Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

adnan24
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la adnan24 » 10 jan 2014, 14:26

Kad sam vidio ovaj dio znao sam da se u nastavku sprema nesto veliko :lol:
Claus je napisao/la: I ja tako mislim. Stvarno, ako naniza Delpa, Murrayja i Novaka, imaće big respect od mene (iako ga i sada poštujem i cijenim kao pretendenta na titulu GOAT-a modernog tenisa)
.
Claus je napisao/la: ovo bi mogao biti posljednji Grand Slam za Rafu. Već ove sezone na RG-u puni 28 godina, a u tim godinama se nazirao kraj dominaciji jednog Federera,
Nije da nema logike to sto pises ali znas i sam da to sto je Federer pao sa 28 ne znaci da se isto mora desiti i Nadalu,makar se to kod njega i vise ocekivalo.

Rafina proslosezonska forma je skoro njegov vrhunac tako da ne vjerujem da ce iz top forme za godinu dana toliko pasti da nece moci uzeti 1 GS u sezoni(ne mora to biti RG).

U svakom slucaju hrabra prognoza,nadam se da ces totalno promasiti :)

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 10 jan 2014, 14:38

adnan24 je napisao/la:Kad sam vidio ovaj dio znao sam da se u nastavku sprema nesto veliko :lol:
Claus je napisao/la: I ja tako mislim. Stvarno, ako naniza Delpa, Murrayja i Novaka, imaće big respect od mene (iako ga i sada poštujem i cijenim kao pretendenta na titulu GOAT-a modernog tenisa)
.
Claus je napisao/la: ovo bi mogao biti posljednji Grand Slam za Rafu. Već ove sezone na RG-u puni 28 godina, a u tim godinama se nazirao kraj dominaciji jednog Federera,
Nije da nema logike to sto pises ali znas i sam da to sto je Federer pao sa 28 ne znaci da se isto mora desiti i Nadalu,makar se to kod njega i vise ocekivalo.

Rafina proslosezonska forma je skoro njegov vrhunac tako da ne vjerujem da ce iz top forme za godinu dana toliko pasti da nece moci uzeti 1 GS u sezoni(ne mora to biti RG).

neće se nadal povući sve dok osvaja RG lijevom

koliko mu fali grand slamova da prestigne federera? 3-4? igraće on još, barem dok mu koljena ferceraju!

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 10 jan 2014, 14:51

jestamaji je napisao/la: koliko mu fali grand slamova da prestigne federera? 3-4? igraće on još, barem dok mu koljena ferceraju!
Da stigne treba mu još 4, da prestigne 5.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 10 jan 2014, 15:10

Belmin6 je napisao/la:
jestamaji je napisao/la: koliko mu fali grand slamova da prestigne federera? 3-4? igraće on još, barem dok mu koljena ferceraju!
Da stigne treba mu još 4, da prestigne 5.
Taman da ga stigne, jos 4-5 puta RG osvoji i eto ga :D
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 10 jan 2014, 15:13

Možda jedan, jedini ubode još nešto do kraja karijere :-)

RF!

Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 6030X using Tapatalk
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 10 jan 2014, 16:59

AsharaK je napisao/la:Možda jedan, jedini ubode još nešto do kraja karijere :-)
Konkurencija je takva da će ga i u narednih pet godina samo Novak moći pobijediti na Roland Garrosu. Ne vidim niti jednog igrača koji bi mogao ugroziti Rafinu dominaciju na French Openu.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 10 jan 2014, 18:05

adnan24 je napisao/la:Kad sam vidio ovaj dio znao sam da se u nastavku sprema nesto veliko :lol:
.

Pa napisao sam da je ovo moje subjektivno mišljenje, za koje nigdje ne piše da se mora ostvariti. Naveo sam i nekoliko uslova za to (gubljenje RG-a kao najvažniji, jer definitivno bi ga eventualna titula na AO mogla iscrpiti).

Normalno da Nadal ne mora dijeliti Rogerovu sudbinu, ali to opet ne znači da neće doživjeti sličnu. Opet ću se nakratko vratiti na stil igre. Federerova igra je imunija na proces starenja od Nadalove. Dok jedan preferira brzo završavanje poena, agresivan stil igre, dosta poena osvaja zahvaljujući servisu, drugi se značajno troši kretanjem i snažnim udarcima koji osiguravaju rotaciju loptice. Šta ćemo kada konkurencija bude brža i snažnija od Nadala :?: Vidjeli smo to na Đokovićevom primjeru. Lako je kada si ti zid i vraćaš sve moguće loptice, ali šta ćemo kada se suprotstaviš zidu :?: To su pitanja na koje nemamo (ili imamo djelimično) odgovor, a tiču se Španca.

Reci mi, je li iko očekivao da će Roger od 2010. pa naovamo osvojiti tek 1 Grand Slam? Slično pitanje i za @Virtu4ala - je li neko mogao pretpostaviti da će Roger posustati na Wimbledonu nakon što ga je osvojio 5x zaredom? Dakle, kroz historiju vidimo da ništa nije nemoguće, tako ni moja (niti bilo čija druga) prognoza. Postoje samo lakše i teže ostvarive, mada je i to relativno. 8-)

Btw, dobro da još uvijek nisam etiketiran mrziteljem. :mrgreen:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 10 jan 2014, 20:13

Claus je napisao/la:Reci mi, je li iko očekivao da će Roger od 2010. pa naovamo osvojiti tek 1 Grand Slam? Slično pitanje i za @Virtu4ala - je li neko mogao pretpostaviti da će Roger posustati na Wimbledonu nakon što ga je osvojio 5x zaredom? Dakle, kroz historiju vidimo da ništa nije nemoguće, tako ni moja (niti bilo čija druga) prognoza. Postoje samo lakše i teže ostvarive, mada je i to relativno. 8-)
Roger je već tada imao preozbiljnu konkurenciju i nisu ga srušili neki novi klinci, već čovjek koji ga je rušio više puta do tada.
Claus je napisao/la:Btw, dobro da još uvijek nisam etiketiran mrziteljem. :mrgreen:
Već sam ti na drugoj temi napisao da si danas malo nervozan :mrgreen:
Voli te tvoje Sarajevo.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 10 jan 2014, 21:08

pa kako će Rafa pasti ove sezone, ako se dopinguje :?:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 10 jan 2014, 21:16

Ne, Roger je imao Nadala, bas kao sto Nadal ima Djokovica.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 10 jan 2014, 21:19

legenda reala je napisao/la:pa kako će Rafa pasti ove sezone, ako se dopinguje :?:
Pitaj Magičnog, on izvlači informacije iz naftalina. On i ovi njegovi sa tennis warehouse imaju sve crno na belo.
Claus je napisao/la:Ne, Roger je imao Nadala, bas kao sto Nadal ima Djokovica.
S' tim' da Novak nikad neće izdominirati Rafu kao što je Rafa izdominirao Federera.
Voli te tvoje Sarajevo.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 10 jan 2014, 21:22

Ne mora ga izdominirati, dovoljno je da ga pobijedi.

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 10 jan 2014, 21:32

Sto rece virt Rafu sem Noleta niko ne moze uzet na sljaci pa ni u narednim godinama, sve i da ga Nole pobjedi jednom Rafa nece odustati sljedece godine sigurno...
Osvajanjem AO ove godine bi elegantno propustio i malo oduska uzeo prije RG-a.Mozda preskocit IW/Miami ili cak jedan od jacih turnira na sljaci.Sta god samo da bi svjez dosao na RG.

A sa ovakvom igrom je konkurentan na svim turnirima i podlogama tako da...:) Abd ja se nadam jos 2 pune sezone gdje moze osvajat po 1 GS najmanje.A u ovakvoj konkurenciji gdje pored Djokovica samo Murray moze nesto uraditi zasto ne i 2 u godini? :)

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 10 jan 2014, 21:38

samosarajvo je napisao/la:Abd ja se nadam jos 2 pune sezone gdje moze osvajat po 1 GS najmanje.
Pa samo ove godine će osvojiti minimalno dva Grand Slama. Novak ako ne osvoji Australiju, ostat će kratkih rukava. Ovo je jedini GS gdje bih se kladio na njega. Koji je to paradoks, igrač koji ima najviše problema sa disanjem najbolje igre pruža na +40°C.
Voli te tvoje Sarajevo.

KiaKaha
Kontakt:

Post Postao/la KiaKaha » 10 jan 2014, 22:25

Virtu4l je napisao/la:
samosarajvo je napisao/la:Abd ja se nadam jos 2 pune sezone gdje moze osvajat po 1 GS najmanje.
Pa samo ove godine će osvojiti minimalno dva Grand Slama. Novak ako ne osvoji Australiju, ostat će kratkih rukava. Ovo je jedini GS gdje bih se kladio na njega. Koji je to paradoks, igrač koji ima najviše problema sa disanjem najbolje igre pruža na +40°C.
Prilagodio se,pa mu tesko na manjim temp. 8-)

Rafa uzima minimalno jedan GS ove sezone,tj.ako ne bude na nivou od prosle godine,a ako bude osim RG-a mu ne gine jos jedan klempo.Moje misljenje,naravvno. ;)
" Vise je dobrih ljudi na svijetu nego zlih. Mnogo vise. Samo se zli dalje cuju i teze osjecaju. Dobri cute." M. Selimovic

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 10 jan 2014, 23:11

Virtu4l je napisao/la: Pa samo ove godine će osvojiti minimalno dva Grand Slama. Novak ako ne osvoji Australiju, ostat će kratkih rukava. Ovo je jedini GS gdje bih se kladio na njega. Koji je to paradoks, igrač koji ima najviše problema sa disanjem najbolje igre pruža na +40°C.

Ma nemoj :?: I posle ti nije jasno zasto te neki smatraju trolerom :?: :roll:

Niti se sanse Djokovica za osvajanje preostalih GS turnira umanjuju, niti uvecavaju, osvajanjem/neosvajanjem AO.

A ovo je smesno za Djokovica i ekstremne temperature. Pa prosle godine ga je Nadal pobedio na RG iz tog razloga sto je tada bio najtopliji dan i +30C u hladu. Da se polufinale igralo u istim uslovima kao i finale, Nadal ne bi video ni jedan set u tom mecu.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 10 jan 2014, 23:28

MaGiCa je napisao/la: Da se polufinale igralo u istim uslovima kao i finale, Nadal ne bi video ni jedan set u tom mecu.
Jao jao...prije 2 godine problem kisa,prosle sunce,tacno bi snijeg morao pasti pa da ga Novak dobije na RG-u.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 10 jan 2014, 23:41

adnan24 je napisao/la: Jao jao...prije 2 godine problem kisa,prosle sunce,tacno bi snijeg morao pasti pa da ga Novak dobije na RG-u.
Haj ba, odmori malo.
Pre dve godine je kisa zaustavila mec, prosle godine nije bilo zaustavljanja ali je sve vreme visoka temperatura pomagala Nadalu zbog hvatanja spina. Ili mozda hoces da kazes da nije :?:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 10 jan 2014, 23:45

MaGiCa je napisao/la:Ma nemoj :?: I posle ti nije jasno zasto te neki smatraju trolerom :?: :roll:
Ne sjećam se da sam se nekad žalio.
MaGiCa je napisao/la:Niti se sanse Djokovica za osvajanje preostalih GS turnira umanjuju, niti uvecavaju, osvajanjem/neosvajanjem AO.
Nisam napisao da mu se šanse umanjuju, već da je to jedini GS na kojem je favorit, jer Rafa uzima zalet tek u martu, vjerovatno zbog proljeća, tada se u organizmu aktivira 'hormon sreće', tj. pojačano lučenje dopamina i serotonina. Uostalom nisu bez veze izmislili pjesmicu 'Proljeće stiže, sunce lijepo grije, a u meni svaki hormon luduje i vrije'. Nije sve u forhendu i bekendu.
MaGiCa je napisao/la:A ovo je smesno za Djokovica i ekstremne temperature. Pa prosle godine ga je Nadal pobedio na RG iz tog razloga sto je tada bio najtopliji dan i +30C u hladu.
Zar Novak u ovoj posljednjoj knjizi (Serviraj za pobedu) nije rekao da je izbacivanjem glutena iz ishrane riješio taj problem malaksalosti i svih silnih tegoba i bolesti za koje ga je Roddick svojevremeno optuživao. Ako on laže, lažem i ja.
MaGiCa je napisao/la:Da se polufinale igralo u istim uslovima kao i finale, Nadal ne bi video ni jedan set u tom mecu.
Da je Nadal izabrao fudbal umjesto tenisa, švicarci i srbijanci bi danas bili mnogo sretniji...
Voli te tvoje Sarajevo.

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 10 jan 2014, 23:48

Ludilo, ludilo, ludilo

slika
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.