Evo saznali smo da nije iz Sarajeva, ali ipak vrlo dobro poznaje glavni grad, dakle neko selo pored Bugojna otprilike

Evo saznali smo da nije iz Sarajeva, ali ipak vrlo dobro poznaje glavni grad, dakle neko selo pored Bugojna otprilike
https://valterportal.ba/national-geogra ... -to-znaci/numanumaye22 je napisao/la: ↑30 okt 2024, 12:28Niposto, svi se vracaju, plata ko u Njemackoj, u BiMgu satnica 30 maraka ko i u Lidlu.![]()
Bokte da ne znam licno bar 15 meni bliskih ljudi koji su otisli u zadnje dvije godine sa citavom porodicom i ostavili bukvalno prazne kuce, mozda bi i povjerovao forumskoj propagandi
Za info, zivio sam godinama u Sarajevu, vjv vise nego pola foruma i kad kazem da je za prosjecan Europaki grad kasabica, onda to i jeste.
Ja bas sad htio postavitiShategabri je napisao/la: ↑30 okt 2024, 12:36https://valterportal.ba/national-geogra ... -to-znaci/numanumaye22 je napisao/la: ↑30 okt 2024, 12:28Niposto, svi se vracaju, plata ko u Njemackoj, u BiMgu satnica 30 maraka ko i u Lidlu.![]()
Bokte da ne znam licno bar 15 meni bliskih ljudi koji su otisli u zadnje dvije godine sa citavom porodicom i ostavili bukvalno prazne kuce, mozda bi i povjerovao forumskoj propagandi
Za info, zivio sam godinama u Sarajevu, vjv vise nego pola foruma i kad kazem da je za prosjecan Europaki grad kasabica, onda to i jeste.
jbo national geografic![]()
Pa znas sta ovo znaci? Sad ce biti hrpa turista svake godine.numanumaye22 je napisao/la: ↑30 okt 2024, 12:38Pa za posjetit divno, za zivot sjajno ali ako planiras zivjeti nekih 300-400 godina, onda mozda i docekas da se stanje u drzavi promijeni.
Zato sad placas 60k kirije numa bukeruuuunumanumaye22 je napisao/la: ↑30 okt 2024, 12:51Shvatite da diskutujete sa covjekom koji je dole jaaaaako dobro zaradjivao i zivio.
Znam da sam prije par godina, tamo negdje 2020 u jeku korone zaradio oko 60k KM za nekih pola godine samo, znaci unio sam od stranaca oko 30k eura i sve i jedan cent ulozio i potrosio u svoju zemlju, nista zivo nisam dobio. Platio sam svaki porez da bi guz.icari imali a znam da su mi trazili da uplatim zdravstveno od 4 % koje naravno nisam imao, tj imao sam ga ali preko biroa. Dakle bio sam zdravstveno osiguran i jos sam im morao dati 4 % iako nisam imao nikakve koristi od toga, samo eto jer su oni taj Zakon donijeli.
U godinu dana sam samo na opremu dao nekih 15-20k, nikad u zivotu nista nisam vratio kroz porez nit sam mogao a placao sam ga redovno. Jos kad se sjetim da su ljude zayebavli da retroaktivno vrate porez od 2015 ko nije, pa ljudima dolazile cifre od 50-100k da vrate, ja se pitam da li je to iko ikad uplatio, tj koja budala je to uradila.![]()
Kiriju sam placao i u Sarajevu i to ne malo. Sta to samo kirije placaju u Njemackoj jel.NoDi80 je napisao/la: ↑30 okt 2024, 12:53Zato sad placas 60k kirije numa bukeruuuunumanumaye22 je napisao/la: ↑30 okt 2024, 12:51Shvatite da diskutujete sa covjekom koji je dole jaaaaako dobro zaradjivao i zivio.
Znam da sam prije par godina, tamo negdje 2020 u jeku korone zaradio oko 60k KM za nekih pola godine samo, znaci unio sam od stranaca oko 30k eura i sve i jedan cent ulozio i potrosio u svoju zemlju, nista zivo nisam dobio. Platio sam svaki porez da bi guz.icari imali a znam da su mi trazili da uplatim zdravstveno od 4 % koje naravno nisam imao, tj imao sam ga ali preko biroa. Dakle bio sam zdravstveno osiguran i jos sam im morao dati 4 % iako nisam imao nikakve koristi od toga, samo eto jer su oni taj Zakon donijeli.
U godinu dana sam samo na opremu dao nekih 15-20k, nikad u zivotu nista nisam vratio kroz porez nit sam mogao a placao sam ga redovno. Jos kad se sjetim da su ljude zayebavli da retroaktivno vrate porez od 2015 ko nije, pa ljudima dolazile cifre od 50-100k da vrate, ja se pitam da li je to iko ikad uplatio, tj koja budala je to uradila.![]()
Moji su u BiH i ne misle icinumanumaye22 je napisao/la: ↑30 okt 2024, 12:57Kiriju sam placao i u Sarajevu i to ne malo. Sta to samo kirije placaju u Njemackoj jel.NoDi80 je napisao/la: ↑30 okt 2024, 12:53Zato sad placas 60k kirije numa bukeruuuunumanumaye22 je napisao/la: ↑30 okt 2024, 12:51Shvatite da diskutujete sa covjekom koji je dole jaaaaako dobro zaradjivao i zivio.
![]()
Kirija u Sarajevu cca 600 KM plus jos rezije a plata 1000 KM. Sretno s tim.![]()
Ali razumijem, vise od pola foruma ne placa kiriju kad i dalje zive s roditeljima iako su debelo premasili tridesete, pa ne mogu razumijet ljude koji se osamostale da trebas i racune platit nekad.![]()
Zapad izgubljen u glupostimaSage je napisao/la: ↑30 okt 2024, 13:19Ovaj numa je ko vjernik, ubjeđuje te što on vjeruje i da i ti trebaš i džaba što mu govoriš da te ne interesuje, on opet svoje. Ko moja rodica rođena na Zapadu davno, davno i što je vegan pa plakala kad je vidjela da roštiljamo ovdje pa nas ubjeđivala 3 dana da ne jedemo meso.
Nisu muslimani ko onaj Sirije da im kazu da su teroristi
Numa Jehovin svjedok samo što propovjeda o NjemackojSage je napisao/la: ↑30 okt 2024, 13:19Ovaj numa je ko vjernik, ubjeđuje te što on vjeruje i da i ti trebaš i džaba što mu govoriš da te ne interesuje, on opet svoje. Ko moja rodica rođena na Zapadu davno, davno i što je vegan pa plakala kad je vidjela da roštiljamo ovdje pa nas ubjeđivala 3 dana da ne jedemo meso.