Evo saznali smo da nije iz Sarajeva, ali ipak vrlo dobro poznaje glavni grad, dakle neko selo pored Bugojna otprilike

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Evo saznali smo da nije iz Sarajeva, ali ipak vrlo dobro poznaje glavni grad, dakle neko selo pored Bugojna otprilike
https://valterportal.ba/national-geogra ... -to-znaci/numanumaye22 je napisao/la: ↑30 okt 2024, 12:28Niposto, svi se vracaju, plata ko u Njemackoj, u BiMgu satnica 30 maraka ko i u Lidlu.![]()
Bokte da ne znam licno bar 15 meni bliskih ljudi koji su otisli u zadnje dvije godine sa citavom porodicom i ostavili bukvalno prazne kuce, mozda bi i povjerovao forumskoj propagandi
Za info, zivio sam godinama u Sarajevu, vjv vise nego pola foruma i kad kazem da je za prosjecan Europaki grad kasabica, onda to i jeste.
Ja bas sad htio postavitiShategabri je napisao/la: ↑30 okt 2024, 12:36https://valterportal.ba/national-geogra ... -to-znaci/numanumaye22 je napisao/la: ↑30 okt 2024, 12:28Niposto, svi se vracaju, plata ko u Njemackoj, u BiMgu satnica 30 maraka ko i u Lidlu.![]()
Bokte da ne znam licno bar 15 meni bliskih ljudi koji su otisli u zadnje dvije godine sa citavom porodicom i ostavili bukvalno prazne kuce, mozda bi i povjerovao forumskoj propagandi
Za info, zivio sam godinama u Sarajevu, vjv vise nego pola foruma i kad kazem da je za prosjecan Europaki grad kasabica, onda to i jeste.
jbo national geografic![]()
Pa znas sta ovo znaci? Sad ce biti hrpa turista svake godine.numanumaye22 je napisao/la: ↑30 okt 2024, 12:38Pa za posjetit divno, za zivot sjajno ali ako planiras zivjeti nekih 300-400 godina, onda mozda i docekas da se stanje u drzavi promijeni.
Zato sad placas 60k kirije numa bukeruuuunumanumaye22 je napisao/la: ↑30 okt 2024, 12:51Shvatite da diskutujete sa covjekom koji je dole jaaaaako dobro zaradjivao i zivio.
Znam da sam prije par godina, tamo negdje 2020 u jeku korone zaradio oko 60k KM za nekih pola godine samo, znaci unio sam od stranaca oko 30k eura i sve i jedan cent ulozio i potrosio u svoju zemlju, nista zivo nisam dobio. Platio sam svaki porez da bi guz.icari imali a znam da su mi trazili da uplatim zdravstveno od 4 % koje naravno nisam imao, tj imao sam ga ali preko biroa. Dakle bio sam zdravstveno osiguran i jos sam im morao dati 4 % iako nisam imao nikakve koristi od toga, samo eto jer su oni taj Zakon donijeli.
U godinu dana sam samo na opremu dao nekih 15-20k, nikad u zivotu nista nisam vratio kroz porez nit sam mogao a placao sam ga redovno. Jos kad se sjetim da su ljude zayebavli da retroaktivno vrate porez od 2015 ko nije, pa ljudima dolazile cifre od 50-100k da vrate, ja se pitam da li je to iko ikad uplatio, tj koja budala je to uradila.![]()
Kiriju sam placao i u Sarajevu i to ne malo. Sta to samo kirije placaju u Njemackoj jel.NoDi80 je napisao/la: ↑30 okt 2024, 12:53Zato sad placas 60k kirije numa bukeruuuunumanumaye22 je napisao/la: ↑30 okt 2024, 12:51Shvatite da diskutujete sa covjekom koji je dole jaaaaako dobro zaradjivao i zivio.
Znam da sam prije par godina, tamo negdje 2020 u jeku korone zaradio oko 60k KM za nekih pola godine samo, znaci unio sam od stranaca oko 30k eura i sve i jedan cent ulozio i potrosio u svoju zemlju, nista zivo nisam dobio. Platio sam svaki porez da bi guz.icari imali a znam da su mi trazili da uplatim zdravstveno od 4 % koje naravno nisam imao, tj imao sam ga ali preko biroa. Dakle bio sam zdravstveno osiguran i jos sam im morao dati 4 % iako nisam imao nikakve koristi od toga, samo eto jer su oni taj Zakon donijeli.
U godinu dana sam samo na opremu dao nekih 15-20k, nikad u zivotu nista nisam vratio kroz porez nit sam mogao a placao sam ga redovno. Jos kad se sjetim da su ljude zayebavli da retroaktivno vrate porez od 2015 ko nije, pa ljudima dolazile cifre od 50-100k da vrate, ja se pitam da li je to iko ikad uplatio, tj koja budala je to uradila.![]()
Moji su u BiH i ne misle icinumanumaye22 je napisao/la: ↑30 okt 2024, 12:57Kiriju sam placao i u Sarajevu i to ne malo. Sta to samo kirije placaju u Njemackoj jel.NoDi80 je napisao/la: ↑30 okt 2024, 12:53Zato sad placas 60k kirije numa bukeruuuunumanumaye22 je napisao/la: ↑30 okt 2024, 12:51Shvatite da diskutujete sa covjekom koji je dole jaaaaako dobro zaradjivao i zivio.
![]()
Kirija u Sarajevu cca 600 KM plus jos rezije a plata 1000 KM. Sretno s tim.![]()
Ali razumijem, vise od pola foruma ne placa kiriju kad i dalje zive s roditeljima iako su debelo premasili tridesete, pa ne mogu razumijet ljude koji se osamostale da trebas i racune platit nekad.![]()
Zapad izgubljen u glupostimaSage je napisao/la: ↑30 okt 2024, 13:19Ovaj numa je ko vjernik, ubjeđuje te što on vjeruje i da i ti trebaš i džaba što mu govoriš da te ne interesuje, on opet svoje. Ko moja rodica rođena na Zapadu davno, davno i što je vegan pa plakala kad je vidjela da roštiljamo ovdje pa nas ubjeđivala 3 dana da ne jedemo meso.
Nisu muslimani ko onaj Sirije da im kazu da su teroristi
Numa Jehovin svjedok samo što propovjeda o NjemackojSage je napisao/la: ↑30 okt 2024, 13:19Ovaj numa je ko vjernik, ubjeđuje te što on vjeruje i da i ti trebaš i džaba što mu govoriš da te ne interesuje, on opet svoje. Ko moja rodica rođena na Zapadu davno, davno i što je vegan pa plakala kad je vidjela da roštiljamo ovdje pa nas ubjeđivala 3 dana da ne jedemo meso.