U proslom Vasem postu sam izvadio iz konteksta jednu notornu glupost i laz ,koju ste izjavili i potpuno je demantovao i demontirao.VenamaHrabrih je napisao/la: ↑22 maj 2023, 20:35Ako želiš voditi normalnu diskusiju, nevezano za ovaj post, moraš naučiti da ne vadiš iz konteksta. Svakako da cijenim tvoje mišljenje i poštujem tvoje stavove, bez obzira na slaganje/neslaganje, ali vađenje iz konteksta čini te neozbiljnim sagovornikom.Antikloc je napisao/la: ↑22 maj 2023, 16:41Sto je u naseg Dala jaka i mnogobrojna rodbina !VenamaHrabrih je napisao/la: ↑22 maj 2023, 16:24Bez imalo želje da umanjujem nečije postignuće, ali zaista se nema na čemu čestitati. U ovakvoj ligi, sa ovim budžetom, mi još uvijek nismo osigurali treće mjesto, a ne nešto više. Ne znam šta je tu za čestitati i proslavljati uz zvuke "Žikinog kola" i ljepljenje novčanica na čelo. U najmanju ruku - neprofesionalno, da ne kažem koju grublju riječ.
Vidim da se tu i tamo pišu pangerici o Mirzi i Dalu, uz nezaobilazno pišanje/svršavanje po faci, tako drag argument svima koji žele reći da su zbog nečega bili u krivu/pravu.
Iskreno, ne znam zbog čega bi se nego oduševljavao pomenutim dvojcem?! U ligi u kojoj su najbolji igrači osobe koje se nisu mogle izboriti za minutažu u nakim korejskim klubovima, 38-omogosišnji Brazilac, Englez iz 8. razreda otočkog nogometa, hrvatski drugoligaški golgeter i ini, odigrati pet iznadprosječnih utakmica nakon dvije godine tavorenja, nije nešto što treba istaći. To je više eksces nego standard.
Europske utakmice su jedino mjerilo nečijeg rada i kvaliteta, osobito na ovako malom uzorku kao što je naša liga. Ponavljam, Dal još ničim nije pokazao da je igrač, a niti Mirza da je trener. Bio je i Musemić neprikosnoven, pa je fasov'o osmicu u susretu sa prvim ozbiljnim suparnikom. Ako su mjera prva dva-tri pretkola nekog takmičenja, onda vjerujem da su i Mirza i Dal vrhunski stručnjaci Ali, ako mislimo postati ozbiljan klub, onda ne vjerujem da su njih dvojica pravi izbor.
Ako uzmemo kao konstantu presjek uobičajenog razmišljanja prosječnog navijača prilikom želja za žrijeb u narednom takmičenju, vidljivo je da se žele izbjeći neki protivnici, a neki opet priželjkuju. Isto tako, razmišljanje o eventualnom puštanju nekog budućeg protivnika zarad tobožnjih dobrih veza, zorno ukazuje na etalon gorepomenutog razmišljanja. Sarajevo ako misli biti značajan klub u malo širem okruženju, mora promijeniti perspektivu . Kako klub, tako i navijači. Naš dijapazon razmišljanja ne smije se kretati između Gibraltara i Farskih Ostrva, te Kosova i Andore. U takvoj konstelaciji možebit da je Mirza Guardiola, a Dal Messi.
Ruku na srce, sa otkupom ugovora, krenulo se u dobrom pravcu. Takav trend može i mora biti nastavljen. Kao baza tog puta, neophodno je ulaganje u omladinski pogon. Rad sa omladincima, prodaja istih i kupovina relevantnih fudbalera, a ne srpskih i hrvatskih polovnjaka samo zato što su džaba.
Uz dužno poštovanje, Mirzu ne vidim kao bitnu kockicu tog mozaika. O njegovom "stručnom" štabu ne vrijedi trošiti slova.
Za mladog Dala sam spreman povući sve svoje izjave i izviniti se ako dečko pokaže kvalitet pod drugim trenerom i u drugom okružju. Ovako, uvijek ostaje doza sumnje da igra samo zbog rodbinskih veza.![]()
Gospodin Vinko Marinovic,Goran Sablic,Aleksandar Vasoski,Fedja Dudic. Kod svih tih 'rodjaka' je bio prvi izbor![]()
Dal je dragulj,dijamant. Nebruseni dijamant ! Ko drugacije kaze ili veze nema s fudbalom ili je zlonamjerna plava ckapi .
Ponovit ću, ako nisam bio dovoljno jasan. Mladi Dal Varešamović je za FKS odigrao 50-ak utakmica. Od tog broja, možda je 7 odigrao onako kako se od njega očekuje i vratio ono što se njega uložilo i što se ulaže. Za 20-ogodišnjeg igrača, njegove provenijencije, to je više nego skroman učinak.
Znači, ako su mjera utakmice sa vazda nezgodnim Andorcima i goropadnim Estoncima, onda vjerujem u nebrušenost pomenutog. A obzirom na njegove izvedbe sa gorenavedenim trenerima, jasna je poenta.
Na ovu "zlonamjernost" i tome pripadajućim epitetima neću ni odgovarati, mada baca jasan uvid o pravcu razmišljanja.
A isto cinim i sa ovim postom.
Kazete skroman ucinak 20 godisnjaka !

Mozda. Na nekom svjetskom nivou No ,u Juznih Slavena ,ovo je najbolji ucinak,najbolja prvenstvena statistika igraca njegove dobi. Nema niko bolji,barem statisticki.
Treba biti sposoban priznati kada se pogrijesi,kada se lose procijeni. I ja sam frustriran losim rezultatima Sarajeva i krizom,poslije niza od tri neuspjeha -Zrinjski .zeljeznicar Velez izjavio glupost da je mali Dal prosjek. Posuo sam se pepelom,izvinio,ispravio. Shvatio tacnost one Cirine-Kada se puno prica,svasta se kaze.
Isto sam glupost izjavio za Oliveiru. Da je mijanmarski Brazilac,da je los,da je davao golove u Zalgirisu,zbog lakoce litvanske lige.
Kao sto sam rekao,bio sam frustriran krizom Sarajeva i neizglednoscu situacije u kojoj smo bili. Rekao glupost,pogrijesio. Ispravljam se- Oliviera je top napadac,veliko pojacanje. Izvinjavam se njemu,njegovom timu i njegovoj Gospodji Mami !