Rakićev ugovor traje do ljeta 2028. Koningsov i Pejićev do ljeta 2027.KrajinaTm87 je napisao/la: ↑20 jan 2026, 17:27Na koliko su Rakic Konings i Pejic potpisali odnosno koliko ih jos moramo trpiti ?? Nevjerovatno kakvi su se prljavi poslovi radili kad su takvi "talenti" potpisali za nas... Hvala ti Adzeme
FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- AhmedNurudin
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Pažljivo biram riječi, jer Klub si najveći.
Kako stariš, sve te više volim. Kako starim, sve te više bodrim!
Manijak pravi zna kako stoje stvari, zbog tebe su u vrhu sarajevski Plavi.💙
Kako stariš, sve te više volim. Kako starim, sve te više bodrim!
Manijak pravi zna kako stoje stvari, zbog tebe su u vrhu sarajevski Plavi.💙
Kako tema utihnu nakon Vinijevog gola.

Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Imamo staromodan tip golmana što nas jako usporava. Sporo misle, kada dođu u posjed treba godina da se riješe lopte. Nema ozbilne ekipe bez modernijeg golmana. Hoću da vjerujem se Stojanović mnogo bolje vidi od stručnjaka Adžema ko od postojećih igrača možda može a ko nema šanse da ikada mogne. Golman Pazaraca igrao keca na Želju. Sve u svemu za prvu tekmu bilo je neke trke i pasova.
- Lokomotifa
- Kontakt:
Ovo je istina. Nikad više botova na forumu koji su protiv strateškog partnera i pljuju klub kad god imaju priliku. To samo treba ignorisati, to su plaćenici klasični koji žele da vrate klub u prijašnje stanje gdje su mogli loviti u mutnom.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."
Vala ja se malo osipam na to "moderno". Izvodimo aut 3 minute, igramo protiv sloge i posusja 8 utakmica u sezoni a problem nam golman jer ne igra nogom k'o onaj u barseloni. Hajmo mi krenut od temelja pa onda te finese rjesavat.Valter je napisao/la: ↑20 jan 2026, 17:37Imamo staromodan tip golmana što nas jako usporava. Sporo misle, kada dođu u posjed treba godina da se riješe lopte. Nema ozbilne ekipe bez modernijeg golmana. Hoću da vjerujem se Stojanović mnogo bolje vidi od stručnjaka Adžema ko od postojećih igrača možda može a ko nema šanse da ikada mogne. Golman Pazaraca igrao keca na Želju. Sve u svemu za prvu tekmu bilo je neke trke i pasova.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
Kolko sam ja razumio ni trener nije najzadovoljniji. Rano je da se bilo šta zaključuje
Moze li neko da mi izdvoji najbolje i one koji su podbacili, nisam gledao.
Bit će intersantno vidjeti hoćemo li nastaviti igrati 4-4-2 ili je ovo samo privremeno za ovu utakmicu.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
Kao ovi političari kada prođu na izborima, sigurni 4 godine, tako se i oni sad ne moraju brinutiAhmedNurudin je napisao/la: ↑20 jan 2026, 17:32Rakićev ugovor traje do ljeta 2028. Koningsov i Pejićev do ljeta 2027.KrajinaTm87 je napisao/la: ↑20 jan 2026, 17:27Na koliko su Rakic Konings i Pejic potpisali odnosno koliko ih jos moramo trpiti ?? Nevjerovatno kakvi su se prljavi poslovi radili kad su takvi "talenti" potpisali za nas... Hvala ti Adzeme
-
GrbavicaHrammm
- Kontakt:
-
BarbareZeljin
- Kontakt:
Ja sam se malo vise fokusirao na ovu 3 novih igraca.
Nastic,Prokop i Pejicev pokusaj da nas zavara,da zaboravimo....
Nastic se vidi u postavljanju i brzini reakcije da je klasa.
Prokop mi na prvu se ucini fizicki cudan na terenu. Ne znam jel on uopste zadnji vezni,ali kako sam ga poceo sve vise pratiti,vidim frajeru svaki dodir sa loptom odlican,brzo je konyrolise,ide naprijed. Mozda zvuci glupo ali mi na terenu djelovao kao Pirlo.
Meni je skroz dobar utisak ostavio. Nema problem sa kontrolom lopte. Brzo on nju smiri i stavi u funkciju za bilo sta. Imao je 2nputa ono losu procijenu nazad ali to je malo do uigranosti.
Glava mu je brza,brzo reaguje kad je pod pritiskom. Ne znam sad koliko je on brz,ali meni se svidio ovako na prvu.
Prokop mi na prvu se ucini fizicki cudan na terenu. Ne znam jel on uopste zadnji vezni,ali kako sam ga poceo sve vise pratiti,vidim frajeru svaki dodir sa loptom odlican,brzo je konyrolise,ide naprijed. Mozda zvuci glupo ali mi na terenu djelovao kao Pirlo.
Meni je skroz dobar utisak ostavio. Nema problem sa kontrolom lopte. Brzo on nju smiri i stavi u funkciju za bilo sta. Imao je 2nputa ono losu procijenu nazad ali to je malo do uigranosti.
Glava mu je brza,brzo reaguje kad je pod pritiskom. Ne znam sad koliko je on brz,ali meni se svidio ovako na prvu.
Prokop je pozicija prvenstveno osmice ili desetke. Ono što nam je falilo cijelu polusezonu. Još dok ga suigrači skontaju bit će to dobro. On i Erick dobro djeluju na sredini.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
Temelji kreču od pozicije broj 1, al slažem se da nažalost ima mnogo pozicija koje igraju slow motion fudbal.godrina je napisao/la: ↑20 jan 2026, 18:07Vala ja se malo osipam na to "moderno". Izvodimo aut 3 minute, igramo protiv sloge i posusja 8 utakmica u sezoni a problem nam golman jer ne igra nogom k'o onaj u barseloni. Hajmo mi krenut od temelja pa onda te finese rjesavat.Valter je napisao/la: ↑20 jan 2026, 17:37Imamo staromodan tip golmana što nas jako usporava. Sporo misle, kada dođu u posjed treba godina da se riješe lopte. Nema ozbilne ekipe bez modernijeg golmana. Hoću da vjerujem se Stojanović mnogo bolje vidi od stručnjaka Adžema ko od postojećih igrača možda može a ko nema šanse da ikada mogne. Golman Pazaraca igrao keca na Želju. Sve u svemu za prvu tekmu bilo je neke trke i pasova.
Prokop je klasa. Imate Jackpot to vam garantujem. Pratim ga sigurno vec 7-8 godina. Iskreno iznenadio me transferom u Bosnu. Uglavnom klasa igrac, jos ako se dogovore i oko napadaca sto sam cuo, bice topBarbareZeljin je napisao/la: ↑20 jan 2026, 18:22Ja sam se malo vise fokusirao na ovu 3 novih igraca.
-
Ferroviere1987
- Kontakt:
A ja bas neki dan pominjem da nam je potreban veznjak tipa Savic iz borca i onda dodje Dominik magija kad primi loptu i krene zujat masina, boga mi vecina ga ismijava na forumu radi prezimena al mislim da ce se dosta puta cut sa razglasa
-
BarbareZeljin
- Kontakt:
Vidi se da zna ovako na prvu. Jos ako bude imao kvalitetnije suigrace. Hvala svakako na informacijama.Hazre je napisao/la: ↑20 jan 2026, 18:31Prokop je klasa. Imate Jackpot to vam garantujem. Pratim ga sigurno vec 7-8 godina. Iskreno iznenadio me transferom u Bosnu. Uglavnom klasa igrac, jos ako se dogovore i oko napadaca sto sam cuo, bice topBarbareZeljin je napisao/la: ↑20 jan 2026, 18:22Ja sam se malo vise fokusirao na ovu 3 novih igraca.
-
Kajkutenjoyer
- Kontakt:
Kockice da se spoje i sve super, botovi sto se ne javljate?
nek crknu dusmani, najjaci smo
Bravo Zeljo lijepa uvodna proba protiv ozbiljnog protivnika
Opusteno raja bice to sve dobro
Drago mi je zbog Sabica, jer i on zasluzan za gol i nadam se da ce igrati desno krilo umjesto Koningsa u kojem ne vidm nista
Steta precke Krpica, ako bude ozbiljan treba ostati
Konings najbolje nel kupi stvari, bolje nekog mladjeg forsirati
To je neko moje misljenje, a mozda se desi neko cudo pa proigra
Opusteno raja bice to sve dobro
Drago mi je zbog Sabica, jer i on zasluzan za gol i nadam se da ce igrati desno krilo umjesto Koningsa u kojem ne vidm nista
Steta precke Krpica, ako bude ozbiljan treba ostati
Konings najbolje nel kupi stvari, bolje nekog mladjeg forsirati
To je neko moje misljenje, a mozda se desi neko cudo pa proigra
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
Tačno se vidi da su i on i Nastić iznad ostatka ekipe. Ali uz njih se moglo vidjeti da i neki drugi igrači "nešto znaju" pa odigraju i brzo i precizno i kreativno. Ovdje je danas falio Deni, i mislim da će sa njim to još mnogo bolje izgledati. A tu je i ovaj mali iz Arsenala, ako bude šta od njega. Radovac i Erik spori baš.BarbareZeljin je napisao/la: ↑20 jan 2026, 18:42Vidi se da zna ovako na prvu. Jos ako bude imao kvalitetnije suigrace. Hvala svakako na informacijama.Hazre je napisao/la: ↑20 jan 2026, 18:31Prokop je klasa. Imate Jackpot to vam garantujem. Pratim ga sigurno vec 7-8 godina. Iskreno iznenadio me transferom u Bosnu. Uglavnom klasa igrac, jos ako se dogovore i oko napadaca sto sam cuo, bice topBarbareZeljin je napisao/la: ↑20 jan 2026, 18:22Ja sam se malo vise fokusirao na ovu 3 novih igraca.
Siguran sam da će se ova ekipa i uigrati, ali i igrački dodatno pojačati do početka sezone.