Pendulum je napisao/la: ↑03 apr 2025, 14:53
Maroon1946 je napisao/la: ↑03 apr 2025, 14:30
Pendulum je napisao/la: ↑03 apr 2025, 10:12
Jel moguće da svako 6-9-10 mjeseci gledamo/tražimo/očekujemo da se trener mijenja? Jel moguće da ne možemo istrpiti jednog trenera dvije sezone (ili ne do Bog tri+)?
Koliko smo trenera promijenili (uz to i igrača) od posljednje titule? Šta nam je to dobro donijelo? Apsolutno ništa, niti će.
Onog trenutka kada istrpimo (ili ispoštujemo) jednog trenera duže od 2 sezone, tad se možemo nadati da ćemo napraviti neki iskorak/napredak. Svi oni koji priželjkuju ove smjene (a poslije svakog poraza ili loše odigrane tekme pojavi vas se 10-tak "stručnjaka"; jedni prizivaju Čičkovo ulje drugi Husrefa) ne žele dobro Klubu. Tačka.
Svake godine ti se u ovo doba uvuče letargija. Da li mislis da ce i sljedece godine biti ista drugacije ako Zekic ostane? Od mene ima podrsku da ostane jos 10 godina ako znaci da cemo sljedece godine biti konkurentni za titulu ali stvari ne izgledaju dobro. Nije ovo ni Premiership ni La Liga da nekom treba 3 sezone da skonta kako uzeti titulu. Zizovic dosao u klub i nisu se njemu sve stvari poslozile niti je Borac u idealnoj situaciji pa dosao skoro do polufinala KL. Zekic iako vidi da ne mozemo igrati sa ovom formacijom i dalje igra i ni pod razno nista ne mijenja iako vidi da je ovo loše. Ovakvu igru bi igrali sa svim tim trenerima koje si naveo, isto bi bilo.
Ne žele dobro klubu ljudi koji prizeljkuju provjernog i naseg najboljeg poslijeratnog trenera? Ok... Ja sam ubijeđen da bi Hus uzeo bar jednu titulu od 2021. Imamo najbolju ekipu u ligi ove sezone a i imali smo i prosle ali ocigledno da je i do trenera malo. Eto doveli smo silne strucnjake iz razlicitih zemalja pa nista. Sljedece godine ti nece biti Gulishe to odmah znaci da necemo biti ni upola dobri ko sto smo sad.
Opet, neka Zekicu jos sljedecu sezonu ali ako mi na polusezoni ne budemo ni blizu titule ne vidim razlog zasto bi se ova saradnja nastavila. Nekako mi sve lici na proslu sezonu i kraj Rozmana vrlo moguce da ce se tako zavrsiti i ova epizoda Zekica, nadam se da grijesim.
Ja ne znam kako vama žižović (namjerno malim slovom) može biti primjer kako nekom novom treneru u našoj ligi "ne treba puno da nauči" kako se uzima titula kod nas?
Pa jesmo li svi gledali iste utakmice borca ove sezone ili nismo? Jesmo li svi gledali iste utakmice tog istog borca u Evropi?
Prvo, kako su došli do titule prošle godine koja im je omogućila da igraju protiv nekakve mrtve Egnatije?
Drugo, kako su prošli tu mrtvu Egnatiju?
Treće, koliko utakmica su izgubili u Evropi i opet ušli u grupe?
Četvrto, te utakmice koje su dobili u toj grupnoj fazi su u 60-70% slučajeva dobijali uz veliku dozu sreće (hiljadu faktora je i tu uticalo)
Peto, da li su oni osjetili igranje u našoj ligi dok su u isto vrijeme igrali te evropske utakmice? Ja bih rekao da nisu - imali su puni fokus na evropske utakmice jer su znali da u domaćem šampionatu imaju 3 boda tj. pobjedu samo ako se pojave na utakmici (osim u duelima protiv nas, kamenjara i eto, možemo reći kona).
Šesto, kamenjari su pretprošle godine igrali istu tu grupnu fazu ali se igranje na 3 fronta (evropa, liga, kup) osjetilo jer nisu imali protekciju kakvu je imao borac do sad.
Kakav crni Hus, kakav crni Zalizani Mirza, kakav crni Dogan i kakve više crne pi*ke materine u vidu Čale, Kodre i ostalih oyebina koje pored Sarajeva u CV-u nemaju ozbiljnu fudbalsku ekipu. Možda Kodro jedino ima?
Meni nije bitno kako se trener zove (ovaj trenutni je Zekić, zato možda izgleda kao da njega branim) ali, onog trenutka kad mi ispoštujemo (istrpimo) jednog trenera 2+ sezone, onda možemo očekivati napredak i iskorak. Sve osim toga nas vodi na put na kojem se trenutno nalaze plave fekalije.
Do sljeće utakmice, prijatno.