FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
89
46%
Prolazak u Play off
47
24%
Grupnu fazu
58
30%

Ukupno glasova: 194

luckystrike
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la luckystrike » 16 jan 2025, 12:59

skoJaa je napisao/la:
16 jan 2025, 12:00
luckystrike je napisao/la:
16 jan 2025, 11:41
Ministarstvo pravde i uprave Kantona Sarajevo odbilo je upisati u registar Udruženja odluke koje su donesene na sjednici Fudbalskog saveza Kantona Sarajevo (FSKS), koja je održana 11. decembra prošle godine u prostorijama Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine (NSBiH), saznaje Raport.

To praktično znači da sve odluke koje su donesene na sjednici – od izmjena čelnih ljudi FSKS, pa do odluka o imenovanju predstavnika FSKS u tijelima i organima entitetskog i državnog saveza – padaju u vodu!

Nema sumnje, težak je to udarac za aktuelne čelnike FSKS, odnosno struju predvođenu aktuelnim potpredsjednikom FSKS i predstavnikom Fudbalskog saveza KS u Izvršnom odboru Nogometnog saveza BiH Fuadom Čolpom.
Vlahadija sa grbavice na aparatima. Ali koliko je to bolesno, 23 kluba na jednoj strani i oni kontaju da su jedini u pravu.
Svako se za svoje interese bori. Nažalost nekad oni koji bi trebali biti nisu na istoj strani.

Borit ćemo se i mi. Skontao sam u jeku dešavanja oko skupština i izbora da su moji dobri prijatelji ustvari komšije ministrice, te sam preko njih dosta urgirao da shvati situaciju i okolnosti, naročito ono što se dugoročno potencijalno spremalo. Prijatelji hvale ovu ženu i kao osobu i kao profesionalca te se nadam da će ipak u konačnici prevladati razum ali će isto tako morati ići sve strogo po procedurama, korak po korak.

skoJaa
Kontakt:

Post Postao/la skoJaa » 16 jan 2025, 13:07

16 jan 2025, 12:59
skoJaa je napisao/la:
Ministarstvo pravde i uprave Kantona Sarajevo odbilo je upisati u registar Udruženja odluke koje su donesene na sjednici Fudbalskog saveza Kantona Sarajevo (FSKS), koja je održana 11. decembra prošle godine u prostorijama Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine (NSBiH), saznaje Raport.

To praktično znači da sve odluke koje su donesene na sjednici – od izmjena čelnih ljudi FSKS, pa do odluka o imenovanju predstavnika FSKS u tijelima i organima entitetskog i državnog saveza – padaju u vodu!

Nema sumnje, težak je to udarac za aktuelne čelnike FSKS, odnosno struju predvođenu aktuelnim potpredsjednikom FSKS i predstavnikom Fudbalskog saveza KS u Izvršnom odboru Nogometnog saveza BiH Fuadom Čolpom.
Vlahadija sa grbavice na aparatima. Ali koliko je to bolesno, 23 kluba na jednoj strani i oni kontaju da su jedini u pravu.
Svako se za svoje interese bori. Nažalost nekad oni koji bi trebali biti nisu na istoj strani.

Borit ćemo se i mi. Skontao sam u jeku dešavanja oko skupština i izbora da su moji dobri prijatelji ustvari komšije ministrice, te sam preko njih dosta urgirao da shvati situaciju i okolnosti, naročito ono što se dugoročno potencijalno spremalo. Prijatelji hvale ovu ženu i kao osobu i kao profesionalca te se nadam da će ipak u konačnici prevladati razum ali će isto tako morati ići sve strogo po procedurama, korak po korak.
Ja ne želim da se mi borimo na način na koji se oni bore, to i jeste velika razlika između nas i njih i hvala Bogu pa je tako. Tacnije ovo kod njih nije ni borba, qrvanjska posla, ali to su uvijek i bili, vrlo jednostavno.

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 16 jan 2025, 13:08

hazarder je napisao/la:
16 jan 2025, 12:54
Volio bih da griješim i da bude tako kako ti kažeš al' puno je para u pitanju da bi Vico i hobotnica tako lako odustali. Ova konferencijska liga i taj **** keš su nam ubili fudbal u državi.

Želji je ovo win-win situacija, dobiju sudijsku protekciju, pare, licencu, vjerovatno kup i ono najvažnije, priliku da nas naguze. E sad ne znam kako će sve to da izgleda jednog dana kad budu imali ekipu za titule jer sve dok im je pojam uspješne sezone četvrto mjesto i pobjeda u derbiju ne predstvaljaju prijetnju po Vicin džep. Problem bi mogao da nastane kada apetiti porastu.
Pred njihovu utakmicu protiv Sloge u Doboju prisli su bili Borcu na 2 boda,tu su odma poduzeli sta su trebali i iskasapili ih.Ljetos ista stvar protiv Sloge na grbavici kad su se zaletili nesto i napravili niz.Odma ih sasjeko Vico.Ne mozes ti to objasniti glupanima ali neka dosadit ce i njima svake sezone 4.mjesto pa ce tada dizati neke pobune.
Ljudi u upravi su im dokazane sluge režima medjutim razocaran sam s kim dijelim grad a to mislim na njihove navijace.Jeftino su se prodali i odlucili zadovoljavati 4.mjestom svake sezone.Sami sebi najveci neprijatelji

Zato kada dodje nase vrijeme nema milosti nikome.Samo sto ce tada pic.ketine odma skakati i prijetiti istupanjem iz lige otvoreno
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

ErosViverosViv
Kontakt:

Post Postao/la ErosViverosViv » 16 jan 2025, 13:14

NajvecaRadosti je napisao/la:
16 jan 2025, 13:08
hazarder je napisao/la:
Volio bih da griješim i da bude tako kako ti kažeš al' puno je para u pitanju da bi Vico i hobotnica tako lako odustali. Ova konferencijska liga i taj **** keš su nam ubili fudbal u državi.

Želji je ovo win-win situacija, dobiju sudijsku protekciju, pare, licencu, vjerovatno kup i ono najvažnije, priliku da nas naguze. E sad ne znam kako će sve to da izgleda jednog dana kad budu imali ekipu za titule jer sve dok im je pojam uspješne sezone četvrto mjesto i pobjeda u derbiju ne predstvaljaju prijetnju po Vicin džep. Problem bi mogao da nastane kada apetiti porastu.
Pred njihovu utakmicu protiv Sloge u Doboju prisli su bili Borcu na 2 boda,tu su odma poduzeli sta su trebali i iskasapili ih.Ljetos ista stvar protiv Sloge na grbavici kad su se zaletili nesto i napravili niz.Odma ih sasjeko Vico.Ne mozes ti to objasniti glupanima ali neka dosadit ce i njima svake sezone 4.mjesto pa ce tada dizati neke pobune.
Ljudi u upravi su im dokazane sluga režima medjutim razocaran sam s kim dijelim grad a to mislim na njihove navijace.Jeftino su se prodali i odlucili zadovoljavati 4.mjestom svake sezone.Sami sebi najveci neprijatelji

Zato kada dodje nase vrijeme nema milosti nikome.Samo sto ce tada pic.ketine odma skakati i prijetiti istupanjem iz lige otvoreno
Nama ne treba nikakva kradja i namjestanja, nama treba samo regularan fudbal po fudbalskim pravilima i mi cemo se vec na polusezoni svakako odvojiti od drugog mjesta barem 10 bodova, kao sto je to trebao biti slucaj i ove sezone.
Pod regularnim fudbalom ubrajam i ove manje klubove da ne skidaju gace prije banjaluke, kao sto to rade zeljo i sloga, nego da bolji pobijedi. Ako oni odluce i dalje namjestati, nece nam biti tesko da budemo 10x gori.

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 16 jan 2025, 13:20

hazarder je napisao/la:

Ljudi u upravi su im dokazane sluge režima medjutim razocaran sam s kim dijelim grad a to mislim na njihove navijace.Jeftino su se prodali i odlucili zadovoljavati 4.mjestom svake sezone.Sami sebi najveci neprijatelji

Da imam bilo kakvu funkciju derao bi oh svaku tekmu,morali bi na tezak nacin da nauce da ove qurvanjske igre nece proci.

ŠTA_JE
Kontakt:

Post Postao/la ŠTA_JE » 16 jan 2025, 13:28

ErosViverosViv je napisao/la:
16 jan 2025, 13:14
hazarder je napisao/la:

Ljudi u upravi su im dokazane sluga režima medjutim razocaran sam s kim dijelim grad a to mislim na njihove navijace.Jeftino su se prodali i odlucili zadovoljavati 4.mjestom svake sezone.Sami sebi najveci neprijatelji

Nama ne treba nikakva kradja i namjestanja, nama treba samo regularan fudbal po fudbalskim pravilima i mi cemo se vec na polusezoni svakako odvojiti od drugog mjesta barem 10 bodova, kao sto je to trebao biti slucaj i ove sezone.
Pod regularnim fudbalom ubrajam i ove manje klubove da ne skidaju gace prije banjaluke, kao sto to rade zeljo i sloga, nego da bolji pobijedi. Ako oni odluce i dalje namjestati, nece nam biti tesko da budemo 10x gori.
Apsolutno im ovo nije win-win situacija vec 100% kockanje s Klubom. Sta su dobili kad su otisli Lani na poklonjenje (puš3nje) Vici? Ostanqk u ligi, ove godine se vrte nesto kao tu su pri vrhu ali ekipa I'm je tanka I tu samo jer ih sudije guraju obecana evropa je pod upitnikom. Zauzvrat moraju drzati vicinu stranu u savezu a to ce kad tad pasti u vodu I sta ce onda? Evo mreža im se ruši sta ce sad? A tek treba da dodju na naplatu finansijska dugovanja, drzavi, igracima, trecim licima...Polahko.

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 16 jan 2025, 14:00

Škotski mediji također pišu o potencijalnom dolasku BB kod nas.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 16 jan 2025, 14:02

Sta konkretno znaci ovo sto nisu upisali u registar?
Da li to znaci 100% da se to ne moze upisati ili ce biti ponovo "provjeravanje" neko pa ima mogucnost da se upise?
Koliko Magoda ima uticaja na ovo sve poslije odbijanja upisa i moze li ista da uradi?

BigZlatan
Kontakt:

Post Postao/la BigZlatan » 16 jan 2025, 14:04

Sta kazu Renan raskid? :tokralju:

slika

MokraKifla
Kontakt:

Post Postao/la MokraKifla » 16 jan 2025, 14:18

H8Z7 je napisao/la:
16 jan 2025, 14:00
Citao sam da ga i talijani traze

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 16 jan 2025, 14:44

MokraKifla je napisao/la:
16 jan 2025, 14:18
H8Z7 je napisao/la:
16 jan 2025, 14:00
Citao sam da ga i talijani traze
Biće ga pravo guravo dovesti ali ima nade. I prošli put je 3 dana pred potpis dobio ponudu s kojom se mi nismo mogli mjeriti ni na jedan način, mislim mogli smo ali nije ok dovoditi igrača sa 4 puta većom platom nego drugi igrači.

Bilo kako bilo doći će igrači , 4 pozicije ili 5 igrača je u igri
Stoperi, Lijevi bek , Krilo i Napadač

Jedva čekam da krenu utakmice.

Za sad znamo provjereno da je Barać i Barišić u pregovorima sve ostalo je mahalska , čuo, načuo , rekla kazala.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

TrofejiSuTu
Kontakt:

Post Postao/la TrofejiSuTu » 16 jan 2025, 14:55

Jel moguce da ce Rockov ostati i da ne trazimo golmana?
Mi nemamo klasnog golmana odavno,ovo sto imamo je nesto na pola.
"Neki pojedinci zaista imaju dosta upitnika kada ne igraju,a ja imam dosta upitnika kada igraju" ZZ

Biti srcem vezan,u tome lezi snaga!

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 16 jan 2025, 15:30

TrofejiSuTu je napisao/la:
16 jan 2025, 14:55
Jel moguce da ce Rockov ostati i da ne trazimo golmana?
Mi nemamo klasnog golmana odavno,ovo sto imamo je nesto na pola.
Naravno da je moguce. Neces dovoditi sad golmana, jer nije nuzno. Rockova neka do ljeta, a Rogic je zasluzio da bude prvi golman.

Torino
Kontakt:

Post Postao/la Torino » 16 jan 2025, 16:23

hazarder je napisao/la:

Drug, prilaze igrači želje navijačima u Doboju i otvoreno im govore da utakmicu moraju izgubiti jer je tako dogovoreno. Uz izvinienje navijačima, isti im daju podršku na putu ka svlačionici. Toliko o mentalitetu. Zna se da su završili sa Vicom prošle godine sve da bi ostali u ligi.

Pokuša li se nešto protiv delagata i ostalih iz saveza, mora se proči pored vrha Sarajevskog podzemlja. Sa velikim vjetrenjačama se mi borimo, a ovdje neki pričaju o pojačanjima. Mesi i Ronaldo sad da dođu titula nam je upitna.

Ogromne pare se vrte tu, pogotovo Azijske kladionice. Vrh juga je prodao klub za rad profita. Nisu jedini, tu su im braća što im cvijeće uručiše.

Ogromna je borba ispred našeg kluba. J vas pojačanja, mi sa ovim igračima bi glat bili prvi da je sve pošteno.
🇵🇸

luckystrike
Kontakt:

Post Postao/la luckystrike » 16 jan 2025, 16:27

mosarajvosa83 je napisao/la:
16 jan 2025, 12:19
skoJaa je napisao/la:

Joj uljepsase mi dan, dao bi milion vidite odvratne,pokisle face Colpe,gubavaca sa sugavice,Dzemidzica,Vice. Sve ladje su potonule familiji Brkovic najvecim lopovima sa porodicom Osim i Vico u historiji naseg sporta. Nadam se da ce zeljkan zauzeti mjesto koje je zasluzio,jedini odlaze u savez spasioci BH fudbala da nam kroje statut u kantonu klosari mrtvi,onda nam prosipaju filozofije radnicka klasa i slicne nebuloze. Inace nikakva pojacanja nisu bitna,ovdje se vodi borba, malo pogledajte sta se pokusava i sve ce vam jasno biti. Zadnje uporiste koje treba Vico da uzme je FSKS,da izmjeni statut u nasem kantonu,onda ide izmjena statuta u FSBIH i tad cemo ga gledat narednih 20 godina,balija je cak i na to pristao.
:)
bvsic je napisao/la:
16 jan 2025, 14:02
Sta konkretno znaci ovo sto nisu upisali u registar?
Da li to znaci 100% da se to ne moze upisati ili ce biti ponovo "provjeravanje" neko pa ima mogucnost da se upise?
Koliko Magoda ima uticaja na ovo sve poslije odbijanja upisa i moze li ista da uradi?
Održane su dvije skupštine za jedno udruženje, sa različitim licima i donesene su različite odluke, te je MPU KS osporilo zakonitost obje. Sada treba nadležni organ uprave, a to je MKS KS utvrditi zakonitost održanih sjednica. Magoda je na potezu te se nadam da će pronaći način u skladu sa zakonom da skupštini sa većinom dodjeli legitimitet. Tek potom bi MPU moglo izvršiti upis promjena u Registru udruženja.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 16 jan 2025, 16:43

Ja vam gatantujem da zeljo nece osvoit kup na osnovu VICE za 20 godina, nekazem da se nemoze desit da sa igrom desi al Vicinim urgiranjem sigurno nece..

Prvi razlog STO OVO zeljoo ovo radi je FK SARAJEVO, tacnije zaustavljanje FK SARAJEVA po svaku cjenu, sto VICU ODGOVARA. Nemoc u akademi uzimamo im omladince u stilu Real Madrida, nemaju kamp nemaju nikakvu ekipu, ljudi koji ih vode su bjednici koji se neznaju borit ako ti nesto bolje radis daj da ja uradim nesto jos bolje, vec pravi balkanski ako ti nesto dobro radis daj da ja tebe spletkar ili ucjenjujem da bi ti meni pokazao kako da ja to radim ili da mi platis da te malo pustim na miru. ISTU STVAR RADI VICO BEUS, nemozemo da kontrolisemo MIRVICA u vidu tenders stranaka onda idu lakrdije u vidu sudjenja itd. Zeljo im je samo jedan mali alat, a ujedno ovo ce i unistit 70 godina sportski rivalitet..

Zeljo 15 godina nista osvoio nije, naravno za 15 godina mi smo krivi za svaki taj neuspjeh

Zeljeznicar ce bit zapisan kao i njihov bulevar TRESNJEVKA

hazarder
Kontakt:

Post Postao/la hazarder » 16 jan 2025, 16:48

Boakye potpisao za Slogu, nek' neko sveže historičara najebaćemo.

Mirza87
Kontakt:

Post Postao/la Mirza87 » 16 jan 2025, 17:02

Hahahha😁. Samba na Grbavici, igrači iz 3. i 4. Brazilske lige pojačanja. Sarajevo polako i strpljivo radi, nece biti polovnjaci nego sve provjereni igrači, ne zaljeće se Sarajevo kao nekada po igrače. Strpljenje samo...

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 16 jan 2025, 17:20

Vrući razvoj događaja nastavlja da se dešava za Bornu Barišića, koji je pao ispod očekivanja u Trabzonsporu. Na kraju je javljeno da je bh. klub FK Sarajevo u trci za Barišića. Bosanskohercegovački klub FK Sarajevo odlučio je dodati Bornu Barišića u svoj tim. Saopšteno je da je bivši Barišićev trener Zoran Zekić želeo da svom timu doda iskusnog levog beka.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

tuitamo
Kontakt:

Post Postao/la tuitamo » 16 jan 2025, 18:03

Evo ode Trako

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: HordasDolacMalta i 55 gostiju.