Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
-
delko
-
Kontakt:
ElCartel11 je napisao/la: ↑17 maj 2021, 15:11
delko je napisao/la: ↑17 maj 2021, 14:55
Historicar je napisao/la: ↑17 maj 2021, 14:46
Uglavnom, nositelji smo u prva dva pretkola KL, u trecem cemo teško biti nositelji, ali i tu ima ekipa koje se mogu izbaciti.Uglavnom, da bi upali među nositelje i u trecem pretkolu, u prva dva pretkola mora ispasti nekoliko ekipa, koje su ranije zbog svog koeficijenta projektovane da budu nositelji u trecem pretkolu.
Pa i u drugom pretkolu vam nije bas sigurno da cete biti nosioci. Tu ste negdje na pola ali pricekajmo da se prvenstva zavrse.
Skroz nebitno takmicenje pa mi svejedno bilo nosioci u samo prvom pretkolu ili u prva 3.
Kad ce nas opet u play offu preslusati neki klub iz top 20 liga.
A i novac je smjesan ne znam bil osvojili 300k €, da doguramo do play offa.
Ma ja mislim da je konacno doslo vrijeme da neki nas klub udje u te grupne faze pa taman i u ECL. Nego jel zna neko koliki je prizepool ove Conference League? Ja nisam uspio naci nigdje, samo LS i LE :S

★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★
-
ajdohordas
-
Kontakt:
Postao/la ajdohordas » 17 maj 2021, 17:04
Finansijska kriza u klubu je velika, bar trenutno i to je svima jasno i jedino objasnjenje za ovaj totalnih krah u drugoj polusezoni jesu plate.
Koga zanima objasnit cu mu u pp.
-
THEC
-
Kontakt:
delko je napisao/la: ↑17 maj 2021, 17:01
Ma ja mislim da je konacno doslo vrijeme da neki nas klub udje u te grupne faze pa taman i u ECL. Nego jel zna neko koliki je prizepool ove Conference League? Ja nisam uspio naci nigdje, samo LS i LE :S
samo prvak drzave ima neku sansu da udje u grupnu fazu KL i to pod uslovom da prodje prvo pretkolo lige prvaka, jer tad mu se otvara prilicno dobar put, nek ispadne u drugom pretkolu LP ide u trece pretkolo EL, koliko znam tu ce biti tzv totalni zrijeb tj nema nosilaca i nenosilaca pa je svasta moguce i da se potrefi neki protivnik koji je prolazan ali eto cak i tu da ispadne ima play off konferencijske lige i status nosioca i stvarno dobre sanse da protivnik bude po mjeri sto bi se reklo, no sve ovo se moze u vodu baciti ako se ispadne odmah u prvom pretkolu LP jer tad ides odmah u konferencijsku ligu, drugo pretkolo, i to je vec tezi put, mozda se to pretkolo i prodje ali vec trece odnosno eventualni play off je mnogo tezi, a sto se ostalih nasih ekipa tice koji krecu od prvog pretkola konferencijske lige suludo je zamisljati da neko moze uci u grupnu fazu, trece pretkolo plafon
Pyro is not a crime !
-
Zeko87
-
Kontakt:
Prerano smo se mi razmahali pričom da smo prevazišli ovu ligu i da nam treba novi izazov/iskorak. Na to nisam lično nikad padao. Jasno mi je koji smo rang evropskog nogometa.
Malo me počinje nervirati ovaj mit o Tataru i Rahmanu, kako je neko dozvolio ovo ili ono. Prvo, to su dva igrača koja smo čekali dvije čitave sezone, bili su totalno anonimusi , Tatar je čak bio klupa strašnom Aladinu Šišiću i tek onda su eksplodirali prošle sezone, dali svoj doprinos i otišli dalje. Da su ostali vjerovatno bi unijeli nemir, možda i na tribinama presjedili.
Ono što bih ja volio da vidim je Bayernova strategija okupljanja najjačih i najperspektivnijih igrača lige. Umjesto polovnjaka iz Srbije dovoditi domaće igrače, bolje slabiti konkurenciju nego rizikovsti sa tim igračima ala Aco Pejović, Cruz isl.
Dino Ćorić je morao iz ŠB preći kod nas, Ikić, onaj žuti što je otišao iz Borca, Filipović, Hiroš isl.
Jedini igrač iz naše lige koji nas je pojačao u zadnjoj deceniji je Fanimo, sve ostalo je bacanje para. Bolje dati manje pare za igrača koji je u dobroj formi iz naše lige nego dovoditi ove sa hroničnim povredama, bez utakmica u nogama po dvije sezone. Trpiš ga dvije sezone, oživiš mu karijeru i on ti ode za 300k, ma daj...
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸
-
NisamInSajder
-
Kontakt:
Postao/la NisamInSajder » 17 maj 2021, 17:13
THEC je napisao/la: ↑17 maj 2021, 17:10
samo prvak drzave ima neku sansu da udje u grupnu fazu KL i to pod uslovom da prodje prvo pretkolo lige prvaka, jer tad mu se otvara prilicno dobar put, nek ispadne u drugom pretkolu LP ide u trece pretkolo EL, koliko znam tu ce biti tzv totalni zrijeb tj nema nosilaca i nenosilaca pa je svasta moguce i da se potrefi neki protivnik koji je prolazan ali eto cak i tu da ispadne ima play off konferencijske lige i status nosioca i stvarno dobre sanse da protivnik bude po mjeri sto bi se reklo, no sve ovo se moze u vodu baciti ako se ispadne odmah u prvom pretkolu LP jer tad ides odmah u konferencijsku ligu, drugo pretkolo, i to je vec tezi put, mozda se to pretkolo i prodje ali vec trece odnosno eventualni play off je mnogo tezi, a sto se ostalih nasih ekipa tice koji krecu od prvog pretkola konferencijske lige suludo je zamisljati da neko moze uci u grupnu fazu, trece pretkolo plafon
Ako nisi nosioc u prvom pretkolu LS, nisi nosioc ni u play offu Konferencijske lige. A niko osim Sarajeva i Zrinjskog nema mogucnosti da bude nosioc u prvom pretkolu LP.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi
-
bordobijeli
-
Kontakt:
Postao/la bordobijeli » 17 maj 2021, 17:14
Aduka87 je napisao/la: ↑17 maj 2021, 16:36
feniksptica je napisao/la: ↑17 maj 2021, 16:25
Aduka87 je napisao/la: ↑17 maj 2021, 16:20
U engleskoj za 7mo mjesto se bore Totenh. Arsenal Everton i West Ham
U njem Mehenglabah Stutgart Freiburg i Union
iz Spanije dolazi Villareal ako ne osvoje
Italijani Romu daju a Francuzi vjerovatno Rennes
Treba vidjet ako kako moze da ne odemo u evropu ove godine
Pazi u trecem pretkolu
Pitanje koliko ce ozbiljne klubovi uopšte interesovati ovo takmicenje, novcane nagrade su smijene i za nas a kamo li za Europske timove. Englezi, Talijani su izbjegavali i evropsku ligu a kamo li ovu konferencijsku.
-
MortemHz
- Interni moderator
-
Kontakt:
Aduka87 je napisao/la: ↑17 maj 2021, 16:20
Pazi u trecem pretkolu
Gore nego play-off LP i EL sunce ti jjebem šta je ovo

Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
-
NisamInSajder
-
Kontakt:
Postao/la NisamInSajder » 17 maj 2021, 17:17
Zeko87 je napisao/la: ↑17 maj 2021, 17:12
Prerano smo se mi razmahali pričom da smo prevazišli ovu ligu i da nam treba novi izazov/iskorak. Na to nisam lično nikad padao. Jasno mi je koji smo rang evropskog nogometa.
Malo me počinje nervirati ovaj mit o Tataru i Rahmanu, kako je neko dozvolio ovo ili ono. Prvo, to su dva igrača koja smo čekali dvije čitave sezone, bili su totalno anonimusi , Tatar je čak bio klupa strašnom Aladinu Šišiću i tek onda su eksplodirali prošle sezone, dali svoj doprinos i otišli dalje. Da su ostali vjerovatno bi unijeli nemir, možda i na tribinama presjedili.
Ono što bih ja volio da vidim je Bayernova strategija okupljanja najjačih i najperspektivnijih igrača lige. Umjesto polovnjaka iz Srbije dovoditi domaće igrače, bolje slabiti konkurenciju nego rizikovsti sa tim igračima ala Aco Pejović, Cruz isl.
Dino Ćorić je morao iz ŠB preći kod nas, Ikić, onaj žuti što je otišao iz Borca, Filipović, Hiroš isl.
Jedini igrač iz naše lige koji nas je pojačao u zadnjoj deceniji je Fanimo, sve ostalo je bacanje para. Bolje dati manje pare za igrača koji je u dobroj formi iz naše lige nego dovoditi ove sa hroničnim povredama, bez utakmica u nogama po dvije sezone. Trpiš ga dvije sezone, oživiš mu karijeru i on ti ode za 300k, ma daj...
I uz te igrace koje okupimo iz PL treba dovodati akademce i nase "zvijezde" iz Europe (Susic, Vranjes, na takve igrace mislim). To je jedini put kojem klub iz BiH moze postati stabilan, dominantan i kompetentan svakom protivniku u ekipi.
@bordobijeli, na pocetku sezone neki su klubovi vec najavili da se nece boriti u toj Konferencijskog ligi, konkretno klubovi iz Italije. Vjerovatno ce svim tim klubovima to takmicenje biti za podizanje forme igracima koji nikako ne igraju i uvodjenje mladih igraca u prvi tim.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi
-
ElCartel11
-
Kontakt:
Postao/la ElCartel11 » 17 maj 2021, 17:26
MortemHz je napisao/la: ↑17 maj 2021, 17:15
Pazi u trecem pretkolu
Gore nego play-off LP i EL sunce ti jjebem šta je ovo
Ovdje bi se jedino mogli nositi sa KK Partizanom. Samo im igru po podu udariti, nikako skok igru

Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
-
delko
-
Kontakt:
THEC je napisao/la: ↑17 maj 2021, 17:10
Sve ja to znam, samo i dalje ne znam prizepool

Kontam da nece biit nsita specijalno, ali za nivo nase lige i 200 hiljada je para

★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★
-
Testo
-
Kontakt:
Hordanjezla1987 je napisao/la: ↑17 maj 2021, 16:27
LegendKiller je napisao/la: ↑17 maj 2021, 10:53
Žao mi je samo što Pejović ode iz kluba a nije osjetio huk istoka. Za ove njegove predstave na terenu, imao bi mu istok svašta za poručiti.
Doduše nije jedini, ima dosta kandidata, ali on bi bio prvi pik.
Kakav huk ,psovanje djece i ostalih clanova porodice i majmunska urlikanja kao da su na koridi u cevljanovicima...
Pa nije ni zaslužio ništa bolje
„Ne mogu, brate, ja igrati za novac i slušati kako treba da igram.
Hvala im, bili su korektni i nisu mi pravili probleme.
Rekao sam im da ja mogu da igram samo za Sarajevo.“
-
Testo
-
Kontakt:
Pitar6785 je napisao/la: ↑17 maj 2021, 15:02
Nemojte bit naivni. Ovo su suplje price Sabrina pokrala bosnjo pokro. Sabrina da je uktraka 100 maraka Nam bi to znao. Prvo sto je on milion puta pametni i milion nacina vise znao kako ukrast i kako ko moze pokrast njega al isto tako 3 miliona nacina on ima to da ufati i prati. I vjerujte da je 1000 km ukrala otkaz bi dobila. Dali ona ima neku platu ima dali ima bonus za ispunjen neki cilj osvois titulu volko prodas igraca volko dovedes sponzor nolko.
Tebe ako neko krade das otkaz toj osobi i nastavi investirat i svoj cilj picis.
Mi imamo najskuplji tim gdje 50% igraca nedonose nikakav kvalitet klubu, a za pare od tih igraca bi mogli dovest 4 juniora iz zrinjskog zelje slobode zvjezde mladosti nase akademijr koja ce sjedit na klupi plus 4 igraca recimo kao sto je Adukor gdje ce bit klupa al kad dobiju sansu da izistanak tog startera i ne osjetis.
Tu je kvaka uz SUDJENJE koje ako se nesto ne uradi potom liga ce propast za 3.5 godine jos
Evo npr daju Milanoviću ugovor u kojem piše 8000 mjesečna plata, a u praksi to bude 5000 Milanoviću, 1000 menadžeru, 1000 Hadžiji, 1000 Sabrini.
I kako će Nam da zna za ovo kad je sve ok u papirima?
Bošnjo je čudo

-
BegizSarajeva
-
Kontakt:
Postao/la BegizSarajeva » 17 maj 2021, 18:37
extazy je napisao/la: ↑17 maj 2021, 15:48
Prije svega nece ni Borac dugo, finansijski napumpani, ispuhat ce to za godinu, dvije, i idu na dno tabele.Politicki projekat, kao i Zrinjski.
Prijatelju, zrinjski traje evo vec 20 godina. Da ne kazem da je najtrofejnijii klub od kako se igra liga na teritoriju čitave Bosne i Hercegovine.
-
Testo
-
Kontakt:
Pa vama je bliže izbacivanje u drugi rang zbog namještanja, nego neka grupna faza
-
Napapijri
-
Kontakt:
Testo je napisao/la: ↑17 maj 2021, 18:36
Pitar6785 je napisao/la: ↑17 maj 2021, 15:02
Nemojte bit naivni. Ovo su suplje price Sabrina pokrala bosnjo pokro. Sabrina da je uktraka 100 maraka Nam bi to znao. Prvo sto je on milion puta pametni i milion nacina vise znao kako ukrast i kako ko moze pokrast njega al isto tako 3 miliona nacina on ima to da ufati i prati. I vjerujte da je 1000 km ukrala otkaz bi dobila. Dali ona ima neku platu ima dali ima bonus za ispunjen neki cilj osvois titulu volko prodas igraca volko dovedes sponzor nolko.
Tebe ako neko krade das otkaz toj osobi i nastavi investirat i svoj cilj picis.
Mi imamo najskuplji tim gdje 50% igraca nedonose nikakav kvalitet klubu, a za pare od tih igraca bi mogli dovest 4 juniora iz zrinjskog zelje slobode zvjezde mladosti nase akademijr koja ce sjedit na klupi plus 4 igraca recimo kao sto je Adukor gdje ce bit klupa al kad dobiju sansu da izistanak tog startera i ne osjetis.
Tu je kvaka uz SUDJENJE koje ako se nesto ne uradi potom liga ce propast za 3.5 godine jos
Evo npr daju Milanoviću ugovor u kojem piše 8000 mjesečna plata, a u praksi to bude 5000 Milanoviću, 1000 menadžeru, 1000 Hadžiji, 1000 Sabrini.
I kako će Nam da zna za ovo kad je sve ok u papirima?
Bošnjo je čudo
Kako ce inace kupiti novog CLS-a, je li

? Postena nasa Sabrina. Marka joj za lijekove falila, ali ne mogla je pronaci, pa umirala sporo i u bolovima.
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.
Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.
-
Vink0
-
Kontakt:
Sabrina je nevina
-
Hordanjezla1987
-
Kontakt:
Postao/la Hordanjezla1987 » 17 maj 2021, 18:50
Testo je napisao/la: ↑17 maj 2021, 18:32
Hordanjezla1987 je napisao/la: ↑17 maj 2021, 16:27
LegendKiller je napisao/la: ↑17 maj 2021, 10:53
Žao mi je samo što Pejović ode iz kluba a nije osjetio huk istoka. Za ove njegove predstave na terenu, imao bi mu istok svašta za poručiti.
Doduše nije jedini, ima dosta kandidata, ali on bi bio prvi pik.
Kakav huk ,psovanje djece i ostalih clanova porodice i majmunska urlikanja kao da su na koridi u cevljanovicima...
Pa nije ni zaslužio ništa bolje
Gore je zasluzio ko je stavio u ugovor tom debilu da mora biti u pocetnoj postavi ...
-
Testo
-
Kontakt:
Vink0 je napisao/la: ↑17 maj 2021, 18:47
Sabrina je nevina
Jest u lijevo oko
-
Hordanjezla1987
-
Kontakt:
Postao/la Hordanjezla1987 » 17 maj 2021, 18:54
A sad je postala i sportski diretor dodje na trening i rekne ovoj dvojici da vise nisu u planu pa to ni u Famosu ne rade tako .
-
MaroonBjelave
-
Kontakt:
Postao/la MaroonBjelave » 17 maj 2021, 18:57
Inijesta je napisao/la: ↑17 maj 2021, 16:47
O kakvoj vi krizi kod nas pricaate? korona pocela prije godinu i vise, nasim isplacena sve ijedna marka za proslu godinu, jel kriza ako Hebib ima 9 milja ako Krste ima 10 ako Milanovic( koji je placen 70 milja €) ima 7 milja, ako Tino drka mudo za 25 milja, ako Mesanovic strasni spic koji zabije 2 gola ima 20 milja mjesecno, ako Sabrina ima vise nego el Bake u predsjednistvu platu, ako uhljebi brata od partnerke kao “ direktora kampa” za platu 5 milja i da ne nabrajam dalje...
Nije to nikakava kriza to je neracionalno potrosen budjet, plata jednog naseg igraca je ko 3 Velezova ili od Listice, a i slijepac vidi koliko doprinose nasi preplaceni debili od igraca a koliko drugim ekipama njihovi za puno manje plate
Sabrina je po mom misljenju dosta stvari dobrih uradila i mangupskih al se ocigledno okruzila nesposobnim uhljebima koji su na “ volonterskoj” osnovi radili “srcem za Klub “standardno nase balijsko, uhljebi ovog uhljebi onog, pa onda taj isti ugradi sebi tal u auta u transfere igraca i sl ...kako su radili polahko izlazi na vidjelo i izaci ce, a pare koje smo mi od Nama imali ne da smo ttebali dominirat nego ispisat se po svima, taman svaku tekmu da nam je sudio licno Vico, al kako ces dominirat s navedenim polovnjacima igracima koje imamo a koji imaju bogovske plate
Sta je rijesenje? Za mene licno ovo je idealna prilika da se sredi dostA stvari u Klubu
Prvo i osnovno sve otjeras i dovedes ljudi sa drugacijom vizijom i planom
To bi znacilo da ovi polovnjaci od igraci ni u kom slucaju ne bi smjeli imati platu vecu 4-5 milja, neko ime koje odskace npr Rahman Tatar 7-8 milja plafon i to je to , novce usmjerit na akademiju, nama budjet i ne treba biti 10 miliona i duplo veci od ostalih da bi mi imali neku dominaciju, listica nema igraca trenutno sa platom preko 4 milje pa igraju momci najbolje od svih, potreban je sposoban i strucan SD i bez talova
I da mi se ne nakaci neko sa pricom o iskoraku u evropi
To nikad dozivjet necemo nit je cilj vlasniku a nismo ni sposobni, i ko spomene iskorak u evropi treba mu odmah samar spucat i sve zube izbiti
Svaka čast majstore

Trenutno korisnika/ca: Amcho1, amypitar, Arhitekt, benko21, Bordo10, bosnas_, Dave, Hamagara, Hrasno15, Imamkarbarum, ledesma, mire971, misstianopenaldo, mnon46, N3R3D, Napapijri, napoleon72, nedimmmm1337, NeSamSafetee, OsmanhodzicBuco, propoklopac, riki46, Seipronto, sekac, spezial, Tatamata1946, Vanja8, Vrhbosnian i 205 gostiju.