FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
77
35%
Darko Milanič
34
16%
Miodrag Božović
3
1%
Fedja Dudić
31
14%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
19
9%
Samo stranac
54
25%

Ukupno glasova: 218

luckystrike
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la luckystrike » 03 apr 2025, 22:16

AVNOJ je napisao/la:
03 apr 2025, 16:59
Keremeh ograničen igrač, dva puta prije samog gola, prvi put gdje gubi loptu prilikom iznošenja u našem šesnestercu i stvara protivniku 100% šansu, dugi put kod protivničkog gola gdje se lopta odbija od njega ko od panja i onda kod gola on stoji 2 metra od igrača i pušta ga da šutira.
Drugo Balta, ono koji qurac??? nakon pola godine bez ozbiljne utakmice stavio u prvi sastav.
Treće Butić, šta želiš postići sa njim??? Napadač koji 90% utakmice igra leđima prema golu i to na 35 metara, ok borbenost, zalaganje ali majstore golovi.
Izvini ali, Kyeremeh je rezonski odigrao kod pomenutog iznošenja lopte, tražio dupli pas i imao čistinu do centra već je tada Bubanji bilo mrsko protegnuti noge i zbog toga šut gostiju iskosa ali ne i 100% šansa. Drugo, ja sam već govorio da "Kera" puno zuji ali malo meda daje jer u 16 m on je totalno pogubljen i rijetko ima pravo rješenje. Dovoljno je bilo da otvori nogu i plasira loptu u dalji ugao, golman savladan, ali jok on pokušava da je primi. Posljednje, najveću krivicu za gol snosi Paskalev jer je prvo izvan 16 m njega hiroš predriblao i poslao loptu na drugu stranu a onda po primanju centaršuta ostao sam Paskalevu iza leđa, Kyeremeh je imao igrača iza sebe i ostao na njemu.

Dijelom se slažem za Jelić-Baltu, dijelom razumijem Zorana jer mu je trebao visok igrač u zadnjoj liniji za skok igru. Ostatak odbrambenih igrača je poprilično nizak.

Butić kao sidraš odradio posao koliko je mogao, nažalost vezni red tanak k'o rizla nigdje ih nije bilo na drugoj lopti a ni u presingu. Zato su naši napadi počinjali ispred našeg šesnesterca a njihovi s naše polovine. Uz Mustafića jedini koji se odvažio par puta šutem s distance. Da je imao nekih lopti u 16 i nije.
šta šta je, je*em ti

ErosViverosViv
Kontakt:

Post Postao/la ErosViverosViv » 03 apr 2025, 23:18

fks74 je napisao/la:
03 apr 2025, 21:25
ErosViverosViv je napisao/la:
03 apr 2025, 20:30
ako ne osvojimo kup, statistički i objektivno jedna od najneuspješnijih sezona u zadnjih 20 godina. Baš se treba potruditi sa najboljim uslovima u državi odustati od oba trofeja početkom aprila. Aferim i Mirviću i Zekiću i igračima!
Jedna od boljih zadnjih 5 godina
Mozes mi ubiti proljece al zivjet ce ljeto

Pendulum
Kontakt:

Post Postao/la Pendulum » 03 apr 2025, 23:24

mirzatele je napisao/la:
03 apr 2025, 19:00
Pendulum je napisao/la:
03 apr 2025, 12:51
mirzatele je napisao/la:
03 apr 2025, 12:13
Još nije dobio otkaz ova prevara Zekić?
Imaš li člansku? Gdje si sinoć na Koševu? :yawn:
Imam. Na istoku.
Možeš poslati u PP?
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48

Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)

luckystrike
Kontakt:

Post Postao/la luckystrike » 03 apr 2025, 23:32

Nevezano za sinoćnju utakmicu, meni su zapale neke stvari za oko i ne razumijem da stručni štab to ne može promjeniti već duže vrijeme, a to su:

1. Pozicioniranje igrača u odbrambenim zadacima, kada naši igrači stoje poprilično daleko od protivničkih, tako im se daje prostor za odigravanje akcija, solo prodore i centaršuteve. Mislim da bi morali poraditi na "tight marking-u", osim ako to nisu neke taktičke zamisli koje ja ne shvatam.

2. Igra glavom odbrambenih pa i veznih igrača nakon ispucanih lopti koji skoro pa svaku nerezonski odigravaju samo da je se riješe bez da imaju ikakvu svijest i viziju kuda loptu otpremiti da ostane u našem posjedu.

3. Izvođenje auta bez plana za dalje i često rezultira izgubljenom loptom.

Ne znam slažete li se i kako ih riješiti, ali po mom viđenju ovo su neke boljke čije bi unaprijeđenje popravilo našu igru.
šta šta je, je*em ti

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 03 apr 2025, 23:36

Bordobojausrcu je napisao/la:
03 apr 2025, 20:52
Bas me zanima prava istina, momak non stop objavljuje statuse za nas
slika
Prava istina je da je on mala chetnicko-sandzacka hinja.
Lik izjavi da mu je najbolje bilo u B.Luci ?! Mjestu gdje orgijaju i velicaju ratne zlocince...
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

Madafaka
Kontakt:

Post Postao/la Madafaka » 03 apr 2025, 23:39

Kako je samo lagano Hiros prosao pored Paskaleva i Kyeremeha, kao da ih nema, pa su ga onda jos ostavili samog da postigne gol. Kyeremeh je propuh u odbrani ali neozbiljna i neodgovorna reakcija Paskaleva.

Inace, malo je reci da sporo igramo. Bubanja i Balta zajedno na terenu, catenaccio u pokusaju na Kosevu. Trebao je jos staviti Serbecica i Soldu za svaki slucaj, mozda bi izvukli 0:0

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 03 apr 2025, 23:46

fks74 je napisao/la:
03 apr 2025, 20:04
jurisicduska je napisao/la:
03 apr 2025, 18:09
Ja ću ipak sačekati revanš pa dati sud o ovoj sezoni.
Ne mislim da je nešto gotovo.
Dobili smo i Zrinjski možemo i njih.
Nemamo mi gore šanse, trenutno su im igrači u boljoj formi, odbrana bez Gojkovića je taraba. I golman mi ide na živce, ne znam kada je šta odbranio.
Ja mislim da imamo.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

ErosViverosViv
Kontakt:

Post Postao/la ErosViverosViv » 03 apr 2025, 23:51

03 apr 2025, 23:46
fks74 je napisao/la:
03 apr 2025, 20:04
Nemamo mi gore šanse, trenutno su im igrači u boljoj formi, odbrana bez Gojkovića je taraba. I golman mi ide na živce, ne znam kada je šta odbranio.
Ja mislim da imamo.
Imamo dobre sanse, nekih 35-40% jer je ovo ekipa koja nekim svojim ludackim, neplanskim odlukama moze nadomjestiti tromost i nevolju i odigrati utakmicu sezone.
U odbrani jeste propuh i treba se navici na to u 2025 jer na Gojkovica ne mozemo racunati. Vec sutra krenuti u potragu za stoperom za evropu, ljetne pripreme i narednu sezonu. Naravno, 2 krila, 2 prednja vezna i spic kojem ce butic zamjena biti. Sto prije dogovoriti.

EastMadness
Kontakt:

Post Postao/la EastMadness » 03 apr 2025, 23:57

Bordobojausrcu je napisao/la:
03 apr 2025, 20:52
Bas me zanima prava istina, momak non stop objavljuje statuse za nas
slika
100 posto je slavio pobjedu Borca

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 04 apr 2025, 00:16

HyperOS je napisao/la:
03 apr 2025, 22:07
Koliko treba vjerovati Mirvicu govori i podatak da je on licno Celiku rekao dva dana prije transfera u francusku, da 100% ostaje u FKS.
Prvo pise medjed pa onda ovaj mu odgovori i tako svaki post haha kako ste smjesni i jadni sta je ovo,napusite nam se k kolektivno. De nam reci sta je guliju rekao?

Dadox
Kontakt:

Post Postao/la Dadox » 04 apr 2025, 01:09

Ako dobiju u Mostaru, imamo neke sanse u Kupu, ako bude nerijeseno, vjerojatno ce se htjeti obezbijediti preko kupa na sve načine, ako izgube u Mostaru ganjat ce Kup 100 posto i da krecu od drugog pretkola u Evropi

Medjed
Kontakt:

Post Postao/la Medjed » 04 apr 2025, 01:22

mosarajvosa83 je napisao/la:
04 apr 2025, 00:16
HyperOS je napisao/la:
Koliko treba vjerovati Mirvicu govori i podatak da je on licno Celiku rekao dva dana prije transfera u francusku, da 100% ostaje u FKS.
Prvo pise medjed pa onda ovaj mu odgovori i tako svaki post haha kako ste smjesni i jadni sta je ovo,napusite nam se k kolektivno. De nam reci sta je guliju rekao?
Kako administrator dozvoljava da neko nekoga naziva medjedom i ne bude kaznjen zbog toga?

Oikamid

Post Postao/la Oikamid » 04 apr 2025, 01:47

mosarajvosa83 je napisao/la:
04 apr 2025, 00:16
HyperOS je napisao/la:
Da ne pričam kako je ovo apsolutna glupost. Pa čak sam i ja znao za izričito Lens desetak dana prije nego je bilo zvanično.

Ima puno stvari koje treba zamjerati Mirviću, ali ne moramo izmišljati.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 04 apr 2025, 03:29

Nesmije se desavat izbijanje lopte od nasih stopera, vec lopta na stranu ili da se def vezni vrati po loptu, golmanu loptu takodje veacat samo kad je bas gusto. Borac nema brze ofanzivne igrace al zato ima mnogo brze igrace na stoperu koji su dobri na lopti.

Takodje druge lopte smo sve pogubili protiv njih u sve 3 utakmice.. a realno imamo fizicki jace i visocije i ISKUSNIJE IGRACE, a ljudi nas uzimaju. Takodje nasi napadaci su kamilica za stopere njihove, nijedan start nije napravljen od strane naseg napadaca na hereri niti carolini. Nekazem da se idu ljudi povrijedit al nemozes ici na njih ko slina, i zato smatram da Butic ili Turkes ovisno ko bude igrao da mora od prve minute bit ostar da osjete oni da cemo bit fizikal.

Obavezno moramo igrat sa krdzlicom ili mustaficom od prve minute u najgorem slucaju sa Mehmedovicem

Jabi igrao 4 5 1 ako guli nebude spreman

pjankesarajevo
Kontakt:

Post Postao/la pjankesarajevo » 04 apr 2025, 08:20

Pendulum je napisao/la:
03 apr 2025, 14:53
Maroon1946 je napisao/la:
03 apr 2025, 14:30
Pendulum je napisao/la:
03 apr 2025, 10:12

Jel moguće da svako 6-9-10 mjeseci gledamo/tražimo/očekujemo da se trener mijenja? Jel moguće da ne možemo istrpiti jednog trenera dvije sezone (ili ne do Bog tri+)?

Koliko smo trenera promijenili (uz to i igrača) od posljednje titule? Šta nam je to dobro donijelo? Apsolutno ništa, niti će.

Onog trenutka kada istrpimo (ili ispoštujemo) jednog trenera duže od 2 sezone, tad se možemo nadati da ćemo napraviti neki iskorak/napredak. Svi oni koji priželjkuju ove smjene (a poslije svakog poraza ili loše odigrane tekme pojavi vas se 10-tak "stručnjaka"; jedni prizivaju Čičkovo ulje drugi Husrefa) ne žele dobro Klubu. Tačka.
Svake godine ti se u ovo doba uvuče letargija. Da li mislis da ce i sljedece godine biti ista drugacije ako Zekic ostane? Od mene ima podrsku da ostane jos 10 godina ako znaci da cemo sljedece godine biti konkurentni za titulu ali stvari ne izgledaju dobro. Nije ovo ni Premiership ni La Liga da nekom treba 3 sezone da skonta kako uzeti titulu. Zizovic dosao u klub i nisu se njemu sve stvari poslozile niti je Borac u idealnoj situaciji pa dosao skoro do polufinala KL. Zekic iako vidi da ne mozemo igrati sa ovom formacijom i dalje igra i ni pod razno nista ne mijenja iako vidi da je ovo loše. Ovakvu igru bi igrali sa svim tim trenerima koje si naveo, isto bi bilo.

Ne žele dobro klubu ljudi koji prizeljkuju provjernog i naseg najboljeg poslijeratnog trenera? Ok... Ja sam ubijeđen da bi Hus uzeo bar jednu titulu od 2021. Imamo najbolju ekipu u ligi ove sezone a i imali smo i prosle ali ocigledno da je i do trenera malo. Eto doveli smo silne strucnjake iz razlicitih zemalja pa nista. Sljedece godine ti nece biti Gulishe to odmah znaci da necemo biti ni upola dobri ko sto smo sad.

Opet, neka Zekicu jos sljedecu sezonu ali ako mi na polusezoni ne budemo ni blizu titule ne vidim razlog zasto bi se ova saradnja nastavila. Nekako mi sve lici na proslu sezonu i kraj Rozmana vrlo moguce da ce se tako zavrsiti i ova epizoda Zekica, nadam se da grijesim.
Ja ne znam kako vama žižović (namjerno malim slovom) može biti primjer kako nekom novom treneru u našoj ligi "ne treba puno da nauči" kako se uzima titula kod nas?

Pa jesmo li svi gledali iste utakmice borca ove sezone ili nismo? Jesmo li svi gledali iste utakmice tog istog borca u Evropi?

Prvo, kako su došli do titule prošle godine koja im je omogućila da igraju protiv nekakve mrtve Egnatije?
Drugo, kako su prošli tu mrtvu Egnatiju?
Treće, koliko utakmica su izgubili u Evropi i opet ušli u grupe?
Četvrto, te utakmice koje su dobili u toj grupnoj fazi su u 60-70% slučajeva dobijali uz veliku dozu sreće (hiljadu faktora je i tu uticalo)
Peto, da li su oni osjetili igranje u našoj ligi dok su u isto vrijeme igrali te evropske utakmice? Ja bih rekao da nisu - imali su puni fokus na evropske utakmice jer su znali da u domaćem šampionatu imaju 3 boda tj. pobjedu samo ako se pojave na utakmici (osim u duelima protiv nas, kamenjara i eto, možemo reći kona).
Šesto, kamenjari su pretprošle godine igrali istu tu grupnu fazu ali se igranje na 3 fronta (evropa, liga, kup) osjetilo jer nisu imali protekciju kakvu je imao borac do sad.

Kakav crni Hus, kakav crni Zalizani Mirza, kakav crni Dogan i kakve više crne pi*ke materine u vidu Čale, Kodre i ostalih oyebina koje pored Sarajeva u CV-u nemaju ozbiljnu fudbalsku ekipu. Možda Kodro jedino ima?

Meni nije bitno kako se trener zove (ovaj trenutni je Zekić, zato možda izgleda kao da njega branim) ali, onog trenutka kad mi ispoštujemo (istrpimo) jednog trenera 2+ sezone, onda možemo očekivati napredak i iskorak. Sve osim toga nas vodi na put na kojem se trenutno nalaze plave fekalije.

Do sljeće utakmice, prijatno. :salut:
Bravo majstore.
Samo naprijed moje Sarajvoooooooo ♥️

pjankesarajevo
Kontakt:

Post Postao/la pjankesarajevo » 04 apr 2025, 08:31

Tako je Duskaaaaaa. Ako ih u nekom slucaju prodjemo treba nam dat pehar odmah.
Samo naprijed moje Sarajvoooooooo ♥️

Neza
Kontakt:

Post Postao/la Neza » 04 apr 2025, 08:34

Politika kluba je uzasna, i to je to. Svaku sezonu se mijenja trener, i svaki trener mijenja formaciju i taktiku, i dovede po 5 svojih igraca, a ostalih 5 se ne uklapaju u taj stil fudbala. Jednostavno se mora znati formacija i stil igre, i za taj stil igre dovodis i trenere i igrace. Trener ne smije dovoditi igrace kao sto je slucaj u Bayernu. Znaci ako igramo 4-3-3, napadacki i direktno sa presingom, skautiras fudbalere koji mogu da iznesu taj fudbal. Kada dovodis trenere, trazis isto te koji igraju taj fudbal i to je to, sve ostalo je cirkus kolorado.

relativizam
Kontakt:

Post Postao/la relativizam » 04 apr 2025, 09:14

jos 2,3 prelazna roka i bit ce ovo dobro,samo da igraci prodju pripreme :kafa:

Pendulum
Kontakt:

Post Postao/la Pendulum » 04 apr 2025, 09:22

relativizam je napisao/la:
04 apr 2025, 09:14
jos 2,3 prelazna roka i bit ce ovo dobro,samo da igraci prodju pripreme :kafa:
Ma jok paša, puno je 2-3 prelazna roka.

Klopp kad je u Liverpool došao u prvoj sezoni je osvojio tripletu. Ako ćeš mi pričati o Liverpoolu, engleskoj ligi i govoriti kako se to ne može porediti, imam jedan bliži primjer - Jakir & kamenjari - šta je on osvojio/uradio u prvoj sezoni? Ja ću ti reći; nije ni evropu osigurao ALI, zamisli sad ovo, ostao je trener kamenjara i napravio od njih ono što gledamo zadnjih 5 sezona.

Kakav mentalitet mi kao navijači imamo, to nisu istine. :facepalm:
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48

Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 04 apr 2025, 09:26

Nama je nažalost vec kroz više sezona glavni problem vezni red. Nikako da ubodemo sa 2 dobra igraca ili ako ubodemo (Djordjevic) povrijedi se. Evo isto i sa odbranom, taman se ustabili sa Gojkovicem povrijedi se. Jbg realno nemam ni sreće sa tim povredama. To su igrači koje jednostavno ne možeš lako nadoknaditi.
Trenutno 3 najbolja igrača sa povredama. Gojko, Djordjevic i Guliashvili.
Pavicic i Lulic su meni razočarenja iskreno, Karlo je još i dobar bio prošlu polusezonu sad je van forme očito ali Pavicic sa takvim bacgroundom došao i qarina skoro pa svaku utakmicu. Mustafic i ima pravo što se ljuti što nije ispred ovog u postavi, realno.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: mosarajvosa83, perodeformero, Proximic, rimljanin90 i 53 gosta.