FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
71
19%
2. Borbu za Evropu
174
47%
3. Sredinu tabele
60
16%
4. Borbu za opstanak
68
18%

Ukupno glasova: 373

VibeTribeX
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la VibeTribeX » 17 feb 2026, 10:11

itatabisine je napisao/la:
17 feb 2026, 08:46
po imenima ima solidan igracki kadar
izvini nema
ono sto mi imamo u prvom timu je realno nedoraslo ovom nivou fudbala
Miske, operi viljuškar i nijedne da nisam čuo.

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 17 feb 2026, 10:22

Hrasno15 je napisao/la:
17 feb 2026, 07:04
Nekako se prespava. Ekipa koja protiv dvije najlošije ekipe nije uspjela napraviti ni jednu šansu, ekipa koju je Rudar sinoć odučio od fudbala, očigledno nije ekipa koja će parirati vodećim i uzeti Kup, koji nam je jedini izlaz u Evropu, nego će se grčevito boriti za opstanak. Ne vidim kako Slaviša može nešto promijeniti. U ove dvije utakmice sve je uradio pogrešno. Ne znam ni ovi novi igrači, jesu li pojačanja ili su se samo uklopili u opšte sivilo. Od poraza više boli da mi nismo stvorili niti jednu priliku, da nismo mogli kontrolisati igru protiv dvije najlošije ekipe. Ako preživi do subote, utakmica protiv Veleža mu je biti ili ne biti, mada ako i dalje bude tvrdoglav, sa nekim svojim postavkama, možda je bolje da bude smijenjen još danas.
Koji ba kup ? 2 najlosije ekipe lige naprave da nemas sansu u 180 minuta.
Gledaj nam rasporeda, hajmo se mi pokusat konsolidovat pa ne doc u situaciju da zadnja 3 4 kola kalkulisemo opstanak. Najlosiji smo formom i to ubjedljivo.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

Hrasno15
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno15 » 17 feb 2026, 10:22

Naš najveći problem je što smo od svakog igrača nakon jedne ili dvije dobre utakmice pravili igračinu, što smo im aplaudirali i nakon poraza, jer kao borili su se na terenu, to je njihov posao za koji su jako dobro plaćeni. Realno naš igrački kadar je loš, za ove koje su sada doveli ne znam, nikad nisam prije čuo za njih, kao ni za ove koji su prije dovedeni, ali su ovdje kačeni youtube snimci na kojima su oni izgledali kao dobri igrači. Jedino je bitno šta pokažu na terenu a dosad nisu pokazali ništa. Za ove nove ćemo vidjeti kada odigraju po par utakmica. Što se tiče trenera, ili je podcijenio našu ligu, ili je neki genije sa nekim novim pogledima na fudbal ili je totalni promašaj koji će biti otjeran nakon 3 kola.

edvaE2
Kontakt:

Post Postao/la edvaE2 » 17 feb 2026, 10:22

zeljovac21 je napisao/la:
17 feb 2026, 09:21
Ma dajte cuj Coric tamburali nas svi redom osim ovih slabijih. 5 0 na poluvremenu gubio od zrinjskog. Vidi se vizija i ideja da se igra pas igra kod Slavise. Pogrijesio je samo sto je Alica stavio na krilo, ovo ostalo mu se nema sta zamjeriti kad ima amatere u ekipi. Citava zadnja linija sem Nastica i nema koga drugog ubaciti kad je i Osmanovic taraba, nadam se da ce Bicakcic i novi desni bek ustabiliti odbranu. Eric klupa, Pejic da igra od prve ili Armin. U napadu nijedan napadac od ovih ne smije imati minutazu. Huskovic da igra.
Sad nas tamburaju svi redom, bez izuzetka...

Bojudaosinebu
Kontakt:

Post Postao/la Bojudaosinebu » 17 feb 2026, 10:27

Samo jagodic vlado i to prije iduce utakmice. Bar ce nazad malo zategnuti ovo, ovako su ko pijana banda, ne znaju ko gdje udara i sta radi.

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 17 feb 2026, 10:28

Krenuli smo ispočetka, treba vremena, koji vam je ba, pa nije nas heri poter preuzeo da preko noći sve može da se promijeni, nemamo ništa od toga što se pravi pritisak na novom početku, dovoljno je teško i bez toga.

NerminFatic
Kontakt:

Post Postao/la NerminFatic » 17 feb 2026, 10:29

Nemojte samo da cujem da je Karamarko ostao bilo bi bolje. Ne bi. Opet bi sinoc bilo 0:3. Uzdam se jedino u ove novajlije da igraju 4-5 utakmica zajedno i bar nas spase ispadanja. Ovi ne mogu taman dosao Ancelotti. U Vrapcicima igrati bunker i na kontre, mozda i mi osjetimo kako je pobijediti nakon jesenas.

nindza
Kontakt:

Post Postao/la nindza » 17 feb 2026, 10:29

Samo sa podsjetim ove sto prizivaju Corica da smo zbog njega izgubili od Zrinjskog 5:0 i od Sirokog 3:0

ELDIABLO20
Kontakt:

Post Postao/la ELDIABLO20 » 17 feb 2026, 10:29

**** trenera kad njemu klub ne obezbijedi njegove pomocnike…to je kod nas problem u zadnjim 5 trenera ako ne i vise.

JohannWolfgang
Kontakt:

Post Postao/la JohannWolfgang » 17 feb 2026, 10:31

shminka je napisao/la:
17 feb 2026, 10:28
Krenuli smo ispočetka, treba vremena, koji vam je ba, pa nije nas heri poter preuzeo da preko noći sve može da se promijeni, nemamo ništa od toga što se pravi pritisak na novom početku, dovoljno je teško i bez toga.
:clap:
Bas tako, ljudi se ponasaju isto kao da je Slavisa trener vec pet sezona i sva ova garnitura ljudi je odavno tu. Preuzeli su ljudi prije dva tri mjeseca i ne moze se preko noci sve ispraviti.

MisterBlue
Kontakt:

Post Postao/la MisterBlue » 17 feb 2026, 10:39

Zašto ne odu u južnije krajeve države da se pripremaju za Velež. Ovdje se nece ni naigrati nit nesto probati napraviti. Mi odavno pravimo pitu od govaana. Ako ne dobiju Velež nemamo se mi čemu nadat. Pa gledaj samo rasporeda, Sloga će nas u kupu demolirati …

Bojudaosinebu
Kontakt:

Post Postao/la Bojudaosinebu » 17 feb 2026, 10:39

Kakvog kur.a i vremena, izgubis od posusja bez suta prema golu i onda dozivis epski debakl od rudara kuci isto bez suta na go. Vrijeme se daje kad ima nekog smisla, ovo nema nikakvog. Da si dva dana pred prvenstvo skupio 10 igraca uzeo bi 2 boda posusju i rudaru.

JohannWolfgang
Kontakt:

Post Postao/la JohannWolfgang » 17 feb 2026, 10:45

I sta je po tvom cijenjenom misljenj rjesenje? Da otjeramo sve? Da smijenimo Slavisu vratimo Adzema, Corica ili Mulalica? Da dovedemo Kloppa?
Nikome se ne svdija ovo, ali opet kazem nadji snimak u 4.minuti su poceli zvizduci s tribina kao da smo gostovali.

Sarajevskigigant1921
Kontakt:

Post Postao/la Sarajevskigigant1921 » 17 feb 2026, 10:51

JohannWolfgang je napisao/la:
17 feb 2026, 10:45
I sta je po tvom cijenjenom misljenj rjesenje? Da otjeramo sve? Da smijenimo Slavisu vratimo Adzema, Corica ili Mulalica? Da dovedemo Kloppa?
Nikome se ne svdija ovo, ali opet kazem nadji snimak u 4.minuti su poceli zvizduci s tribina kao da smo gostovali.
Da su i Coric i Mulalic ne bi sigurno imali 1 sut u okvir gola u 2 utakmice.

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 17 feb 2026, 10:53

Moj Madzide, vrati se i sa štakama, bolji si i brži i takav od Ericka i Milosevica..
Da li je realno da ćemo prvu pobjedu ostvariti tek kada se on vrati na teren?!
Jer po prikazanom do sada, nema šanse da uzmemo boda do kraja sezone.

ExBlueone
Kontakt:

Post Postao/la ExBlueone » 17 feb 2026, 11:07

Mene opet puca neki optimizam da nećemo ispasti, ali s ovim našim invalidima se nikad ne zna, čovjek mora biti spreman i na tu opciju. Sinoć sam bio začuđujuće smiren na utakmici, čak sam bio veći dio i u kopu. Valjda čovjek više nema nikakvih očekivanja, pa poravni Još jednom čestitke Rudaru, prelijepa utakmica sa njihove strane i pravi čas nogometa za naše invalide i retarde.

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 17 feb 2026, 11:08

I evo razmisljam, kakve mi koristi do kraja sezone mozemo imati od sljedecih igraca: Troupe,Sukilovic,Seedorf,Erick,Mhand,Rakić,Krpić,Abdulahovic,Sabic
Oni da im daš milion bonusa po tekmi, ne mogu odigrati bolje, nego što igraju. To su igrači koji nisu za klupe, a kamoli za prvih 11. Najiskrenije govorim. A sinoć je njih 5. od ovih 9.startalo utakmicu.
Igraci na koje se treba racunati su: Muftic,Cosic,Galcev,Odinaka,Bicakcic,Osmanovic,Nastic,Alic,Pejic,Hodzic,Radovac,Prokop,Milosevic,Dragovic,Vini,Cveta,Jaganjac.
Naravno i Sosic kad se vrati iz povrede. Vidjeti i sa Focom kakav ce biti nakon povrede.
Treba dati sansu i Ibraheemu,Freemanu,Gojaku da vidimo od cega su, spadaju li prvoj ili drugoj grupi igraca.
Sta je sa Garciom? Hoce li ikada papire dobit?
Milion pitanja i nelogicnosti.

Riquelme1921
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme1921 » 17 feb 2026, 11:10

TefalTava je napisao/la:
17 feb 2026, 09:41
irfo je napisao/la:
17 feb 2026, 09:23
Nesto je truhlo u drzavi Zeljo….
Kako nece biti truhlo kad pola svlačionice jedni sa drugima ne pricaju jer je jedan igrac drugome pokupio bivšu :urnebes:
Eh da smo Ljajića doveli, sad bi znali ko je ostao bez trebe..ovako ništa
Grupa iznad svakog pojedinca.

muharemovicdzelo
Kontakt:

Post Postao/la muharemovicdzelo » 17 feb 2026, 11:17

Opet ću da pitam šta je trener uradio konkretno da bi dobio podršku? Šta mu znači podrška ako ništa ne promijeni? Kontao sam da je naučio lekciju ali nije. Opet pitam šta mu znači podrška? Zna se šta ga čeka ako popuši a veće su šanse da popuši nego da mi na jednoj od težih utakmica prekinemo našu crnu seriju. Ako i dobije šansu da vodi tu utakmicu.

Možda raskid nije rješenje ali nije ni čekanje. Ako da obećanje da će promijeniti koncept igre i da će presjeći u ekipi dati mu još jednu šansu. Ako neće i ako nije spreman onda je bolje da sad raskinemo nego da dodatno tonemo u blato.

Rekao sam sinoć a i danas ću. Zna se šta mora da uradi ako ostane a što nije uradio - češljanje igračkog kadra. Koliko je do njega toliko ima i do igrača. Presijeci majstore i zakucaj na tribine one što ruše tim i one što ne mogu plus one na koje ne računaš. Mi ne računamo na Troupeea ali nam u nejmanju opcija on mora da igra. Kao i još neki igrači. Narušeni su odonosi a o tome se ne priča. Ne mogu igrači na koje ne računaš da igraju. Ne mo-gu! Očekuješ da se bori igrač kojem je rečeno da se ne računa na njega i plus se pričalo o raskidu sa menadžerom. Kako?

Imaš sedmoricu pojačanja - Bičakčić, Nastić, Pejić, Dominik, Hodžić, Galcho i Muharem.
Imaš šestoricu mladih igrača - Ćosić, Gojak, Ibraheem, Dragović, Korora i Freeman.
Odaberi još par karakternih i dobrih igrača i baci se na posao. Ostalo popuni sa juniorima i kadetima.

Ne kontam ni šta radi stručni štab? Šta SS je sam a oni su posebno? Pričaju li oni ikako zajedno? Ako 8 očiju na klupi ne primijeti da je Erick od početka priprema do danas najgori na terenu onda ne kontam što sjedite tu? Jaganjac na klupi a Suljo od 35 na terenu? O Šabiću nemam šta reći. Bolje bi ti bilo dečko da upišeš fakultet jer od fudbala nećeš da zaradiš. Budi siguran u to. Fejk Nikolu Nikića treba malo ohladiti. Peišoto naš najagilniji igrač iako ne uradi nema puno značaja na umrlu igru ali barem trči i opet je na klupi.

Čak i ako ostane siguran sam da nema muda da uradi šta sam gore napisao. Zbog toga je bolje da se rastanemo kao ljudi dok još nije kasno.

I dalje stojim pri mišljenju da nas samo jedan može prodrmati. Adresu znate i gdje je. Red je da dobije još jednu šansu da radi u normalnom okruženju. Budalaštine kako je pregažen - o tome neću. Ako je on pregažen šta je onda Stojanović? Jednom se računa titula od 2013. a drugom od 2014. a jedan je pregažen a drugi ne. Tako? Imamo još šanse u kupu. Ne igrajte se. I dan danas je najbolji stručnjak u ligi i garantujem da bi u normalnom okruženju kad ne mora razmišljati hoće li igrači primiti plate u godinu dana postao konkurentan ekipama ispred nas.

JohannWolfgang
Kontakt:

Post Postao/la JohannWolfgang » 17 feb 2026, 11:18

Sarajevskigigant1921 je napisao/la:
17 feb 2026, 10:51
JohannWolfgang je napisao/la:
17 feb 2026, 10:45
Da su i Coric i Mulalic ne bi sigurno imali 1 sut u okvir gola u 2 utakmice.
Ja i sta si dobio od njih osim jednog suta u okvir gola? Dobio si od jednog da s najboljom ekipom ubjedljivo u ligi nije mogao protiv Husrefove Slobode centra preci i ni Europu izboriti, a od drugog si dobio peticu u Mostaru za poluvrijme a mogli i jos. Bas me zanima koliko smo tada suteva imali u okvir gola?

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: GavranBeli, Giuseppe1, Hazre i 73 gosta.