Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

coelho41
Kontakt:

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la coelho41 » 30 okt 2024, 12:32

Jabroni je napisao/la:
30 okt 2024, 12:24
coelho41 je napisao/la:
30 okt 2024, 11:42
Odakle je rodom naš leorey?
Koliko gleda stvari u marku a ima platu veću nego mi svi zajedno, ja bih rekao iz Foče
Evo saznali smo da nije iz Sarajeva, ali ipak vrlo dobro poznaje glavni grad, dakle neko selo pored Bugojna otprilike :mrgreen:

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 30 okt 2024, 12:36

numanumaye22 je napisao/la:
30 okt 2024, 12:28
dduJ je napisao/la:
30 okt 2024, 10:59
U Evropi dolaze problemi a u ovoj karikaturi od države zvanoj BiH sve cvijeta. Dobro pazite momci, ne napuštajte ovu oazu. :yawn:
Niposto, svi se vracaju, plata ko u Njemackoj, u BiMgu satnica 30 maraka ko i u Lidlu. :kafa:

Bokte da ne znam licno bar 15 meni bliskih ljudi koji su otisli u zadnje dvije godine sa citavom porodicom i ostavili bukvalno prazne kuce, mozda bi i povjerovao forumskoj propagandi :rol:

Za info, zivio sam godinama u Sarajevu, vjv vise nego pola foruma i kad kazem da je za prosjecan Europaki grad kasabica, onda to i jeste.
https://valterportal.ba/national-geogra ... -to-znaci/

jbo national geografic :kafa:
Koševo Zapad

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 30 okt 2024, 12:37

Gdje zivis numa u Njemackoj u kojem gradu
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 30 okt 2024, 12:37

Shategabri je napisao/la:
30 okt 2024, 12:36
30 okt 2024, 12:28
dduJ je napisao/la:
30 okt 2024, 10:59
U Evropi dolaze problemi a u ovoj karikaturi od države zvanoj BiH sve cvijeta. Dobro pazite momci, ne napuštajte ovu oazu. :yawn:
Niposto, svi se vracaju, plata ko u Njemackoj, u BiMgu satnica 30 maraka ko i u Lidlu. :kafa:

Bokte da ne znam licno bar 15 meni bliskih ljudi koji su otisli u zadnje dvije godine sa citavom porodicom i ostavili bukvalno prazne kuce, mozda bi i povjerovao forumskoj propagandi :rol:

Za info, zivio sam godinama u Sarajevu, vjv vise nego pola foruma i kad kazem da je za prosjecan Europaki grad kasabica, onda to i jeste.
https://valterportal.ba/national-geogra ... -to-znaci/

jbo national geografic :kafa:
Ja bas sad htio postaviti

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 30 okt 2024, 12:38

Pa za posjetit divno, za zivot sjajno ali ako planiras zivjeti nekih 300-400 godina, onda mozda i docekas da se stanje u drzavi promijeni.

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 30 okt 2024, 12:40

30 okt 2024, 12:38
Pa za posjetit divno, za zivot sjajno ali ako planiras zivjeti nekih 300-400 godina, onda mozda i docekas da se stanje u drzavi promijeni.
Pa znas sta ovo znaci? Sad ce biti hrpa turista svake godine.
Jako puno mogucnosti pa cak i za tebe.
Bice sigurno neki veliki hotel pa eto :salut:

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 30 okt 2024, 12:43

Numa zvani kirija
U BiH si imao ili imas jos svoju kucu, stan, a u Njemackoj ni auto nemas
Skupljas flase za lidl, kesu neces da uzmes vec u kartonima nosas
Sklave sparen land
Znam neke dede gore nemaju nikog u porodici i opet cuvaju pare za crne dane hahah
Pola vas je takvih u Njemackoj, bolje sad u Austriju, Svicarsku,Dansku, Norvesku otici nego u Njemacku, Francusku…
Samo da vam auslenderi odu sve bi stalo i otislo u picku materinu
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Jabroni
Kontakt:

Post Postao/la Jabroni » 30 okt 2024, 12:46

coelho41 je napisao/la:
30 okt 2024, 12:32
Evo saznali smo da nije iz Sarajeva, ali ipak vrlo dobro poznaje glavni grad, dakle neko selo pored Bugojna otprilike :mrgreen:
nemoj me ofirat ovdje ne zna raja da sam i ja iz Bugojna

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 30 okt 2024, 12:47

Numa je li ti pdv uzimaju veci nego prije 2 godine
Valja finasirat Izrael i Ukrajinu, a s druge strane glumiti nevinost
Nema vise ruskog gasa, sad ce te morati duplo placati amerina
Dobra politika nema sta
Sve skuplje, a plate iste
Poceli ste iz BiH trend pratiti
Kad ne budete valjali zavrsicete ko rusi sa zamrznutim racunima i sve ce vam uzeti
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 30 okt 2024, 12:51

Shvatite da diskutujete sa covjekom koji je dole jaaaaako dobro zaradjivao i zivio.

Znam da sam prije par godina, tamo negdje 2020 u jeku korone zaradio oko 60k KM za nekih pola godine samo, znaci unio sam od stranaca oko 30k eura i sve i jedan cent ulozio i potrosio u svoju zemlju, nista zivo nisam dobio. Platio sam svaki porez da bi guz.icari imali a znam da su mi trazili da uplatim zdravstveno od 4 % koje naravno nisam imao, tj imao sam ga ali preko biroa. Dakle bio sam zdravstveno osiguran i jos sam im morao dati 4 % iako nisam imao nikakve koristi od toga, samo eto jer su oni taj Zakon donijeli. :rol:

U godinu dana sam samo na opremu dao nekih 15-20k, nikad u zivotu nista nisam vratio kroz porez nit sam mogao a placao sam ga redovno. Jos kad se sjetim da su ljude zayebavli da retroaktivno vrate porez od 2015 ko nije, pa ljudima dolazile cifre od 50-100k da vrate, ja se pitam da li je to iko ikad uplatio, tj koja budala je to uradila. :rol:

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 30 okt 2024, 12:53

30 okt 2024, 12:51
Shvatite da diskutujete sa covjekom koji je dole jaaaaako dobro zaradjivao i zivio.

Znam da sam prije par godina, tamo negdje 2020 u jeku korone zaradio oko 60k KM za nekih pola godine samo, znaci unio sam od stranaca oko 30k eura i sve i jedan cent ulozio i potrosio u svoju zemlju, nista zivo nisam dobio. Platio sam svaki porez da bi guz.icari imali a znam da su mi trazili da uplatim zdravstveno od 4 % koje naravno nisam imao, tj imao sam ga ali preko biroa. Dakle bio sam zdravstveno osiguran i jos sam im morao dati 4 % iako nisam imao nikakve koristi od toga, samo eto jer su oni taj Zakon donijeli. :rol:

U godinu dana sam samo na opremu dao nekih 15-20k, nikad u zivotu nista nisam vratio kroz porez nit sam mogao a placao sam ga redovno. Jos kad se sjetim da su ljude zayebavli da retroaktivno vrate porez od 2015 ko nije, pa ljudima dolazile cifre od 50-100k da vrate, ja se pitam da li je to iko ikad uplatio, tj koja budala je to uradila. :rol:
Zato sad placas 60k kirije numa bukeruuuu
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 30 okt 2024, 12:57

NoDi80 je napisao/la:
30 okt 2024, 12:53

Kiriju sam placao i u Sarajevu i to ne malo. Sta to samo kirije placaju u Njemackoj jel. :rol:

Kirija u Sarajevu cca 600 KM plus jos rezije a plata 1000 KM. Sretno s tim. :rol:

Ali razumijem, vise od pola foruma ne placa kiriju kad i dalje zive s roditeljima iako su debelo premasili tridesete, pa ne mogu razumijet ljude koji se osamostale da trebas i racune platit nekad. :salut:

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 30 okt 2024, 12:59

Nek me živog u mezar kopaju, moja djeca u Bosni ostaju. Dobra pjesma 😁

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 30 okt 2024, 13:16

30 okt 2024, 12:57
NoDi80 je napisao/la:
30 okt 2024, 12:53

Kiriju sam placao i u Sarajevu i to ne malo. Sta to samo kirije placaju u Njemackoj jel. :rol:

Kirija u Sarajevu cca 600 KM plus jos rezije a plata 1000 KM. Sretno s tim. :rol:

Ali razumijem, vise od pola foruma ne placa kiriju kad i dalje zive s roditeljima iako su debelo premasili tridesete, pa ne mogu razumijet ljude koji se osamostale da trebas i racune platit nekad. :salut:
Moji su u BiH i ne misle ici
Placam i ja kriju samo ne serem ko ti
Sta si mislio da ces biti milioner sto bukiras za druge firme
Bio u BiH,Njemackoj ili USA nikad neces postici ono sto ti zelis dokle god radis za druge
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Sage
Kontakt:

Post Postao/la Sage » 30 okt 2024, 13:19

Ovaj numa je ko vjernik, ubjeđuje te što on vjeruje i da i ti trebaš i džaba što mu govoriš da te ne interesuje, on opet svoje. Ko moja rodica rođena na Zapadu davno, davno i što je vegan pa plakala kad je vidjela da roštiljamo ovdje pa nas ubjeđivala 3 dana da ne jedemo meso.
Emancipate yourselves from mental slavery...

Memento Mori...

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 30 okt 2024, 13:21

Sage je napisao/la:
30 okt 2024, 13:19
Ovaj numa je ko vjernik, ubjeđuje te što on vjeruje i da i ti trebaš i džaba što mu govoriš da te ne interesuje, on opet svoje. Ko moja rodica rođena na Zapadu davno, davno i što je vegan pa plakala kad je vidjela da roštiljamo ovdje pa nas ubjeđivala 3 dana da ne jedemo meso.
Zapad izgubljen u glupostima
Dzaba im pare kad nemaju ni obraza, ni dostojanstva
Sad nas ubjedjuju da je hidzab stetan, a da je dobro biti **** ili da je dobro da se muskarci jebu izmedju
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 30 okt 2024, 13:22

slika

Ginu četnički teroristi na stranim ratištima ali nije mi jasno zašto SIPA ne hapsi njihove porodice, pomagače i udruženja koja ih PODRZAVAJU i slave. Čemu sutnja sarajevskih medija?
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 30 okt 2024, 13:23

Ma za 90% stvari je upravu ali lik je naporan do neba, ti otisao, dobro se snasao i svaka cast, ko da moras svaki dan ovdje soliti pamet drugima.
Sta je sa Jablanicom, par dana se pisalo i pricalo o tome, ogromne pare stigle i sad muk, jel se radi ista po tom pitanju il su donacije osle u ruke smecarskih politicara i slicnih govana?

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 30 okt 2024, 13:24

avenija je napisao/la:
30 okt 2024, 13:22
slika

Ginu četnički teroristi na stranim ratištima ali nije mi jasno zašto SIPA ne hapsi njihove porodice, pomagače i udruženja koja ih PODRZAVAJU i slave. Čemu sutnja sarajevskih medija?
Nisu muslimani ko onaj Sirije da im kazu da su teroristi
Dupli arsini koje i Europa podrzava
Sad neko da ode u Iran za njih da se bori proglasili bi ga teroristom
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 30 okt 2024, 13:25, ukupno mijenjano 1 put.
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

MilanMladenovic
Kontakt:

Post Postao/la MilanMladenovic » 30 okt 2024, 13:25

Sage je napisao/la:
30 okt 2024, 13:19
Numa Jehovin svjedok samo što propovjeda o Njemackoj
Život je ovde postao nemoguć. Strašno je samo što se ljudi ne bune zbog toga.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: soko, tobaccos i 9 gostiju.