FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
71
19%
2. Borbu za Evropu
174
47%
3. Sredinu tabele
61
16%
4. Borbu za opstanak
68
18%

Ukupno glasova: 374

GIBRA
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la GIBRA » 11 feb 2026, 02:06

Patrik bi već bio pojačanje da se može nazvati pojačanjem
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙

"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "

SUPER MAX 🧡

allegri OUT

Lokomotifa
Kontakt:

Post Postao/la Lokomotifa » 11 feb 2026, 07:30

Jesmo protiv Posušja bili loši, ali iznenađen sam izostankom klupske reakcije zbog odluke Luke Bilbije da nam ne dosudi penal u 95. minuti.

Gledam sinoć Zrinjski - Stupčanica i zbog istog položaja ruke onog Temima poništi se gol Stupčanici i to kod rezultata 1-0.

Opet nas sudijska organizacija ponižava, yebe nam Vico majku, a mi se poklopili ušima, okrenuli priču samo na naš loš nastup. Trebalo je odmah javno prozvati Čeferina i reći mu da ovo sve resetuje ili da ide odakle je došao.

O trajnoj suspenziji Luke Bilbije ne treba trošiti riječi. On ako ostane sudija treba ugasiti takmičenje. On nas je posebno ponizio, jer je pregledao snimak, vidio ruku i nije svirao penal. Dakle, NAMJERA 100% dokazana da ošteti FK Željezničar.

Nećemo šutnjom ništa postići, nemojte da ovu temu arhiviramo, previše je suđenje bitna stvar da sve halalimo.

Sutra svi na Grbavicu, idemo napuniti stadion i podsjetiti manekene za koga igraju!!!
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."

MrkiMedo
Kontakt:

Post Postao/la MrkiMedo » 11 feb 2026, 07:46

muharemovicdzelo je napisao/la:
11 feb 2026, 00:00
Po meni apsolutno nema dileme da li Ćosić treba dobiti šansu na golu. Zašto? Samo ću nabrojati par činjenica zašto smatram da treba da dobije priliku:
1. Prema trenutnom stanju Muftić neće produžiti saradnju i otići će besplatno na ljeto. Gledajući od ljeta do danas i nije nešto zaslužio da mu se ponudi bilo šta. Možda mjesto drugog golmana ako je spreman da sjedi na klupi.
2. Trebalo je biti jedinica. Muftić je u strašnom padu forme i moraju ga posaditi na klupu. To nije upitno ni u jednom momentu.
3. Puno je lakše riješiti problem koji imaš u polju kad je na golu zaštićeno godište. Sreća pa su prethodni dali dopuštenje treneru da radi šta hoće pa on lagano sjeba deal sa Zubanom i Berbićem.
4. Samo je kod nas problem da se igrač od 24 godine posadi na klupu a da šansu dobije 18-godišnjak.
5. Od ostalih igrača koji su zaštićeno godište nema hajra. Jaganjac je na posudbi i sigurno neće ostati. O Rakiću nema smisla ni da pričam. Kloc. Šabiću ako malo jače puhneš prema njemu odnese ga. Sad ćemo doći do Gojaka. Očigledno da ima tu nešto. Promijenila su se četiri trenera i on još nije dobio šansu. Što je najgore ja i danas smatram da odigra 180 minuta u komadu da će postati standardni član udarne jedanaestorke. Ko je bio na treningu vidio je kako ima lakoću u igri. Kontao sam da je sa Adžemom bio neki lični problem ali očigledno ima i do njega čim ne može da se nametne. Ako su Ado D. i Gušo ublehe, valjda je Stojanović kao neki renomirani stručnjak trebao da skonta da ima talenta u ekipi. Moguće da griješim ali sigurno da ima do njega nešto. Šta je to nešto? Pitanje je. Foče još nema. Efendić isto ništa. Korora isto čeka šansu.

Znači sa jedne strane su Ćosić, Gojak i Korora - probijanje leda i sa druge strane krpljenje i stalne rotacije sa igračima gdje sumnjam da će bilo koji od njih ostati u klubu poslije ljetnog prelaznog roka.

Da se ja pitam dileme ne bi bilo.
Nama navijacima je problem sto igrace stavljamo ispred Zelje. Svako ima svog favorita, gura ga, kuka za njim, a Zeljo ispasta. Godinama …

Ramirez
Kontakt:

Post Postao/la Ramirez » 11 feb 2026, 08:55

Kada malo pogledamo prelazni rok i sve sto se desava u klubu, ocito je sve ovo priprema za narednu sezonu.Samo imamo jedan veliki problem, a to je neigranje u evropi,a bice zestoko. Pojacanja su odlicna do sad i ocito je fokus na cvrstoj odbrani prije svega, jer sa dva nova beka i jednim stoperom uz zadnjeg veznog dobicemo na cvrstini u odbrani,a sredinu vec poprilicno imamo,mada nam nekada na ljeto ne bi na odmet bila klasicna desetka uz Madžida.Boljka ostaje to U21,krilne pozicije i napadaci

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 11 feb 2026, 09:19

Ambiciozna najava
Sokolovi stižu u Dolinu ćupova: Plakat će Grbavica, plakat će cijelu noć

Navijači Slavije najavili dolazak na meč sa Željezničarom

U četvrtak od 18 sati na stadionu Grbavica se igra posljednji meč osmine finala Kupa BiH kad će Željezničar dočekati Slaviju.
Prije decenije ova dva kluba su redovno igrala derbije, međutim kako je klub iz Istočnog Sarajeva ispao u niži rang to više nije slučaj.
Dolazak na stadion Grbavica su najavili i navijači Slavije, popularni Sokolovi uz poruke na plakatima: "Plakat će Grbavica, plakat će cijelu noć."
- Braćo, gostovanje koje se čeka preko 10 godina! Ovaj put u kupu al daće Bog da naš klub stane na noge pa da papke opet kantamo u ligi kao u ona vremena. Do tad evo idealne prilike da ih malo obiđemo.
- Za sve koji niste u toku, ovo je zvanična potvrda da idemo uprkos problemima oko organizacije zbog kojih nam je posljednja dva susreta zabranjeno da pređemo Vraca.

- Organizovan je prevoz, a skup i tačan termin polaska biće naknadno javljen. Cijena gostovanja je 10KM po čovjeku (prevoz + karta) - poručili su Sokolovi.
Povodom utakmice oglasili su se i popularni Manijaci objavivši video oduzetog transparenta koji je pripadao navijačima iz Istočnog Sarajeva.

- Nakon skoro deset godina, na Grbavicu nam stiže stari gradski rival iz šeher Sarajeva, FK Slavija. Posebni pozivi nisu potrebni. Idemo napuniti Grbavicu i dočekati goste onako kako dolikuje.
Željezničar je svakako favorit u ovom duelu, međutim domaćin će to morati i pokazati na terenu.

GavranBeli
Kontakt:

Post Postao/la GavranBeli » 11 feb 2026, 09:35

Kakvo pravljenje ekipe sad, mi smo sedam bodova od zone ispadanja. Uzet u obzir sudije, nasu igru koja je nikakva, teza da pravis ekipu za iduću sezonu je smiješna. Mi trenutno imamo puno ozbiljnih obaveza koje nismo uradili na vrijeme, a tek ce problem biti uigrati novog igrača a sezona ide. Nije to baš tako lako.

Ne možemo reći ni da cemo Rudara kuci pobjediti, al da uzmemo da cemo to uspjeti.
Mi igramo u Mostaru s Velezom, pa nam dolazi Zrinjski, pa idemo u Doboj, pa nam dolazi Borac. S Krpicem u napadu u sredini Radovac, desno Odinaka. Raspored ne daj Boze nikom, a imao si u Posusju jedan sut. Situacija je više nego alarmantna ko god to nece da shvati nije dobronamjeran.

MoSaZeLjo1921
Kontakt:

Post Postao/la MoSaZeLjo1921 » 11 feb 2026, 10:03

Ramirez je napisao/la:
11 feb 2026, 08:55
Kada malo pogledamo prelazni rok i sve sto se desava u klubu, ocito je sve ovo priprema za narednu sezonu.Samo imamo jedan veliki problem, a to je neigranje u evropi,a bice zestoko. Pojacanja su odlicna do sad i ocito je fokus na cvrstoj odbrani prije svega, jer sa dva nova beka i jednim stoperom uz zadnjeg veznog dobicemo na cvrstini u odbrani,a sredinu vec poprilicno imamo,mada nam nekada na ljeto ne bi na odmet bila klasicna desetka uz Madžida.Boljka ostaje to U21,krilne pozicije i napadaci
I ja isto mislim,da se već pravi ekipa za narednu sezonu,mada da sa tim ne dovedemo sebe u probleme u ovoj sezoni,ima se još puno igrati,mislim da ćemo teško do 3-pozicije,4 je u igri svakako.Po meni,sav fokus treba prebaciti na Kup,gdje imamo velike šanse za trofej.

GrbavicaHrammm
Kontakt:

Post Postao/la GrbavicaHrammm » 11 feb 2026, 10:27

Znaci ipak ima istine za Bicakcica i Bugarina ?

Bicakcic iako nije igro godinu dana, itekako ce nam valjati da komanduje odozdo, jer smo suplji na sve strane

Arma00
Kontakt:

Post Postao/la Arma00 » 11 feb 2026, 10:34

Bičakčić i Galchev danas trebaju na ljekarske, ako bude sve po planu

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 11 feb 2026, 10:44

GrbavicaHrammm je napisao/la:
11 feb 2026, 10:27
Znaci ipak ima istine za Bicakcica i Bugarina ?

Bicakcic iako nije igro godinu dana, itekako ce nam valjati da komanduje odozdo, jer smo suplji na sve strane
Bicakcic bez noge je odlican stoper za nasu ligu.
Fk Željezničar.

Lynx
Kontakt:

Post Postao/la Lynx » 11 feb 2026, 10:47

muharemovicdzelo je napisao/la:
11 feb 2026, 00:00
Po meni apsolutno nema dileme da li Ćosić treba dobiti šansu na golu. Zašto? Samo ću nabrojati par činjenica zašto smatram da treba da dobije priliku:
1. Prema trenutnom stanju Muftić neće produžiti saradnju i otići će besplatno na ljeto. Gledajući od ljeta do danas i nije nešto zaslužio da mu se ponudi bilo šta. Možda mjesto drugog golmana ako je spreman da sjedi na klupi.
2. Trebalo je biti jedinica. Muftić je u strašnom padu forme i moraju ga posaditi na klupu. To nije upitno ni u jednom momentu.
3. Puno je lakše riješiti problem koji imaš u polju kad je na golu zaštićeno godište. Sreća pa su prethodni dali dopuštenje treneru da radi šta hoće pa on lagano sjeba deal sa Zubanom i Berbićem.
4. Samo je kod nas problem da se igrač od 24 godine posadi na klupu a da šansu dobije 18-godišnjak.
5. Od ostalih igrača koji su zaštićeno godište nema hajra. Jaganjac je na posudbi i sigurno neće ostati. O Rakiću nema smisla ni da pričam. Kloc. Šabiću ako malo jače puhneš prema njemu odnese ga. Sad ćemo doći do Gojaka. Očigledno da ima tu nešto. Promijenila su se četiri trenera i on još nije dobio šansu. Što je najgore ja i danas smatram da odigra 180 minuta u komadu da će postati standardni član udarne jedanaestorke. Ko je bio na treningu vidio je kako ima lakoću u igri. Kontao sam da je sa Adžemom bio neki lični problem ali očigledno ima i do njega čim ne može da se nametne. Ako su Ado D. i Gušo ublehe, valjda je Stojanović kao neki renomirani stručnjak trebao da skonta da ima talenta u ekipi. Moguće da griješim ali sigurno da ima do njega nešto. Šta je to nešto? Pitanje je. Foče još nema. Efendić isto ništa. Korora isto čeka šansu.

Znači sa jedne strane su Ćosić, Gojak i Korora - probijanje leda i sa druge strane krpljenje i stalne rotacije sa igračima gdje sumnjam da će bilo koji od njih ostati u klubu poslije ljetnog prelaznog roka.

Da se ja pitam dileme ne bi bilo.

Slažem se, na isti način je i, ako se ne varam, Mulalić gurnuo Muftića ispred Bendera u prvih 11.
Zadnja izmjena: Lynx, dana/u 11 feb 2026, 10:52, ukupno mijenjano 1 put.
63. minut, Švicarska vodi Italiju 2:0, a ono

“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”
Velid Spaho

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 11 feb 2026, 10:50

Muftic
Gabriel Bicakcic Nastic Alic
Pejic Prokop
Vini Milosevic Cveta
Rakic

Mogu se Milosevic i Prokop zarotirati, ali ovo izgleda vec na nesto. Cak i Muharema probati umjesto Vinija na krilu.
Fk Željezničar.

mamonelafo
Kontakt:

Post Postao/la mamonelafo » 11 feb 2026, 10:53

:crazy:
FK ŽELJEZNIČAR! MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!

Jači od ratova, režima i partija!

majtn22
Kontakt:

Post Postao/la majtn22 » 11 feb 2026, 10:57

Bugarin izgleda kao bomba igrač, baš očekujem da će biti pojačanje i da možemo dobar keš uzeti za par godina (vrijedi 900k na tm)
Za Bičakčića nisam oduševljen, nije igrao pola godine a one zadnje tekme za repku je igrao kao da se penzionisao prije 5 godina, naravno za ovaj nivo lige se nadam da će i to biti dovoljno te da će barem iskustvom i liderstvom uspjeti malo srediti odbranu barem do ljeta kad će valjda kakav ozbiljan štoper doći

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 11 feb 2026, 10:58

majtn22 je napisao/la:
11 feb 2026, 10:57
Bugarin izgleda kao bomba igrač, baš očekujem da će biti pojačanje i da možemo dobar keš uzeti za par godina (vrijedi 900k na tm)
Za Bičakčića nisam oduševljen, nije igrao pola godine a one zadnje tekme za repku je igrao kao da se penzionisao prije 5 godina, naravno za ovaj nivo lige se nadam da će i to biti dovoljno te da će barem iskustvom i liderstvom uspjeti malo srediti odbranu barem do ljeta kad će valjda kakav ozbiljan štoper doći
Sad ce to zuka spustit na 450k
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Hilmo123
Kontakt:

Post Postao/la Hilmo123 » 11 feb 2026, 11:01

majtn22 je napisao/la:
Naša liga je na itekako ozbiljnom nivou, mnogi je potcjenjuju dok ne dođu i igraju ovdje,
možda smiješno zvuči ali zašto se mnoga velika imena nisu proslavila. Bičakčić će po meni biti puni pogodak, pravi lider u odbrani umjesto Seedorfa koji igra toplo-hladno, vjerujem da će mu trebati nekoliko kola da uhvati takmičarski ritam ali to je jedan profesionalac sa ozbiljnom igračkom karijeru, čisto sumnjam da se zapustio.
SAMO JE JEDAN GRIJEHA JE VRIJEDAN!

ibz
Kontakt:

Post Postao/la ibz » 11 feb 2026, 11:15

Je li iko više gledao Ćosića dok je bio u juniorima?

Sudeći po onoj pripremnoj utakmici i ovom što sam malo upratio na treningu, čini mi se da je stvarno kvalitetan, ali da naravno s njim treba raditi. Vidim da je u juniorima primio prilično puno golova ali juniorima ove sezone nije dao ko nije ošutao tako da ne znam koliko je do njegovih propusta a koliko do loše odbrane i ekipe. Ima li neko da bolje zna momka i kako brani i da li ima to nešto zbog čega bi ga vrijedilo istrpiti jednu do dvije polusezone pa da smo mirni par godina sa U21?

Stvarno bi bila puno bolje izbalansirana ekipa i imali bi više taktičkih opcija kad bi U21 pitanje rješavali na golmanskoj poziciji. Muftu volim, on je naš, ali je realnost da pored toga što je strašan u 1v1 situacijama i odlično brani šuteve, ima velikih nedostataka, što pokazuje i izostanak bilo kakvih ponuda za momka. Nadam se da će dobiti priliku negdje drugo i doći na sljedeći nivo kao golman, kod nas ne vidim da je to moguće.
a kada kosa uz tebe osijedi, ni tada se nemoj brinuti

Kajkutenjoyer
Kontakt:

Post Postao/la Kajkutenjoyer » 11 feb 2026, 11:20

Pablo11 je napisao/la:
11 feb 2026, 10:50
Muftic
Pejic Prokop
Vini Milosevic Cveta
Rakic

Mogu se Milosevic i Prokop zarotirati, ali ovo izgleda vec na nesto. Cak i Muharema probati umjesto Vinija na krilu.
ja sutra ocekujem il Cosica il Abdulahovica, a Mufta malo da odmori
nek crknu dusmani, najjaci smo

Pact1921
Kontakt:

Post Postao/la Pact1921 » 11 feb 2026, 11:23

Pablo11 je napisao/la:
11 feb 2026, 10:50
Muftic
Pejic Prokop
Vini Milosevic Cveta
Rakic

Pa ne mozes ti viniciusa nikako staviti u prvu postavu . Lik moze trcati prvih 30 minuta i onda isto kao nestane sa terena. On dok se fizicki ne popravi samo ulaz sa klupe zadnjih 30 minuta.
Simpatizer najtrofejnijeg kluba u drzavi
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici

Lokomotifa
Kontakt:

Post Postao/la Lokomotifa » 11 feb 2026, 11:52

Hilmo123 je napisao/la:
11 feb 2026, 11:01
majtn22 je napisao/la:
Naša liga je na itekako ozbiljnom nivou, mnogi je potcjenjuju dok ne dođu i igraju ovdje,
možda smiješno zvuči ali zašto se mnoga velika imena nisu proslavila. Bičakčić će po meni biti puni pogodak, pravi lider u odbrani umjesto Seedorfa koji igra toplo-hladno, vjerujem da će mu trebati nekoliko kola da uhvati takmičarski ritam ali to je jedan profesionalac sa ozbiljnom igračkom karijeru, čisto sumnjam da se zapustio.
I Slaviša Stojanović je potcijenio našu ligu čim je izašao sa onakvim sastavom protiv Posušja. To je najveći problem igrača i trenera koji dolaze sa strane, misle ideš u neko Posušje, neki Prijedor, neku Bijeljinu, lako ćemo i onda PAF, ŠOK, NEVJERICA!!!
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: bvsic, Hazre, Levin, Lokomotifa, LoveFootball1987, perodeformero, Riziko i 82 gosta.