FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- NisamIsmirMirvic
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Famos, Velez, Celik, Sloboda... ima se gdje poslati igrac. Nema potrebe "kupovati" neki klub, sto brat @Pitar6785 predlaze, mada je znao imati i kreativnijih ideja. 

Više sam odgovorio @pitar za vlasništvo.miky_hz je napisao/la: ↑03 apr 2024, 20:11Pa spremno je to valjda svakako za iducu sezonu kad Famos udje u FederalnuAVNOJ je napisao/la: ↑03 apr 2024, 20:04Kakva ba druga ekipa mi evo 3 godine stvarmo prvi tim, ne možemo se pronaći, zaostajemo po 20+ bodova za prvim mjestom igra nam se svela za borbu za izlazak u Europu. Trebamo još pure pojesti da bi razmišljali o nekoj razvojnoj ekipi.Pitar6785 je napisao/la: ↑03 apr 2024, 19:07Mi bi trebali kupit neki klub kao sto je igman olovo gosk jedinstvo ili nesto tako dovuc taj klub u federalku ili u pl bh davat im tipove ko gulasviki mulalic celik mozda cak i nekog starca u vidu zeljkovica serbedzica
Nesto sto Dinamo ima sa lokomotivom..
Nemoguce je da imas skolu ko u Ajaxsa da ti se boris za duplu krunu i da pritom imamo 4-5 igraca iz akademije svake godine
Imaš akademiju koja je broj 1 u Državi i želja svakog mladog igrača, klub je dovoljno veliki da i ako se pojavi višak u ekipi a pokazuje neki potencijal možeš ga poslati u neki manji klub gdje bi takođe igrao elitni rang takmičenja.
Kad uspostaviš sistem i napraviš ekipu koja če svojim rezultatima i izlaznim transferima finansirati sama sebe onda možeš da razmišljašno ulaganju u neke razvojne timove u kojima češ pokušati stvarati igrače.
Taj put je jako dug i zahtjeva 7-8 godina apsolutne dominacije domaćim nogometom i igranje dosta utakmica na Europskom nivou.
Uspostavljena je suradnja između FK Sarajevo i FK Famos iz Hrasnice.
“Općina Ilidža i FK Sarajevo nastavljaju uspješnu suradnju koju ćemo nadograditi suradnjom između FK Famos i FK Sarajevo”, objavio je načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur.
Kako saznaju Sportske, plan je da Sarajevo, u okviru saradnje, od naredne sezone šalje svoje fudbalere na posudbe u Famos.
Ti i kroz saradnju opet nemaš neku mogučnost odlučivanja kao kad bi imao kroz vlasništvo nad nekim klubom gdje bi na uštrub rezultata mogao da razvijaš svoje igrače i trenere. Evo sad ako i bude to sa Famos teško da če biti neki trener koji če pristati na to da ima 5-6 igrača koji moraju igrati samo zato što ga neko drugi palača a u suprotnom da taj isti trener zbog nekih svojih vizija i igre na rezultat totalno zapostavi naše igrače i onda imaš godinu izgubljenu koja je možda i najbitnija za razvoj nekog igrača.
Ako bi u taj Famos poslali dobar tim ljudi koji bi sačinjavali treneri, doktori, fizioterapeuti i sami igrači to bi več ličilo na nešto i dobru saradnju ali od vlasništva još jednog kluba smo zaista daleko i nerealno je o tome i diskutovat.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.
Al prvo otjerat švraku iz Famosamiky_hz je napisao/la: ↑03 apr 2024, 20:11Pa spremno je to valjda svakako za iducu sezonu kad Famos udje u FederalnuAVNOJ je napisao/la: ↑03 apr 2024, 20:04Kakva ba druga ekipa mi evo 3 godine stvarmo prvi tim, ne možemo se pronaći, zaostajemo po 20+ bodova za prvim mjestom igra nam se svela za borbu za izlazak u Europu. Trebamo još pure pojesti da bi razmišljali o nekoj razvojnoj ekipi.Pitar6785 je napisao/la: ↑03 apr 2024, 19:07Mi bi trebali kupit neki klub kao sto je igman olovo gosk jedinstvo ili nesto tako dovuc taj klub u federalku ili u pl bh davat im tipove ko gulasviki mulalic celik mozda cak i nekog starca u vidu zeljkovica serbedzica
Nesto sto Dinamo ima sa lokomotivom..
Nemoguce je da imas skolu ko u Ajaxsa da ti se boris za duplu krunu i da pritom imamo 4-5 igraca iz akademije svake godine
Imaš akademiju koja je broj 1 u Državi i želja svakog mladog igrača, klub je dovoljno veliki da i ako se pojavi višak u ekipi a pokazuje neki potencijal možeš ga poslati u neki manji klub gdje bi takođe igrao elitni rang takmičenja.
Kad uspostaviš sistem i napraviš ekipu koja če svojim rezultatima i izlaznim transferima finansirati sama sebe onda možeš da razmišljašno ulaganju u neke razvojne timove u kojima češ pokušati stvarati igrače.
Taj put je jako dug i zahtjeva 7-8 godina apsolutne dominacije domaćim nogometom i igranje dosta utakmica na Europskom nivou.
Uspostavljena je suradnja između FK Sarajevo i FK Famos iz Hrasnice.
“Općina Ilidža i FK Sarajevo nastavljaju uspješnu suradnju koju ćemo nadograditi suradnjom između FK Famos i FK Sarajevo”, objavio je načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur.
Kako saznaju Sportske, plan je da Sarajevo, u okviru saradnje, od naredne sezone šalje svoje fudbalere na posudbe u Famos.
- LegendKiller
- Kontakt:
Kada je u pitanju ulazak mladih igrača u prvi tim, ima tu mnogo faktora nije samo problem dati nekome priliku ili ubaciti ga u igru. Jednostavna ta djeca iz naše škola dolaze nespremna za prvi tim. Ima tu i do trenera mladih igrača ali i samog pristupa igrača. Sve to što bude u mlađim kategorijama i što tamo u svojoj kategoriji dominira, nekako probadne čim dođe do prvog tima. Hajde sa defanzivcima smo i znali ubosti, imali smo Kovačevića, Mujakića, evo sada Buljubašić igra solidno, ali u napadu nismo izbacili kvalitetnog igrača još od Harisa Handžića. Kada sam vidio onog iz Borca Marčetića, lik uzeo loptu lagano opali i zabi nam gol, ja kontao igrao vani vratio se u Borac, a dečko još srednjoškolac. Sve bi dao samo da vidim jednog našeg mladog igrača da je onako opali. Bez uvrede ali ovo naših mladih što uđe sve nešto onako mlintavo u najmanju ruku. Treba tu još rada sa mladim igračima da bi bili spremni za prvi tim, nije dovoljno samo biti prvi u nižoj ligi.
Jest
E sto ne mogu ove tajnovitosti. Daj neke inicijale, hintove, nesto 

Subota, vrijeme prelijepo, cijene karti ne mogu niže, 9 golova u 2 kola, solidna reklama za utakmicu iz kluba za sad.
Sve ispod 10k je sramota!!!
Sve ispod 10k je sramota!!!
Nas i "ubija" sto nam uvijek nesto treba, pa nemoj mladog...LegendKiller je napisao/la: ↑03 apr 2024, 22:12Kada je u pitanju ulazak mladih igrača u prvi tim, ima tu mnogo faktora nije samo problem dati nekome priliku ili ubaciti ga u igru. Jednostavna ta djeca iz naše škola dolaze nespremna za prvi tim. Ima tu i do trenera mladih igrača ali i samog pristupa igrača. Sve to što bude u mlađim kategorijama i što tamo u svojoj kategoriji dominira, nekako probadne čim dođe do prvog tima. Hajde sa defanzivcima smo i znali ubosti, imali smo Kovačevića, Mujakića, evo sada Buljubašić igra solidno, ali u napadu nismo izbacili kvalitetnog igrača još od Harisa Handžića. Kada sam vidio onog iz Borca Marčetića, lik uzeo loptu lagano opali i zabi nam gol, ja kontao igrao vani vratio se u Borac, a dečko još srednjoškolac. Sve bi dao samo da vidim jednog našeg mladog igrača da je onako opali. Bez uvrede ali ovo naših mladih što uđe sve nešto onako mlintavo u najmanju ruku. Treba tu još rada sa mladim igračima da bi bili spremni za prvi tim, nije dovoljno samo biti prvi u nižoj ligi.
I taj Marcetic protiv nas odigrao na maksimumu adrenalina, poslije se nije ni vidio...
Moze Vinko sad davati sansu,Marceticu, Vukovicu i inim, kad su vec na pocetku onim famoznim zamjenama domacinstva, sudjenjem i svim dobro poznatim desavanjima napravili razliku...
Da li bi mu igrala ta dva momka da su 3, 4 boda iza nekog na tabeli...?
Bi, ali da nekazem sta...
Gledam im upravo te juniore danas i vidljivo je da su stariji od naseg ulaznog godista, ali ja nikog nisam vidio da je neka perspektiva za prvi tim...
Istina, nisam vala odavno vidio neki juniorski tim onako zabunkerisan pred svojim golom,ko Albanija za vrijeme Envera Hodze sa 12 miliona bunkera na svakom koraku zemlje.
N.I. ako je istina

Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
L'otavo re di Roma F.T.
Ima dosta i do sistema, pa se iz tog razloga ne uspiju pokazati u prvom timu. Mišljenja sam da djeca trebaju igrati u formaciji u kojoj igra prvi tim da bi se pri ulasku u prvi tim što lakše adaptirali. Znači od 15te godine do ulaska u prvih 11 isti sistem, isti način igre. Samo tako će pokazati svoj potencijal, naravno uz disciplinovan rad od te 15te godine. Nema nargile, vikend opijanje i propuštanje treninga bez opravdanog razloga.LegendKiller je napisao/la: ↑03 apr 2024, 22:12Kada je u pitanju ulazak mladih igrača u prvi tim, ima tu mnogo faktora nije samo problem dati nekome priliku ili ubaciti ga u igru. Jednostavna ta djeca iz naše škola dolaze nespremna za prvi tim. Ima tu i do trenera mladih igrača ali i samog pristupa igrača. Sve to što bude u mlađim kategorijama i što tamo u svojoj kategoriji dominira, nekako probadne čim dođe do prvog tima. Hajde sa defanzivcima smo i znali ubosti, imali smo Kovačevića, Mujakića, evo sada Buljubašić igra solidno, ali u napadu nismo izbacili kvalitetnog igrača još od Harisa Handžića. Kada sam vidio onog iz Borca Marčetića, lik uzeo loptu lagano opali i zabi nam gol, ja kontao igrao vani vratio se u Borac, a dečko još srednjoškolac. Sve bi dao samo da vidim jednog našeg mladog igrača da je onako opali. Bez uvrede ali ovo naših mladih što uđe sve nešto onako mlintavo u najmanju ruku. Treba tu još rada sa mladim igračima da bi bili spremni za prvi tim, nije dovoljno samo biti prvi u nižoj ligi.
Imali smo mi i malog Hadžića, koji je obećavao ali šta se desi kad ga pustiš da sam “napreduje”?
Svakako da je lakše kada imaš bolje rezultate pa ih postepeno uvodiš u ekipu ali ako već imaš nekog vanserijskog talenta, gurni ga u ovim “slabijim” utakmicama i istrpi.
Čelik je jedan od tih i treba igrati do kraja sezone što više. Bar na Koševu bih ga gurao u prvih 11 do kraja a postepeno i u gostima uvoditi.
Novi igrač

Halali morao sam jače je bilo od mene

L'otavo re di Roma F.T.
L'otavo re di Roma F.T.
- napoleon72
- Kontakt:
Kad cete prestat nabijat ta ocekivanja za posjetu? Stvara se atmosfera kao da smo mi Hajduk i da nam je prosjek 12-13 hiljada po utakmici. Onda se kasnije pljuje sve i svasta kad nas dodje manje.
Sve je to tacno, lijepo vrijeme i jeftine karte, but still... 7 hiljada bi bila fenomenalna brojka.
Sve je to tacno, lijepo vrijeme i jeftine karte, but still... 7 hiljada bi bila fenomenalna brojka.
GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
E bjezi tamo. Listam po transfermarktu 15 minuta da vidim ima li sta realno sa ovim inicijalima. Pregorio sam
Samo KUPIT klub i uzet pod vlasnistvo..
I kad dovedes trenera dovedes ga i kazes mu od tebe zelim to to to, ovako zelim i zdravo..
Jedinstvo je bilo korektan tim ispali su ima 20 godina i sad se pate prezivljavaju preko infuzije i samo je pitanje kad ce tigar i co to da zakljuca i nabije u odpad. I zato smatram kupit **** odklyba tigrove i tigrice, ubacit svoje ljude
Nije to nesto skupo a vrijedilo bi. I isplatilo bi se u roku 5 godina i vjerujem ako bi se radilo posteno i dobro da bi jedinstvo moglo bit u rangu posusja
I kad dovedes trenera dovedes ga i kazes mu od tebe zelim to to to, ovako zelim i zdravo..
Jedinstvo je bilo korektan tim ispali su ima 20 godina i sad se pate prezivljavaju preko infuzije i samo je pitanje kad ce tigar i co to da zakljuca i nabije u odpad. I zato smatram kupit **** odklyba tigrove i tigrice, ubacit svoje ljude
Nije to nesto skupo a vrijedilo bi. I isplatilo bi se u roku 5 godina i vjerujem ako bi se radilo posteno i dobro da bi jedinstvo moglo bit u rangu posusja
Momak je u međuvremenu dobio poziv u reprezentaciju i postao novi igrač Slavije Praha.Moja želja za ljeto
https://www.transfermarkt.com/vladimir- ... ler/760492
Zadnja izmjena: H8Z7, dana/u 03 sep 2024, 11:09, ukupno mijenjano 1 put.
L'otavo re di Roma F.T.
L'otavo re di Roma F.T.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.