FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- Bersaga
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Prvo poluvrijeme bukvalno ništa, jedino slobodnjak Alića vrijedan pomena. S obje strane bezveze.
Drugo poluvrijeme dosta bolje, življe. Opet stara boljka, realizacija. Krpić i Vini imali odlične šanse ali preko gola. Prvi šut u okvir gola je i kumovao za gol. Znači prvi šut u okvir gola tek u 80. minuti. Slaba reakcija golmana ali i to ne možeš isprovocirati ako šutaš pored i iznad gola.
Vini najbolji bio. Nastić i Prokop oke, smireni, znaju lopte. Konings, Rakić, Jaganjac i Pejić su preloši, ne vidim da njih iko može vratiti u život. Treba nam napadač pod hitno ili ćemo nastaviti patnju za postizanje gola.
Meni je zanimljiva stvar bila ulazak bekova u sredinu, Odinaka i Nastić su to radili. Ako neko prati Arsenal, kao Arteta što je radio sa Zinčenkom, Whiteom i ostalim. U par navrata je odlično izgledalo i lahko se prelazilo na protivničku polovinu.
Odbranu ćemo nekako i zategnuti ali napad bez pravog napadača nećemo nikad. Koliko god da košta ali bolje je imati jednog napadača kako Bog zapovijeda nego skupinu koju čine Krpić, Rakić, Jaganjac, Pejić i Konings.
Drugo poluvrijeme dosta bolje, življe. Opet stara boljka, realizacija. Krpić i Vini imali odlične šanse ali preko gola. Prvi šut u okvir gola je i kumovao za gol. Znači prvi šut u okvir gola tek u 80. minuti. Slaba reakcija golmana ali i to ne možeš isprovocirati ako šutaš pored i iznad gola.
Vini najbolji bio. Nastić i Prokop oke, smireni, znaju lopte. Konings, Rakić, Jaganjac i Pejić su preloši, ne vidim da njih iko može vratiti u život. Treba nam napadač pod hitno ili ćemo nastaviti patnju za postizanje gola.
Meni je zanimljiva stvar bila ulazak bekova u sredinu, Odinaka i Nastić su to radili. Ako neko prati Arsenal, kao Arteta što je radio sa Zinčenkom, Whiteom i ostalim. U par navrata je odlično izgledalo i lahko se prelazilo na protivničku polovinu.
Odbranu ćemo nekako i zategnuti ali napad bez pravog napadača nećemo nikad. Koliko god da košta ali bolje je imati jednog napadača kako Bog zapovijeda nego skupinu koju čine Krpić, Rakić, Jaganjac, Pejić i Konings.
Zadnja izmjena: Bersaga, dana/u 20 jan 2026, 19:36, ukupno mijenjano 1 put.
Uz tebe sam od rođenja svog,
uz tebe sam ja,
samo nek te čuva dragi Bog,
gdje god ti da zaigraš.
uz tebe sam ja,
gdje god ti da zaigraš.
-
Hansestadt
- Kontakt:
Kellogg's isti, mlitav ko u mlijeku
- gegenpressing
- Kontakt:
Koliko sam vidio,Vini je stativu pogodio,a Janje je najagilniji bio,što se špiceva tiče.Bersaga je napisao/la: ↑20 jan 2026, 19:32Prvo poluvrijeme bukvalno ništa, jedino slobodnjak Alića vrijedan pomena. S obje strane bezveze.
Dobro zapažanje,ulazak bekova na zadnjeg veznog.
Brohra ribo se...
- Bersaga
- Kontakt:
Blizu je bilo, provjerit ćemo kad Mirza izbaci izvještajgegenpressing je napisao/la: ↑20 jan 2026, 19:46Koliko sam vidio,Vini je stativu pogodio,a Janje je najagilniji bio,što se špiceva tiče.Bersaga je napisao/la: ↑20 jan 2026, 19:32Prvo poluvrijeme bukvalno ništa, jedino slobodnjak Alića vrijedan pomena. S obje strane bezveze.
Dobro zapažanje,ulazak bekova na zadnjeg veznog.
Jaganjac jeste pokretljivi od njih ali to i nije toliko teško. Previše želi sve sam i kroz igrača bi da može ikako. Krpić i Rakić su preteški, Pejić nema volje za životom. Konings je priča za sebe, nema te pozicije koja njemu može odgovarati.
Uz tebe sam od rođenja svog,
uz tebe sam ja,
gdje god ti da zaigraš.
uz tebe sam ja,
gdje god ti da zaigraš.
-
LoveFootball1987
- Kontakt:
Kad budu radili fasadu na sjeveru nadam se da ce biti jedan manji dio koji ce vrtiti historiju, legende Zelje
Nadam da ce uvijek pisati nesto ovako da se svaki turist odmah upozna s klubom ukoliko nije upucen
Yugoslav First League:
League of BiH:

BiH Cup:

BiH Supercup:

UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Takodjer se nadam da cemo naci stratesko partnera sa SD Zeljeznicar i da ozivimo kosarku, rukomet prije svega
Zeljo zasluzuje sami vrh u svakom sportu
Nadam da ce uvijek pisati nesto ovako da se svaki turist odmah upozna s klubom ukoliko nije upucen
Yugoslav First League:
League of BiH:
BiH Cup:
BiH Supercup:
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Takodjer se nadam da cemo naci stratesko partnera sa SD Zeljeznicar i da ozivimo kosarku, rukomet prije svega
Zeljo zasluzuje sami vrh u svakom sportu
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
Adzeme ima li još kakihina napadaca da nam preporučiš.Frajer nas uvalio ko kakav kamatar.Valja se sad škarta rjesavat tj trpit ih dok imaju ove ugovore.Ja moj Zeljo sta ti smanadu uradise.Hajd se sad rješi škarta ljudi imaju još po 2 godine ugovora.Pa ni Šeik Al Said ih nemoze isplatiti.
Lijepa reportaraza
Evo gledam ponovo utakmicu i vidim neke stvari koje nisam vidio prije u Zelji
Lijepo je vidjeti ovo sinhronizovano kretanje nasih igraca koji odlicno prate jedan drugog,rade dobro predikciju izlaceci na vrijeme…
Mislim da konacno imamo ozbiljan strucni stab koji ce usvrsiti neke igrace poput Odinake, pa i ovaj Osmanovic danas ko beton..
Sedorf je neke stvari radio koje prije nije nikad
Nastic i Prokop su novi i njih necu nesto komentarisatu
Sve u svemu ja sam zadovoljan prvom pripremnom
Yugoslav First League: ⭐️
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
-
perodeformero
- Kontakt:
Radovcu se guzovi vuku po podu, sramota kako izgleda jedan profesionalac i jos se buni sto nije igrao
- jointunija
- Kontakt:
Sad je maneken,kakav je bio u drugom dijelu prošle sezone.perodeformero je napisao/la: ↑20 jan 2026, 21:45Radovcu se guzovi vuku po podu, sramota kako izgleda jedan profesionalac i jos se buni sto nije igrao
Željovci uvijek treba da znate,da navijači prate klub a ne rezultate!
- avalPacidoroP
- Kontakt:
Insajderi zakazali u posljednjih 40ak sati 
Nikakvih najava nije bilo
Nikakvih najava nije bilo
- AjkulaCekicarka
- Kontakt:
Sedorf, Rakić, Konjings, Radovac, Krpić, Pejić= ****.
Sportski pozdrav.
Sportski pozdrav.
MA HAJTE MOLIM VAS
To sam i ja primjetio, dosta je skinuo kila.jointunija je napisao/la: ↑20 jan 2026, 21:49Sad je maneken,kakav je bio u drugom dijelu prošle sezone.perodeformero je napisao/la: ↑20 jan 2026, 21:45Radovcu se guzovi vuku po podu, sramota kako izgleda jedan profesionalac i jos se buni sto nije igrao
Mislim i da nam još ruke može dati ipak poznaje ligu
Forza Željo
Željo je šampion
Ja sa strane sjedim, posmatram i ne vjerujem. Ićo
Željo je šampion
Ja sa strane sjedim, posmatram i ne vjerujem. Ićo
-
Lekqqq1921
- Kontakt:
Sada nesto razmisljam hoce li u vecernjem programu bit protiv Slavije jer je srijeda, ako bude po danu jako loš termin
Meni Radovac djeluje dosta dobro. Rastrčan, okretan i mnogo laganiji nego do sada a čini se da nema ni onih problema sa leđima. Možda mu je čak ova pauza i godila.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
Slaviša je sa Zvezdom uglavnom igrao 4-4-2 koliko sam mogao da vidim tako da on to vrlo dobro zna. Ako dođe još jedan napadač to je to, ovaj sistem će biti prioritetan.LoveFootball1987 je napisao/la: ↑20 jan 2026, 20:13Sa ovim kalibrom napadača to je ravno samoubistvu.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
- imekorisnicko
- Kontakt:
Ne vidim nikakvu logiku u tome. Imamo solidnih veznjaka koji nisu trkači,vrlo teško mi možemo igrati sa 2 napadača.Levin je napisao/la: ↑21 jan 2026, 08:55Slaviša je sa Zvezdom uglavnom igrao 4-4-2 koliko sam mogao da vidim tako da on to vrlo dobro zna. Ako dođe još jedan napadač to je to, ovaj sistem će biti prioritetan.LoveFootball1987 je napisao/la: ↑20 jan 2026, 20:13Sa ovim kalibrom napadača to je ravno samoubistvu.
- StrikeWarzone
- Kontakt:
Poslije polusezone dje smo se nagledali rezervi Erika i Dana, Radovac je Pedri za njih.
Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!
-
GavranBeli
- Kontakt:
Napadac se mora dovesti. Dzaba vezni red, dzaba bekovi ako nema neko ko zna dati go. Rakic i Krpic sad ne mogu igrati u Stupcanici. Ti ko napadac ako se ne mozes naci u sansi da pucas na gol 45 min onda se tu nema sta pricati.
Dzaba bilo koji trener na svijetu ako su ti igrači isti koji su pokazali da ne znaju.
Bolje platiti jednog napadaca kako Bog zapovijeda nego imati pet napadaca bez koristi. Nek imaju u prosjeku po 10 hiljada platu mjesecno izdvajas 50 hiljada za nista. 10 mjeseci pola miliona za hadalje.
Dzaba bilo koji trener na svijetu ako su ti igrači isti koji su pokazali da ne znaju.
Bolje platiti jednog napadaca kako Bog zapovijeda nego imati pet napadaca bez koristi. Nek imaju u prosjeku po 10 hiljada platu mjesecno izdvajas 50 hiljada za nista. 10 mjeseci pola miliona za hadalje.