Kada se ucanjujes u Hajduk iz hercegovine kao bazu navijaca mozes navesti samo DPH Mostar DPH Livno i DPH Tomislavgrad tako da su ti u ovih 3338 clanova Mostar Capljina Siroki Stolac Rama ili jos lakse skoro citava Hercegovina
Premijer liga BiH - aktuelno
-
- Kontakt:
Re: Premijer liga BiH - aktuelno
Kada se ucanjujes u Hajduk iz hercegovine kao bazu navijaca mozes navesti samo DPH Mostar DPH Livno i DPH Tomislavgrad tako da su ti u ovih 3338 clanova Mostar Capljina Siroki Stolac Rama ili jos lakse skoro citava Hercegovina
Al slusam danas nedu onog, i kaze kao ne zna nista u vezi vargasa kao problemi s papirima, jok eto ja cu znatitabba77 je napisao/la: ↑28 avg 2024, 22:58Vargas zbog kriminalne prošlosti ne može potpisati za Želju, umjesto toga postaje član Manijaka
Jeisson Vargas ime je čilenskog fudbalera koji je najavljen kao veliko pojačanje za Željezničar, no od potpisa ugovora neće biti ništa.
Problem je papirologija, odnosno uvjerenje o nekažnjavanju neophodno za radnu dozvolu, a koje Vargas ne može da dobije s obzirom da je određene dijelove svog života provodio u zatvorima.
Prema informacijama do kojih dolazimo Vargas je prvi put uhapšen 2016. godine kada je drugom vozaču prijetio da će ga ubiti, dok je prošle godine navodno veoma uspješno pretukao i ženu.
Iako je izgledno i definitivno potvrđeno da neće potpisati za Željezničar, navijači kluba sa Grbavice vide u njemu idealnu akviziciju za druge sfere djelovanja koje se ne tiču zelenog terena.
Rukovodstvo Manijaka, navijačke grupe Željezničara, ponudilo je Vargasu besplatno članstvo u grupi i predstavilo plan djelovanja za nastavak sezone, a kako saznajemo iz dobro obaviještenih izvora, Čileanac će pristati na ponudu i biti na probnom periodu narednih šest mjeseci.
Manijake fascinira njegova kriminalna prošlost, spremnost na incidente i služenje zatvorskih kazni što je upravo profil koji im je neophodan za navijačke akcije koje ubuduće planiraju sprovoditi.
Osim toga Vargas bi mogao postati prvi Čileanac sa članskom iskaznicom Manijaka što bi dodatno moglo popularizirati Željezničar i njegovu navijačku grupu u ovoj državi.
Također, budući da Vargasa krasi tamniji ten, Manijaci bi njegovim angažovanjem poslali i jasnu poruku da su kod njih zaista dobrodošli ljudi svih rasa i nacionalnosti, što bi moglo pozitivno djelovati i na migrante nastanjene u Sarajevu za čiju naklonost navijači dva najveća bh. kluba vode žestoke borbe posljednjih mjeseci.
![]()
Znaju oni dobro svi, samo sto je ovo jedna velika sramota ali zeljo je navikao nakon sramocenja i borbe za opstanak nije nista strano.
Mislim da bi se ovi zeljovci trebali zapitati cija je ovo veza da se on dovede i ko se utalio u taj "pokusaj transfera" jer covjek ocigledno nit je skautiran, nit je pracen nit ista.
Molim knjigovodju virtuoza da nam ovo istrazi kad vec zivi na forumu da se zna ko pokusava da narusi red i mir unutra velikana s grbavice
Naravno da će se standardna ekipica sa intelektualnim smetnjama zakačiti za ovu situaciju sa Vargasom.
Čovjek je prije 15 dana nastupio za šampiona Čilea, Huachipato.
Kod nas ne može dobiti radnu dozvolu i to je to. Ništa strašno, zakon je jednostavno takav i idemo dalje.

Kod nas ne može dobiti radnu dozvolu i to je to. Ništa strašno, zakon je jednostavno takav i idemo dalje.
Što se tebe konkretno tiče, na najboljem si putu da se pridružiš veseloj IQ40 ekipici. U tome bi bio rekorder, jer ostalima je trebalo mnogo više vremena od momenta registracije do tog prestižnog statusa.

Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Crvena Zvezda i Dinamo u grupama LŠ. Ulazak u grupe LŠ osigurava 18 miliona eura + utakmice u grupi (ako se ne varam pobjeda je 2 mil eura)
Mi smo zaostala sredina u kojoj je nacionalni kljuc najbitnija stvar.
Ako se ne varam u obe ekipe ima po 12 stranaca (koji nisu sa balkana), i cini mi se u obe ekipe po 6orica su u prvoj postavi. Znaci da su bolji od domacih igraca.
Zato kod nas, jer smo napredni imamo pravilo od 3 stranca. Sad zamisli ukidanja pravila o strancima, ali nek ostane pravilo U-21 jer treba razvijati igrace i to su igraci od kojih se najvise moze zaraditi.
Kroz 5 godina, da svaka ekipa ima po 4-5 stranaca minimalno, samo to ti dize nivo lige. S tim da tih 4-5 stranaca su bolji od vecine nasih igraca siguran sam da bi imali bar 3 kluba u grupama da igraju. Nivo lige bi se digao za 50% minimalno i onda bi bila veca ulaganja, vise para savezu, vise para klubovima, bolja infrastruktura. Ima potencijala da bude liga bolja od komsijskih sigurno, samo nas yebu vodje
Zanimaju me misljenja vas bas
Ako se ne varam u obe ekipe ima po 12 stranaca (koji nisu sa balkana), i cini mi se u obe ekipe po 6orica su u prvoj postavi. Znaci da su bolji od domacih igraca.
Zato kod nas, jer smo napredni imamo pravilo od 3 stranca. Sad zamisli ukidanja pravila o strancima, ali nek ostane pravilo U-21 jer treba razvijati igrace i to su igraci od kojih se najvise moze zaraditi.
Kroz 5 godina, da svaka ekipa ima po 4-5 stranaca minimalno, samo to ti dize nivo lige. S tim da tih 4-5 stranaca su bolji od vecine nasih igraca siguran sam da bi imali bar 3 kluba u grupama da igraju. Nivo lige bi se digao za 50% minimalno i onda bi bila veca ulaganja, vise para savezu, vise para klubovima, bolja infrastruktura. Ima potencijala da bude liga bolja od komsijskih sigurno, samo nas yebu vodje
Eto da i ne gledas ta 2 tima, posto su svemirski brod za nas u svemu. Vidis npr Noah iz Armenije. Kroz prvo pretkolo KL su dosli u situaciju da 99% ulaze u grupe sutra. A kad im vidis sastav, nemaju mozda 2-3 Armenca u timu.bvsic je napisao/la: ↑28 avg 2024, 23:35Crvena Zvezda i Dinamo u grupama LŠ. Ulazak u grupe LŠ osigurava 18 miliona eura + utakmice u grupi (ako se ne varam pobjeda je 2 mil eura)
Okej, imaju bogatog vlasnika, ali ih ne sprijecava da uzmu strance umjesto sto bi gurali Armence koji nemaju kvalitet, kao kod nas plus mi guramo i otpad iz susjednih drzava. Stavi neogranicen broj stranaca, pa ce svako srazmjerno budzetu nahvatati nekog iz Afrike, Japana, Irske itd.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
HEROJ , ne KRIMINALAC. Pa ne moze dobit radnu vizu kad je osudjivan. "Zakon je takav"Virtu4l je napisao/la: ↑28 avg 2024, 23:35Naravno da će se standardna ekipica sa intelektualnim smetnjama zakačiti za ovu situaciju sa Vargasom.
Što se tebe konkretno tiče, na najboljem si putu da se pridružiš veseloj IQ40 ekipici. U tome bi bio rekorder, jer ostalima je trebalo mnogo više vremena od momenta registracije do tog prestižnog statusa.![]()

Po ovom vidim da si vodja te IQ40 ekipice, okupljas svoju raju u nju sigurno (svrakino, sarajevskiplavi)
Što se tebe konkretno tiče, na najboljem si putu da se pridružiš veseloj IQ40 ekipici. U tome bi bio rekorder, jer ostalima je trebalo mnogo više vremena od momenta registracije do tog prestižnog statusa.

Ko na planeti zemlji može dešifrovati ove postove.
Pa jesi li bar osnovnu školu završio.
Pa jesi li bar osnovnu školu završio.

Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Oni Fedjini prodase igraca direktno u Sunderland za 4 miliona eura 

Ma slazem se s tim da su svemirski brod i nije za poredjenje nas, rezimski klubovi (sad se to pokusava s borcem ali na pogresan nacin)DamirT je napisao/la: ↑28 avg 2024, 23:40Eto da i ne gledas ta 2 tima, posto su svemirski brod za nas u svemu. Vidis npr Noah iz Armenije. Kroz prvo pretkolo KL su dosli u situaciju da 99% ulaze u grupe sutra. A kad im vidis sastav, nemaju mozda 2-3 Armenca u timu.bvsic je napisao/la: ↑28 avg 2024, 23:35Crvena Zvezda i Dinamo u grupama LŠ. Ulazak u grupe LŠ osigurava 18 miliona eura + utakmice u grupi (ako se ne varam pobjeda je 2 mil eura)
Okej, imaju bogatog vlasnika, ali ih ne sprijecava da uzmu strance umjesto sto bi gurali Armence koji nemaju kvalitet, kao kod nas plus mi guramo i otpad iz susjednih drzava. Stavi neogranicen broj stranaca, pa ce svako srazmjerno budzetu nahvatati nekog iz Afrike, Japana, Irske itd.
Ali kad vidis neke klubove koji trenutno igraju i imaju sansu da prodju, mi smo smijesni.
https://www.transfermarkt.com/fc-pyunik ... rein/10301
https://www.transfermarkt.com/lincoln-r ... rein/38204 - ljudi ne zive od fudbala ovde sigurno
https://www.transfermarkt.com/hjk-helsi ... erein/1008
https://www.transfermarkt.com/ki-klaksv ... erein/6170
Svi ovi klubovi imaju sansu da udju u grupe konferencijske lige, da je malo manje srece bilo na strani borca ne bi ni zavrsili u grupama..
Smijesni smo
Prvo je tu Partizan pojeo g0vno jer nisu prepoznali talenat, kasnije su ga pokušavali vratiti, pa se i Zvezda upetljala, ali momak nije napravio tu grešku da ode nazad u Partizan ili u Zvezdu gdje bi minute dobijao na kapaljku. To je bio najteži dio, jer pritišću sa svih strana.
Ipak, sliku Feđe Dudića mora uokviriti i staviti na zid jer je Feđa imao muda i odmah ga bacio u vatru čim je preuzeo Radnički.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Virtu4l je napisao/la: ↑28 avg 2024, 23:54Prvo je tu Partizan pojeo g0vno jer nisu prepoznali talenat, kasnije su ga pokušavali vratiti, pa se i Zvezda upetljala, ali momak nije napravio tu grešku da ode nazad u Partizan ili u Zvezdu gdje bi minute dobijao na kapaljku. To je bio najteži dio, jer pritišću sa svih strana.
Ipak, sliku Feđe Dudića mora uokviriti i staviti na zid jer je Feđa imao muda i odmah ga bacio u vatru čim je preuzeo Radnički.

Ne pratim njihovu ligu pa ne znam te detalje, ali me zacudilo da jedan Radnicki moze za takav novac tusnuti igraca i to u Englesku.
- feniksptica
- Kontakt:
Nas Savez mora tražit od klubova 3 domaca igraca minimalno i da je jedan od njih u21. Do tada nema značajnijeg napretka
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
To je ono o čemu ja često pišem. Nema Radnički mnogo veze sa tim, niti ime kluba, liga je jednostavno dostigla taj nivo.
Tamo neko Jedinstvo Ub je prodalo Pivaša u Newcastle za 800.000 eura.
Čukarički prodao Miladinovića u St. Etienne za 3 miliona eura.
Iz naše lige se ne bi mogli prodati ni za trećinu tih para. Pitari bi se kofrčili po forumu kako su Aleksića prodali u Basaksehir za milion i po maraka, a mi bi svršavali kako smo za ovog drugog uzeli pola miliona maraka. Uz neizostavni procenat od sljedećeg transfera.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
To sve zahvaljujući Zvezdi i njihovim izletima u Evropu a liga kao liga im je go qracVirtu4l je napisao/la: ↑29 avg 2024, 00:09
To je ono o čemu ja često pišem. Nema Radnički mnogo veze sa tim, niti ime kluba, liga je jednostavno dostigla taj nivo.
Iz naše lige se ne bi mogli prodati ni za trećinu tih para. Pitari bi se kofrčili po forumu kako su Aleksića prodali u Basaksehir za milion i po maraka, a mi bi svršavali kako smo za ovog drugog uzeli pola miliona maraka. Uz neizostavni procenat od sljedećeg transfera.
u bilo cemu pominjati srbiju i njhov fudbal je suludo
drzava koja gura dva kluba a unistili sve sto se moze unistiti
mafija na tribinama mafija u klubovima
za njih smo engleska premierliga
drzava koja gura dva kluba a unistili sve sto se moze unistiti
mafija na tribinama mafija u klubovima
za njih smo engleska premierliga
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
Sve ok, osim da je liga "dostigla taj nivo". Srbi su uvijek imali odlične veze u fudabalu, top transfere, top menadžere i redovno su ubijali milione (tada) njemačkih maraka na svakakvim igračima. Liga ko liga je odron.Virtu4l je napisao/la: ↑29 avg 2024, 00:09
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja
Znaš i sam da nisam mislio na trenutni kvalitet lige.
To je liga, kao i Hrvatska, koja je dala mnogo velikih igrača u evropskim okvirima, zlatne lopte, velike šampione, nosioce igre u top klubovima, kapitene velikih klubova.
To je taj nivo o kojem pričam, gdje mi ne možemo primirisati, mi smo jedva dali igrača koji je nosioc igre turskog kluba, recimo Višća. Džeku ne računam.
Oni u startu mogu debelo zacijeniti igrača.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Ma ne treba nas porediti ni s kim, ovo je seoska zajednica, a ne fudbalska liga. Doduše, srpska liga se toliko srozala zadnjih godina da sam prilično siguran da bi Zrinjski (sigurno) i Borac (vjerovatno) izbacili npr. Partizana iz Evrope trenutno.Virtu4l je napisao/la: ↑29 avg 2024, 09:21
Znaš i sam da nisam mislio na trenutni kvalitet lige.
To je liga, kao i Hrvatska, koja je dala mnogo velikih igrača u evropskim okvirima, zlatne lopte, velike šampione, nosioce igre u top klubovima, kapitene velikih klubova.
To je taj nivo o kojem pričam, gdje mi ne možemo primirisati, mi smo jedva dali igrača koji je nosioc igre turskog kluba, recimo Višća. Džeku ne računam.
Oni u startu mogu debelo zacijeniti igrača.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja
- svrakino1921
- Kontakt:
Tri pobjede u nizu. Treba li bolji poziv? 

Željezničar nakon tri uzastopne pobjede nad Veležom, Igmanom i Slobodom dočekuje ekipu Sloge. Plavi uz podršku pune Grbavice žele do nova tri boda.
Prodaja ulaznica vrši se u četvrtak, petak i subotu od 10:00 do 18:00 sati u Shopu FK Željezničar, a u nedjelju od 10:00 sati u prodajnim kućicama ispred stadiona.
Do petka navečer moguća je i online kupovina ulaznica - https://****/476eYM4
Napunimo još jednom Grbavicu i nosimo Plave do pobjede.
Utakmica se igra u nedjelju s početkom od 18:45 sati.
IDEMOOOOOO
Željezničar nakon tri uzastopne pobjede nad Veležom, Igmanom i Slobodom dočekuje ekipu Sloge. Plavi uz podršku pune Grbavice žele do nova tri boda.
Prodaja ulaznica vrši se u četvrtak, petak i subotu od 10:00 do 18:00 sati u Shopu FK Željezničar, a u nedjelju od 10:00 sati u prodajnim kućicama ispred stadiona.
Do petka navečer moguća je i online kupovina ulaznica - https://****/476eYM4
Napunimo još jednom Grbavicu i nosimo Plave do pobjede.
Utakmica se igra u nedjelju s početkom od 18:45 sati.
IDEMOOOOOO