LegendKiller je napisao/la: ↑03 apr 2024, 22:12
Kada je u pitanju ulazak mladih igrača u prvi tim, ima tu mnogo faktora nije samo problem dati nekome priliku ili ubaciti ga u igru. Jednostavna ta djeca iz naše škola dolaze nespremna za prvi tim. Ima tu i do trenera mladih igrača ali i samog pristupa igrača. Sve to što bude u mlađim kategorijama i što tamo u svojoj kategoriji dominira, nekako probadne čim dođe do prvog tima. Hajde sa defanzivcima smo i znali ubosti, imali smo Kovačevića, Mujakića, evo sada Buljubašić igra solidno, ali u napadu nismo izbacili kvalitetnog igrača još od Harisa Handžića. Kada sam vidio onog iz Borca Marčetića, lik uzeo loptu lagano opali i zabi nam gol, ja kontao igrao vani vratio se u Borac, a dečko još srednjoškolac. Sve bi dao samo da vidim jednog našeg mladog igrača da je onako opali. Bez uvrede ali ovo naših mladih što uđe sve nešto onako mlintavo u najmanju ruku. Treba tu još rada sa mladim igračima da bi bili spremni za prvi tim, nije dovoljno samo biti prvi u nižoj ligi.
Nas i "ubija" sto nam uvijek nesto treba, pa nemoj mladog...
I taj Marcetic protiv nas odigrao na maksimumu adrenalina, poslije se nije ni vidio...
Moze Vinko sad davati sansu,Marceticu, Vukovicu i inim, kad su vec na pocetku onim famoznim zamjenama domacinstva, sudjenjem i svim dobro poznatim desavanjima napravili razliku...
Da li bi mu igrala ta dva momka da su 3, 4 boda iza nekog na tabeli...?
Bi, ali da nekazem sta...
Gledam im upravo te juniore danas i vidljivo je da su stariji od naseg ulaznog godista, ali ja nikog nisam vidio da je neka perspektiva za prvi tim...
Istina, nisam vala odavno vidio neki juniorski tim onako zabunkerisan pred svojim golom,ko Albanija za vrijeme Envera Hodze sa 12 miliona bunkera na svakom koraku zemlje.