Svako se za svoje interese bori. Nažalost nekad oni koji bi trebali biti nisu na istoj strani.skoJaa je napisao/la: ↑16 jan 2025, 12:00Vlahadija sa grbavice na aparatima. Ali koliko je to bolesno, 23 kluba na jednoj strani i oni kontaju da su jedini u pravu.luckystrike je napisao/la: ↑16 jan 2025, 11:41Ministarstvo pravde i uprave Kantona Sarajevo odbilo je upisati u registar Udruženja odluke koje su donesene na sjednici Fudbalskog saveza Kantona Sarajevo (FSKS), koja je održana 11. decembra prošle godine u prostorijama Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine (NSBiH), saznaje Raport.
To praktično znači da sve odluke koje su donesene na sjednici – od izmjena čelnih ljudi FSKS, pa do odluka o imenovanju predstavnika FSKS u tijelima i organima entitetskog i državnog saveza – padaju u vodu!
Nema sumnje, težak je to udarac za aktuelne čelnike FSKS, odnosno struju predvođenu aktuelnim potpredsjednikom FSKS i predstavnikom Fudbalskog saveza KS u Izvršnom odboru Nogometnog saveza BiH Fuadom Čolpom.
Borit ćemo se i mi. Skontao sam u jeku dešavanja oko skupština i izbora da su moji dobri prijatelji ustvari komšije ministrice, te sam preko njih dosta urgirao da shvati situaciju i okolnosti, naročito ono što se dugoročno potencijalno spremalo. Prijatelji hvale ovu ženu i kao osobu i kao profesionalca te se nadam da će ipak u konačnici prevladati razum ali će isto tako morati ići sve strogo po procedurama, korak po korak.