FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
75
35%
Darko Milanič
34
16%
Miodrag Božović
3
1%
Fedja Dudić
31
14%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
19
9%
Samo stranac
54
25%

Ukupno glasova: 216

NisamIsmirMirvic
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la NisamIsmirMirvic » 03 apr 2024, 20:38

Famos, Velez, Celik, Sloboda... ima se gdje poslati igrac. Nema potrebe "kupovati" neki klub, sto brat @Pitar6785 predlaze, mada je znao imati i kreativnijih ideja. :mrgreen:

tabba77
Kontakt:

Post Postao/la tabba77 » 03 apr 2024, 20:43

Morpheus
Kontakt:

Post Postao/la Morpheus » 03 apr 2024, 20:45

slika

AVNOJ
Kontakt:

Post Postao/la AVNOJ » 03 apr 2024, 20:46

miky_hz je napisao/la:
03 apr 2024, 20:11
AVNOJ je napisao/la:
03 apr 2024, 20:04
Pitar6785 je napisao/la:
03 apr 2024, 19:07
Mi bi trebali kupit neki klub kao sto je igman olovo gosk jedinstvo ili nesto tako dovuc taj klub u federalku ili u pl bh davat im tipove ko gulasviki mulalic celik mozda cak i nekog starca u vidu zeljkovica serbedzica

Nesto sto Dinamo ima sa lokomotivom..

Nemoguce je da imas skolu ko u Ajaxsa da ti se boris za duplu krunu i da pritom imamo 4-5 igraca iz akademije svake godine
Kakva ba druga ekipa mi evo 3 godine stvarmo prvi tim, ne možemo se pronaći, zaostajemo po 20+ bodova za prvim mjestom igra nam se svela za borbu za izlazak u Europu. Trebamo još pure pojesti da bi razmišljali o nekoj razvojnoj ekipi.
Imaš akademiju koja je broj 1 u Državi i želja svakog mladog igrača, klub je dovoljno veliki da i ako se pojavi višak u ekipi a pokazuje neki potencijal možeš ga poslati u neki manji klub gdje bi takođe igrao elitni rang takmičenja.
Kad uspostaviš sistem i napraviš ekipu koja če svojim rezultatima i izlaznim transferima finansirati sama sebe onda možeš da razmišljašno ulaganju u neke razvojne timove u kojima češ pokušati stvarati igrače.
Taj put je jako dug i zahtjeva 7-8 godina apsolutne dominacije domaćim nogometom i igranje dosta utakmica na Europskom nivou.
Pa spremno je to valjda svakako za iducu sezonu kad Famos udje u Federalnu
Uspostavljena je suradnja između FK Sarajevo i FK Famos iz Hrasnice.

“Općina Ilidža i FK Sarajevo nastavljaju uspješnu suradnju koju ćemo nadograditi suradnjom između FK Famos i FK Sarajevo”, objavio je načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur.

Kako saznaju Sportske, plan je da Sarajevo, u okviru saradnje, od naredne sezone šalje svoje fudbalere na posudbe u Famos.
Više sam odgovorio @pitar za vlasništvo.

Ti i kroz saradnju opet nemaš neku mogučnost odlučivanja kao kad bi imao kroz vlasništvo nad nekim klubom gdje bi na uštrub rezultata mogao da razvijaš svoje igrače i trenere. Evo sad ako i bude to sa Famos teško da če biti neki trener koji če pristati na to da ima 5-6 igrača koji moraju igrati samo zato što ga neko drugi palača a u suprotnom da taj isti trener zbog nekih svojih vizija i igre na rezultat totalno zapostavi naše igrače i onda imaš godinu izgubljenu koja je možda i najbitnija za razvoj nekog igrača.
Ako bi u taj Famos poslali dobar tim ljudi koji bi sačinjavali treneri, doktori, fizioterapeuti i sami igrači to bi več ličilo na nešto i dobru saradnju ali od vlasništva još jednog kluba smo zaista daleko i nerealno je o tome i diskutovat.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.

ŠTA_JE
Kontakt:

Post Postao/la ŠTA_JE » 03 apr 2024, 21:40

miky_hz je napisao/la:
03 apr 2024, 20:11
AVNOJ je napisao/la:
03 apr 2024, 20:04
Pitar6785 je napisao/la:
03 apr 2024, 19:07
Mi bi trebali kupit neki klub kao sto je igman olovo gosk jedinstvo ili nesto tako dovuc taj klub u federalku ili u pl bh davat im tipove ko gulasviki mulalic celik mozda cak i nekog starca u vidu zeljkovica serbedzica

Nesto sto Dinamo ima sa lokomotivom..

Nemoguce je da imas skolu ko u Ajaxsa da ti se boris za duplu krunu i da pritom imamo 4-5 igraca iz akademije svake godine
Kakva ba druga ekipa mi evo 3 godine stvarmo prvi tim, ne možemo se pronaći, zaostajemo po 20+ bodova za prvim mjestom igra nam se svela za borbu za izlazak u Europu. Trebamo još pure pojesti da bi razmišljali o nekoj razvojnoj ekipi.
Imaš akademiju koja je broj 1 u Državi i želja svakog mladog igrača, klub je dovoljno veliki da i ako se pojavi višak u ekipi a pokazuje neki potencijal možeš ga poslati u neki manji klub gdje bi takođe igrao elitni rang takmičenja.
Kad uspostaviš sistem i napraviš ekipu koja če svojim rezultatima i izlaznim transferima finansirati sama sebe onda možeš da razmišljašno ulaganju u neke razvojne timove u kojima češ pokušati stvarati igrače.
Taj put je jako dug i zahtjeva 7-8 godina apsolutne dominacije domaćim nogometom i igranje dosta utakmica na Europskom nivou.
Pa spremno je to valjda svakako za iducu sezonu kad Famos udje u Federalnu
Uspostavljena je suradnja između FK Sarajevo i FK Famos iz Hrasnice.

“Općina Ilidža i FK Sarajevo nastavljaju uspješnu suradnju koju ćemo nadograditi suradnjom između FK Famos i FK Sarajevo”, objavio je načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur.

Kako saznaju Sportske, plan je da Sarajevo, u okviru saradnje, od naredne sezone šalje svoje fudbalere na posudbe u Famos.
Al prvo otjerat švraku iz Famosa

LegendKiller
Kontakt:

Post Postao/la LegendKiller » 03 apr 2024, 22:12

Kada je u pitanju ulazak mladih igrača u prvi tim, ima tu mnogo faktora nije samo problem dati nekome priliku ili ubaciti ga u igru. Jednostavna ta djeca iz naše škola dolaze nespremna za prvi tim. Ima tu i do trenera mladih igrača ali i samog pristupa igrača. Sve to što bude u mlađim kategorijama i što tamo u svojoj kategoriji dominira, nekako probadne čim dođe do prvog tima. Hajde sa defanzivcima smo i znali ubosti, imali smo Kovačevića, Mujakića, evo sada Buljubašić igra solidno, ali u napadu nismo izbacili kvalitetnog igrača još od Harisa Handžića. Kada sam vidio onog iz Borca Marčetića, lik uzeo loptu lagano opali i zabi nam gol, ja kontao igrao vani vratio se u Borac, a dečko još srednjoškolac. Sve bi dao samo da vidim jednog našeg mladog igrača da je onako opali. Bez uvrede ali ovo naših mladih što uđe sve nešto onako mlintavo u najmanju ruku. Treba tu još rada sa mladim igračima da bi bili spremni za prvi tim, nije dovoljno samo biti prvi u nižoj ligi.

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 03 apr 2024, 22:23

OsmaDolazi je napisao/la:
03 apr 2024, 10:48
jurisicduska je napisao/la:
03 apr 2024, 10:46
Ja se uopšte ne zajebajem, jedan je već doveden.
:D Nije jos
Jest

Benko123
Kontakt:

Post Postao/la Benko123 » 03 apr 2024, 22:27

E sto ne mogu ove tajnovitosti. Daj neke inicijale, hintove, nesto :rol:

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 03 apr 2024, 22:29

Subota, vrijeme prelijepo, cijene karti ne mogu niže, 9 golova u 2 kola, solidna reklama za utakmicu iz kluba za sad.
Sve ispod 10k je sramota!!!

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 03 apr 2024, 22:35

LegendKiller je napisao/la:
03 apr 2024, 22:12
Kada je u pitanju ulazak mladih igrača u prvi tim, ima tu mnogo faktora nije samo problem dati nekome priliku ili ubaciti ga u igru. Jednostavna ta djeca iz naše škola dolaze nespremna za prvi tim. Ima tu i do trenera mladih igrača ali i samog pristupa igrača. Sve to što bude u mlađim kategorijama i što tamo u svojoj kategoriji dominira, nekako probadne čim dođe do prvog tima. Hajde sa defanzivcima smo i znali ubosti, imali smo Kovačevića, Mujakića, evo sada Buljubašić igra solidno, ali u napadu nismo izbacili kvalitetnog igrača još od Harisa Handžića. Kada sam vidio onog iz Borca Marčetića, lik uzeo loptu lagano opali i zabi nam gol, ja kontao igrao vani vratio se u Borac, a dečko još srednjoškolac. Sve bi dao samo da vidim jednog našeg mladog igrača da je onako opali. Bez uvrede ali ovo naših mladih što uđe sve nešto onako mlintavo u najmanju ruku. Treba tu još rada sa mladim igračima da bi bili spremni za prvi tim, nije dovoljno samo biti prvi u nižoj ligi.
Nas i "ubija" sto nam uvijek nesto treba, pa nemoj mladog...
I taj Marcetic protiv nas odigrao na maksimumu adrenalina, poslije se nije ni vidio...
Moze Vinko sad davati sansu,Marceticu, Vukovicu i inim, kad su vec na pocetku onim famoznim zamjenama domacinstva, sudjenjem i svim dobro poznatim desavanjima napravili razliku...
Da li bi mu igrala ta dva momka da su 3, 4 boda iza nekog na tabeli...?
Bi, ali da nekazem sta...
Gledam im upravo te juniore danas i vidljivo je da su stariji od naseg ulaznog godista, ali ja nikog nisam vidio da je neka perspektiva za prvi tim...
Istina, nisam vala odavno vidio neki juniorski tim onako zabunkerisan pred svojim golom,ko Albanija za vrijeme Envera Hodze sa 12 miliona bunkera na svakom koraku zemlje.

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 03 apr 2024, 22:35

Benko123 je napisao/la:
03 apr 2024, 22:27
N.I. ako je istina :opaopa: ozbiljan sam da se zna
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 03 apr 2024, 22:35

mirzatele je napisao/la:
03 apr 2024, 22:29
Subota, vrijeme prelijepo, cijene karti ne mogu niže, 9 golova u 2 kola, solidna reklama za utakmicu iz kluba za sad.
Sve ispod 10k je sramota!!!
jbg ja ne mogu, cuvam se za derbi :mrgreen:
NEMA NAZAD

Benko123
Kontakt:

Post Postao/la Benko123 » 03 apr 2024, 22:40

H8Z7 je napisao/la:
03 apr 2024, 22:35
Benko123 je napisao/la:
Podebljaj malo :hmmmmm:

tabba77
Kontakt:

Post Postao/la tabba77 » 03 apr 2024, 22:41

LegendKiller je napisao/la:
03 apr 2024, 22:12
Ima dosta i do sistema, pa se iz tog razloga ne uspiju pokazati u prvom timu. Mišljenja sam da djeca trebaju igrati u formaciji u kojoj igra prvi tim da bi se pri ulasku u prvi tim što lakše adaptirali. Znači od 15te godine do ulaska u prvih 11 isti sistem, isti način igre. Samo tako će pokazati svoj potencijal, naravno uz disciplinovan rad od te 15te godine. Nema nargile, vikend opijanje i propuštanje treninga bez opravdanog razloga.
Imali smo mi i malog Hadžića, koji je obećavao ali šta se desi kad ga pustiš da sam “napreduje”?
Svakako da je lakše kada imaš bolje rezultate pa ih postepeno uvodiš u ekipu ali ako već imaš nekog vanserijskog talenta, gurni ga u ovim “slabijim” utakmicama i istrpi.
Čelik je jedan od tih i treba igrati do kraja sezone što više. Bar na Koševu bih ga gurao u prvih 11 do kraja a postepeno i u gostima uvoditi.

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 03 apr 2024, 22:44

Benko123 je napisao/la:
03 apr 2024, 22:40
H8Z7 je napisao/la:
Benko123 je napisao/la:
Novi igrač :urnebes:
Halali morao sam jače je bilo od mene :mrgreen:

L'otavo re di Roma F.T.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 03 apr 2024, 22:53

Kad cete prestat nabijat ta ocekivanja za posjetu? Stvara se atmosfera kao da smo mi Hajduk i da nam je prosjek 12-13 hiljada po utakmici. Onda se kasnije pljuje sve i svasta kad nas dodje manje.
Sve je to tacno, lijepo vrijeme i jeftine karte, but still... 7 hiljada bi bila fenomenalna brojka.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

Benko123
Kontakt:

Post Postao/la Benko123 » 03 apr 2024, 22:57

H8Z7 je napisao/la:
03 apr 2024, 22:44
Benko123 je napisao/la:
03 apr 2024, 22:40
H8Z7 je napisao/la:

Novi igrač :urnebes:
Halali morao sam jače je bilo od mene :mrgreen:
E bjezi tamo. Listam po transfermarktu 15 minuta da vidim ima li sta realno sa ovim inicijalima. Pregorio sam

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 03 apr 2024, 23:00

Samo KUPIT klub i uzet pod vlasnistvo..

I kad dovedes trenera dovedes ga i kazes mu od tebe zelim to to to, ovako zelim i zdravo..

Jedinstvo je bilo korektan tim ispali su ima 20 godina i sad se pate prezivljavaju preko infuzije i samo je pitanje kad ce tigar i co to da zakljuca i nabije u odpad. I zato smatram kupit **** odklyba tigrove i tigrice, ubacit svoje ljude

Nije to nesto skupo a vrijedilo bi. I isplatilo bi se u roku 5 godina i vjerujem ako bi se radilo posteno i dobro da bi jedinstvo moglo bit u rangu posusja

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 03 apr 2024, 23:06

Momak je u međuvremenu dobio poziv u reprezentaciju i postao novi igrač Slavije Praha.
Zadnja izmjena: H8Z7, dana/u 03 sep 2024, 11:09, ukupno mijenjano 1 put.

L'otavo re di Roma F.T.

Morpheus
Kontakt:

Post Postao/la Morpheus » 03 apr 2024, 23:08

mirzatele je napisao/la:
03 apr 2024, 22:23
Jest
H8Z7 je napisao/la:
Pa eto ako je gotovo onda recite da vidimo hoćete li biti u pravu. Ako nećete, onda ovakvi postovi su bezveze.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14, bosnas_, Google [Bot], N3R3D, riki46, Tarapi i 56 gostiju.