pomoci reprezentaciji.Second round (play-off stage): Sixteen teams (twelve group runners-up and four best Nations League group winners, based on the Nations League overall ranking, that finished outside the top two of their qualifying group) will be drawn into four paths, playing two rounds of single-match play-offs (semi-finals with the seeded teams to host, followed by finals, with the home teams to be drawn). The four path winners will qualify for the World Cup.
Ja bih vise volio da igramo u ovoj grupi od 5 timova zbog vise utakmica i mogucnosti dizanja samopouzdanja tima koje nam je prijeko potrebno.
Ono sto nisam mogao naci jeste da li je zrijeb za grupe u novembru ili decembru sad.
- Centre forward
- Kontakt:
Zna on to, neg' mu krivo što mu je država malo starija od forumskog Romaria, pa pljuje našu koja ima dvocifren broj vijekova.
05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
-
- Kontakt:
- PasodelMar
- Kontakt:
Ti si skonto da mi bolje stojimo u odbrani sa pet pozadi i misliš da si otkrio Ameriku. To što mi igramo nije nikakav 3-5-2 nego 5-3-2, a u tom sistemu danas više ne možeš centra preći.RajvoSA03 je napisao/la: ↑15 okt 2024, 11:28Najveca greska selektora i strucnog staba sinoc je promjena formacije. Odstupanja od 3-5-2 ili 5-3-2 sistema ce nas, sa ovim igrackim kadrom uvijek skupo kostati i moze proci samo protiv selekcije iz donjeg doma evropskih ekipa. Sa 4 nazad nam je Luxemburg zabio 4, Rumunija 4, Portugal 5, sto dovoljno govori o cvrstini odbrane kada je cine samo 4 covjeka.
Misljenja sam da nam u formaciji 3-5-2 fali jedna dobra 6ica, kakva je bio Besic, koji ce biti destruktivac i svojom agresivnoscu i defanzivnim zadacim osloboditi Tahirovica i Gigovica kada igraju skupa. Tek tada bi imali puno veci rast u igri i naravno bolje rezultate. Na strucnom stabu je da iskopa, izmisli, pronadje takvog igraca, a do tada nam zadaca treba biti defanzivno orijentisana postavka ekipe.
Inace, svi ce rezultati biti kao i sinoc, sa ovakvim igrackim kadrom
Za pravi 3-5-2 ti trebaju vrhunski štoperi, wingeri preko cijelog terena kroz 90m i adekvatne zamjene za te igrače, inače ti prvom povredom pada sve u vodu. To je formacija koju kroz Liga takmičenje ne možes uigrati da valja, a ti bi to koristio u reprezentaciji. To jednostavno neće proći. Zna to i naš genije na klupi i zato pokušava sada probati nešto drugo sa četiri pozadi ali mu i to ide jako loše za sada, jer postavlja igrače kako on hoće bez razuma.
- Shategabri
- Kontakt:
Što se tiče Srbija - BiH, to smo već vidjeli i znamo kako je prošlo.Sektor11 je napisao/la: ↑15 okt 2024, 10:51Nacicu ti ja 10. Bio na svih 10 i vise. Vec godinama se na Severu ne skandira nozu, zici i Srebrenici, ima ispada i skandiranja Mladicu, to ne sporim. Napisao si neverovatnu laz u koju ce ti svaki misliman na forumu poverovati samo iz mrznje prema Srbina. Ali si slagao. I to ti pre svega kao covek kazem, ne sirite mrznju jer vam je dosadno.Riquelme1921 je napisao/la: ↑15 okt 2024, 09:07Nađi mi 1 utakmicu protiv Novog Pazara da grobari i delije ne skandiraju "nož, žica, Srebrenica"
S druge strane navescu ti 10 utakmica NP gde se skandira protiv Srba, zutoj kuci, Oricu, "kosovu". Tamo su pola tima Srpski igraci ali im ne smeta da im se to skandira.
I kad sam vec kod NP, molim za jedan smislen odgovor. Sta oni/VI imaju sa Siptarima pa da se skandira "kosovo je pored Srbije"? Cekaj jbg, kazu da im smeta kad se skandira "Kosovo je Srbija", ej bre, sta njima ima to da smeta, pitam, sta oni imaju sa "kosovom"? Koje veze, sta? E sad vidi prirmr da nama smeta kad vi skandirate Palestini, eto ti finog primera. Sta mi imamo sa Palestinom pa da nama smeta to?
Uzmemo za primer utakmica Srbija - Bosna, dodjete lepo u BG (dobro došli ovako ili onako), pocnete da skandirate "Sloboda Palestini", parole "free Palestine" i sve to, i sad nama najednom to smeta pa pocnemo da skandiramo "Republika Srpska ooo", "Pusi **** ko te **** moze Srpska i bez tebe, federacijooo". I onda se normalno zapitas, "sta ti covece imas sa Palestinom da te to vredja".. jbt drzavljanin si Srbije, zivis u Srbiji, dodjes na stadion u Srbiji i skandiras kako je deo tvoje zemlje zapravo tudji, smeta ti kad tvoj narod (narod je narod, ne vera) skandira tom delu tvoje zemlje. I onda sta ocekujes?
Pre samo manje 10 dana narod iz Srbije dolazi u Bosnu da spasava i pomaze u vezi poplava, salje se pomoc, helikopteri i ti dodjes na utakmicu da zahvalis tom narodu tako sto zelis da ga ubijas. Ma svaka cast.
Tebi sve najbolje, reprezentaciji BIH sve najbolje. Zivio
Misliš da bi sad bilo drugačije?
Koševo Zapad
- Shategabri
- Kontakt:
Eno sad, baš se tu misli na nekog Hakana iz Izmira. Pa nismo djecaShadows je napisao/la: ↑15 okt 2024, 11:21Apsolutno se slazem da je skandiranje Ubi Turcina skaradno. Medjutim ne vidim kakve to veze ima s Bosnjacima?Unofficialpage je napisao/la: ↑15 okt 2024, 10:49Pa dobro, vi imate drugi repertoar navijanja. Vi uzvikujete “Ubit Turčina”, “Nož, žica, Srebrenica”, i uzvikivanje raznih đenerala kao što je Mladić i ostala elita.
Na to se moze ljutit malobrojna turska manjina u Bih.
Sto se Srebrenice tice to rade orangutani poput sinocnjih u Zenici, apsolutno osudjujem.
Tuzno je da su Srbi prije par dana prvi priskocili pomoc, hiljade poruka poslali i sakupljali pomoc da bi im komsije uoci pokopa u Jablanici pjevale Ubi Srbina. Da ironija bude veca, selektor Srbin, kao i jedan od trenera.
Takvim orangutskim navijanjem i dalje ce se za Bih navijati samo u trokutu SA-TZ-ZE.
Tuzno.

Tužno je da ti generalizuješ jedan narod zbog 40 navijača.
Koševo Zapad
Ti si skontao da Dedic treba igrat na DMF. Pametnom dosta.PasodelMar je napisao/la: ↑15 okt 2024, 17:23Ti si skonto da mi bolje stojimo u odbrani sa pet pozadi i misliš da si otkrio Ameriku. To što mi igramo nije nikakav 3-5-2 nego 5-3-2, a u tom sistemu danas više ne možeš centra preći.RajvoSA03 je napisao/la: ↑15 okt 2024, 11:28Najveca greska selektora i strucnog staba sinoc je promjena formacije. Odstupanja od 3-5-2 ili 5-3-2 sistema ce nas, sa ovim igrackim kadrom uvijek skupo kostati i moze proci samo protiv selekcije iz donjeg doma evropskih ekipa. Sa 4 nazad nam je Luxemburg zabio 4, Rumunija 4, Portugal 5, sto dovoljno govori o cvrstini odbrane kada je cine samo 4 covjeka.
Misljenja sam da nam u formaciji 3-5-2 fali jedna dobra 6ica, kakva je bio Besic, koji ce biti destruktivac i svojom agresivnoscu i defanzivnim zadacim osloboditi Tahirovica i Gigovica kada igraju skupa. Tek tada bi imali puno veci rast u igri i naravno bolje rezultate. Na strucnom stabu je da iskopa, izmisli, pronadje takvog igraca, a do tada nam zadaca treba biti defanzivno orijentisana postavka ekipe.
Inace, svi ce rezultati biti kao i sinoc, sa ovakvim igrackim kadrom
Za pravi 3-5-2 ti trebaju vrhunski štoperi, wingeri preko cijelog terena kroz 90m i adekvatne zamjene za te igrače, inače ti prvom povredom pada sve u vodu. To je formacija koju kroz Liga takmičenje ne možes uigrati da valja, a ti bi to koristio u reprezentaciji. To jednostavno neće proći. Zna to i naš genije na klupi i zato pokušava sada probati nešto drugo sa četiri pozadi ali mu i to ide jako loše za sada, jer postavlja igrače kako on hoće bez razuma.
92:48 - La Decima
"Dan bez nogometa je izgubljen dan." - Ivica Osim
"Dan bez nogometa je izgubljen dan." - Ivica Osim
Sve je dijaspora kriva. Zabrani se ulaz domacim u sred Bosne da bih mogli uci dijasporasi. Svaka ti cast. Svaka. Cast.RollingPaper je napisao/la: ↑15 okt 2024, 15:49Ma dijasporasi su vecinom fudbalski nepismena publika. Samo “bosna je sampiNJon” i “UUUU AAA UUUUU” i “ Vico ****”.
To je sav repertoar.
- JayCatwright
- Kontakt:
Dovoljno je vidjeti ove U-21 retarde da znas da nas nigdje nema narednih X godina
-
- Kontakt:
Imam pitanje za vas koji duže pratite ova imena u našoj A selekciji.
Da li se još od ranijih kategorija vidjelo da su Dedić i Demirović igrači od kojih će nešto biti? Kakav je Gazibegović bio?
Ja ih nisam pratio kao mlađe, pa me interesuje da li se na prvu vidjelo za Dedu recimo da ima potencijala za wc playera jednog dana.
Da li se još od ranijih kategorija vidjelo da su Dedić i Demirović igrači od kojih će nešto biti? Kakav je Gazibegović bio?
Ja ih nisam pratio kao mlađe, pa me interesuje da li se na prvu vidjelo za Dedu recimo da ima potencijala za wc playera jednog dana.
Sto se tice Dedica, barem ja sto sam ga pratio, definitivno se vidjelo da ce postici nesto vece (za nase uslove). Samim time sto su ga strani mediji uvrstili u jednog od najperspektivnijih desnih bekova na svijetu dovoljno govori o njemu. Znam da je momak razvaljivao djecu koja su po 3-4 godine od njega bila starija.Coolpanda24 je napisao/la: ↑15 okt 2024, 19:26Imam pitanje za vas koji duže pratite ova imena u našoj A selekciji.
Od Gazibegovica sam nesto manje ocekivao, ali opet sam mislio da ce zavrsiti negdje u ligi petice. Vjerovatno sam to mislio jer je bio u Salzburgovim omladinskim kategorijama. Mada kako vrijeme odmice, nesto ne vjerujem da moze bas bolje od Sturma.
Demirovic je definitivno premasio ocekivanja. Dok nije prekucao ligu Svicarske sa St. Gallenom, ono, ocekivao sam da ce biti samo jedan talenat koji nije iskoristio potencijal. Ocekivanja su mi bila da ima karijeru kao sad Prevljak u vrh glave. Jos se potrefio u onoj u21 generaciji gdje smo se borili za EP, tukli Portugalce 3-1 itd. Bas je te kvalifikacije brutalan bio.
Uglavnom, Dedic ocekivan, mada mislim da moze jos vise. Ne Real, ali sigurno solidan tim lige petice koji igra Evropu. Sad LP ili EL manje vazno.
Gazibegovic malo razocarenje, ocekivanja su mi bila za nijansu veca.
Demirovic premasio ocekivanja definitivno.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
"Hrvat, siptar, balija, nisu moja bratija".Shategabri je napisao/la: ↑15 okt 2024, 17:27Što se tiče Srbija - BiH, to smo već vidjeli i znamo kako je prošlo.Sektor11 je napisao/la: ↑15 okt 2024, 10:51Nacicu ti ja 10. Bio na svih 10 i vise. Vec godinama se na Severu ne skandira nozu, zici i Srebrenici, ima ispada i skandiranja Mladicu, to ne sporim. Napisao si neverovatnu laz u koju ce ti svaki misliman na forumu poverovati samo iz mrznje prema Srbina. Ali si slagao. I to ti pre svega kao covek kazem, ne sirite mrznju jer vam je dosadno.Riquelme1921 je napisao/la: ↑15 okt 2024, 09:07
Nađi mi 1 utakmicu protiv Novog Pazara da grobari i delije ne skandiraju "nož, žica, Srebrenica"
S druge strane navescu ti 10 utakmica NP gde se skandira protiv Srba, zutoj kuci, Oricu, "kosovu". Tamo su pola tima Srpski igraci ali im ne smeta da im se to skandira.
I kad sam vec kod NP, molim za jedan smislen odgovor. Sta oni/VI imaju sa Siptarima pa da se skandira "kosovo je pored Srbije"? Cekaj jbg, kazu da im smeta kad se skandira "Kosovo je Srbija", ej bre, sta njima ima to da smeta, pitam, sta oni imaju sa "kosovom"? Koje veze, sta? E sad vidi prirmr da nama smeta kad vi skandirate Palestini, eto ti finog primera. Sta mi imamo sa Palestinom pa da nama smeta to?
Uzmemo za primer utakmica Srbija - Bosna, dodjete lepo u BG (dobro došli ovako ili onako), pocnete da skandirate "Sloboda Palestini", parole "free Palestine" i sve to, i sad nama najednom to smeta pa pocnemo da skandiramo "Republika Srpska ooo", "Pusi **** ko te **** moze Srpska i bez tebe, federacijooo". I onda se normalno zapitas, "sta ti covece imas sa Palestinom da te to vredja".. jbt drzavljanin si Srbije, zivis u Srbiji, dodjes na stadion u Srbiji i skandiras kako je deo tvoje zemlje zapravo tudji, smeta ti kad tvoj narod (narod je narod, ne vera) skandira tom delu tvoje zemlje. I onda sta ocekujes?
Pre samo manje 10 dana narod iz Srbije dolazi u Bosnu da spasava i pomaze u vezi poplava, salje se pomoc, helikopteri i ti dodjes na utakmicu da zahvalis tom narodu tako sto zelis da ga ubijas. Ma svaka cast.
Tebi sve najbolje, reprezentaciji BIH sve najbolje. Zivio
Misliš da bi sad bilo drugačije?
Vi ste zadnji hamelj na kugli zemaljskoj koji ima pravo pricati bilo kome-bilo sta u vezi sa sirenjem mrznje po bilo kojem osnovu.
Sarajevski Željezničar.
Dedic ocekivano, momak ima bas ono sto trazi moderan fudbal.Coolpanda24 je napisao/la: ↑15 okt 2024, 19:26Imam pitanje za vas koji duže pratite ova imena u našoj A selekciji.
Gazibegovic ce vjerovatno zavrsit u ligi petice(neki prosjecan njemacki prvoligas) samo zato jer je reprezentativac a inace njegov stvarni domet je Sturm i tu moze napraviti neko ime.
Demirovic neocekivano, nekim okolnim putem do jednog jako kvalitetnog napadaca u bundesligi. Kad se samo sjetim posudbe u Almeriji i tog promasaja ovo danas je vrhunski
Na BajramCoolpanda24 je napisao/la: ↑15 okt 2024, 16:42
Nekad bilo, sad se spominjalo.
Valjda doživimo opet nekad.
15.10.2013.
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.