mosarajvosa83 je napisao/la: ↑29 jan 2025, 17:22
Znaci Magoda rekao da su ove skupstine u kantonu neregularne? Vidjecemo dalje sta ce se desavati,ovo je bitnije nego koje cemo pojacanje dovesti jer je nakardna drzava,moras se o svemu brinuti a najmanje o igri i igracima. Statut je spreman da Vico ostane do kraja zivota na celu saveza,obecao je balijama kule i gradove,jos mu nas kanton hebe program. Magoda od svih obecanja samo prebacio loptu,sad opet moraju svi da sjednu sa Colpom i ostalim grobarima da bi sve bilo legalno.
Urađeno je sve kako treba tj po instrukcijama Ministarstva Pravde, skupština sa famoznim udruženjima može se održati stotinu puta uvijek će biti nelegalna odnosno sve ovo što pokušava aktualno rukovodstvo saveza nikad neće biti pravno valjano isto kao i ova skupština ostatka Klubova čije odluke na vandrednoj sjednici krše statut.
Sad imamo situaciju gdje sazivanje sjednice od strane FS KS trenutnom rukovodstvu ne ide nikako na ruku, jer ovih 18 glasova koje mi držimo može da ih sve pomete i toni znaju.
Dvije opcije su na stolu, održavanje skupštine sa famoznim udruženjima koja nikad neće biti valjana ili njeno neodržavanje i u oba slučaja KS ostaje bez delegata u FS BiH a kako će se to odraziti na sam Savez ko zna jer koliko je poznata takvih situacija nije bilo do sad i druga opcija gdje će se već ranije dogovoriti novo rukovodstvo saveza i prestavnici u IO FS BiH koje će svi podržati na novoj sjednici.
Oni nikad neće dopustiti da ih se smjeni i da se izaberu ljudi kkji su nama po volji a mi to ne možemo uraditi bez njih tako kao u filmu Kvaka 22.
Iz ovog procesa svi će izaći podjednako nezadovoljni i slaviti neke svoje pobjede.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.